Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 02:55:38 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Félretájékoztató jellegű sms a Vodafone-tól  (Megtekintve 927 alkalommal)

Profil megtekintése
« Dátum: március 27, 2009, 19:11:46 »

Történetem röviden: Vodafone 5G internetem van. Lenullázódott a kapcsolódáshoz használt program nyílvántartása, így hogy tudjam, hol is tartok, küldtem egyenleglekérő sms-t, és az alapján figyeltem a további forgalmamat, nehogy túllépjem az 5G-s keretet. A következő számla készenkapása után kiderült, ennek ellenére mégis túlléptem... Az sms közel sem az weboldalukon állított "aktuális" forgalmamat közölte, hanem az előző nap estit, az ügyfélszolgálattal való levelezgetés után több különböző frissítési időpontot jelöltek meg, ellentmondásba keveredve önmagukkal is.

Én nem akartam elfogadni, hogy a rendszerük hiányossága miatt nekem kelljen a jóhiszeműségem és odafigyelésem ellenére pluszban fizetnem, ezért kértem a jóváírást, amit többszörösen elutasítottak, arra a tényre hivatkozva, hogy túlléptem a keretet. Azt, hogy ez a (félre)tájékoztató jellegű sms-ük miatt történt, teljesen figyelmen kívül hagyták, az ellentmondásokra sem adtak magyarázatot, holott az ászf-ben sem szerepelt, hogy a "tájékoztató jellegű információ" mit takar.

A napokban hivatalos formában megírom az illetékes hatóságnak is, addig is várom az érdemi hozzászólásokat, szerintetek alapos-e a követelésem és reklamációm?

A történet és levelezés részletesebben: ftjsms.ultraweb.hu
Vendég
« Válasz #1 Dátum: március 27, 2009, 20:27:02 »

Szerintem nem csak a tájékoztató jelleg meghatározása a feladat, hanem az, hogy a tájékoztatás frissítési ideje pontosan mi. Ha erről nem tájékoztatnak, akkor az egész eset elég megtévesztőnek tűnik.

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: április 06, 2009, 11:16:50 »

31-én elküldtem hivatalosan formában a Hírközlési és a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak is a panaszom. Az NHH-tól kaptam választ, idézem az érdemi részt:

"A szolgáltató az Általános Szerződési Feltételek B díjszabás melléklet 2.1. pontjában ír arról, hogy az adatforgalom a küldött és fogadott adatmennyiség együttes összegét jelenti. Azért csak tájékoztató jellegű adatokat tud nyújtani a szolgáltató, mert az erre kialakított rendszer lehetőségei az adatok frissítésére vonatkozóan korlátozottak. "

Tehát sajnos pont ugyanolyan semmitmondó és kérdéselkerülő volt, mint a Vodafone válasza  Határozatlan Még az NHH is arra hivatkozik, hogy nem lehet pontosan meghatározni az adatforgalmat. Pedig ez úgy hülyeség ahogy van... Hiszen az adatforgalom igenis bitre pontosan meg van határozva, csak a frissítés időpontja amiről nem tájékoztatják a fogyasztót semmilyen módon. A Vodafone oldalán továbbra is kiemelten olvasható: "Nálunk mindig nyomon követheted aktuális adatforgalmad".

Folyt. köv. amint lesz újabb fejezet az ügyben.
asdf

Hozzászólások: 4.002

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: április 06, 2009, 15:53:37 »

Gvh fogyaszto megtevesztese megall esetleg?
Vendég
« Válasz #4 Dátum: április 07, 2009, 14:36:09 »

Hát érdekes, hogy hónap végén pontosan meghatározható:)

Igen, egyedül ez a lehetőség állhat meg. Kifejezetten azt kell kifogásolni, hogy megtévesztő az "aktuális adatforgalom" felirat a honlapon, mivel az NHH és a Voda szerint sem mutatja az aktuális adatforgalmat.

Más pontban ugyanakkor azt sem árt kifogásolni, hogy miért nem tudja mutatni az adatforgalmat, ha egyszer adatforgalom után számláz. MOndjuk én nem vagyok elkeseredve, ha egy nap késéssel kapom meg az adatot.

Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: április 08, 2009, 10:13:12 »

A hivatalos szervektől még nem jött újabb válasz, ám a Vodafone a jelek szerint végül elismerte a panaszom jogosságát:

"A 1751-es telefonszámon elérhető számla- illetve egyenleginformációs szolgáltatásunkon lekérdezhető adatok tájékoztató jellegűek arra való tekintettel, hogy a válaszüzenetben feltüntetett egyenleget (a számla állását) vagy adatforgalmat az utolsó frissítés adatai alapján közöljük. A számla- illetve egyenleginformációs szolgáltatásunkkal kapcsolatos értékes észrevételét munkatársunknak továbbítottuk. Ügyfeleink véleménye fontos a számunkra, ezért köszönjük, hogy megosztotta velünk észrevételét!

A korábbi ajánlatunkat felülbírálva, a felmerült kellemetlenség enyhítésére szeretnénk felajánlani Önnek a 70******-as telefonszámhoz tartozó Internet-előfizetésre 50 százalékos havidíjkedvezményt három hónapra vonatkozóan."

Részemről ezt az ajánlatot korrektnek tartom és elfogadom, sikerként értékelem. Ha lesz még az ügyben fejlemény, természetesen azt is megírom.
Vendég
« Válasz #6 Dátum: április 08, 2009, 17:55:51 »

Bár nem az én ügyem, de ebben a kérdésben ezúttal én is korrektnek tartom az ajánlatot. Örülök neki, s gratulálok az ügyintézésért!
titok31

Hozzászólások: 7.096

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: április 08, 2009, 19:25:10 »

egy újabb siker Mosolyog
asdf

Hozzászólások: 4.002

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: április 08, 2009, 20:34:05 »

Ettol fuggetlenul az osszes jelenlegi ugyfel tovabbra is megszivja a jelen problemat honaprol honapra, sz'al azert menjen az a gvh bejelentes Kacsint

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: április 08, 2009, 21:24:14 »

Ez kimaradt az elejéről:

"Nyilvántartásunk szerint a 70*******-as telefonszámú Internet-előfizetésen a 2009. január 7-től 2009. február 6-ig tartó időszakban egy alkalommal, 2009. január 27-én kérdezte le adatforgalmát a 1751-es telefonszámon. Technikai okok miatt az Ön által küldött SMS-ben a frissítés dátuma (2009. január 7.) tévesen szerepelt. A 2009. január 27-ei tájékoztatásunkban szereplő 3482,22 MB adatforgalom a 2009. január 26-i frissítés adatai alapján került kiküldésre. A felmerült kellemetlenségért ezúton szeretnénk szíves elnézését kérni!"

Ez pedig az elfogadó visszaigazolásomkor jött, szóval remélhetőleg változtatni fognak az eddigi rendszeren. Hiszen tényleg csak egy egészen apróságról, a pontos dátumról/időről van szó.

"A levelében írtakra a későbbiekben kiemelten fogunk figyelni, köszönöm, hogy megküldte felém!"

Mindkét levelet a csoportvezetőtől kaptam, amit biztatónak és reménykeltőnek ítélek.
Katus

Hozzászólások: 6.664

Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: április 09, 2009, 09:25:42 »

valóban - a többiek érdekében érdemes lenne
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
A honlap működtetését a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!