Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 04:07:40 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 2 [3]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: candy trio (elektromos tűzhely, sütő és mosogatógép egyben)  (Megtekintve 790 alkalommal)

Profil megtekintése WWW
« Válasz #30 Dátum: május 19, 2010, 09:16:56 »

hát a kandi asszem még a spanyoloknál van már csak jelen...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."

Profil megtekintése
« Válasz #31 Dátum: május 19, 2010, 09:56:16 »

"Számomra akkor is hihetetlen, hogy három-féle minőségű alkatrészekből állítják elő a termékeket. Gazdaságossági szempontból pedig egyenesen érthetetlen, mert pl. ha a "keletre" gyártott termékek tömegesen meghibásodnak - a silányabb minőség miatt - az bizony garanciális időszakban komoly költséget jelent a gyártónak-forgalmazónak, nem beszélve az image elvesztéséről. Teljességében logikátlan.
Olyat el tudok képzelni - a példában munkagép esetében- hogy más-más igénybevételre gyártanak, mint pl. autók esetében megerősített alkatrészek kerülnek (tipuson belül) a limitált, a sport változatokba, terepjárókba...."

Nem igazán értem mi a logikája (én laikus vagyok), de mondjuk az lehet,h. amíg garanciális, addig nem esik szét a gép, de majd sokkal hamarabb le kell cserélni a gépet, mint amelyik tartósabb anyagból van. Nem akarom leírni a márkát, de az utakon látható elég gyakran ez.

Profil megtekintése
« Válasz #32 Dátum: május 19, 2010, 10:13:11 »

Még vmi.
Magyarországon, mint tudjuk sok mindent el lehet adni.
Az emberek általában nem pereskednek a forgalmazóval, ill. a forgalmazók monopol helyzete miatt nem nagyon van más választása az embernek, mint beletörődni a sorsába.
Az én ügyemben pedig olyan fokú arroganciával és össze-vissza-mellé beszéléssel találkoztam, ami szintén magyar specialitás.
Tudom erre kiev majd vmi csípőset mond , de hidd el én nagyon türelmes és nem "egyből mellbe döfős" fajta fogyasztó vagyok, mégis megkaptam a magamét minden esetben, amikor ebben az ügyben futottam a köröket.
És egyáltalán nem hobbim a kötözködés, én is bele szoktam törődni. Ezt az egy esetet kivéve.
Tudom te a másik oldalon állsz és van sok rossz tapasztalatod,tényleg van sok kekec ember. De azt azért elfogadod, hogy indokolatlanul gorombáskodnak a fogyasztókkal?
« Utoljára szerkesztve: május 19, 2010, 10:17:24 írta ska » Naplózva

Profil megtekintése WWW
« Válasz #33 Dátum: május 19, 2010, 10:22:52 »

lehet hihetetlenül fog hangzani, de a fogyik sokkalta többször gorombábbak mint a forgalmazók, vagy azon dolgozóik... az már más kérdéskör, hogy mi vezetett ide.... Kacsint

Profil megtekintése
« Válasz #34 Dátum: május 19, 2010, 11:17:20 »

ok. Ez nem vitás. Ha neked ilyen a tapasztalatod, akkor ez szomorú.
Mi volt előbb?
De ha jobban  belegondolunk nem a fogyasztó fizet? Ki kinek szolgáltat?
Még akkor is ha goromba?
Katus
TF2 Tagok

Hozzászólások: 6.664

Profil megtekintése
« Válasz #35 Dátum: május 19, 2010, 13:38:25 »

ha meg vagy győződve a saját igazadról, soha nem szabad feladni - a panaszok rendezése csaknem minden esetben nagy kitartást jelent. Ritkán megy úgy, hogy valami nem stimmel, mondod, aztán rendezik is.
rage77

Hozzászólások: 25.153

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #36 Dátum: május 19, 2010, 13:53:12 »

a forgalmazók monopol helyzete miatt nem nagyon van más választása az embernek

Hogyne lenne. Ha már egyszer volt rossz tapasztalatod ezzel a márkával és ezzel a forgalmazóval (elég sokat kellett verekedned velük az igazadért), akkor teljesen nyugodtan mehettél volna más foglamazóhoz és választhattál volna másik márkát. Attól, hogy nem az egyik áruházban, hanem a másikban vettd meg, a magyarországi forgalmazó, aki az országba behozza, valszeg ugyanaz lesz. Ő meg a bolt felé ugyanúgy fog eljárni, mint a másik bolttal tette, így a boltos meg kényszerítve lesz arra, hogy csaljon, hazudjon, ha nem akarja a szar termék miatt a hasznát elbukni.

kovacs1
Moderátor
****

Hozzászólások: 1.729

Profil megtekintése
« Válasz #37 Dátum: május 19, 2010, 14:10:46 »

Csak hát:

"Sajnos más márka nem csinál ilyen trio készüléket, így nincs más választásom: hely hiány miatt ez az egyetlen megoldás számomra."
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.

Profil megtekintése WWW
« Válasz #38 Dátum: május 19, 2010, 14:17:30 »

nem véletlen nem gyárt más márka ilyen baromságot...

Profil megtekintése
« Válasz #39 Dátum: május 19, 2010, 16:43:53 »

ok. Akkor ezúttal feladom. Köszi minden jó  tanácsot!

...azért remélem van még élet a candy után...
Oldalak: 1 2 [3]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
A honlap működtetését a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!