Szabzsu
« Dátum: február 26, 2008, 14:39:18 » |
T. Fogyasztóvédelem!
Kérem szíves állásfoglalásukat az alábbi ügyben. 2007. nyarán, talán augusztusban az All-Finance Management Kft. 30 napos ingyenes lakás hirdetését vettem igénybe. Regisztráltam honlapjukon. Az ott közölt szerződésüket valóban bepipáltam, hogy elfogadom. Ennek értelmében a 30 napos ingyenes hirdetésem lejárta után fizetős lesz a hirdetésem. Ezek után én el is feledkeztem a hirdetésemről, arra érdeklődő sem volt, hogy esetleg eszembe jusson, míg nem 2008. január közepén számlát és csekket kaptam az All-Finance-től, melyben 5 hónapot kiszámláztak részemre. Először megdöbbentem, és levéllel visszaküldtem a számlát és csekket a feladónak, hogy én nem rendeltem meg semmiféle hirdetést tőlük, és pláne nem 5 hónapra. Beleírtam, hogy igen sokat rendelek internetten keresztül, (Ottó, Quelle, Photo hall, Fleur de Santé, stb), és minden megrendelésemre visszaigazolást kapok, hogy mikor teljesítik, mennyibe fog kerülni, mikor kell kifizetnem. Az All-Finance-tól semmi ilyet nem kaptam, mert ha lett volna bármiféle visszajelzés, már régen lemondtam volna a hirdetést. Ezek után - a visszaküldött számla után - telefonon felhívot az All-Finance-tól egy férfi - mert a regisztráció során ezt is meg kellett adni -, hogy én a rendszerükben nem mondtam le az ingyenes hónap után a hirdetést, és ez - a szerződés szerint - automatikusan megy tovább. Ekkor háborodtam fel, hogy akkor miért 5 hónap után számláznak nekem, és miért nem az első hónap után, mert akkor már le is mondtam volna. Erre azt a választ kaptam, hogy nekik az nem éri meg, mert sok a posta költség!!!! Az illető férfi erre azt mondta, hogy zárjuk rövidre az ügyet, és ad 3 hónap fizetési kedvezményt. Kérdezem, hogy megtehetik-e, hogy csak 5 hónap után számláznak - mert ez a szerződésben nem szerepel ! Ha például az egy havi hirdetési költség mondjuk 100.000,- Ft lett volna, akkor 5 hónap után nekem most 500.000,- Ft- ot kellene fizetnem. Sérelmezem, hogy sem levélben, sem e-mailban nem értesítettek, hogy X időtől fogva mennyibe kerül a hirdetem havonta. Ezen túlmenően, a számlájukban sem szerepel, hogy mielyik időszakra vonatkozik ez a számla, csak annyi, hogy telj.időpont: 2008. 01.23., Számla kelte: 2008. 01.13., Fizetési határidő: 2008.01.21. - 5 hónap és az összeg. 74.40.Hirdetés - IH:3298 Kérdezem, hogy ezek után jogos-e, hogy 5 hónapot visszamenőleg kiszámláztak, megrendelésem visszaigazolása - fizetésem jóváhagyása nélkül? Várom válaszukat: Farkasné Szabó Zsuzsanna
« Utoljára szerkesztve: október 20, 2009, 21:02:46 írta Siklósi Máté »
« Válasz #1 Dátum: február 26, 2008, 15:36:06 » |
ha nem írtál alá semmit, hogy fizeted a hírdetést, csak be X elted a neten, akkor nincs az a jóisten aki téged kötelezne arra, hogy fizess. csak küldözgessék, te meg ne vedd át, vagy dobd a kukába, azt majd megunják egy idő múlva...
Naplózva
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
« Válasz #2 Dátum: február 26, 2008, 15:53:19 » |
Nem feltétlenül igaz. Telefonon megkötött szerződés is szerződés, ha neten rendelsz, akkor sem írsz alá semmit (jobb helyekről azért küldeni szoktak egy visszaigazoló mail, mág jobb helyekről megerősítő mailt is küldenek). Viszont az mégis gyanús, hogy 5 havonta számláznak...
« Válasz #3 Dátum: február 26, 2008, 15:55:52 » |
ja, ezt el is felejtettem, jó hogy felhoztad jimmy! olyan hogy 5 havonta számlázás, kizárt... tehát marad az amit mondtam....
gmkiev
« Válasz #4 Dátum: február 26, 2008, 17:30:31 » |
A dolog jogos! De szemét! Pontosan az emberi feledékenységre építve kötik az ilyen, amúgy teljesen szabályos szerződéseket. És bizony mi felejtünk! Lemondani. És akkor fizetünk, így frissítve memóriánkat.
Naplózva
A Fogyasztó, Szent! És sérülékeny!
titok31
Hozzászólások: 7.005
« Válasz #5 Dátum: február 26, 2008, 18:55:40 » |
igy igaz
« Válasz #6 Dátum: február 26, 2008, 19:34:32 » |
Nem biztos. Ha a szerződési feltételek között benne volt, akkor lehetséges. Csak kérdés, hogy köztük volt-e?
asdf
« Válasz #7 Dátum: február 26, 2008, 19:40:57 » |
Azert egy tavaly megjelent hirdetesre iden szamlazni, raadasul idei teljesitesi datummal, haaaat, kotve hinnem, hogy ez apeh kompatibilis lenne  De mi van a bepipalt szerzodesben? Azt kene vegigolvasgatni, nem?
Szabzsu
« Válasz #8 Dátum: február 26, 2008, 20:39:01 » |
Köszönöm a válaszokat, tájékoztatásul bemásolnám az ingatlandepo általam bepipált, elfogadott regisztrációs szabályzatát, melyek a honlapukról vettem le. Ezek ismeretében várom a tanácsokat, mit tegyek!! Nekem mindenesetre az a furcsa, hogy 5 hónapig se kép, se hang, semmi, egyszer csak visszamenőlegesen 5 havi hirdetési költség kiszámlázva.
Regisztrációs szabályzat Regisztrációs szabályzat: 1. A Szabályzat legfrissebb változata a nyitólapon, Regisztrációkor felnyíló ablakban érhető el. Üzemeltető fenntartja a jogot a jelen Szabályzat külön értesítés és indoklás nélküli, akár visszamenőleges hatályú megváltoztatására is. A Felhasználó felelőssége, hogy a Szabályzat változásait figyelemmel kísérje. A módosítást követően a Szolgáltatás használata a Szabályzat módosításának elfogadását jelenti. 2. Az ingatlandepo.com (üzemeltető, a továbbiakban: Üzemeltető) oldalán csak az regisztrálhat és oldalaira ingatlanhirdetést, reklámot vagy egyéb anyagot csak olyan felhasználó (továbbiakban Felhasználó) helyezhet fel , illetve helyeztethet fel, aki egyben elfogadja jelen regisztrációs szabályzatot. 3. Az ingatlandepo.com a felhasználók számára ingatlanhirdetés szolgáltatások nélküli elhelyezését biztosítja. A üzemeltető a feltöltött képek darabszámát nem, de méretét, felbontását technikailag szabályozza. Csak a pontos és valós címmel rendelkező, regisztrált felhasználók hirdetéseit fogadjuk el, a többit töröljük! A Felhasználó feladata a hirdetését törölni, ha az ingatlan elkelt, vagy az eladási szándék, valamint hirdetési szándéka megszűnt. Az Üzemeltető hirdetést automatikusan - a jelen szabályzatban leírtak kivételével -nem töröl. 4. Az ingatlandepo.com oldalain elhelyezett hirdetések, reklámok vagy egyéb anyagok tartalmáért kizárólag a hirdetés feladóját vagy annak megrendelőjét terheli a felelősség. Üzemeltető kizárja felelősségét mindazon károkért és hátrányokért, amelyek az oldalain elhelyezett anyagokból származnak, illetve következhetnek, beleértve a harmadik félnek okozott károkat is, azokért kizárólag a hirdetést elhelyező és az őt megbízó köteles egyetemlegesen helytállni. Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a rendszer használatából adódó károkért, illetve bármely más fél zavaró megnyilvánulásáért vagy viselkedéséért, bármilyen jogsértésért, beleértve itt a szellemi tulajdonjogokat is. Felek kizárják a technikai hibából eredő károk esetén a megbízott felelősségét is. Hirdető (megbízó) a honlapot kizárólag saját felelőségére használhatja. 5. Változtatás, szabálytalan hirdetések törlése: Az Üzemeltető fenntartja a változtatás jogát mind az általuk üzemeltetett weboldalak, mind pedig az azokon szereplő hirdetések, reklámok és egyéb anyagok tekintetében.. Fenntartjuk továbbá a hirdetések, reklámok és egyéb, az oldalain elhelyezett tartalmak törlésének jogát az alábbi esetekben: • megtévesztő információt tartalmazó hirdetés, • nem megfelelő kategóriában elhelyezett hirdetés • jogsértést megvalósító hirdetés, • a „netikett” szabályaival ellentétes, vagy jó erkölcsbe ütköző hirdetés, • ha a tartalom technikai problémát okoz a szerveren, nem megfelelő formátú. Tilos a Felhasználók személyes és egyéb adatainak marketing vagy más, a Szolgáltatás rendeltetésszerű használatától különböző célú felhasználása, illetve gyűjtése. A hirdetés feladásra vonatkozó általános szerződési feltételek. Olvassa el! Az adatkezelés: Az All-Finance Management Kft. a személyes adatokat akkor tárolja, ha a Felhasználó ahhoz hozzájárul. Az All-Finance Management Kft. a hozzájárulást megadottnak tekinti, ha a Felhasználó a regisztrációs kérdőívet kitölti, és a „A szabályzatot elolvastam és elfogadom” négyzetet kipipálja. A regisztráció visszavonása és törlése kizárt abban az esetben, ha a Felhsználónak fizetési kötelezettsége áll fent az Üzemeltetővel szemben. Felhasználó köteles a regisztrációkor valós adatokat megadni, azok esetleges változásásai esetén módosítani (levelezési cím, számlázási cím). Amennyiben a valótlan és nem kielégítő adatok megadása, a módosítás elmulasztása miatt a Szolgáltatónak hátránya, kára, költsége keletkezik, köteles azt a Felhasználó teljes mértékben Üzemeltetőnek megtéríteni. A valótlan adatokat megadó, más adataival visszaélő Felhasználó ellen hatósági feljelentést teszünk. Az All-Finance Management Kft. a személyes adatok megszerzése és feldolgozása során különös figyelmet fordít az 1998. évi VI. törvény (az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28-án napján kelt egyezmény kihirdetéséről), valamint az 1992. évi LXIII. törvény (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) fokozott betartására. A regisztráció során a Felhasználónak jelszót és felhasználónevet is kell választania. Az egyes felhasználói jelszavak és fiókok titkosságának megőrzése teljes mértékben az adott Felhasználó felelőssége. Az egyes Felhasználókat terheli továbbá a teljes felelősség a fiókjukkal összefüggésben végzett valamennyi tevékenységért. A Felhasználók kötelesek az Üzemeltetőt haladéktalanul tájékoztatni fiókjuk bármilyen jogosulatlan felhasználásáról vagy bármilyen egyéb a biztonságot sértő cselekedetről. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget a felhasználói jelszavak vagy fiókok a Felhasználók tudtával vagy tudta nélküli illetéktelen használatából eredő károkért. A Felhasználó ugyanakkor felelősséggel tartozik a saját jelszavának vagy fiókjának illetéktelen használatával az Üzemeltetőnek vagy bármely harmadik személynek okozott károkért. A jelen Szabályzatban meghatározott korlátok között bárki a Szolgáltatás Felhasználója lehet, aki megérti, elfogadja és betartja a jelen Szabályzatot, a jogszabályokat és a Netikettet. Bizonyos szolgáltatások csak regisztrált Felhasználók számára érhetőek el. Ügyfélszolgálati telefonszám: 76/ 505-096 Hétfőtől Péntekig 8-16-ig Tudomásul veszem, hogy a regisztrációmmal egyben visszavonhatatlan nyilatkozatom adom az ingatlandepo.com Általános szerződési feltételeire is vonatkozóan: Az ingatlandepo.com Regisztrációs Szabályzatát és Általános Szerződési Feltételeit elolvastam, megértettem és azt maradéktalanul és visszavonhatatlanul elfogadom:
« Válasz #9 Dátum: február 26, 2008, 22:00:59 » |
Kicsit kusza az eleje, nem vagyok benne biztos, hogy visszamenőleges hatállyal módosíthatják az üzleti szabályzatot, abban pláne nem, hogy értesítés nélkül. Viszont ezek alapján az én olvasatomban jogos a követelésük. Max az kifogásolható, hogy 5 hónap után jelentkeznek, de nincs sehol leírva, hogy havonta kellene (igaz, ennek ellenkezője sem). A te felelősséged lett volna törölni a hirdetésed, mivel nem tetted, elfogadtad azt, hogy fizetni fogsz a szolgáltatásért.
« Válasz #10 Dátum: február 26, 2008, 22:10:33 » |
Na, ez a mondat is elég vicces.
« Válasz #11 Dátum: február 26, 2008, 22:11:55 » |
És az hol van benne, hogy az első hónapban ingyenes a hirdetése, és utána meg egyáltalán fizetni kell?
« Válasz #12 Dátum: február 26, 2008, 22:13:17 » |
Lehet, hogy az máshol volt, ezek az általános feltételek, az meg az apróbetűs részben. Passz.
« Válasz #13 Dátum: február 26, 2008, 22:14:04 » |
Naja, erre semmiféle utalás nincs itt...
« Válasz #14 Dátum: február 27, 2008, 09:51:54 » |
Na, ez a mondat is elég vicces. no igen.... miaz hogy visszavonhatatlan? kb mintha egy szerződéstől nem állhatsz el.... hülyeség. szerintem jogtalanul követelik a pénzt, mert arra sehol sincs utalás, hogy fizetőssé válik, valamint annak kiszámlázása milyen formában fog történni, valamint az elállás jogát megtiltják.... szóval röhej. én a helyedben nem fizetnék semmit, nem vennék át semmit.