turif
Hozzászólások: 2
« Dátum: augusztus 07, 2009, 10:21:14 » |
Helló,
Egy kíváncsi kérdésem volna. Az eso.tv honlapján a következő szöveg szerepel. (Emeltdíjas ezoterikus szolgáltatásról van szó.)
2. A televíziós műsorok esetén, tekintettel a hívások tömeges voltára, a hívókat a Szolgáltató véletlenszerűen kapcsolja be a stúdióba, hogy a műsorvezető jósnak feltehessék kérdéseiket. A telefonhívás nem garantálja a műsorba kapcsolást. A stúdióba bekapcsolásra nem kerülő hívások is számlázásra kerülnek.
Ez így jogszerű? Azt értem, hogy leírták, de ez így minden további nélkül rendben van? Olyan mintha te szolgáltató lennél és leírnád valamely belső szabályzatban, hogy csak minden páros szolgáltatás kérést teljesítesz, a páratlanokat csak kiszámlázod. Mi ez, ha nem a fogyasztó megtévesztése?Hisz abban a reményben hívja a televíziós jóst, hogy majd adásba kerül. Mindezért cserébe lehet nem kap semmit és még fizethet is érte.
Köszi,
F.
asdf

Hozzászólások: 3.996
« Válasz #1 Dátum: augusztus 07, 2009, 10:35:39 » |
Nem tudom mennyire jogszeru, de ilyeneket -mivel semmi mas celja nincs, mint hogy egy rakas penzt beszedjenek a bepalizott emerektol- erosen ajanlott soha nem hivni. (en mondjuk eleve barmi ami emeltdijas, kizartnak tartom, hogy valaha is telefont emeljek ra)
turif
Hozzászólások: 2
« Válasz #2 Dátum: augusztus 07, 2009, 11:05:11 » |
Én nem hívtam soha őket, csak a honlapjukon lévő szöveg egy kicsit necces és sérelmezhető. Ha valóban így járnak el, akkor igencsak megkárosíthatnak jópár embert.
Katus

Hozzászólások: 6.645
« Válasz #3 Dátum: augusztus 07, 2009, 11:45:59 » |
valóban - és felejtős.
sectorgaza
Hozzászólások: 60
« Válasz #4 Dátum: augusztus 09, 2009, 16:06:51 » |
Biztos láttatok már ti is egy rakat reklámot, hogy küld a 17mittomén melyik számra ezt a szöveget és megmondja meddig élsz, mikorra jön a szerelem, horoszkóp stb. Ez nem ge*iség, hogy bekamuzzák meddig fog élni az egyén? És ha valaki tényleg elhiszi és úgy csinálja a dolgait? Itt akármire kilyukadhatunk. Nem ír végrendeletet, mert hiába halálos beteg, de elhiszi amit küldenek neki sms-ben. És a vagyona a GONOSZ boszorkányra, a nővérére száll, és így tud venni belőle patkányfarkat meg krokodil szemet amivel megmérgezheti az egész világot. Ha érdekel mi a vége a történetnek a küld a 1741-es telefonszámra az idióta szót.  ))))))))))))

« Válasz #5 Dátum: augusztus 09, 2009, 19:06:11 » |
Igen, ezt már én is figyeltem a Viván, hogy "küldd el a szerelmed nevét sms-ben és megtudod, szeret-e"  Ezt van aki megeszi??!! Felháborító!! Ilyet én is tudnék csinálni.... A jósok között is van jónéhány szélhámos -én voltam olyannál, aki valóban elépesztően beletrafált mindenbe-, de ez!!!! Ez minden realitást nélkülöző szélhámosság
asdf

Trysii
Hozzászólások: 15.122
Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató
« Válasz #8 Dátum: augusztus 10, 2009, 08:09:14 » |
Igen, ezt már én is figyeltem a Viván, hogy "küldd el a szerelmed nevét sms-ben és megtudod, szeret-e"  Annak, akinek nincs szerelme, mégis ír sms-t, vajon milyen választ küld az automata?
Csak teszem a dolgom

grepei
Hozzászólások: 95
« Válasz #11 Dátum: szeptember 15, 2009, 09:17:16 » |
Sziasztok!
"Az okos a hülyéből él" Mindenki döntse el (előre), hogy melyik táborhoz akar tartozni, még mielőtt szerelmes lesz!
Egyébként valóban, jogszabály kéne, hogy a távközlési szolgáltatások ne legyenek összekeverhetőek az ezotériával.
A hívások továbbítását vagy nem továbbítását nem a Szolgáltató dönti el. Neki kötelessége a hívások továbbítása, ellenben akik a call-centert üzemeletetik a vonal végén, ők trükköznek a vonali beemelésekkel (süket mellékre rakják, hogy legyen minimális híváshossz, ezáltal számlázható). Ezt az a media cég csinálja aki a betelefonálások műszaki hátterét biztosítja az ilyen műsorokhoz. Én már azt is büntetném, hogy ilyesmin elgondolkodtak... g.

« Válasz #12 Dátum: szeptember 16, 2009, 19:28:21 » |
Persze, ebben igazad van  Nem is a távközlési szolgáltatóra neheztel itt a társaság, hanem arra, aki ezeket a baromságokat kitalálja, és aki ezt meg is engedi.
grepei
Hozzászólások: 95
« Válasz #13 Dátum: szeptember 17, 2009, 09:57:20 » |
Egyetértünk. Akkor azt hiszem leszögezhetjük, hogy a betelefonálós műsorok NEM a távközlési fogyasztóvédelem hatálya alá tartoznak hanem az ORTT-hez. Egyébként állítólag elkezdtek mozgolódni az ügyben, jó 3 éves késéssel...