Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 08, 2010, 06:56:51 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: beázott cipőtalp  (Megtekintve 577 alkalommal)
koriboo

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: április 19, 2010, 18:00:42 »

sziasztok,

3 hete vettem egy lacoste cipőt az office shoes-ban.
az első enyhébb eső alkalmával a balos cipő talpa teljesen átázott, kb 2 perc után csurom víz lett a zoknim.
visszavittem a cipőt, az eladók hozzáállása a témához minősíthetetlen volt...rögtön próbáltak lebeszélni a jegyzőkönyvről, merthogy erre úgysem tud majd mit mondani a szakvélemény.
azzal burkolóztak, hogy ez a modell mérsékelten vízálló. (egyébként ezt sehol nem jelölték rajta)
ha jól tudom, a mérsékelten vízálló fogalom nem jelentheti azt, hogy a gumiból készült talp 2-3 perces nedves járdán történő közlekedés után teljesen beázik. kérlek cáfoljátok meg, ha ez nem így van, vagy ha létezik részletes, pontos leírása ennek a fogalomnak.
végül kitöltötték a jegyzőkönyvet, melyben áthúzták, hogy 3 napon belül értesítenek és közölték, hogy 15 munkanapon belül érdeklődjek, hogy mi lesz a szakvéleméyn eredménye. számomra nem teljesen egyértelmű a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet ide vonatkozó része...ott az áll, hogy három munkanapon belül kötelesek értesíteni, hogy teljesíthető-e az igényem. ezzel szemben az office shoes szerint nekem kell érdeklődni 15 munkanapon belül, ez szabályos? ez a három munkanap nem érvényes, ha kiküldik szakvéleményre a cipőt?
előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.

ja és a modell megtekinthető itt: http://www.lacoste.com/#/catalogue-women-shoes-sport-19spw2241
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #1 Dátum: április 19, 2010, 18:15:09 »

gumitalp egyáltalán nem ázhat be - valószínűleg a felső rész összeeresztésénél lehet a hiba - bár egy sima olcsó tornacipő talpa sem ázik át.
Naplózva
koriboo

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: április 19, 2010, 21:19:59 »

igen, ezt én is így gondolom és eddig minden cipőm alá is támasztotta ezt, még a leggagyibb is.
de létezik erről bármiféle törvényi előírás vagy valami, amivel tudnám bizonyítani, hogy normális esetben nem szabadna, hogy beázzon a talpán keresztül és hogy jogos a reklamációm?
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: április 20, 2010, 09:40:41 »

van már egy sor cipő topikunk, ott nézz utána, milyen a sorrend az ügyintézésben
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: április 20, 2010, 11:06:53 »

Azért én arra kíváncsi lennék, hogy a panaszos miből állapította meg, hogy a cipőtalpon keresztül ázott be, és nem egy ragasztásnál, nem a felsőrészen, stb. Meg milyen az az enyhébb eső, pontosan mennyi is az a 2 perc, és mekkora pocsolyába sikerült belelépni...
Naplózva

hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #5 Dátum: április 20, 2010, 11:19:48 »

jah, lehet a zoknia bokától felfelé volt vizes pl.... Nevet  de a bizonyítás akkor is bizonyítás, megfelelőnek kell lennie...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: április 20, 2010, 17:18:25 »

Azért én arra kíváncsi lennék, hogy a panaszos miből állapította meg, hogy a cipőtalpon keresztül ázott be, és nem egy ragasztásnál, nem a felsőrészen, stb. Meg milyen az az enyhébb eső, pontosan mennyi is az a 2 perc, és mekkora pocsolyába sikerült belelépni...

én is úgy véltem, hogy egy gumi/műanyagtalpú cipő a talpán ölég nehezen ázik be
Naplózva
koriboo

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: április 20, 2010, 18:13:46 »

nos kedves rage77,
köszönöm az építő jellegű hozzászólásodat, igazán segítőkész vagy...
ki gondolná, onnan állapítottam meg, hogy nem felülről történt a beázás, mert a zoknimnak csak a talpa lett vizes az elülső részénél.
megköszönném, ha megmagyaráznád, hogyan lenne lehetséges az, hogy ha felülről ázik be egy cipő, miért nem lesz vizes a zokni felső vagy akár oldalsó része is. ezenkívül azt egy percig sem állítottam, hogy nem ragasztásnál ázott be, de azt gondolom, hogy ha illesztésnél ázott be, az sem normális dolog. vagy ha mégis, akkor eddig nekem nagyon jó cipőket sikerült kifognom.
az enyhébb esőről annyit, hogy éppen akkor nem mértem meg, hány ml eső esett le, de mint említettem nagyon enyhe esőzés volt és NEM léptem pocsolyába, kerültem őket, normálisan közlekedtem. nyilván ha ennek az ellenkezője történt volna, és belelépek egy bokáig érő tócsába, nem megyek reklamálni...
a két perc pedig pontosan 120 másodperc.

na és végül annyit, hogy pont ez a problémám, hogy a boltban is így álltak hozzá az esetemhez.
ide segítségért jöttem, nem pedig kötekedő hozzászólásokért. nem is várok semmi pozitív visszajelzést a szakvéleményt illetően sem...
majd akkor hordom a cipőmet nyáron, de csak akkor ha tutira nem jósolnak egy csepp esőt sem aznapra. tök jó lesz. biztosan ezt jelenti az, hogy mérsékelten vízálló.
na de mindegy, további szép napot.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: április 20, 2010, 18:18:47 »

Az sem normális, ha a ragasztásnál ázik be, de az nem a talpa. Pongyola módon fogalmaztál, ezért merültek fel ezek a kérdések. Valószínűleg a forgalmazóban is. A szakvéleményt pedig nem vagy köteles elfogadnod, de ha nem független szervezettel csináltatták, akkor nem nagyon tehetsz mást azon kívül, hogy te magad csináltatsz másikat saját költségen.
Naplózva

koriboo

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: április 20, 2010, 19:39:57 »

"Olyan nincs, hogy nem egyeznek bele, kötelességük ilyet szerezni, nem elfogadható a saját cégük által adott vélemény. Mondd meg nekik, hogy ha nem hoznak független szakvéleményt mondjuk az NFH-tól, akkor bíróságra mész. Mindenképpen legyen bejegyzés a vásárlók könyvébe."

Ezt egy régebbi bejegyzésben írtad a független szakvéleményről. Azt is írtátok akkor, hogy az első hat hónapban ezek a költségek a forgalmazót terhelik. Akkor ez már érvényét vesztette?
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: április 20, 2010, 19:46:35 »

Független szakvéleményt kell csináltatniuk. Az elsőt. Ha az tényleg független és nem a saját javítópartnerük csinálta, akkor is jogod van nem elfogadni, de nekik nem kötelességük másikat csináltatni. De csak ha tényleg független.
Naplózva

koriboo

Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: április 20, 2010, 20:15:17 »

ezt melyik jogszabályban találom meg? csak hogy tudjak mire hivatkozni, ha erre kerülne a sor..
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: április 20, 2010, 20:23:12 »

Ez konkrétan a polgári perrendtartásról szóló törvényben van benne, hogy ki működhet közre szakértőként (pontosabban, hogy kivel szemben áll fenn kizárás).
Naplózva

koriboo

Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: április 20, 2010, 20:36:23 »

köszi. akkor majd átbogarászom, vagy esetleg tudsz mondani fejezetet vagy paragrafust?
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: április 20, 2010, 20:42:57 »

1952. évi III. törvény. Keress rá a kizárás szóra.
Naplózva

Oldalak: [1] 2   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: