Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 03:07:24 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Csomagküldő szolgálat GLS  (Megtekintve 169 alkalommal)

Profil megtekintése
« Dátum: június 24, 2010, 14:44:23 »

2010. május hó 10-én csomagot adtam fel egy csomagpontban, Észak-Írországba. Eddig több almalommal küldtem már csomagot, minden gond nélkül. A szolgáltató,-honlapján, és szórólapon- is 4-5 napos határidővel vállalja a kézbesítést. A csomag a címzetthez nem ért el, visszaküldték Magyarországra. Több alkalommal reklamáltunk, ezért május 27-én ismét elküldték a címzettnek. De ez is sikertelen volt, mert a dublini csomagdepóból ismét visszaküldték Magyarországra. Több telefonhívás után kértem a szolgáltatót, hogy küldjék vissza a feladónak a május 10-én feladott csomagot.Június 17-én telefonáltak a csomagpontból, hogy az általunk feladott csomagot náluk átvehetjük.
Kérdésem a következő:
A szállítási határidő 4-5 munkanap,(tájékoztató jellegű) tartozik-e felelősséggel a szolgáltató?
A csomagpontokban  nincs mód a reklamációra, panaszra, nincs vásárlók könyve.
A központi ügyfélszolgálat a reklamációra vonatkozóan nem tud érdemben válaszolni,  illetékes személyt nem hajlandó megnevezni.
Írásos megkeresésre sem ad felvilágosítást, hogy a szolgáltatás elmaradásából keletkezett káromat a szolgáltató megtéríti-e, és hogy kárigényemet hol terjeszthetem elő.
Mit tanácsolnak, hová fordulhatok?
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó
*****

Hozzászólások: 24.564

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #1 Dátum: június 24, 2010, 15:21:37 »

mi miatt nem kézbesítik kint a csomagot? mire hivatkoznak? mennyiért küldted, s mekkora a csomag?

szerintem válts szállítót. ajánlok pü-ben egy gyors, s korrekt szállítót, ha gondolod.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: június 25, 2010, 10:24:45 »

Először arra hivatkoztak, hogy pontatlanul címeztem. Három éven keresztül, rendszeresen küldtem csomagot ezzel a címzéssel, és kézbesítették. Később elismerték, hogy jó a címzés, valószínű,hogy a dublini elosztóban tévedtek,- mondták az ügyfélszolgálaton,- de a felelősségüket nem ismerték el. "L"-es méretű csomagot küldtem 17.780,- forintért. Azóta már ezt a pénzt visszakaptam, de nem önként, hanem ráhatásra. Még csak bocsánatot sem kértek!
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó
*****

Hozzászólások: 24.564

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #3 Dátum: június 25, 2010, 11:15:44 »

az L méret mit takar? mekkora doboz, s hány kilóig?

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: június 25, 2010, 14:42:21 »

Nem súly alapján van a díj megállapítva, hanem a doboz mérete az irányadó. Ebben az esetben 80 cm, ami azt jelenti, hogy a leghosszabb+ a legrövidebb oldal hossza 80 cm. lehet. Egyébként a súly 10 kg. volt.
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
A honlap működtetését a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!