MAMA2
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: március 25, 2010, 09:36:56 » |
|
Sziasztok! Mit tehetek szerintetek! 2008 juniusában vásároltam számitó gépet és hozzá monitort. most a monitor szervízben van már március08 óta. Tegnap érdeklödtem és azt mondták nem javítható minöségi cserét kell csinálni, de nincsen raktáron ilyen márka" ASSUS" az ára 40ezer volt ilyen árban kötellesek-e adni másikat?Meddig kell várnom ,az internetet ugyan ugy fizetem mivel fix osszeg 6400ft/hó. Várom a válaszokat.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: március 25, 2010, 10:02:49 írta hellboy »
|
Naplózva
|
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #1 Dátum: március 25, 2010, 09:51:17 » |
|
Ha nem tudnak ilyen márkát adni, akkor válassz egy másikat, vagy kérd vissza a vételárat.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: március 25, 2010, 10:03:40 írta hellboy »
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: március 26, 2010, 13:56:45 » |
|
Mivel kiderült, hogy a monitor nem javítható, így cserélni kell ugyanolyanra. Ha ez nem lehetséges, akkor a vételár visszajár. Már nem húzhatják tovább a cserét, mivel a határidőt kimerítették a javítással. Az üzletet nem lehet arra kötelezni, hogy adjon másféle monitort. Ellenben a visszafizetett vételárat elköltheted náluk. Ami így majdnem ugyanazt jelenti. Illetve megegyezhettek egy mindkettőtök számára elfogadható megoldásban.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: március 26, 2010, 14:02:23 » |
|
A hibás teljesítés miatt kártérítést is kérhet, ha ténylegesen kár érte. Most osztom gmkiev véleményét és szerintem sem ítélné meg a bíróság az internet díját kártérítésként az embernek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MAMA2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: március 29, 2010, 09:19:07 » |
|
Én nem akarom az internet árát, csak azt nem értem ha valami nem javítható miért kell 30napot várni a cserére?Nem ragaszkodtam ehez a márkához,csak egy monitort kérnék 40ezer ft-ért mivel ez annyiban kerult.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: március 29, 2010, 09:40:56 » |
|
azt hiszem itt valóban csak arról volt szó, hogy miközben várakozik arra, hogy megjavítsák a javíthatatlan monitort - az internethasználatért fizetnie kell ez esetben is - bár nem tudja használni
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #6 Dátum: március 29, 2010, 09:45:11 » |
|
jogszabály nem teszi lehetővé, hogy a cserével várjanak míg majd lesz nekik, ha nem tudnak javítani, cserélniük kell. azonnal. ha nem megy, kp vissza. ha nem teszi, jogszabályt vét. vetess fel új jegyzőkönyvet, melyben már a vételárat kéred vissza, mivel nem cserél, majd írj be a vásárlók könyvébe mindent, s jelezd, hoyg most mégy a területileg illetékes NFH-hoz bejelentést tenni, mely szerint korlátoznak fogyasztói jogaid gyakorlásában. nyomtasd ki a Ptk vonatkozó részét a jogok s lehetőségek topicból, vidd magaddal ha akadékoskodnak, hoyg ez nem így van... abban benne van.  (306§)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: március 29, 2010, 15:29:12 » |
|
azt hiszem itt valóban csak arról volt szó, hogy miközben várakozik arra, hogy megjavítsák a javíthatatlan monitort - az internethasználatért fizetnie kell ez esetben is - bár nem tudja használni
Képzeljétek micsoda kár érte a feleségemet! A javításra visszarendelt SUZUKI-t, két napig pikerálták. És az adót biztosítást törlesztő részletet e két napra is kellett fizetni. Gondolkodni! Majd írni!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Tévedtem, nem minden fogyasztó csúsztat az első 20 percben.
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #8 Dátum: március 29, 2010, 15:33:03 » |
|
jogos, de kemíny.... vagy inkább kemény, de jogos!! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: március 29, 2010, 16:05:43 » |
|
Képzeljétek micsoda kár érte a feleségemet! A javításra vissz*rendelt SUZUKI-t, két napig pikerálták. És az adót biztosítást törlesztő részletet e két napra is kellett fizetni. Gondolkodni! Majd írni! mi az a pikerál?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: március 29, 2010, 16:08:39 » |
|
Javít!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Tévedtem, nem minden fogyasztó csúsztat az első 20 percben.
|
|
|
MAMA2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: március 29, 2010, 16:15:46 » |
|
Drága Katus!!! Engem nem az internet ára érdelel( "veszet már több is mohácsnál") Az bosszant hogy nem javítható és még sem cserélik ki pedig az üzletben van ilyen monitor!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #12 Dátum: március 29, 2010, 16:20:26 » |
|
Drága Katus!!! Engem nem az internet ára érdelel( "veszet már több is mohácsnál") Az bosszant hogy nem javítható és még sem cserélik ki pedig az üzletben van ilyen monitor!!!!!!!!!!
értem én - erre is kaptál megoldási javaslatot
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #13 Dátum: március 29, 2010, 16:42:30 » |
|
Az a baj -tudom, ez a vevot egyaltalan nem kell erdekelje-, hogy ameddig a nagy magassagos gyartotol meg nem erkezik a papir, hogy cserelheto, addig a sajat szakallara a bolt nem fogja kicserelni. Plane, ha esetleg ugy zajlik, hogy nem is papir jon, hanem maga a cseremonitor es szepen ugy vannak a papirok osszevezetve, hogy a 21675163 gy.sz monitor utodja a 432746324 gy.sz.-u monitor.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MAMA2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #14 Dátum: március 31, 2010, 13:51:31 » |
|
Sziasztok! Köszönöm az értelmes válaszokat, biztatást,megtette a hatást a NFH-val való fenyegetés mert a monitort kicserélték.Tegnap bementem akkor még aztmondták várni kell, de amikor azt mondtam bejelentem érdekes modon volt raktáron ugyan olyan monitor, meg is kaptam!  Már minden rendben van!!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|