Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 03:00:42 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: nyílászáró - garanciális munka  (Megtekintve 3399 alkalommal)
Diadalív

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: február 09, 2010, 16:37:28 »

A Diadalív Kft-nél  Dühös vásárolt és általuk beszerelt műanyag Fenstherm nyílászárók garanciális beállítási munkáit hónapok óta nem hajlandóak elvégezni, mindezt úgy, hogy érvényes fogyasztói szerződés van köztünk. A hanyag munka következtében az új ablakok rosszabbak, mint a régiek voltak.
A kérdésem az volna, hogy hogyan lehet rábírni a céget a jogos garanciális munkák elvégzésére?
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #1 Dátum: február 09, 2010, 17:55:54 »

nagy kitartással. mikor lett vásárolva, s beépítve? és ki által? nála lett jelezve a "hiba"?
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
asdf
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: február 09, 2010, 22:04:38 »

Es errol mennyi irasos dokumentum van? Tolj egy tertivevenyes levelet nekik elso korben szerintem, bar a szakuzletben a vasarlok konyvebe valo bejegyzes sem haszontalan. Aztan ha nem reagalnak, lehet menni bekelteto testulethez.
Naplózva
gmkiev
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: február 10, 2010, 22:36:42 »

Papír?
Az nincs?! Kacsint
Naplózva

Tévedtem, nem minden fogyasztó csúsztat az első 20 percben.
asdf
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: február 10, 2010, 23:22:04 »

Mar megint a feltetelezgetes...
Naplózva
Diadalív

Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: március 01, 2010, 10:11:38 »

Hellboy, köszi az információt. Természetesen rendelkezem a Fenstherm ablakok számlájával és a beépítésről is, azonban a Diadalív Kft. és annak tulajdonosa Cseh vezér nem jön zavarba semmitől (Fenstherm panasz, NFH, békéltető testület stb.), húzzák-halasztják amíg csak lehet és a legszörnyűbb, hogy mindig ígérgetnek. A két kulcs mondat, amit minden munkatársnak betéve tudni kell a Diadalív Kft-nél: „Jövő héten mindenképpen jövünk, higgye el” és a „Legyen szíves adja meg a telefonszámát és jelentkezzünk”.
No, ha ezt hallja valaki akkor biztos lehet, hogy sose hívják és soha sem jönnek.
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: március 01, 2010, 10:17:51 »

Tertivevenyes levelben felszolitod oket a munka elvegzesere, amennyiben nem reagalnak meg mehetsz mondjuk bekelteto testulethez, aztan ha az sem segit, akkor az o koltsegukre massal elvegeztetheted a munkat, aztan mar csak 1-2 ev birosagosdi, amig ezt a bizonyos osszeget be tudod hajtani rajtuk. A Fensthermnel is panaszkodj nyugodtan, normalis helyen a problemas partnernek egyszercsak nem szallitanak tobbet (mondjuk ez a fensthermnel valoszinu pont nem fog elofordulni).
Naplózva
Diadalív

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: március 01, 2010, 10:19:17 »

Köszi asdf, a vásárlók könyvével még nem próbálkoztam, jó ötlet, mert az olyan cégek - mint például az én esetemben a Diadalív Kft.- megérdemlik, hogy azt kapják, amire rászolgálnak
Naplózva
Diadalív

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: március 01, 2010, 10:28:44 »

Köszi asdf, ezt teszem.
Azonban elképesztő, hogy következmények nélküli országban élünk, mert saját költségemre javítassam meg a garanciális ablakot, majd szóljak az ügyvédnek, hogy rakja a megfelelő sínre a pitiáner kis ügyet, majd jelenjek meg a bíróságon, és ha még 2 év múlva létezik a cég – gondolom a diadalív kft esetében ez nem áll majd fenn – akkor visszakapom a kb. húszezer forintos befektetett összeget.   
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #9 Dátum: március 01, 2010, 10:35:41 »

nem kell 1-2 év bíróságosdi... papírral tudsz mindent igazolni, így ha elvégezteted mással önköltésgen ugye előre, akkor annak teljes összegét fizetési meghagyásként bíróságra küldöd levélben, mint követelésed. a bíróság "számonkéri" az "alperesen", s ha nem él ellenvetéssel, márpedig a tények tükrében hülye ha él, mert a pert veszíteni fogja (igaz ez lesz az 1-2 év), akkor jogerőre emeli a bíróság. azt ha a BH a kezedben, akkor meg szépen be a bankodba, s inkasszót dobsz a cég számlájára a BH-ra hivatkozva, amit azonnal le is vesznek ha van pénz a számlájukon... Kacsint
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Diadalív

Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: március 01, 2010, 12:14:24 »

köszi hellboy, így teszek Vigyorog
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: március 01, 2010, 12:19:46 »

Kerdes, hogy vasarlok konyveben/tertis levelben jelezte-e mar jotallasi igenyet. Mert ha nem, akkor egyelore nem tud mit papirral igazolni.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #12 Dátum: március 01, 2010, 13:34:09 »

igen ez ajánlatos. én csak az 1-2 évre reagáltam... és ott van a mondókámban, hoyg mindent tud igazolni. egyébként választott joga, hoyg megpróbálja érvényesíteni jogait, vagy felveszi rögtön a kesztyű, s maga intézi, majd behajtja... Kacsint
Naplózva

Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: március 01, 2010, 13:48:10 »

Kerdes, hogy vasarlok konyveben/tertis levelben jelezte-e mar jotallasi igenyet. Mert ha nem, akkor egyelore nem tud mit papirral igazolni.

igen ez elengedhetetlen - ha még nem tetted meg, írj a vk-be - másodpl. a tied - és írj tértivevényes levelet is a történtekről, amiben rögzíted, ki, mikor mit mondott és ígért és adj határidőt a hiba kijavítására
Naplózva
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: március 01, 2010, 23:27:06 »

A határidőt kikötni a munka elvégzésére, azaz a szerződésszerű teljesítésre szerintem is nagyon fontos. Mert késedelembe esik a cég, ha a határidőre nem teszi a dolgát.
Naplózva
Oldalak: [1] 2   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: