Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 04:04:31 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: hordhatatlan cipő  (Megtekintve 4770 alkalommal)

Profil megtekintése
« Válasz #15 Dátum: március 27, 2009, 11:52:04 »

Csak a jobb sarkamat irritálta. Ráadásul nem is bőr (vászon), és elég puha az a rész, ami az achilleshez ér. A probléma valahol ott lehet, ahol a talpbetét találkozik a hátsó résszel.
Egyébként nagyon tetszik a cipő, ezért ragaszkodom ugyanilyenhez, és remélem, hogy csak az az egy hibás. Határozatlan

Profil megtekintése
« Válasz #16 Dátum: március 27, 2009, 19:51:02 »

ha a másikkal is gond lenne, fityingért tesznek a belső sarokrészre egy öntapadó borítást a cipésznél - gondolom, harisnyát azért hordasz - mert enélkül minden "sarkos" cipő kikezdi az ember sarkát.

Profil megtekintése
« Válasz #17 Dátum: március 27, 2009, 20:40:47 »

Igen, hordok..bár nem harisnyát, hanem zoknit.  Kacsint
Nekem is eszembe jutott a cipész megoldás, de -mint már említettem- nem a sarkam hátsó, hanem az alsó részét nyomja, így a beragaszthetó bigyó ebben az esetben nem jó megoldás.  Mosolyog
Vendég
« Válasz #18 Dátum: március 27, 2009, 21:14:32 »

A hiba alapja lehet, hogy a két lábad (biztos) nem egyforma. De az is lehet, hogy a két cipő nem egyforma. Érdemes ilyenkor bevizsgáltatni.

Profil megtekintése
« Válasz #19 Dátum: március 27, 2009, 22:50:19 »

Remélem, hogy csak a cipővel van baj. Mosolyog
Más cipőknél még nem tapasztaltam hasonlót.
Vendég
« Válasz #20 Dátum: március 29, 2009, 21:36:58 »

Van mondjuk egy 1mm-es eltérés a két lábad között valahol. Észre nem fogod venni, csak akkor, ha egy adott cipő pont azon a helyen kemény, vagy valami olyan eldolgozása van, ami éppen ott találkozik azzal az egy mm-rel, s ez már lehet kellemetlen.

Nincs ember, akinek egyforma lábai vannak, de normális esetben ezek az eltérések minimálisak. Annyira fontos azonban ez az egész, hogy a boltban vásárlás előtt legalább fél-egy órát próbáljunk.

De ez is csak egy oldal, ugyanennyi esély persze arra is van, hogy a cipő a rossz.

Profil megtekintése
« Válasz #21 Dátum: március 30, 2009, 08:27:28 »

Remélem, hogy csak a cipővel van baj. Mosolyog
Más cipőknél még nem tapasztaltam hasonlót.

hát ilyet még én sem
Vendég
« Válasz #22 Dátum: március 30, 2009, 11:22:36 »

Pedig nem ritka eset.

Profil megtekintése
« Válasz #23 Dátum: március 30, 2009, 12:22:38 »

Én az a típus vagyok, aki mielőtt megvesz valamit, órákat képes eltölteni ruha/cipőpróbával.
Most sem volt ez másként. Mosolyog
Gondolom, nem is vagyok az eladók kedvence... Bibiii
Vendég
« Válasz #24 Dátum: március 30, 2009, 12:44:26 »

Hát a cipő vétel egy nagyon nehéz kérdés. A nadrág és az alsónemű mellett a leginkább igénybe vett ruházati cikk, vagy talán ezek között is első. Vissza érthető okokból nem veszik a boltosok, hiszen nehezebb eladni, mint mondjuk egy 2 napot használt irodai széket, vagy fűtőtestet.
Próbálni sem engedik sokat, mivel akkor ugyanott fogunk tartani, mintha visszahoznák. MIndemellett azonban a fogyasztó csak akkor hozhat alapos döntést, ha komolyan próbál.

Ördögi kör.

Profil megtekintése
« Válasz #25 Dátum: április 20, 2009, 17:09:25 »

Sziasztok!
Megoldódtak a cipő gondok, hála Nektek! Nagyon köszönök minden tanácsot! Mosolyog
A Vagabondban -szájhúzva ugyan- de visszaadták a pénzt!
A másik cipőről pedig kiderült, hogy hibás (bár azt nem tudták megmondani, mi volt a hibája), és kicserélték. Az újat még nem vettem fel, remélem, azzal nem lesz baj.
Még 1x NAGYON KÖSZI!!!
« Utoljára szerkesztve: április 20, 2009, 17:11:29 írta hellboy » Naplózva
hellboy
Global Moderator
*****

Hozzászólások: 24.564

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #26 Dátum: április 20, 2009, 17:12:04 »

mehet a győzelem topicba...  Kacsint  ott aztán kedvedre szinezheted.  Mosolyog
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."

Profil megtekintése
« Válasz #27 Dátum: április 20, 2009, 21:13:16 »

Sziasztok!
A Vagabondban -szájhúzva ugyan- de visszaadták a pénzt!
Még 1x NAGYON KÖSZI!!!

ügyes vagy, örülünk Mosolyog
mackosajtoz

Hozzászólások: 3

Profil megtekintése
« Válasz #28 Dátum: április 21, 2009, 16:53:46 »

Sziasztok!

Én nekem is van még egy nyitott ügyem, ami ebbe a kategóriába tartozik, és remélem, hogy pozitívan zárul a dolog.

Én egy hónapja vettem a Woodoo-ban egy Nike spotcipőt.
Sajnos az üzletben nem vettem észre, hogy ez a modell konstrukcióhibás, ami azt jelenti, hogy indokolatlanul nagy dudor van két anyag találkozásakor. Mondanom sem kell, hogy egy nap alatt totál feltörte a lábamat.
Amikor visszavittem közölték velem, hogy biztosan túl kicsi cipőt vettem, vagy a lábam túl széles.  He
(ez természetesen nem igaz)
Miután a próbálkozásaik ellenére nem hagytam magamat lerázni mondták azt, hogy oké, beküldik vizsgálatra. Mit szeretnék, mi legyen, ha esetleg helyt adnak a panaszomnak, ami szerintük nem fog megtörténni. Mondtam, hogy természetesen a pénzemet szeretném visszakapni. Miután elmondásuk szerint ez nem lehetséges az került a lapra, hogy levásárolom.
Szerencsére a 15 munkanap letelte után tényleg jogosnak ítélték a reklamációt, de közölték, hogy a Woodooban soha nem adnak vissza pénzt, csak le lehet vásárolni!!!

Miután először olyan mesterien megpróbáltak lerázni, gondoltam utánanézek a dolognak, és elmentem a WestEnd-be, ahol van fogyasztóvédelmi pont.
Itt tájékoztattak arról, hogy természetesen jogosult vagyok visszakapni a pénzemet, mert ilyen NINCS, hogy kötelező levásárolni az árat. (Ez természetesen csak akkor áll fent, ha nem tudják javítani az árut, és a kicserélés sem lehetséges. Az én esetemben ez természetesen igaz, mivel eleve konstrukcióhibás cipőről van szó, és ez valószínűleg szerepel is a szakvéleményben is, amit ők csináltattak.)

Szóval a fogyasztóvédelem szerint nekem most az a teendőm, hogy visszasétálok a boltba, és az orruk alá nyomom a kinyomtatott törvényt. Ha ez sem sikeres, akkor megfenyegetem őket, hogy megyek a fogyasztóvédelemhez, és azok biztos, hogy több mint százezres bírságot fognak kiszabni (ami tény, de ez nekem még ugye nem segít), ehhez képest meg a cipő ára nem jelentős.
Ha pedig ez sem segít, akkor be kell írni a vásárlók könyvébe és ezt tértivevényesen elküldeni a fogyasztóvédelemnek.

Egyébként, ha a WestEnd-ben vettem volna, és ott jelentettem volna a hibát, nem az Árkád-ban, akkor az ottani fogyasztóvédelem megszorongatná a boltot, és szerintük hip-hop visszakapnám a pénzemet.

Most azért még egy kicsit izgulok, mert igazán kemények az eladók a Woodoo-ban, és tudják hogy kell lerázni az embert, de nem hagyom magamat  Nevet

Üdv.
Steffy
hellboy
Global Moderator
*****

Hozzászólások: 24.564

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #29 Dátum: április 21, 2009, 17:06:56 »

neis hagyd magad. ha nem adnak ugyanolyant újban, akkor csakis kp vissza. ha nem teszik, akkor írsz a k-ba ahogy mondod, de ezt tedd meg mindenképp (kivéve ha rögtön a kezedbe nyomják a pénzt), mert erre érdemi válaszadási kötelezettségük van, s nemnagyon tudnák megmagyarázni hogy melyik jogszabályra alapozzák azt hogy márpedig létezik a levásároltatás intézménye...

ja és hogy ha nem válaszolnak a vk-s bejegyzésedre, amiatt is szankcionálják őket, ha jelzed ezt is az NFH fele...  Kacsint
« Utoljára szerkesztve: április 21, 2009, 17:22:05 írta hellboy » Naplózva

Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
A honlap működtetését a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!