« Dátum: szeptember 06, 2007, 12:55:35 » |
Tavaly novemberben az autóm generátor/akkumlátor hibát jelzett ezért másnap bevittem az autót a Győri Autóközpont Zrt.-hez.Az autó egy hét múlva készült el,kicserélték a generátort és hívtak,hogy elvihetem a gépkocsit de hozzak trélert is,mert egy métert nem lehet az autóval menni ugyanis elrepedt a motor.Laikusként feltételezem,hogy egy félmilliós javításhoz,(ugyanis ennyibe kerül a generátor csere)az autót járatni kell ugyanis a generátor hibáját csak járó motorral lehet leellenőrizni.A szervízbe történő gépkocsiátadáskor semmiféle hiba nem volt tapasztalható,az ott eltöltött egy hét alatt sem jeleztek semmit,hogy valami gond lenne a kocsival.A generátor vízhűtéses,a cseréhez a vizet le kellett engedni a szervízben.Véleményem szerint az autót víz nélkül járatták,vagy a forró motorba öntötték bele a hideg hűtővizet.A szervízvezető szerint ez kizárt,az ott dolgozó szerelők nem hülyék,elmondása szerint teljesen természetes dolog egy 20 milliós autónál,hogy álló helyében magától elreped a motor.Javítás saját zsebből...közel 3 milliós költség.Felelőst nem találni aki a hibát okozta.Sőt azt sem tudni az egy hét szervíztartózkodás alatt hogyan került az autóba 1012 km futásteljesítmány a leadott kilométeróra álláshoz képest!! A problémámat jeleztem a Daimler Chrysler magyarországi közponjában,segítséget jogorvoslatot keresve.Egy ott dolgozó bizonyos Szabó úr beosztása ismeretlen ugyanis nem volt hajlandó elárulni azt tanácsolta szó szerint idézem"forduljak vele a németországi forgalmazóhoz,de sem levélcímet sem telefonszámot nem áll módjában kiadni,őket hagyjam békén,soha többet ne hívjam,segíteni nem tud és nem is AKAR"Ennyit a Mercedes szlogenjéről, hogy a vásárló nem csak egy autót,hanem egy életérzést,biztonságot és eleganciát kap a pénzéért. Hosszas keresés és kutatás után sikerült a stuttgarti mercedes gyár címét megkapnom.Az oda írt németre lefordított levelemet 4 hónap után automatikusan továbbították a magyarországi központnak,mire kaptam egy rövid semmitmondó levelet a magyarországi központtól,hogy a véleményüket továbbra is fenntartják,őket ne zaklassam és forduljak a németországi forgalmazóhoz. Zsákutcába jutottam.....mit tegyek?Állítsam le a szervíz bejárata elé a kocsit,hívjam ki a médiát és gyújtsam fel a kocsit?
« Utoljára szerkesztve: február 10, 2009, 22:47:01 írta Siklósi Máté »
« Válasz #1 Dátum: szeptember 06, 2007, 13:56:53 » |
Kedves "Homokozólapát"!
Hu-ha. Ez komoly eset!
Volnának kérdéseim: - hány éves a gk.?, - hány km. van benne? - a hengerállvány repedt el, vagy a hengerfej? - érdekes volna az alvázszám 11. karaktere, ez mondja meg a gyártó üzemet? Az első három karakter remélem WDB. - saját lábán ment be szervízbe? (Generátor hibával stb. elmehet néhány km.-et ) Biztos van benne hibajelkiolvasó, onnan sok minden kiolvasható.
Üdv.:
« Válasz #2 Dátum: szeptember 06, 2007, 14:01:44 » |
Pontosítok: hibajel kiolvasóhoz csatlakozás.
Wagner.
« Válasz #3 Dátum: szeptember 06, 2007, 18:41:54 » |
A gépkocsi 6 éves és kb.170 ezer km volt benne amikor az este megtörtént.A jobb oldali hengerpersely repedt hosszában végig.Az auto egyébként egy S 400 CDI a jobb oldali első henger van a legközelebb a kiegyenlítőtartályhoz ami véleményem szerint a hideg vizet megkapta. A 11.karakter A betű és WDB az első három betű:-) A saját lábán ment be mint írtam és semmi jele nem volt a hibának az összeszerelés vagyis pontosabban az átadás napjáig.Nem vagyok műszaki zseni,de gondolom a generátor vizsgálata csak működő motorral lehetséges,hogy ad e valami áramot,vagy sem.Minderre másfél órát közel 20000 forintot természetesen a győri szervíz ki is számlázott nekem. >:(Ha a hiba észlelhető lett volna,akkorgondolom a szervíz azonnal jelezte volna,akár az állapotfelmérő adatlapon,akár az ott eltöltött egy hét tartózkodás alatt. A hibatár kiolvasására már Pesten került sor,ugyanis ezek után trélerrel felvitettem pestre az autót a Pappas autóhoz,akikkel maximálisan meg voltam elégedve.A hibajegyzék csak az időközben lemerült akkumulátor hibáira volt visszavezethető,ABS ESP és egyéb kütyük kikapcsolódását rögzítették alacsony feszültségszint miatt. Felháborító,hogy az ügyfél tudta és engedélye nélkül az autóval több mint ezer kilométert kocsikáznak és amikor baj van akkor széttárják a kezüket,hogy bocsi így jártál. A szomorú pedig az,hogy sehol semmilyen fórumon nem foglakoznak velem érdemben.Bevallom a fogyasztóvédelemmel már beszéltem,állítólag nem rájuk tartozik.Egyezkedjek a szervízzel.Lehet jelentkezem Juszt László a TV ügyvédje című műsorába.Talán a média nyilvánossága majd rákényszeríti a híres gyárat,hogy az ügyfelekkel mégha olyan eldugott országban is élünk mint Magyarország,tisztességesen bánjanak és ha hibáztak akkor az okozott kárt megtérítsék.Ez a harmadik mercedes típusú gépkocsim,de mondanom sem kell.......soha többet.
etele
Hozzászólások: 24
« Válasz #4 Dátum: szeptember 06, 2007, 19:40:03 » |
Egy ismerősöm néhány éve vett egy merci vitot ami kb 100000 km után megállt. Kiderült hogy a motor beállt és motorgenerál ill. motorcsere. Ja szav. időn belül történt,szervízkönyv egyebek rendben. A szervíz az ügyfél számlájára volt hajlandó minden féle javításra annak ellenére hogy a motor tudtommal fődarab.Nem akarom hosszasan ecsetelni ,de kb.fél év után megunta a hülyítést és irány stutgart a főközpont mivel anyanyelvi szinten beszél németül.Természetesen előzetesen telefonálgatás,egyeztetés. Annyit sikerült nagy nehezen elérnie hogy az anyagköltségeket elengedték a felújításnál de a munkadíjat nem! Na ennyit a merciről! Mondanom sem kell azonnal eladta és eszébe sem jut mégegyszer ez a márka. Talán nem is az a megdöbbentő hogy elromlik valami még ezeken az autókon is,de a hozzáállás az döbbenetes!Ez mint márka képviselet azért nem hiszem hogy megélne külföldön. Ausztriában az anyacég ahol dolgozom merci tgk.val szállít kb 8-10db.Hosszú évek óta van kapcsolat és mondanom sem kell a nagyvezérünk egész családja mercikkel jár. Ja van még kb. 15-16 vito is az üzletkötőknek. A merci képviselet habosra nyalja a seggét a fönöknek! Azt a bizonyos "szabó urat" oda kéne beutalni!
« Válasz #5 Dátum: szeptember 07, 2007, 03:47:07 » |
Kedves "Etele"!
A Virto alvázszáma "V"-vel kezdődik, vagyis nem Németországban gyártották. Bár én nem hiszek a különböző országokban gyártott - akár Kínában, vagy az USA-ban gyártott - Mercédeszek minőségi különbözéseikben, de előfordúlhatnak hibák.
« Válasz #6 Dátum: szeptember 07, 2007, 04:10:16 » |
Kedves "Homokozólapát"!
Az alvázszám 11. karaktere "A" vagyis ez azt tanúsítja, hogy gk.-t Németországban Sindelfingen-ben gyártották. Onnan azért rossz termékek nem szoktak "kijönni". Ez az egyik őshazája a Mercedes-nek. Nem beszélve a WDB első karakterről, amik megint jó jelek! Látatlanban azt mondom, hogy a hiba nem gyártási eredetű. A hibajel kiolvasók tekintetében egy igen bonyolult rendszer működik EU-ban. Szinte követhetetlen. Más a Fiat-é, más a MB-é stb. Korábban míg néhány tíz jelet tudott fogadni egységes volt, manapság már gazdasági okokból minden gyár saját maga által, kizárólag saját felhasználásra kifejlesztett jelolvasót gyárt. Látattlanban mondom, hogy ebben a gk.-ban már a hibajelkiolvasó a hűtőfolyadék felforrásának időpontját is jelzi.
Folytatása következik, most már egy kicsit késő van.
Elnézést, üdv.: Wagner
« Válasz #7 Dátum: szeptember 08, 2007, 11:22:13 » |
Kedves "Homokozolapat"!
Folytatom a dolgot, itt a műszaki problémát tetemesnek tartom ( persze ezt a legegyszerübb mondani ) bírósághoz kellene fordulni. Nem célszerű felfogadni szakértőt, mert azt csak "tanu szakértőnek" nevezik. Jobb, ha azt a bíróság jelöli ki, akkor az a szakértő független szakértő!
Kiváncsi lennék a folytatásról.
« Válasz #8 Dátum: szeptember 08, 2007, 22:19:33 » |
Jövő hét közepe táján kaptam időpontot az ügyvédtől,még pontosítani kell.Első hallásra véleménye szerint a győri szervíz felelőssége nehezen lesz bizonyítható utólag a jogtalanul megtett 1012 km ellenére is.Véleménye szerint az ügyet a termékfelelősségre kéne alapozni,ami szerint a gyártó 10 évig tartozik kártérítési kötelezettséggel az általa okozott kárért,ha az általa gyártott termék anyaghibás.Szerinte egy 4000 köbcentis diesel motor 170000 km-nél maximum kophat de nem repedhet el.Kíváncsi vagyok melyik bíróságnak van bátorsága a német anyacéget elmarasztalni és kártérítésre kötelezni.Vagy ha kötelezi is,mennyire magasról szarnak a magyar ügyfelekre a magyar bíróságra.Egyenlőre ennyi...ha van valami változás az ügyben jelzem azonnal.Addig is...leendő gépkocsivásárlók kétszer is gondoljátok át milyen autót vásároltok.
etele
Hozzászólások: 24
« Válasz #9 Dátum: szeptember 09, 2007, 11:05:46 » |
Az hogy milyen gk.t vásárol az ember az egy dolog,de a leírtak alapján a szervíz bármit megtehet bűntetlenül!? A fenti ügy okozója az én olvasatomban egy trehány szar szervíz élen egy szemét vezetővel. A gyártmány addig gond nélkül működött míg ők bele nem kontárkodtak!? Nem lehet hogy a km állás ha a munkalapon rögzítették már eleve elmarasztaló bizonyíték? Én nem akarok okoskodni csak mélységesen fel vagyok háborodva és mint gk. tulajdonos együttérzek a károsult ügyféllel!
Zoli1
Hozzászólások: 4
« Válasz #10 Dátum: szeptember 09, 2007, 11:38:57 » |
Üdv! Sajnos amire az anyacégik eljutsz, addig még megkell küzdenet az importörrel és még elötte az értékesítővel. Ha perre mentek, aminek az esélye megvan ez min. 5 év és ha pernyertes leszel és, akkor sem rendezödik az ügyed, akkor indulhatsz az anyacég ellen. Tapasztalatom szerint a hazai MB nem igen szereti a nagy felhajtást, lejáratást, gondolok csak arra, hogy anno egy ML sorsát nehezen akarták rendezni a Kárpát utcában, de miután a tulaj egy "reklámtáblával" a tetején leállította az autót elöttük, azt követően gyorsan intézkedtek. Megnyugtatásul mondom, hogy az MB még mindig a jogkövető, törvénytisztelő autoforgalmazók közé tartozik, dehát ők is csak próbálkoznak.........
Attisch
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 3.858
a békéltető
« Válasz #11 Dátum: szeptember 09, 2007, 13:56:00 » |
Hát ezaz! Próbálkoznak. Mindenki (tisztelet a kivételnek) próbálkozik átverni a másikat. Ocsmány, gusztustlan. Szerintem nem csak így lehet fennmaradni..
Naplózva
"Egyáltalán, SEMMILYEN információról NE tételezd fel hogy pontos vagy naprakész. Az új technológiák lehetővé teszik bárkinek, hogy publikáljon, de az ezzel járó felelősséget még nem tanulta meg mindenki."
« Válasz #12 Dátum: szeptember 09, 2007, 18:12:19 » |
Kedves Urak!
Bár nem az én kompetenciám ezt "mondani", de a vevő kizálógasonan jogviszonyban az eladóval, vagy szervizzel áll szemben. Ez mindenhol igy van. A gyártóhoz történő közvetlen panasz jelzés az egy egyszerű szélmalom harc. Jeln alap probléma az volt, hogy a motor elrepedt. Én azt hittem, hogy a hengerállvány adta meg magát, mint olvasom "csak" egy hüvely, amiről tudom, hogy melyik oldalon van, de nem tudni, hanyadik a sorban. Ha a repedt hüvelyt más hengerek is "átöleli", akkor hőtanilag, és áramlástechnikailag egészen más a helyzet.
« Válasz #13 Dátum: január 10, 2008, 00:17:55 » |
A papirok végre be vannak adva a bíróságra.Elvileg április végéig ki lesz tűzve az első tárgyalás.Az ügyvéd legalább négyre számít.Szerinte örülhetünk ha annyival megússzuk.  Első körben kihagyjuk a győri szarszervízt és a termékfelelősségre hivatkozva a magyarországi forgalmazót az MB Magyarországot pereljük.Bevallom,hogy kicsit elszomorít a dolog....a győri mocskos banda még a végén megússza a dolgot. Véleményetek szerint mi történik,ha egy fékhibás ezer éves biztosítás nélküli mercedes kisbusszal véletlenül végighajtok padlógázzal vagy 4 kiállítási autón a győri telephelyen?Polgári peres út és hajtsák be ahogy tudják,vagy leültetnek érte?:-D
rage77
« Válasz #14 Dátum: január 10, 2008, 00:52:47 » |
Az a baj, hogy nem csak velük (sőt, velük szinte egyálatlán nem, biztosan van ilyesmire érvényes biztosításuk), hanem azzal a 4 vevővel tolsz ki, akik majd megveszik a négy törött autót sértetlenül, aztán mikor el akarják majd adni, akkor aakor derül ki, hogy törött olt, mert nem stimmel a festékréteg vastagsága...