Fogyasztóvédelmi Fórum
július 30, 2010, 12:02:02 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Raiffeisen Bankra egy ügyfél téves tájékoztatása miatt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), egyben kötelezte arra, hogy tartsa be a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmára vonatkozó jogszabályokat. Bővebben: http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,4914.msg147669.html#new

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Airsoft  (Megtekintve 2012 alkalommal)
Zeno

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: február 18, 2010, 16:33:35 »

Üdvözlök mindenkit,

A minap vásároltam egy co2 patronnal működő airsoft pisztolyt. Teljesen hivatalosan, márkaboltban, a pisztoly be van vizsgálva.
2 patron után nem működött rendesen, visszavittem 3 napon belül de nem akarták kicserélni, majd a szervizben megjavítják mondták ők. Vártam egy hetet, állítólag megjavították kitisztították de 2patron után megint tönkrement. 2 hete kocsikázom a városba ki és be fizetem a parkolást, pazarlom az időmet és nem hajlandóak kicserélni. Mi ilyenkor a teendő? Kérnék szépen valakit hogy segítsen.
A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.
Zeno
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó
Elérhető Elérhető

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #1 Dátum: február 18, 2010, 16:48:43 »

nos tisztázzuk azt, hogy 2 használat után nem működik rendesen, vagy tönkrement...

3 munkanapon belüli kötelező csere itt nem él, termékedre szavatosság van, s annak első 6 hónapjában a bizonyítás terhe a forgalmazóé azaz azon kereskedelmi egységé ahol vetted. bizonyítani független szakértői véleménnyel kell. ha megállapítják, hogy nem gyártási vagy anyaghiba az ok, akkor valamit rosszul csinálsz. amennyiben viszont előbbi kettő akkor kötelesek vagy kijavítani, vagy kicserélni. amennyiben egyik sem tud megvalósulni, akkor a kp jár vissza... elsőre is lehet csereigényed, amit elutasíthatnak megfelelő indokkal. fogyasztói igényed jegyzőkönyv felvétele után legkésőbb 3 munkanapon belül értesíteniük kell téged.

sokat jelent, pl hogy mennyi használat után kell kitakarítani, hogy kell tárolni meg satöbbi. erről a haszutjában kell lennie, mit hoygan.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Zeno

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: február 18, 2010, 17:02:26 »

Köszönöm a segítséget.
A helyzet az hogy kilövök egy tárat a fegyverrel és a tűzváltókar (kibiztosító) le akar esni. Ez egy Desert Eagle tehát dupla váltókar van rajta, az egyik mindig le akar esni. A másik oldala jó. szerintem el van törve belül. A kettőnek együtt kellene mozogni, de az egyik mindig lelazul. A pisztoly teljesen új kb 6 co2 lőttem vele eddig el. Amikor vásároltam akkor szóvá tettem hogy egy kicsit furán áll és lötyög, erre azt mondták hogy előfordulhat és meghúzták, de otthon kiderült hogy nem jó. Szerintem valami ragasztóval megragasztották és ennyi volt a szerviz. Elég drága is volt és még szívóznak is velem, nem tudom mirevélni a dolgot.
Semmit nem rontottam el, rendeltetésszerűen használtam kb 10 percig és utána ez történt. Ma elhoztam és szintén ez van. Rákérdeztem máshol és azt mondták hogy nem szabad annak soha kilazulni.

Üdv.:
Zeno
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó
Elérhető Elérhető

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW E-mail
« Válasz #3 Dátum: február 18, 2010, 17:17:32 »

kérd a független szakértői vizsgálatot, pl NFH-ét, jogod van hozzá. vizsgálat költsége az övék. kötelesek együttműködni, újra jegyzőkönyvet felvenni, s bevizsgáltatni, kérd a jegyzőkönvyben a bevizsgálást. ha nem teszik, írj a vásárlók könyvébe, s jelezd, hogy most egyenesen a területileg illetékes NFH-hoz mégy. ott bejelentést teszel hogy súlyosan korlátoznak fogyasztói jogaid gyakorlásában...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Zeno

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: február 18, 2010, 18:04:22 »

Köszönöm szépen a segítséget
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: