Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 02:00:21 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Nesze semmi vedd meg jól!  (Megtekintve 17632 alkalommal)
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető Nem elérhető

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #15 Dátum: január 07, 2008, 19:11:01 »

hát ja, nem mindegy. de val'szeg itt valami doboz nélküli uccsó darab lehet... de az is lehet, hogy csak demo készülék volt ami nem is működött, s akkor még jobban is jártak, hogy nem adták el... Mosolyog
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
zsuzska123

Profil megtekintése
« Válasz #16 Dátum: január 08, 2008, 12:32:28 »

Én Karácsonykor az utolsó darab bemutató terméket vásároltam meg hibátlan állapotban és kedves dolgozó egyetlen zokszó nélkül megkereste az eredeti dobozt,ami ráadásul a raktárban leledzett!
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #17 Dátum: január 08, 2008, 12:35:04 »

ez a normális...  Kacsint
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
gmkiev
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #18 Dátum: január 08, 2008, 16:48:59 »

Mindíg a sz....háziakról szól az ének.
Igaz a laperedeti célja ez.
De a normális szolgáltatásnak is szorítsunk helyet, mint Pl.: most tetted. Zsuzska123
Naplózva

Tévedtem, nem minden fogyasztó csúsztat az első 20 percben.
Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #19 Dátum: január 17, 2008, 12:56:13 »

Kedves Fórumozók! Bizonyára emlékeztek arra, hogy előzően megírtam azt a tényt, hogy egy 20 gömbös karácsonyi izzókészletet - amelyben csak 19 gömb volt- teljes áron 4.999.- HUF -ért adtak el a győri BAUMAX-ban! 
Visszavittem a fényfüzért és nagyon sokat tanultam, amelyet ezennel közreadnék!
A helyi BAUMAX osztályvezető asszonya arról tájékoztatott, hogy minden vevőnek tudnia kell, ha egy árun piros címkés árfeltüntetés van, akkor az az áru sérült, törött vagy nem teljes értékű.
Azonban ez az arúcikk a teljesértékű árúk között volt kirakva és egy betű sem utalt a csökkent értékére.
Végül az áruház igazgatója 2.500.- HUF-ért ajánlotta fel a megvételét.
Sajnos az erre utaló tájékoztatás hiányzik az említett cég áruházából és így nagyon valószínű, hogy 100 vevőből 99 nem tudta eddig, hogy mit is jelent a piros címkés ár...
Ezért adom most közre, hogy tudjátok a BAUMAX-nál, nagyon jól nézzétek meg a piros címkés árúkat, mielőtt megvennétek!

« Utoljára szerkesztve: január 17, 2008, 12:58:18 írta SMáté » Naplózva

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.
SMáté
Vendég
« Válasz #20 Dátum: január 17, 2008, 13:00:08 »

Ez eléggé felháborító. De az is baj, hogy fogtad magad és eljöttél onnan. Vásárlók könyvébe írtál? Szerintem jó lenne, mert a GVH-t biztos érdekelné a történet. Jóindulatú figyelmeztetés: az "áru" szó minden ragozott formájában rövid "u" betűvel írandó.
Naplózva
Trysii
Tudatos Fogyasztó
*

Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató

Profil megtekintése
« Válasz #21 Dátum: január 17, 2008, 13:23:41 »

Ha a teljesértékű áruk között volt kirakva, akkor az eredeti 4999 helyett miért csak 2500-at szándékoztak visszafizetni belőle? Remélem, nem egyeztél bele, és bele is írtál a VK-ba, hogy SMáté is javasolta/kérdezte.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #22 Dátum: január 17, 2008, 13:39:39 »

amúgy meg ki van írva.... igaz én kb fél éve jártam arra, de láttam akkor.
Naplózva

Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #23 Dátum: január 17, 2008, 13:56:54 »

Ugyan miért ne adna el bármelyik bolt bámit is? Amikor Metro-ban dolgoztam, a kiállított mintadarabot is el lehetett vinni, ha ragaszkodott hozzá a vev, hogy neki pont ilyen, vagy épp az kell, mondjuk mert nem volt belőle több. Ha valami sérülés érte, vagy hiányzott valami tartozéka, akkor esetleg még árengedményt is kapott, de így, vagy úgy... vihette.

Azok még a régi szép idők voltak, amikor még számított a vevő...
Naplózva

Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #24 Dátum: január 17, 2008, 13:57:31 »

A kereskedelmi törvényben korábban megvolt egy olyan szakasz vagy bekezdés, mely meghatározta, hogy az eladótérben eladásra kínált árut kötelesek eladni. Az új törvény ilyet már nem tartalmaz.

Szép ez az új törvény, csak így tovább...
Naplózva

Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #25 Dátum: január 17, 2008, 13:58:38 »

Szerintem, ha az az utólsó darab akkor biztosan oda adják.
Én egyszer eladtam a bolt fűtését végző fűtőberendezés burkolatát is, mert a vevőnek az tetszett.
Igaz én nem vagyok kereskedő!
Mellékesen: A vándorok, és kereskedők, és nem utolsó sorban a kereskedők védőszentje, ugyan az a
Szt. Kristóf!
Eleink már tudtak valamit? Vigyorog

Utolsó darab volt és senki sem vehette meg, nem adták el...
Naplózva

Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #26 Dátum: január 17, 2008, 13:59:37 »

Supervisor: a termék rendesen, dobozban volt-e kirakva, vagy csak úgy natúr, afféle díszítőelemként?

A termék kicsomagolva volt az eladótérben a többi fényfüzér között.
Naplózva

Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #27 Dátum: január 17, 2008, 14:01:09 »

hát ja, nem mindegy. de val'szeg itt valami doboz nélküli uccsó darab lehet... de az is lehet, hogy csak demo készülék volt ami nem is működött, s akkor még jobban is jártak, hogy nem adták el... Mosolyog

Nagyon is jó és működőképes volt, amíg ott voltam minden harmadik vevő meg akarta volna venni...
Naplózva

Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #28 Dátum: január 17, 2008, 14:02:10 »

Én Karácsonykor az utolsó darab bemutató terméket vásároltam meg hibátlan állapotban és kedves dolgozó egyetlen zokszó nélkül megkereste az eredeti dobozt,ami ráadásul a raktárban leledzett!

Akkor ő az a ritka kivétel, megérdemli a nyilvános dícséretet!
Naplózva

Supervisor
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #29 Dátum: január 17, 2008, 14:10:30 »

Ez eléggé felháborító. De az is baj, hogy fogtad magad és eljöttél onnan. Vásárlók könyvébe írtál? Szerintem jó lenne, mert a GVH-t biztos érdekelné a történet. Jóindulatú figyelmeztetés: az "áru" szó minden ragozott formájában rövid "u" betűvel írandó.

Most pofánvágtam önmagamat: a saját fórumomban mindig rövid az áru...
Köszi a javítást van önkritikám! (Közben még két másik fórumban is írtam, de ez nem mentség... Nincs olyan moderátor, aki még nem vétett volna egyetlen hibát sem, aki ezt állítja az hazudik...)
Kedves Máté! Ha egyszer a győri BAUMAX-ban jársz próbáld megkeresni a "Vásárlók könyvét" amelyet jól láthatóan kell(ene) elhelyezni, nekem eddig még nem sikerült megtalálni még kérésre sem adták oda...
Egyébként 2500.- HUF-ra leértékelte az igazgató a terméket így megvettem, a különbözetet részben levásároltam a többit visszaadták.
De azért nem árt tudni, hogy valójában mit is jelent a BAUMAX-nál a piros árcímke...
Naplózva

Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: