Pannon GSM - 3 napos cseregarancia eljárásrend tárggyal az alábbi email ment: (
fogyved_kmf_budapest@nfh.hu)
Tisztelt fogyasztóvédelem!
Kapja még:
* Pannon GSM ügyfélszolgálat (
ugyfelszolgalat@pannon.hu)
* Nemzeti Hírközlési Hatóság (központi e-mail cím:
info@nhh.hu)
A Pannon GSM-nél történt mobiltelefon vásárlásom, illetve a készülékkel felmerült problémám kezelése során 3 napos cseregaranciára tartottam igényt.
Az eljárással kapcsolatban több ízben panasszal éltem, melyre a Pannon GSM Ügyfélkapcsolati osztály, Egyedi igénykezelési csoportja válaszolt. (kelt. 2008.augusztus 2.) A válaszból kiderült, hogy az eljárás, melyen keresztülmentem a Pannon eljárásrendjének teljesen megfelel, minden 3 napos cseregaranciát a velem történteknek megfelelően kezelnek, amennyiben a felmerült hiba az átvétel helyszínén nem jelentkezik egyértelműen.
Időrendben az események:
Vásárlás: 2008. július 4. (péntek)
Cseregarancia igény: 2008. július 8 (kedd)
SMS értesítés, hogy még nincs eredmény: 2008. július 22.
Személyes helyszíni reklamáció: 2008. július 26.
Értesítés, a készülék visszaérkezéséről (átvehető): 2008. július 31.
A (visszautasító) szakértői vélemény jegyzőkönyvének dátuma: 2008. 07. 21.
Az eredményt elfogadtam, és igzeksyem a hibajelenség pontos körülményeit beazonosítani, és amennyiben tudom megoldani.
Mindazonáltal a fenti eljárással meglátásom szerint a Pannon GSM eljárásrendje nem tartja szem előtt, és nem is törekszik betartani a
49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletet
a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről
melynek 3. § (4) bekezdése szerint:
Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.
Tisztelettel,... név, cég, telsz.