|
hellboy
|
 |
« Válasz #570 Dátum: január 25, 2010, 11:52:53 » |
|
 nekem is ilyen volt a tapasztalatom az albával anno. pedig nem fogyasztóként kontaktoltam velük, hanem fogyasztók nyügjeivel, amivel kötelezve voltam intézkedésileg... szerintem az a nagyon ritka, amit alapvetően ebben a topicban nagyjából olvasni, hogy ilyen meg olyan trehányak, meg tudatlanok jogilag, meg stb.... bár az is lehet hogy azok hátterében más információ még megbúvik... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
tranquility
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #571 Dátum: március 08, 2010, 11:08:43 » |
|
Sziasztok, Reménykedtem, hogy nem kell többet ebbe a topicba írnom, de úgy látszik az MSI notim megérezte, hogy le akarom cserélni és még úgydöntött így szakdolgozat írás közepén, hogy kicseszik velem  Már kaptam sok jó tanácsot a múltban tőletek, de most megint olyan szituációban vagyok, hogy ki szeretném kérni a véleményeteket. Szóval a probléma röviden, hogy vasárnap reggel óta semmi kép a notimon, de ahogy hallom tökéletesen bebootol (windows beköszönő hang, stb). A gépről 2009. szeptember elején (pontos napot most így fejből nemtudok) lejárt a 2 éves jótállás, azonban nyár elején töltött szervízben egy hónapot, aholis alaplapcserén esett át. Szóval az világos, hogy már nincs jótállás a gépen, azonban az elképzelhető, hogy megint az alaplapon halt be valami, ergó, ha azt nyáron kicserélték, akkor ha jól tudom arra újraindult a két év (nézegettem, de sajnos nem találtam meg az erre vonatkozó jogszabályi sort  ) Így, hogy lejárt a jótállás, gondolom inkább simán az albacomphoz kell bevinnem bevizsgáltatni, de ha meg alaplapi hiba akkormeg a forgalmazót kellene piszkálnom, szóval most egy kicsit tanácstalan vagyok  Nem világos a szavatosság kérdése sem, ha jól értelmezem, ez a jótálláson felüli +1 évben van és ez idő alatt már engem terhel a bizonyítás, hogy rendeltetésszerű használat során romlott el a készülék. Akkor most lehet inkább el kellene mennem valami független szakértőhöz bevizsgáltatni?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #572 Dátum: március 08, 2010, 11:15:38 » |
|
így elsőre inkább átvezető fólia gyanús a dolog... de ha alaplap, akkor onnan van két év jótállásod rá, ahonnan kicserélték. de csak az alaplapra! szavatosság maradék egy évében meg a bizonyítás terhe a tied, ahogy mondod...  én biztosra menvén bevizsgáltatnám független helyen, s ha megállapítást nyer, hoyg alaplap, akkor a szakvéleménnyel már kapásból tudzs "asztalt borogatni" a vásárlás helyén, azaz a forgalmazónál. amenniyben viszont nem alaplap, de ha nem nemrendeltetés szerű hazsnálat következménye, akkor jöhet a szavatosság keretén belül a kijavítás pl, de ha megmondják, hoyg nincs rejtett, gyártási, vagy anyaghibája, akkor kp-re javíttathatod... már függetlenül mindenféle kötelezettség, és jog nélkül...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
tranquility
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #573 Dátum: március 08, 2010, 11:34:24 » |
|
Köszi a gyors reakciót  Ilyen független szakértőt, aminek a szakvéleményére támaszkodhatok hol találok? Vagy csak simán egyéb szervíz, ami nincs semmiféle szerződéses viszonyban az MSIvel?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #574 Dátum: március 08, 2010, 11:41:33 » |
|
pontosan. és a bolttal sem ahol vetted, és veled sem... bár utóbbi kettő szinte biztosra vehető.... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #575 Dátum: március 08, 2010, 12:41:51 » |
|
Bevizsgálást a teljesen függetlennek tekintendő Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is végez. Javaslom vedd fel velük a kapcsolatot: www.nfh.hu
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #576 Dátum: március 08, 2010, 12:58:54 » |
|
computer cuccot pont nem vizsgálnak... legalábbis én a díjszabási táblázatukban nem lelem fel... de meg kell érdeklődni őket...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tranquility
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #577 Dátum: március 08, 2010, 15:54:36 » |
|
Sajnos ilyenkor már nem vette fel senki az NFH-nál, mailre gondolom több időp lesz nekik válaszolni.
Egyébiránt rengeteg pesti szerviz végez bevizsgálást 3-5 ezer forintokért, az ezek által kiállított papír mennyire tekinthető használhatónak jelen esetben. Ugyebár ilyenkor egy MSI-től teljesen független cég megbontja a gépet, ebbe nem lehet később belekötni?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #578 Dátum: március 08, 2010, 16:00:42 » |
|
nem kell hozzá megbontani a gépet egyrészt, másrészt mivel jótállási időn kívül vagy teljesen irreleváns, hoyg megbontják, többek között azért is mert ha elutasítanak, bizonyítani kell az összefüggést, hogy a hiba a megbontásra vezethető vissza... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #579 Dátum: március 08, 2010, 18:47:51 » |
|
Sajnos ilyenkor már nem vette fel senki az NFH-nál, mailre gondolom több időp lesz nekik válaszolni.
Egyébiránt rengeteg pesti szerviz végez bevizsgálást 3-5 ezer forintokért, az ezek által kiállított papír mennyire tekinthető használhatónak jelen esetben. Ugyebár ilyenkor egy MSI-től teljesen független cég megbontja a gépet, ebbe nem lehet később belekötni?
Jogvita esetén jobbak az esélyeid, ha akkreditált szerviz készít szakvéleményt.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
|
asdf
|
 |
« Válasz #580 Dátum: március 08, 2010, 20:51:35 » |
|
Esetleg tertis levelben megkerdeni oket, hogy ok kit fogadnak el fuggetlenkent. Mas kerdes, hogy esetleg sajatjukat ajanljak, meg az ido is megy vele.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Fecow
|
 |
« Válasz #581 Dátum: március 13, 2010, 15:10:09 » |
|
Sziasztok!
Van egy közel 2 éves MSI PR200 notebookom (garancia a hónap végéig van rá). Elvittem 9 nappal ezelőtt a szervízbe (márc 4.), ahol az alábbi hibalistával átadtam a szervíznek. (Burkolati sérülések, webkamera nem érintkezik/nem megfelelően működik, ventillátor nem működik/hangos, LCD kijelző elszíneződés).
Ma reggel (márc 13) érkezett a levél ami többek között az alábbi mondatot tartalmazza, "LCD burkolatán lévő festék hiányt nem kopás idézte elő, hanem ütés által keletkezett, ezért nem tudjuk a javítást garanciában végezni." A többi elemet garanciában cserélik. A fenti mondattal az a gondom, bár lehet, hogy a hölgy csak felületesen fogalmazott, de bennem azt az érzetet kelti, hogy annak ellenére, hogy a burkolaton repedés, törés (körcikk alakban kitört anyagrés a köralakú zsanéron) is található, amelyek talán garanciálisak, a festék/burkolat lepattogzások (ezek vannak a mellékelt fényképen is fókuszban) miatt, ők ezt még sem garanciálisan intéznék.
Egy másik gondom az árajánlatban közölt összeggel kapcsolatos. Három cserélendő elemre (LCD keret (ezt nem is tudom micsoda, illetve nem is tudom mennyiben jogos, ha egyszer cserélik az LCD kijelzőt is) és záró kupak, LCD fedlap) 23125 Ft-ot számolnak fel, ami a szubjektíven tapasztal anyag minőséget tekintve sokallok (édesapám, olcsóbb hp notebookjának fogásra jobb a minősége).Főleg azt figyelembe véve, hogy a gép mai értéke jó ha eléri a 100ezer Ft-ot. Az árajánlat tételesen feltűnteti a munkadíjat valamint a szállítási költséget is, ez azonban nem szerepel a végösszegben, ez sem teljesen világos számomra.
A harmadik személyes igazság érzetemet sértő dolog, hogy a notebook nem volt leejtve, nem rajta klopfoltuk a húst, tehát nem érte különösebb ütés. Persze hurcolásztam a gépet sokszor, a saját tokjában, de azt hiszem ez még nem esik kívül a rendeltetésszerű használat fogalmán. Személyes véleményem az, hogy anyagfáradás illetve a zsanért érő nyíró erő miatt tört ki a darab.A lepattogzásra, ami szintén a zsanér környékén van így ezt nem merném kijelenteni, de arra is látok esélyt, hogy az is hasonló okok miatt keletkezett.
Azt szeretném kérdezni, hogy tehetek-e valamit, hogy mégis garanciában javítsák. Átolvasva a fórumot, vegyes tapasztalatokkal találkoztam (volt akinek simán cserélték garanciában volt akinek nem), arra vonatkozóan azonban nem találtam információt, hogy milyen lépéseket tehetek ez ügyben.
üdv Feri
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tranquility
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #582 Dátum: március 16, 2010, 12:04:06 » |
|
Sziasztok,
Fejlemény a fentebb vázolt ügyemmel kapcsolatban: bevizsgálás eredménye alapján megfüstölt a videókártya, és mivel nem integráltról van szó, ezért cserélni kell mindenképpen. Így hiába garis az alaplap, az nem játszik. Egy szó mint száz, sikerült olyan árban megegyezni a szervizzel, ami elfogadható számomra is és megcsinálják.
t.
u.i: időközben vettem egy sony vaio-t, soha többé msi
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #583 Dátum: március 16, 2010, 12:32:19 » |
|
Sziasztok!
Van egy közel 2 éves MSI PR200 notebookom (garancia a hónap végéig van rá). Elvittem 9 nappal ezelőtt a szervízbe (márc 4.), ahol az alábbi hibalistával átadtam a szervíznek. (Burkolati sérülések, webkamera nem érintkezik/nem megfelelően működik, ventillátor nem működik/hangos, LCD kijelző elszíneződés).
Ma reggel (márc 13) érkezett a levél ami többek között az alábbi mondatot tartalmazza, "LCD burkolatán lévő festék hiányt nem kopás idézte elő, hanem ütés által keletkezett, ezért nem tudjuk a javítást garanciában végezni." A többi elemet garanciában cserélik. A fenti mondattal az a gondom, bár lehet, hogy a hölgy csak felületesen fogalmazott, de bennem azt az érzetet kelti, hogy annak ellenére, hogy a burkolaton repedés, törés (körcikk alakban kitört anyagrés a köralakú zsanéron) is található, amelyek talán garanciálisak, a festék/burkolat lepattogzások (ezek vannak a mellékelt fényképen is fókuszban) miatt, ők ezt még sem garanciálisan intéznék.
Egy másik gondom az árajánlatban közölt összeggel kapcsolatos. Három cserélendő elemre (LCD keret (ezt nem is tudom micsoda, illetve nem is tudom mennyiben jogos, ha egyszer cserélik az LCD kijelzőt is) és záró kupak, LCD fedlap) 23125 Ft-ot számolnak fel, ami a szubjektíven tapasztal anyag minőséget tekintve sokallok (édesapám, olcsóbb hp notebookjának fogásra jobb a minősége).Főleg azt figyelembe véve, hogy a gép mai értéke jó ha eléri a 100ezer Ft-ot. Az árajánlat tételesen feltűnteti a munkadíjat valamint a szállítási költséget is, ez azonban nem szerepel a végösszegben, ez sem teljesen világos számomra.
A harmadik személyes igazság érzetemet sértő dolog, hogy a notebook nem volt leejtve, nem rajta klopfoltuk a húst, tehát nem érte különösebb ütés. Persze hurcolásztam a gépet sokszor, a saját tokjában, de azt hiszem ez még nem esik kívül a rendeltetésszerű használat fogalmán. Személyes véleményem az, hogy anyagfáradás illetve a zsanért érő nyíró erő miatt tört ki a darab.A lepattogzásra, ami szintén a zsanér környékén van így ezt nem merném kijelenteni, de arra is látok esélyt, hogy az is hasonló okok miatt keletkezett.
Azt szeretném kérdezni, hogy tehetek-e valamit, hogy mégis garanciában javítsák. Átolvasva a fórumot, vegyes tapasztalatokkal találkoztam (volt akinek simán cserélték garanciában volt akinek nem), arra vonatkozóan azonban nem találtam információt, hogy milyen lépéseket tehetek ez ügyben.
üdv Feri
lehet félreértem, de megkérdem: az általuk is garanciálisan cserélendőre kérnek huszonezret, vagy arra esetlegesen, amire azt mondták ütés által keletkezett kopás...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Fecow
|
 |
« Válasz #584 Dátum: március 16, 2010, 18:04:30 » |
|
Elvileg csak a burkolat cserére kérnek pénzt legalábbis az árajánlatban csak az szerepel. A gondom az, hogy a burkolaton mind törés, mind lepattogzódás is van, ráadásul egymáshoz elég közel, és ők nagyon csak a festék hiányt hangsúlyozzák szerintem pedig a törés a nagyobb gond, és arra még csak nem is utalnak, pedig a törés is meg kívánná a burkolat cserét nem csak a kopás. Belinkelem az általuk készített képeket, hátha úgy jobban érthető mire gondolok. http://www.imagebam.com/image/bbf42172248280http://www.imagebam.com/image/5af24f72248281A két kép az általuk küldött kép a problémáról, látható, hogy a festék lepattógzódás vana fókuszban és alatt a kék és a szürke rész találkozásánál a törés. Illetve a második képen látszik, hogy a zár kupak is kitört.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|