« Dátum: október 02, 2008, 13:09:11 » |
Üdv! Ma találtam meg ezt a fórumot ahol sok érdekes panaszt és segítséget találtam.Lehet az én panaszomra is van megoldás?Ha tudtok segítsetek! 4 éve vagyok pannon előfizető 3 telefonszámmal. Idén júniusban a párom kiment külföldre.Tudtam a roaming számlázásról,de gondoltam jobb felhívni a központot és segítséget kérni,mert nem szerettem volna problémát (ezt összesen 3-szor tettem meg).A hölgy elmondta,hogy van a számokon aktív roaming használhatóság,nem kell semmi szerződésmódosítás,semmi aktiválás,hogy a családi csomag hogy fog működni és mennyi a percdíj. Aztán július 16.-án kaptam egy sms-t,hogy magas forgalom miatt 24 órán belül tiltják a kimenő hívásaim.Rögtön hívtam őket. Megtudtam,hogy 1 napon belül fizessek ki 72000 ft előleget és 84000 ft telefonszámlát,mert az ÁSZF szerint ez nekik jár. A havi zárás 18.-án történik.Én ekkor még nem ismertem a tel.számla összegét, mivel a külföldi szolgáltató még nem külde el. 18.-án 16.00 órakor mindhárom telefonomon korlátozták a kimenő hívásaimat.E-mail-ben jeleztem az ügyfélszolgálaton,hogy mért kapcsolták ki mikor még nem kaptam csekket honnan tudják hogy nem fizetem ki.Nem érdekelte őket sem a hűség,sem a megbízhatóság.Csak az ÁSZF-re hivatkoztak és az sem zavarja őket hogy az ÁSZF semmi ember számára érhető és segítő infóval nem rendelkezik mert minden eset más és más.Fizetnem kell. Aztán szeptember közepén egy levél érkzett ami felhívta a figyelmem,hogy a tartozás miatt kikapcsolák azt a kimenő hivást ami már amúgy is ki van kapcsolva (június 18.-tól). Kaptam részfizetési kedvezményta 91 822 ft-ra,6 hónapot.Addig is minden hónapban fizetnem kell a havidíjat ami 6 hóra 47 520 ft.,3 hónapig az 5 perc után ingyen dijat ami kb 1600 ft.,aztán a 3 havidíj mellé 7920 ft még a 3 visszakapcsolási díjat 21600 ft.Ez összesen 170462 ft.Hát nem szép összeg?(3 és fél havi GYEDem) Mért kell havidíjat fizetni?Hova tünik az kedvezmény ami az ÁSZF-ben is benne van?Jóváírják ha újra tudok telefonálni?(most egy kártyást töltögetek) Ha egy kicsit zavaros a történet elnézést kérek, de már 3 hónapja telefonálok e-mailezek velük és a sok infó amit szerettem volna mind leírni (még maradtak ki) hogy érthető legyek tuti zagyvának tünik. Köszönöm,hogy megoszthattam veletek a problémám.
SMáté
Vendég
« Válasz #1 Dátum: október 02, 2008, 14:20:08 » |
Szia! Pár dolog tényleg zavaros.
Mi áll a számla hátterében? Vitatod a díj mértékét? Eltér a díj mértéke az ÁSZF mellékleteként kiadott díjtáblázat díjaitól? Kaptál számlát? Van valami, ami nem stimmel a fentiek és a számla összevetésekor?
Vagy csak a korlátozással van gond?
Egy kérdést vélek pontosan érteni: sérelmezed, hogy miért kell előfizetési díjat fizetned, ha korlátozzák a kimenő hívásaidat. No ez egy jó kérdés. Az ÁSZF alapján ez működhetne, de persze kérdés, hogy nem tisztességtelen -e ez a kitétel.
Kérlek homályosíts a fentiekről, úgy könnyebb lenne segíteni, vagy legalább megadni valakinek az elérhetőségét, aki segíthet.
« Válasz #2 Dátum: október 14, 2008, 18:22:35 » |
Szia! Köszönöm a gyors választ de csak most néztem meg. A számla háttere (ha jól értelmezem):a párom kiment németbe.Előtte felhívtam a pannont,ahol nem mondták,hogy mivel megemelkedik majd a számlám összege fizessek előleget.(egy barátnőm figyelmét ma én hivtam fel erre mert őt sem tájékoztatták)A mai napig nem tudom mennyit kellett volna fizetni előre. A 72000 ft-ot sokallomfőleg utólag.Ezt azonban már tudom nem kell kifizetnem. Telefonszámlát kaptam kis késéssel ami gondolom a külföldi szolgáltató miatt volt.Van rajta egy két összeg amit nem értek és a számok is ismeretlenek,de ez nem nagy összeg. Ami viszont tényeg bosszant az az hogy a 6 hónap részletfizetés alatt kikapcsolt kimenő hívással miért kell havidíjat fizetnem? Miért nem tudom lemondani a havidíjon felül fizetett külön szolgáltatást ha abszolút nem használom? Hova tünik a havidíj kedvezmény?Mert 9900ft (6*1650ft)nem kevés pénz. Ha jól számoltam mindent össze a 6. hónapra 170462 ft fogok kifizetni ami rengeteg.
Remélem érthetőbb.Nem tudom jobban leírni.(talán mert nő vagyok??)
asdf
« Válasz #3 Dátum: október 14, 2008, 19:56:21 » |
A legfrissebb aszf-bol:
11. Az ÁSZF Törzsszöveg IV. fejezet 4.4.1. pontja az alábbiakkal módosul: • A magas forgalom kiszámításának alapját egyéni (lakossági) Előfizető esetén a szerződéskötést követő 6 hónapon túl az előfizetői jogviszony kezdete óta kiállított és kiegyenlített számlák átlaga képezi. • Szerződéskötést követő 12 hónapon túl minden esetben az utolsó 12 hónapban kiállított és kiegyenlített számlák átlaga képezi a számítás alapját. Vizsgált időszak Magas forgalom összeghatára az első 6 hónapban 36 000 Ft 6 hónapon túl, de 24 hónapon belül az átlag 1,5-szerese* 24 hónapon túl az átlag 2-szerese* * de legalább 36 000,- Ft
A havidijat meg azert fizeted, mert hiaba van kimenohivastiltasod, a szolgaltatast attol meg igenybeveszed (ertsd: teged felhivhatnak). Lasd: akkor is kell pl gaz havidijat fizetni, ha egesz telen senki nincs a nyaraloban es egy kobmeter gaz sem porog az oraba.
« Válasz #4 Dátum: január 07, 2009, 19:37:03 » |
Üdv! Rég nem néztem be ide pedig az én érdekem.Beletörődtem a számlák kifizetésébe.Ez nem csak az elmaradt részleteket jelenti hanem a havidíjat is a 3 telefonra már 5 hónapja.(össz.42450ft) ' asdf ' azt irta "havidijat meg azert fizeted, mert hiaba van kimenohivastiltasod, a szolgaltatast attol meg igenybeveszed "először én is ezt gondoltam. Aztán újrakezdtem a levelezést a pannonnal és lám csodát a januári számlám a 3 tel.-ra nullás lett (csak a papirszámla díja volt rajta)Mivel hirtelen jött és nem tudtam mire vélni felhivtam őket.Na persze a telefonos hölgy nem tudott felvilágositást adni átkapcsolt a zámlázási osztályra.Ott a központos srác felvilágositott,hogy ez igy jó és nem érti miért számláztak hónapkon keresztül díjat.Ajánlotta hogy irjak levelet (postai úton)és kérjem az összeg jóváirását ami amúgy is jár de ezek után biztos ami biztos maradjon nyoma is. Hát kérem.Lehet, hogy nekem volt végig igazam,hogy megérte az a sok értetlenkedés velük?Mert hát nekem az összeg egy havi Gyedem.Mindenesetre elég lassan halad a pannon-i bürokrácia. Üdvözlet mindenkinek: Headland
rage77
« Válasz #5 Dátum: január 07, 2009, 19:46:12 » |
Gratulálunk a sikeredhez! Remélem, hamarosan visszakapod a pénzedet is, és jobb belátásra térsz, mész másik szolgáltatóhoz
SMáté
Vendég
« Válasz #6 Dátum: január 09, 2009, 11:24:17 » |
Gratulálok!
A tapasztalatom nekem is az, hogy az egy szál reklamációmat lassan, de korrektül elintézték.
spykiller
« Válasz #7 Dátum: március 09, 2010, 16:22:20 » |
Szia Headland! Hasonló helyzetben vagyok, mint sokan mások (szerintem) a Pannonnal szemben. A SIM kártyám az asztalon pihen, hálózatra sem jelentkezik fel, mégis a számlámon havonta van a díjcsomag váltás, visszamenőleg 2 hónapra a csekk díja (2*125 Forint) egyszerűen ezt nem értem. Hívtam az ügyfélszolgálatot, annyit mondtak ez így van rendjén, megmagyarázták nekem hogy 2szer váltottam díjcsomagot is (2hónap alatt) holott tudom azt hogy csak egyszer, visszamódosíttattam az 1300Ft-osra (pannon 35díjcsomag vagy miez) Azok a banga f@szok sem értenek semmihez csak a mellébeszéléshez. Sajnos a 2 év hűségem csak szeptemberben jár le. De mi történik ha nem fizetek nekik egy forintot sem??? Minek fizessem még az 1300Ft alapdíjat ha be sem jelentkezik hálózatra? Mit lehetne csinálni? Ha valaki tudna valami okosat mondani, kérem szépen jelezze! Minden segítséget előre is köszönök! Farkas Zsolt
kovacs1
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 1.620
« Válasz #8 Dátum: március 09, 2010, 18:59:10 » |
Kedves Zsolt! A hűségnyilatkozat idejére ki kell fizetni a kapcsolatos díjakat, hisz ennek -üzleti értelemben is- ez a lényege. Ha pedig műszaki reklamációd van, azt jelezni kell haladéktalanul az ügyfélszolgálatnak. Ha a szolgáltató hibájából nem tudod a telefonod használni, természetesen erre az időszakra jóváírás illet a számládon. Ha nem fizetsz, annak komoly következményei lehetnek, tudomásom szerint még senkit sem felejtettek el.
« Utoljára szerkesztve: március 09, 2010, 19:35:41 írta kovacs1 »
Naplózva
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
asdf
« Válasz #9 Dátum: március 09, 2010, 19:58:42 » |
Igen, emberkedni csak felszamolas alatt levo ceges elofizuval celszeru, minden mas esetben elobb-utobb fizetni kell.