Fogyasztóvédelmi Fórum
július 30, 2010, 12:04:01 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Raiffeisen Bankra egy ügyfél téves tájékoztatása miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), egyben kötelezte arra, hogy tartsa be a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályokat. Bővebben: http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,4914.msg147669.html#new

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 2 [3]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Eliptikus Tréner  (Megtekintve 3287 alkalommal)

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #30 Dátum: március 10, 2010, 12:24:39 »

Az üzlet átirányított a Hammer céghez, akik mondták, hogy megnézik van-e raktáron, és majd visszahívnak, aztán nem hívtak, majd pár nap ilyen hercehurcázás után, közölte, hogy jövő héten lesz ilyen pedál, és hogy 3000,- Ft. körül van darabja, és hogy ő nem tud mit csinálni, ha garanciás akkor azt ott intézzük ahol vettük.
Aztán felhívtuk ma újra ezt a Fitness Vital Trade Kft.-t, ahol közölték, hogy ez egy kopó alkatrész, mint a kocsinál a gumi, meg az óránál a szíj és nincs rá garancia. És hogy a fogyasztó védelmisek a magyar jogszabályok szerint nem tudták sehova se besorolni ezeket az elliptikus trénereket, ezért és ez nem tartós fogyasztási cikk mint egy műszaki cikk, ezért az eladó annyi garanciát ad rá amennyit akar, ha 2 nap akkor 2 nap ha két év akkor két év. És nyugodtan utánanézhetek ennek.
Meg hogy fizikai képtelenség, hogy letörjön, több száz kilót kéne elbírjon, és ilyen még sosem történt senkivel.

Megnéztem a garancialevelet is ahogyan javasolta, és az áll rajta:

Nem vállalunk szavatosságot a berendezések kárpitjára, kötélzetére, és a rendeltetésszerűen gyorsan kopó alkatrészekre Pl.: fékezőszalag.

Most akkor neki van igaza? És hogy így webshopot keresztül vásároltam, akkor így hogy működik ez a vegyék fel jegyzőkönyvben a panaszomat? Személyesen be kell mennem valahova? Vagy hogyan?

Köszönöm előre is segítségeteket:
Ricsi

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #31 Dátum: március 10, 2010, 12:29:52 »

Bocsi a helyesírási hibákért, csak az imént zajlott ez a beszélgetés.
És még mindig elég ideges vagyok, hogy így lehordtak, és, hogy nem tudtam semmit tenni ellene, mert nem értek hozzá.
rage77

Hozzászólások: 24.834

Fórum beleugató

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #32 Dátum: március 10, 2010, 13:06:52 »

Nem igaz, hogy a nem tartós fogyasztási cikkekre annyi szavatosság van, amennyit az eladó akar. A PTK elég világosan szabályozza, hogy új termékre egy két év szavatosság van. Ettől a fogyasztó hátrányára történő eltérés semmis.
« Utoljára szerkesztve: március 10, 2010, 13:47:19 írta rage77 » Naplózva

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #33 Dátum: március 10, 2010, 13:08:38 »

ú termékre kettő, új tartós fogyicikkre 3... használtra van egy... Smiley
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #34 Dátum: március 10, 2010, 13:26:46 »

nem vitás, termékedre kettő év szavatosság van. viszont a bizonyítás terhe a tied, mivel vásárlást követő 6. hónap után ez leesik a forgalmazó, azaz azon kereskedelmi egység válláról ahol vetted. szerintem barominehéz lesz bizonyítanod, hogy anyaghibás... szerintem fogadd el a 3k-s árat...

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #35 Dátum: március 10, 2010, 14:09:07 »

Nem csak egy év van rá? A szavatossági jegyen úgy van feltüntetve. Meg alapból egy használt darabot "bemutató darabot" kaptam, akkor is nekem kell bizonyítanom hat hónap után? Az hogy használt volt mikor vettem, az nem változtat semmin?

Csak azért mentem bele, hogy megegyem ugyanannyiért ezt a használt ellipszisjárót, mert azt mondták ugyanannyi garancia van rá mint az újra, meg nem kell bajlódni az összeszereléssel, és így ha valami gond lenne vele, akkor nem foghatják rá, hogy hibás összeszerelés miatt ment tönkre valami.
Ebben még az volt a fura, hogy mikor bemondtam a telefonba a típusszámot akkor már egyből rávágta, hogy bemutató darab.

Amúgy hogyan tudnám bizonyítani, hogy használat közben tört le a műanyag? Az is pénzbe kerülne nekem?
Azt hittem ilyenkor úgy megy, hogy bevizsgáltatják a terméket, és csak akkor az én költségemre, ha a végén kiderül, hogy az én hibámból tört el.

Az az igazság, hogy pedálonként 3000 az 6000 Ft lenne összesen, és most nem igazán van rá keret.

Szóval ez akkor mindenképp bukott menet?
rage77

Hozzászólások: 24.834

Fórum beleugató

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #36 Dátum: március 10, 2010, 14:12:54 »

Ha használt volt, akkor csak egy év. És ebben az esetben is az első 6 hónap az övé, a többi a tiéd mármint bizonyítás szempontjából.

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #37 Dátum: március 10, 2010, 14:26:26 »

És hová, vagy kihez fordulhatnék bizonyítás ügyben?

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #38 Dátum: március 10, 2010, 14:32:19 »

És az lehetséges, hogy ez a műanyag pedál kopóalkatrésznek számít, ahogy az eladó is mondta? És akkor nincsen rá garancia? Mivel az van a szavatossági jegyen is, hogy erre nem vállalnak.

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #39 Dátum: március 10, 2010, 14:35:18 »

garancia nem létező fogalom a jog nyelvezetében... szavatosság van termékedre nem jótállás. elmondtuk menniy idő kötelezően, és hoyg a bizonyítás terhe a tied. tekintve, hoyg a szakértői vélemény valszeg a két pedál duplája minimum összegben, így számomra nem lenne kérdés, hogy melyiket válasszam...

Oldalak: 1 2 [3]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
A honlap működtetését a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!