Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 02:08:39 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: tartalmi szolgáltatás a panonnál  (Megtekintve 750 alkalommal)
IBOLYA 51

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: július 27, 2009, 19:15:29 »

Tisztelt fogyasztó védelem,
A segitségüket kérem, Panonnál van elö fizetésem. Egy honapja kaptam egy számlát, ami 24966 ft-ról szólt. Fel hivtam a Pannon szolgáltatot. Kértem,hogy adjanak felvilágositást mit jelent ez a számlázás. fogalmam sincs miröl szól a tartalmi szolgáltato. Kaptam smst. én azonnal töröltem. Nem foglalkoztam vele,mivel én nem kértem semmi féle szolgáltatást.Azzon kivül,hogy a családomnak ,vagy a vendégeimnek az smst igénybe veszem,mivel fodrász vagyok. Ebben sem az emelt dijast.Közölték velem,hogy melyik szolgáltato küldte ök nem tudják meg mondani, keressem elö az smst. Mivel töröltem nincs honnan elö venni.(akkor hova számláznak,ha ök nem tudják, ?)Mivel a panonnál a beszélgetéseket rögzitik,bizom benne,hogy meg találhato. Ha nem fizetem be, plusz még a vissza kapcsolást is fizetnem kell.Egy hét mulva meg kaptam a másik levelet,ami27456ft-ról szolt, Ekkor be mentem személyessen. Ismét nem jártam sikerrel.kérem a felül vizsgálatát,és a segitségüket,mit tudok tenni, Amennyiben lehet ezt az öszeget korigálni lehessen,Nem hiszem,hogy azért mert nem értek az aljas dolgokhoz akkor ezért nekem fizetnem kell.sürössen kérem a válaszukat, és a segitségüket.
 Tisztelettel  Maroti Jánosné.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #1 Dátum: július 27, 2009, 19:25:15 »

Tisztelt Maróti Jánosmé!

ez "csak" egy fogyasztóvédelmi tanácsadó fórum. problémáját lehet nem értem, de elsődlegesen a gsm szolgáltatrónál kell jelezni, hogy nem ért egyet az aktuális számlázással... Nekik pontosan tudniuk kell, hogy mi az oka annak, hogy Önnek ekkora a számlája, pontosan látják az, hogy mi "nyomja". még az sms-ek szövegét is ki lehet tőlük kérni, persze jó pénzeket szoktak elkérni ilyen egyéb akciókért... szóval, én addig biza nem mentem volna ki ügyfélirodájukból, míg meg nem magyarázzák, hogy mi miatt ekkora a számla... (ha persze ténylegesen nem ennyit beszélt...)  ha nem magyarázzák meg miaz, akkor lehet bejelentést tenni az NHH (Nmzetközi Hírközlési Hatóság), hogy vizsgálják ki ügyét. addig is minden olyan helyről érkező sms-eket blokkoltatni kell a szolgáltatóval, ami emeltdíjasról jön pl... Kacsint
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
grepei

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: szeptember 15, 2009, 22:36:29 »

Kedves Maróti Jánosné!

Valószínűleg ugyanaz az eset az Öné is mint ami egy másik fórumtaggal és a Vodafone-al történt.
Kapott egy SMS-t, amire vagy válaszolt véletlenül vagy nem de a lényeg, hogy semmilyen emeltdíjas tartalomszolgáltatást nem akart igénybe venni.

Neki már több mint félmilliós tartozása volt, amihez nem volt semmi köze. Azt javasoltam, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen.
Önnek is javaslom, hogy ismeretlen tettes ellen tegyen feljelentést.
Előtte azonban szerezze be a Pannontól vagy otthonról (ha már birtokában van):
- a többlet költség nélküli utolsó hónap számlája (utolsó normál hónap)
- a többlet költséggel terhelt hónap számlája
- hívásrészletezés SMS-ekkel együtt a "drága" hónapról
- próbálja megtudni ki küldött Önnek emeltdíjas számról SMS-t (ebben is a Pannon tud segíteni)

Ezzel az egésszel be kell menni a rendőrkapitányságra és feljelentést kell tennie. A papírokból ki kell derülnie, hogy nem Ön kezdeményezte a drága SMS küldéseket!
A másik fórumtagot az IKO NewMedia Kft tette hintába (állítólag). Ha ez a név Önnél is felmerül akkor érdemes lesz gyanakodni.

Ha a rendőrség elutasítaná az ügyet (amit nem tehetne meg) akkor érdemes az NHH-hoz (Nemzeti Hírközlési Hatóság) fordulni. Az eljárási illetéket le kell róni illetékbélyeg formájában (kb. 5000Ft).
Azért kellene feljelentést tennie mert bizonyos adatokat csak a nyomozóhatóságoknak adnak ki a Szolgáltatók (tipikusan a bejövő forgalmak küldőjét, stb.).

Üdvözlettel,
g.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: szeptember 16, 2009, 08:56:07 »

az eljárási illetéket visszakapja a panaszos, ha bebizonyosodik, hogy neki van igaza?
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: szeptember 16, 2009, 09:55:20 »

Nem. Az eljárási illetéket igazságtól függetlenül kell leróni. Amire te gondolsz, az a fellebbezési illeték.
Naplózva

grepei

Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: szeptember 16, 2009, 10:50:39 »

Sziasztok!

Az NHH-nál minden illetékköteles. Az első beadvány és annak fellebezése is. Illeték nélkül nem dolgoznak.
Az NHH nem állapít meg igazságot, mivel nem bíróság.
Szabályok, rendeletek be nem tartása esetén bírságot szabhat ki de nem tudja pl. pénz visszatérítésre kötelezni a Szolgáltatókat.
Egy elmarasztaló NHH határozat viszont sokat segít egy polgári perben. Szinte biztos, hogy veszít akit hatóságilag elmarasztaltak.

Érdemes tudni, hogy az NHH addig fel sem veszi a fonalat amíg bírósági per vagy nyomozás folyik ugyanabban az ügyben.
Ez érthető, hiszen egy bírósági ítélet erősebb egy NHH-s határozatnál...
g.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: szeptember 16, 2009, 13:01:10 »

Nem. Az eljárási illetéket igazságtól függetlenül kell leróni. Amire te gondolsz, az a fellebbezési illeték.

nekem csak az furcsa, hogy fenntartunk egy hatóságot - sok pénzért, amely - szintén a pénzünkért kivizsgál egy ügyet. Érdekes módon, amikor én az Elműt felnyomtam a Magyar Energiahivatalnál, akkor határozatot hoztak, hogy mulasztásuk miatt 10.000 Ft- kártérítést kötelesek fizetni nekem. Ezt a pénzt meg is kaptam.
Ennek a hivatalnak jogában állt ilyen határozatot hozni, másnak meg abban sem, ha valamit reklamálok és a kivizsgálás után kiderül, hogy nekem van igazam - ne nekem kerüljön pénzembe?
Naplózva
grepei

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: szeptember 16, 2009, 14:14:09 »

Ez jogosnak tűnik, pontosan én sem ismerem a teljes jogszabályi hátteret de az NHH nem állapít meg kártérítési összeget (mindig az ÁSZF és egyéb rendelkezések mentén jár el).
Amúgy a távközlés és az áramszolgáltatás szerintem nem esik egy kalap alá. Áramot kötelező szolgáltatni, telefont és internetet nem.
A távközlési szolgáltatások nem közműves szolgáltatások. Gyakorlatilag mind a mai napig polgárjogi szerződés alapján szolgáltatnak a szolgáltatók, nincs különösebb kényszer rajtuk.
Szerintem az Energiahivatal és az NHH kezében másféle jogosítványok vannak a piacukat illetően.
Polgári per keretében lehet követelni az NHH-s illetéket is... Mosolyog

Módosítani kell az EHT-t és máris lehet jogosítványokat adni az NHH-nak! Bár nem hiszem, hogy vágynak rá!
g.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: szeptember 16, 2009, 16:34:31 »

nekem csak az furcsa, hogy fenntartunk egy hatóságot - sok pénzért, amely - szintén a pénzünkért kivizsgál egy ügyet.

Szerinted abba az 5e HUF-ba kerül egy ügy kivizsgálása? Ezt azért te sem gondolhatod komolyan, még akkor sem, ha mondjuk a munkaidőt nem kell számolni, mert azért kapja az ügyintéző amúgy a fizetését...
Naplózva

rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: szeptember 16, 2009, 16:35:33 »

Érdekes módon, amikor én az Elműt felnyomtam a Magyar Energiahivatalnál, akkor határozatot hoztak, hogy mulasztásuk miatt 10.000 Ft- kártérítést kötelesek fizetni nekem. Ezt a pénzt meg is kaptam.
Ennek a hivatalnak jogában állt ilyen határozatot hozni, másnak meg abban sem, ha valamit reklamálok és a kivizsgálás után kiderül, hogy nekem van igazam - ne nekem kerüljön pénzembe?

Igen, annak a hivatalnak jogában áll, másiknak pedig nem. El kell olvasni a vonatkozó jogszabályokat, és máris tudni fogod a választ.
Naplózva

Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: szeptember 16, 2009, 17:29:45 »

nekem elég az a magyarázat, hogy nem - bár nem értek vele egyet - most nem ugrok neki jogszabályoknak Mosolyog
Naplózva
grepei

Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: szeptember 17, 2009, 09:50:41 »

Még egy adalék ami talán segít megérteni az NHH szerepét ebben az (egyébként elb..tt) világban.

Az NHH végzi (törvényi kijelölés alapján) a távközlési szolgáltatások fogyasztóvédelmi felügyeletét.
De ez csak egy addicionális tevékenység (egy főbiztossal és néhány dedikált alkalmazottal).
Alapvetően az NHH nem ezzel foglalkozik hanem számmezők, frekvenciák, SS7-hez pont kódok, stb. osztogatásával és a távközlési szolgáltatók piacfelügyeletével. Ez utóbbi egy nagyon nagy halmaz, a szerződésektől / árazástól kezdve a minőségi mutatókon át a forgalmi statisztikákig minden benne van.
Szerintem sem teljesen egyenszilárdságú az állami felügyelet a távközlés felett (pl. statisztikát bekér a GKM, az NHH és a KSH is!!!).
Sokszor ugyanazt kell produkálni (picit más elrendezésben) többfelé a szolgáltatóknak (ezzel őket szívatja az állam), ugyanakkor az előfizetői reklamációk pedig tessék-lássék módján vannak kezelve (mintha nyűg lenne nekik is). Ez onnan látszik, hogy a reklamációra adott 30+30 napot mindig kitöltik, olyan nincs, hogy 15 napon belül határozatot hoznának egy egyéni előfizetői panaszra. Pedig egy-két eset elég egyértelmű...
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: szeptember 17, 2009, 11:42:03 »

Nekem az NHH-gal (anno Hirközlési Felügyelet) jó tapasztalataim voltak, amikor  - pár évvel ezelőtt a Digi kábeltv. szolgáltatások csapnivalóak voltak és a társasággal nem boldogultam. Telefoni bejelentésem alapján két egymást követő évben - kijöttek a panaszomat megvizsgálni műszerrel és rávették a Digit, hogy normális képet adjon. Azóta semmi bajom velük. Egy fillért sem kértek ezért.
Naplózva
leokad
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: szeptember 17, 2009, 18:28:41 »

Nekem az NHH-gal (anno Hirközlési Felügyelet) jó tapasztalataim voltak, amikor  - pár évvel ezelőtt a Digi kábeltv. szolgáltatások csapnivalóak voltak és a társasággal nem boldogultam. Telefoni bejelentésem alapján két egymást követő évben - kijöttek a panaszomat megvizsgálni műszerrel és rávették a Digit, hogy normális képet adjon. Azóta semmi bajom velük. Egy fillért sem kértek ezért.
Lehet, hogy a megoldás nyitja a név: Quod licet Iovi...? Amit a Hírközlési Felügyelet megtehet, azt az NHH már nem  He
Azt nem vitatom amúgy, hogy ez az NHH-s meg illetékes dolog jogilag korrekt, de ettől a józan paraszti eszem még tiltakozhat ellene.

Leopold voltam
Naplózva

Az, hogy történetesen igazad van, többnyire nem számít.
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: szeptember 18, 2009, 13:47:50 »

igen, az enyém is Mosolyog
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: