extracore
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: november 03, 2008, 16:11:02 » |
|
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni a nokia n78as telefonom kálváriája ügyével kapcsolatban... Az egész ott kezdődött, hogy szeptember 28.án Németországban az apám vette nekem ezt a telefont, majd egy hónapra rá nekem adta itt Magyaroszágon. Két hét használat után a jobb felső csengetési hangszoró nem működött. Gondoltam nem akkora hiba, így eleinte nem foglalkoztam vele, de később úgy voltam vele, hogy ez kisebb hiba biztosan hamar javitható a nokia márkaszervizben. El is vittem, a német számlával szépen elfogadták, örültem is, hogy 2 héten belül tökéletes lesz a telefonom. Na most 4 hét eltelte után kezdtem kicsit kételkedni a dologban, ugyhogy odacsörögtem először a Tatabányai szervizbe ahol beadtam, ahol mondták hogy hát még a központi szervizben van. Rendben azt is felhivtam, majd közölték, hogy utánanéznek az ügyemnek, visszahivnak még aznap. Eltelt 3 nap kicsit hiányérzetem volt, aztán rájöttem h hát bizony a nokia elfelejthette a dolgot. Felhivtam őket ujra mire ők hogy jaj de jo hogy hivtam őket éppen most akartak szólni, hogy a telefont elküldték, de nem javitották meg mert "illegálisan belenyultak". Pár napra rá hivtam a Tatabányai szervizt és mondták, hogy mehetek a telefonért. Rendben előhozza hátulról a nokiás ember a telefonomat és elkezdi mutogatni a fotókat, hogy hol "nyultunk bele" az annak idején még 100 ezer forintos telefonba amin csavarok sincsenek. Mondtam, hogy én nem nyultam bele de ha itt ez megy akkor majd megjavittatom Németországban. Erre ő közölte , hogy bizony nincs már rá jótállás, ja és be se lehet mostmár kapcsolni... Na itt esett le az állam.... Mondtam neki hogy de hát én nem igy adtam be a telefonomat, mire ő hogy igen tudja, ezért vissza is küldte egyszer már a nokiának, de ugyanazt a papirt küldték vissza h belenyultak. Na most kérdeztem mit tehetek? Azt mondta szoljak először az ügyfélszolgálatnak mert ők talán adnak uj készüléket, de ha nem jutunk dűlöre forduljak a fogyasztóvédelemhez. Na most az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy vigyem vissza ugyanoda ahol szétbarmolták a telefonomat. Ez az opció nem csalogatott annyira mert eltudom képzelni, hogy legközelebb vissza sem kapom, ugyhogy inkább felhívtam a fogy. védelem Tatabányai kirendeltségét, ahol elhadarták a jogaimat majd elköszöntek... Ezek után kérnék segítséget, hogy hova forduljak? Mit tegyek? Számomra hatalmas csalódás ez, nem tudom elképzelni hogy lehetséges ez egy ekkora cégtől. Az biztos , hogy nokia telefon nálam soha többet nem kerül szóba, de ezt nem szeretném annyiban hagyni, mert felháborít, hogy nem csak hogy hazudnak a szemembe, mert TUDOM, hogy nem vagyok egy barbár aki belbarmol a vadiuj telojába, és plusszba egy kicis hibából, teljesen használhatatlanná teszik. Előre köszönök mindet hozzászólást bocsi, hogy kicsit hosszú voltam Sziasztok
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #1 Dátum: november 03, 2008, 16:26:18 » |
|
sajnos azt kell mondjam, mibel nem itthoni a termék, nagyon nem pattoghatsz. elsősorban oda kellene vinned papírjaival ahol vetted, ők kötelesek vele foglalkozni, bizonyítani amit kell, stb. itthon max azt tudod tenni, hogy megjavíttatod fizetősben... esetleg annyi lehetőséged van, ha az átvételin, amit ott kaptál mikor leadtad javításra tbányán, hogy ha nincs feltűntetve az a hibajelenség (ugye elméletileg nincs), hogy nem lehet bekapcsolni, akkor nem veszed át a készüléket, mert nemígy adtad le. csak sajna ez sem vezet eredményre mert ugye te nem velük állsz szerződáses viszonyban, s csak segíteni akartak rajtad, hogy ne kelljen újra kiutaznod emiatt...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #2 Dátum: november 03, 2008, 16:28:22 » |
|
Azért ha valamit átvettek javításra, és rosszabb állapotban kaptad vissza, akkor van felelőssége annak, akinek a kezében volt...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #3 Dátum: november 03, 2008, 16:30:53 » |
|
mér' én nem ezt mondtam bakker?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #4 Dátum: november 03, 2008, 16:32:30 » |
|
Ja, tényleg...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
manoka16
|
 |
« Válasz #5 Dátum: november 04, 2008, 19:26:06 » |
|
extracore ajánlom figyelmedbe N95-ös kárváriámat:))
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
Trysii
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető
Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató
|
 |
« Válasz #7 Dátum: november 08, 2008, 12:29:58 » |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Csak teszem a dolgom
|
|
|
|
manoka16
|
 |
« Válasz #8 Dátum: november 09, 2008, 06:03:20 » |
|
Trysi nagy barátja a telefon-gondoknak! Ma megszüntek a gondjaim mióta egyszerű szív-szuszug telefonom van:))
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
titok31
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: november 09, 2008, 17:17:25 » |
|
az meg milyen ? . 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: november 09, 2008, 19:07:03 » |
|
Azért ha valamit átvettek javításra, és rosszabb állapotban kaptad vissza, akkor van felelőssége annak, akinek a kezében volt...
Ergo! Az a hülye aki átvette. Én az idegekezű holmiról, tudomást sem veszek. Aki kerítésen kívűl vesz, az javíttasson is ott. Ja! És sz@rok az EU harmonizációra, pedig aránylag normális szervizesnek tartom magam!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Tévedtem, nem minden fogyasztó csúsztat az első 20 percben.
|
|
|
|
manoka16
|
 |
« Válasz #11 Dátum: november 11, 2008, 17:37:14 » |
|
sziv-szuszog milyen? Hát a telefonáláson és az sms-en kivül másra nem jó:))
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
titok31
Tudatos Fogyasztó