H. Attila
Hozzászólások: 4
« Válasz #90 Dátum: április 11, 2010, 20:58:41 » |
Sziasztok!
Április 10-én vásároltam Szolnokon egy 21k forintos Nike utcai cipőt. A vásárlást követő napon kezdtem használni, miközben utaztam haza Kalocsára. Kb. 20 perces használat után kezdtem felfigyelni arra hogy egyre kényelmetlenebb, mivel a sarok-rész elkezdte kidörzsölni a lábam... Mivel úton voltam nem tudtam mást csinálni mint elviselni a dolgot, de ez odáig fajult hogy még a zoknimat is átitatta a vér... Ez a dolog az üzletben vásárláskor nem tűnt fel hiszen senki sem sétálgat 20-30 percet egy felpróbált cipőben. Azt szeretném kérdezni hogy ilyen esetben mit tehetnék? Nagyon felbosszantott a dolog, mert anyagilag most tehettem meg hogy ennyiért vásároljak cipőt, de ilyen jellegű/mértékű használhatatlansággal még nem találkoztam a sokkal olcsóbb kategóriákban sem! Számomra a legelfogadhatóbb kimenet az volna ha szépen visszacsengetnék az árát, hiszen a cipő így használhatatlan! Ezt kérhetem az üzletben? Vagy cserét, vagy bármi mást?
Előre is megköszönöm a hozzászólásokat!
rage77
« Válasz #91 Dátum: április 11, 2010, 21:08:28 » |
Először is: ugyanazt a hozzászólást elég egy helyre beírnod. Másodszor: a valódi bőrből készült cipők sarka eleinte törni szokta az ember lábát. Kinek jobban, kinek kevésbé, ezt a részt el kell viselni, amíg betörik a cipő, és aztán semmi gond nem lesz vele. Amúgy visszaviheted a vásárlás helyére, kérheted a termék cseréjét vagy javítását, ha egyik sem megy, akkor elállhatsz a szerződéstől, kérheted a pénzedet vissza. Ők elküldhetik bevizsgálásra, ahol amennyiben azt mondják, hogy a cipő nem hibás, csak a te lábadhoz nem jó, nem kötelesek kicserélni, sem a pénzedet visszaadni. És igen, cipőt úgy kell vásárolni, hogy akár 20-30 percet is kell benne járkálni ott a boltban.

« Válasz #93 Dátum: április 12, 2010, 18:20:27 » |
a képen látható világos zöld(?) színű valami a saroknál nem tűnik bőrnek. Próbálj beletenni kis, rugalmas sarokemelőt, lehet, hogy csak ez a baj - meg vékonyabb pamutzoknival hord - én, amikor törte a cipő a sarkamat, rátettem egy darab valamilyen vastagabb anyagot és kalapáccsal megpuhítottam. Ez bizonyára nem a legszakszerűbb megoldás - csak saját felelősségedre próbáld - ha egyáltalán - nekem bejött. Most már csak olyan cipőt veszek, amelyikbe messziről beleugrok
hgzoli
« Válasz #94 Dátum: április 12, 2010, 20:25:12 » |
Naplózva
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek.

« Válasz #95 Dátum: április 12, 2010, 20:58:44 » |
A fenti megoldást már nekem is csinálta szakképzett cipész, úgyhogy lehet, hogy szakszerű. Azóta egyedül is meg tudom oldani  , eddig már többször segített. azt hittem pedig, hogy csak saját szabadalom
H. Attila
Hozzászólások: 4
« Válasz #96 Dátum: május 03, 2010, 17:24:30 » |
Sziasztok!
Előre is megköszönöm a hozzászólásokat!
Megoldódott a probléma! Visszavittem, de sem cserélni, sem visszafizetni nem akarták, így vettünk fel jegyzőkönyvet és elküldtük bevizsgálásra... 1-2 hét múlva telefonáltak, hogy elfogadták a pénz visszafizetési igényemet, mehetek a boltba "körülnézni"  Bementem ahol az eladó kérdezte hogy "Körülnézel most?", én meg erre hogy "Nem hiszem!" "Pedig ezt le kell vásárolni!" "Már miért kéne, ha én nem akarom??" Mikor felvilágosítottam a "Levásárlás" nemlétező fogalmáról, akkor azzal jött hogy "Még nem adtunk el annyi cipőt, nem tudom visszaadni a árát" Ekkor már kezdtem türelmetlen lenni amit nyilván észrevett és pár szó után egy elegáns mozdulattal (semmi számolás, semmi keresgélés!!! ) a kezembe is nyomta a már előre a pult mögé készített (!!!) összeget... Naccerű, viszonlátásra!! Kérdeztem hogy kell-e vmilyen módon ezt a dolgot aláírással jóváhagyni, de azt mondták hogy nem... Tényleg nem kell?
« Válasz #97 Dátum: május 03, 2010, 17:38:09 » |
hát ha nem kérték el a blokkot, akkor az az ő bajuk...  de lényegileg (jogszabályi előírás szerint) nem kell, de ha én lennék a kereskedő, biztosan kérnék, mert azzal tudom bizonyítani, hoyg lezárult az ügy...
Naplózva
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
titok31
Moderátor

Elérhető
Hozzászólások: 1.729
« Válasz #99 Dátum: május 03, 2010, 19:24:55 » |
Neked gyakorlatilag mindegy, de számviteli szempontból nagyon leegyszerűsítette a dolgot a kereskedő. Kiadási pénztárbizonylatot, vagy sztornó számlát ilyenkor illenék készíteni.
Naplózva
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
Andrea77
Hozzászólások: 13
« Válasz #100 Dátum: május 05, 2010, 10:54:48 » |
a hordatlan cipőt is csak két hétig lehet viszacserélni ugy tudom..
« Válasz #101 Dátum: május 05, 2010, 11:11:10 » |
rosszul tudod, azt nem is köteles visszacserélni a kereskedő.
cocka
Hozzászólások: 25
« Válasz #102 Dátum: június 10, 2010, 18:43:41 » |
Belefutottam én is egy hordhatatlannak tűnő cipőbe. (Waldläufer bőr meg gördülő, gyógybetéttel) 24500 Ft volt és vacilláltam is a boltban, hogy na egy sötétebb 41-es legyen vagy egy világosabb 42-es. Igazából nem tudtam eldönteni, hogy melyik legyen, mert a boltban jónak tűnt mindkettő, annyi hogy amikor a 41-esben lendületesebben mentem, akkor kicsit mintha tört volna a kisujjamnál, ezért maradtunk a 42-esnél, még mondta is a nő, hogy abból baj nem szokott lenni, hogyha egy számmal nagyobb a cipő. Mondom ám legyen, biztos tapasztaltabb is meg stb.. a valódi bőrből készült cipők sarka eleinte törni szokta az ember lábát. Kinek jobban, kinek kevésbé, ezt a részt el kell viselni, amíg betörik a cipő, és aztán semmi gond nem lesz vele. Igen nekem is a sarkamnál keletkezett két kis vízhólyag (pár percet hordtam pedig összesen) és éreztem hogy hú ez nagyon fog törni. Na most az egy dolog, hogy ez van, de ennek a betörésnek kb. mennyi idő kell? Mert elvileg 8 munkanapon belül lehet reklamálni jobban mondva visszaküldeni a terméket, de csak ha a cipő nem lett használva. De ha nem használom, akkor nem derül ki, hogy vízhólyagokat okoz, ha használom, akkor meg nem veszik vissza, csak reklamáció esetén, ekkor viszont kérdés, hogy mennyire jogos reklamálni azügyben, hogy tör a cipő? És igen, cipőt úgy kell vásárolni, hogy akár 20-30 percet is kell benne járkálni ott a boltban. Ezt megtettem tényleg volt vagy 20 percnyi szarakodás, legalább négyszer felpróbáltam mindkettőt, kértem ilyen olyan méreteket, a fent említett 2 cipő volt esélyes. A szívás ott van, amikor jönnek a mindenféle girbegurba egyenetlen felületek, lépcsők stb.. És nem ám túrázni járok a Bükkbe, csak közlekedek a városban. Egy boltban, ahol még a tér is kevés egyszerűen nem derülhet ki, hogy komolyabb igénybevétel esetén a lábad, hogy bírja elviselni az esetleges cipő okozta töréseket. Nem beszélve arról, hogy amint láttuk egy korábbi kérdezőnél is, akár véresre is dörzsölheti a lábat, ami aztán még inkább növeli a hordhatatlanság esélyét, gátolja a gyógyulási folyamatot és jóval később fog a cipő úgy mond "betörni", tekintve hogy az eleven húsnak a legkevésbé tesz jót az extra dörzsölés.
« Válasz #103 Dátum: június 10, 2010, 21:18:51 » |
nincs semmilyen 8 nap...

« Válasz #104 Dátum: június 11, 2010, 23:54:59 » |
ezért a pénzért már normális cipőt kapsz - puha bőrből - ami soha sem töri a lábadat. Ha divatosat akarsz, akkor néha így jár az ember - töri a sarkát a cipő. Normál cipőnél biztosan nem lesz dilemmád, hogy a 41-vagy a 42-t vegyed-e meg. Bizonyára csak az egyik passzol - a másik vagy kicsi - vagy nagy lesz.