Palesz67
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: december 14, 2007, 15:58:29 » |
|
2007. december 4-én a Pannon Netshop-on keresztül rendeltem egy SonyEricsson W850i típusú telefonkészüléket, a Bónusz Program keretében. A vételárra akkor rögtön átutalási megbízást adtam a folyószámlát vezető pénzintézetnek – azt le is vonták az egyenlegemből. Azóta a megrendelésem „Félbehagyott” státuszba merevedett. Sem törölni, sem módosítani, sem jóváhagyni nem, lehet. (A lap képét a Panonnnak írt email mellékletben csatoltam, nincs rajta olyan gomb, vagy mező, amivel a megrendelés állapotát változtathatnám.) Türelmesen vártam –abban a hiszemben, hogy a Pannon, illetve a bank közötti kommunikáció miatt nem jön létre a vásárlás, de nem! December 10-én hétfőn jeleztem a gondot a 1220-as telefonszámon a Pannon Ügyfélszolgálatának. Ezt megismételtem 11-én és 12-én is. Mindannyiszor kértem, hogy a részemre email-ben jelezzék vissza, hogy miként juthatnék előbbre a készülék megvásárlásához, illetve, hogy meddig tart a hibaelhárítás. Azóta kétszer hívtak vissza (mindkétszer MIUTÁN én már előbb betelefonáltam), és azt mondták, hogy egy misztikusan hangzó „Háttércsoport” dolgozik a probléma megoldásán. Ezek szerint nem valami hatékonyan, mert immár egy teljes munkahét alatt sem jutott semmire a csoport. Ma, december 14-én, pénteken 9:50-kor ismét felhívtam a 1220-at. Ma sem kaptam mást, csak hogy ma vagy holnap visszahívnak!
Mit tehetnék?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #1 Dátum: december 14, 2007, 16:47:42 » |
|
Tértivevényes levélben írd meg nekik, hogy elállsz a szerződéstől és kéred, hogy 5 munkanapon utalják vissza neked a vételárat. Esetleg ügyvéddel fizetési meghagyást iratsz ez ügyben.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
a békéltető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: december 14, 2007, 17:48:54 » |
|
Kérni kérheti, de 30 napja van a Pannonnak, hogy visszafizesse az árát a jogszabály szerint. Fizetési meghagyást is csak ez után érdemes küldeni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Egyáltalán, SEMMILYEN információról NE tételezd fel hogy pontos vagy naprakész. Az új technológiák lehetővé teszik bárkinek, hogy publikáljon, de az ezzel járó felelősséget még nem tanulta meg mindenki."
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #3 Dátum: december 14, 2007, 17:59:21 » |
|
Mitől számított 30 nap?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
a békéltető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: december 14, 2007, 17:59:56 » |
|
A visszavétel napjától. Nézd meg az elállás feltételeit 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Egyáltalán, SEMMILYEN információról NE tételezd fel hogy pontos vagy naprakész. Az új technológiák lehetővé teszik bárkinek, hogy publikáljon, de az ezzel járó felelősséget még nem tanulta meg mindenki."
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #5 Dátum: december 14, 2007, 18:06:10 » |
|
A visszalépés napjára gondolsz?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
a békéltető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: december 14, 2007, 18:07:02 » |
|
Nem fontos én mit gondolok  Az fontos ami le van írva.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #7 Dátum: december 14, 2007, 18:08:19 » |
|
És mi van leírva? Hol? Mikor?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Palesz67
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: december 14, 2007, 18:08:50 » |
|
Nos, lehet hogy hamarabb megoldódik a gondom... Az előbb hívtak és hétfőre egy elfagadható megoldást javasoltak... Ha megtörténik, akkor azt is ide fogom írni!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
a békéltető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: december 14, 2007, 18:09:24 » |
|
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,524.0.html(5) A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A gazdálkodó szervezet azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Nem hiszem el, hogy nem olvastad el (még rímel is) 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #10 Dátum: december 14, 2007, 18:11:39 » |
|
Az elállásról beszél. De mivel meg sem kapta a cuccot, nincs mivel kapcsolatos költségeket vállalnia... Eláll, aztán visszakapja a pénzét 30 napon belül...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #11 Dátum: december 14, 2007, 18:12:02 » |
|
Közben látom, hogy talán sikerül megegyezni...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
a békéltető
|
 |
« Válasz #12 Dátum: december 14, 2007, 18:13:07 » |
|
Olyasmi igen.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #13 Dátum: december 15, 2007, 02:39:07 » |
|
Ne csak a jogszabály egyes paragrafusait olvassátok, hanem egészében nézzétek!  4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett. (3) Ha a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja. Tehát akkortól gyakorolhatja a jogszabályban meghatározott feltétel nélküli elállási jogát, ha átvette a megrendelt árut. Azonban jelen esetben a szerződés megkötöttségét se tudom biztosra mondani. Nem tudom megmondani ilyenkor mi a pontos jogi helyzet. Azt sem tudom miért történt meg az átutalás már a szerződés megkötése előtt?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
a békéltető
|
 |
« Válasz #14 Dátum: december 15, 2007, 02:41:27 » |
|
Látod TE is csak szemelvényeket ragadsz ki  Szerződés napja a megrendelés elfogadásának napja jelen esetben, de legkésőbb az össteg átutalásának napja.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|