Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 08, 2010, 05:42:25 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: 3 napos cseregarancia - Pannon GSM - Nokia  (Megtekintve 2559 alkalommal)
friedov

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #30 Dátum: augusztus 07, 2008, 11:46:05 »

Pannon GSM - 3 napos cseregarancia eljárásrend tárggyal az alábbi email ment: (fogyved_kmf_budapest@nfh.hu)

Tisztelt fogyasztóvédelem!
Kapja még:

* Pannon GSM ügyfélszolgálat (ugyfelszolgalat@pannon.hu)
    * Nemzeti Hírközlési Hatóság (központi e-mail cím: info@nhh.hu)

A Pannon GSM-nél történt mobiltelefon vásárlásom, illetve a készülékkel felmerült problémám kezelése során 3 napos cseregaranciára tartottam igényt.

Az eljárással kapcsolatban több ízben panasszal éltem, melyre a Pannon GSM Ügyfélkapcsolati osztály, Egyedi igénykezelési csoportja válaszolt. (kelt. 2008.augusztus 2.) A válaszból kiderült, hogy az eljárás, melyen keresztülmentem a Pannon eljárásrendjének teljesen megfelel, minden 3 napos cseregaranciát a velem történteknek megfelelően kezelnek, amennyiben a felmerült hiba az átvétel helyszínén nem jelentkezik egyértelműen.

Időrendben az események:
Vásárlás:  2008. július 4. (péntek)
Cseregarancia igény: 2008. július 8 (kedd)
SMS értesítés, hogy még nincs eredmény: 2008. július 22.
Személyes helyszíni reklamáció: 2008. július 26.
Értesítés, a készülék visszaérkezéséről (átvehető): 2008. július 31.

A (visszautasító) szakértői vélemény jegyzőkönyvének dátuma: 2008. 07. 21.

Az eredményt elfogadtam, és igzeksyem a hibajelenség pontos körülményeit beazonosítani, és amennyiben tudom megoldani.

Mindazonáltal a fenti eljárással meglátásom szerint a Pannon GSM eljárásrendje nem tartja szem előtt, és nem is törekszik betartani a

49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletet
a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről

melynek 3. § (4) bekezdése szerint:
Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.

Tisztelettel,... név, cég, telsz.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #31 Dátum: augusztus 07, 2008, 11:57:08 »

jól látod, ezaz egy dolog amiben megfoghatod őket...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #32 Dátum: augusztus 07, 2008, 13:14:09 »

Így van, viszont az NHH nem illetékes ez ügyben, tőlük majd kapsz egy levelet, hogy nem illetékesek, de átteszik a megfelelő hatósághoz. Esetleg azt, hogy mivel oda is megírtad, nem teszik át, és az ügyedet lezárják.
Naplózva

Oldalak: 1 2 [3]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: