Sziasztok!
Én nekem is van még egy nyitott ügyem, ami ebbe a kategóriába tartozik, és remélem, hogy pozitívan zárul a dolog.
Én egy hónapja vettem a Woodoo-ban egy Nike spotcipőt.
Sajnos az üzletben nem vettem észre, hogy ez a modell konstrukcióhibás, ami azt jelenti, hogy indokolatlanul nagy dudor van két anyag találkozásakor. Mondanom sem kell, hogy egy nap alatt totál feltörte a lábamat.
Amikor visszavittem közölték velem, hogy biztosan túl kicsi cipőt vettem, vagy a lábam túl széles.

(ez természetesen nem igaz)
Miután a próbálkozásaik ellenére nem hagytam magamat lerázni mondták azt, hogy oké, beküldik vizsgálatra. Mit szeretnék, mi legyen, ha esetleg helyt adnak a panaszomnak, ami szerintük nem fog megtörténni. Mondtam, hogy természetesen a pénzemet szeretném visszakapni. Miután elmondásuk szerint ez nem lehetséges az került a lapra, hogy levásárolom.
Szerencsére a 15 munkanap letelte után tényleg jogosnak ítélték a reklamációt, de közölték, hogy a Woodooban soha nem adnak vissza pénzt, csak le lehet vásárolni!!!
Miután először olyan mesterien megpróbáltak lerázni, gondoltam utánanézek a dolognak, és elmentem a WestEnd-be, ahol van fogyasztóvédelmi pont.
Itt tájékoztattak arról, hogy természetesen jogosult vagyok visszakapni a pénzemet, mert ilyen NINCS, hogy kötelező levásárolni az árat. (Ez természetesen csak akkor áll fent, ha nem tudják javítani az árut, és a kicserélés sem lehetséges. Az én esetemben ez természetesen igaz, mivel eleve konstrukcióhibás cipőről van szó, és ez valószínűleg szerepel is a szakvéleményben is, amit ők csináltattak.)
Szóval a fogyasztóvédelem szerint nekem most az a teendőm, hogy visszasétálok a boltba, és az orruk alá nyomom a kinyomtatott törvényt. Ha ez sem sikeres, akkor megfenyegetem őket, hogy megyek a fogyasztóvédelemhez, és azok biztos, hogy több mint százezres bírságot fognak kiszabni (ami tény, de ez nekem még ugye nem segít), ehhez képest meg a cipő ára nem jelentős.
Ha pedig ez sem segít, akkor be kell írni a vásárlók könyvébe és ezt tértivevényesen elküldeni a fogyasztóvédelemnek.
Egyébként, ha a WestEnd-ben vettem volna, és ott jelentettem volna a hibát, nem az Árkád-ban, akkor az ottani fogyasztóvédelem megszorongatná a boltot, és szerintük hip-hop visszakapnám a pénzemet.
Most azért még egy kicsit izgulok, mert igazán kemények az eladók a Woodoo-ban, és tudják hogy kell lerázni az embert, de nem hagyom magamat

Üdv.
Steffy