Sziasztok!
2010. januárban vásároltam egy HTC pda-mobiltelefont a Pannonnál (Telenor

). Három héttel ezelőtt a telefonom meghibásodott, nem lehetett vele mit kezdeni, használata lehetetlen volt, ezért bevittem a vásárlás helyére, ahol a jótállási jegy alapján jegyzőkönyv készült és elküldték kijavításra. Ennek pontosan 21 napja, holott az ügyintéző (?) két hetet ígért.
Bár a jogszabályok szerint a kereskedőnek
törekednie kell a legfeljebb 15 napon belüli javításra, ma is azt az információt kaptam érdeklődésemre, hogy 30 nap áll rendelkezésükre. Közöltem velük, hogy ha van egy előfizetésem (történetesen náluk), akkor ez a szervíz-időtartam véleményük szerint nem meríti-e ki a
jelentős kényelmetlenség okozását, amit a jogszabályok szintén olyan feltételként szab meg, mely miatt áttérhetek más szavatossági igényre. Az ügyintéző (?) annyit felelt, hogy ő mindezt elhiszi, de ő 6 éve ott dolgozik, és akkor is 30 napos a szervíz-időtartam.
Ezt követően kértem egy elérhetőséget az illetékes szervízhez, amit a hölgy hosszas számítógép-böngészés és legalább 10 perces telefonálgatás után sem tudott megadni.
Ez a második esetem, hogy sikertelen a 15 napon belüli javításra törekvés, és a jelentős kényelmetlenségemet sem veszik figyelembe. Kérdésem az lenne, hogy akkor mégis mire hivatkozva kérhetném a vételár visszafizetését (szerződéstől való elállás), és végül is min alapszik a 30 napos határidő, ha jogszabályban ilyen nem szerepel? Ezek szerint maguktól is kitűzhetnek egy intervallumot, amit aztán sehol nem tesznek közzé, csak ők tudnak róla?
Nem akartam a hölggyel hosszas vitába keveredni, mivel ilyenkor a kereskedő mindig autoritatíve lép fel a fogyasztóval, és a fogyasztót nézi kvázi hülyének, de most már szeretném visszakapni a telefonom, vagy a vételárát, és nem pedig végtelen szócsatákat vívni az ügyintézőkkel. Az választ, a tanácsokat és az ötleteket előre is köszönöm!