Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 08, 2010, 06:03:44 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 11   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pannon Netshop probléma  (Megtekintve 6082 alkalommal)
Palesz67

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: december 14, 2007, 15:58:29 »

2007. december 4-én a Pannon Netshop-on keresztül rendeltem egy SonyEricsson W850i típusú telefonkészüléket, a Bónusz Program keretében. A vételárra akkor rögtön átutalási megbízást adtam a folyószámlát vezető pénzintézetnek – azt le is vonták az egyenlegemből.
Azóta a megrendelésem „Félbehagyott” státuszba merevedett. Sem törölni, sem módosítani, sem jóváhagyni nem, lehet. (A lap képét a Panonnnak írt email mellékletben csatoltam, nincs rajta olyan gomb, vagy mező, amivel a megrendelés állapotát változtathatnám.)
Türelmesen vártam –abban a hiszemben, hogy a Pannon, illetve a bank közötti kommunikáció miatt nem jön létre a vásárlás, de nem!
December 10-én hétfőn jeleztem a gondot a 1220-as telefonszámon a Pannon Ügyfélszolgálatának. Ezt megismételtem 11-én és 12-én is. Mindannyiszor kértem, hogy a részemre email-ben jelezzék vissza, hogy miként juthatnék előbbre a készülék megvásárlásához, illetve, hogy meddig tart a hibaelhárítás.
Azóta kétszer hívtak vissza (mindkétszer MIUTÁN én már előbb betelefonáltam), és azt mondták, hogy egy misztikusan hangzó „Háttércsoport” dolgozik a probléma megoldásán.
Ezek szerint nem valami hatékonyan, mert immár egy teljes munkahét alatt sem jutott semmire a csoport.
Ma, december 14-én, pénteken 9:50-kor ismét felhívtam a 1220-at. Ma sem kaptam mást, csak hogy ma vagy holnap visszahívnak!

Mit tehetnék?
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #1 Dátum: december 14, 2007, 16:47:42 »

Tértivevényes levélben írd meg nekik, hogy elállsz a szerződéstől és kéred, hogy 5 munkanapon utalják vissza neked a vételárat. Esetleg ügyvéddel fizetési meghagyást iratsz ez ügyben.
Naplózva

Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

a békéltető

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: december 14, 2007, 17:48:54 »

Kérni kérheti, de 30 napja van a Pannonnak, hogy visszafizesse az árát a jogszabály szerint. Fizetési meghagyást is csak ez után érdemes küldeni.
Naplózva

"Egyáltalán, SEMMILYEN információról NE tételezd fel hogy pontos vagy naprakész. Az új technológiák lehetővé teszik bárkinek, hogy publikáljon, de az ezzel járó felelősséget még nem tanulta meg mindenki."
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: december 14, 2007, 17:59:21 »

Mitől számított 30 nap?
Naplózva

Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

a békéltető

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: december 14, 2007, 17:59:56 »

A visszavétel napjától. Nézd meg az elállás feltételeit Mosolyog
Naplózva

"Egyáltalán, SEMMILYEN információról NE tételezd fel hogy pontos vagy naprakész. Az új technológiák lehetővé teszik bárkinek, hogy publikáljon, de az ezzel járó felelősséget még nem tanulta meg mindenki."
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: december 14, 2007, 18:06:10 »

A visszalépés napjára gondolsz?
Naplózva

Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

a békéltető

Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: december 14, 2007, 18:07:02 »

Nem fontos én mit gondolok Mosolyog Az fontos ami le van írva.
Naplózva

rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: december 14, 2007, 18:08:19 »

És mi van leírva? Hol? Mikor?
Naplózva

Palesz67

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: december 14, 2007, 18:08:50 »

Nos, lehet hogy hamarabb megoldódik a gondom... Az előbb hívtak és hétfőre egy elfagadható megoldást javasoltak... Ha megtörténik, akkor azt is ide fogom írni!
Naplózva
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

a békéltető

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: december 14, 2007, 18:09:24 »

http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,524.0.html
(5) A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A gazdálkodó szervezet azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Nem hiszem el, hogy nem olvastad el (még rímel is) Mosolyog
Naplózva

rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: december 14, 2007, 18:11:39 »

Az elállásról beszél. De mivel meg sem kapta a cuccot, nincs mivel kapcsolatos költségeket vállalnia... Eláll, aztán visszakapja a pénzét 30 napon belül...
Naplózva

rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: december 14, 2007, 18:12:02 »

Közben látom, hogy talán sikerül megegyezni...
Naplózva

Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

a békéltető

Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: december 14, 2007, 18:13:07 »

Olyasmi igen.
Naplózva

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: december 15, 2007, 02:39:07 »

Ne csak a jogszabály egyes paragrafusait olvassátok, hanem egészében nézzétek!  Mosolyog

Idézet
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.
(3) Ha a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja.

Tehát akkortól gyakorolhatja a jogszabályban meghatározott feltétel nélküli elállási jogát, ha átvette a megrendelt árut. Azonban jelen esetben a szerződés megkötöttségét se tudom biztosra mondani. Nem tudom megmondani ilyenkor mi a pontos jogi helyzet. Azt sem tudom miért történt meg az átutalás már a szerződés megkötése előtt?
Naplózva
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

a békéltető

Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: december 15, 2007, 02:41:27 »

Látod TE is csak szemelvényeket ragadsz ki Mosolyog Szerződés napja a megrendelés elfogadásának napja jelen esetben, de legkésőbb az össteg átutalásának napja.
Naplózva

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 11   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: