Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 08, 2010, 05:55:12 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: T-Home szerződés megszüntetése  (Megtekintve 355 alkalommal)
friderika

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: július 12, 2010, 13:54:05 »

2010. január 18-i dátummal szerződést kötöttünk a T-Home-mal internetet, tv-t, telefont tartalmazó csomagra. (Bekötés helye: Balatonmáriafürdő - Marcali központtal). Január 28-i dátummal a következő levelet kaptuk:
Sajnálattal tájékoztatjuk arról, hogy az érintett szolgáltatás létesítése az Ön által megadott címen műszaki korlátokba ütközik, ezért azt nem áll módunkban teljesíteni, így a vonatkozó megrendelését kénytelenek vagyunk elutasítani illetve a közöttünk érvényben lévő előfizetői szerződéstől a vonatkozó Általános Szerződési Feltételeinknek megfelelően, elállunk....

Ezek után különböző dátumokkal újabb és újabb számlákat kaptunk. Leveleztünk e-mailben, hagyományos postai úton, beszéltünk velük telefonon. Többször többféleképpen leírtuk a helyzetet, de mintha nem is értenék, amit az ember mond nekik.  Ma kaptunk (július 12.) egy Fizetési felszólítást valami behajtási osztálytól, hogy 10 munkanapon belül és 9399 Ft-ot fizessünk ki, mert bíróság meg jövedelem letiltás, árverés, stb. Kérdem én, hogy mi kerül 9939 Ft-ba egy műszaki okok miatt a szolgáltató által felmondott, nem teljesített szerződésnél?
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #1 Dátum: július 12, 2010, 13:59:16 »

ezt megkérdezted tőlük is? ajánlott tértivevényes levélben....
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
kovacs1
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

.

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: július 13, 2010, 01:10:27 »

Azt lehet tudni, hogy mi van a számlán feltüntetve, azaz mit számláztak ki? Ha ezt megnéznéd, könnyebb lenne segítenünk.
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
asdf
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: július 14, 2010, 16:41:03 »

Kerdes, hogy ez valoban szolgaltatascsomag, vagy 3 kulon szolgaltatas, na meg persze az is sokat lenditenet a dolgon, ha tudnank, hogy a szamlakon milyen tetel szerepel, hogy mire kertek penzt.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: július 16, 2010, 22:37:42 »

Azzal a levéllel, amelyben elutasítanak, ill. elállnak a szerződéstől, menj be oda, ahol a szerződést kötöttétek - ha elektronikusan történt, akkor is - kérjed a fiókvezetőt és mondd meg intézkedjen. (Egyébként tényleg, mi a fenét számláztak?)
Naplózva
Zsóka88

Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: július 21, 2010, 14:20:46 »

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni,mit tegyek,amivel el is érek valamit!

Szóval december óta Digi tévénk van ,de előtte T-home volt a báttyám nevén,de azt lemondtuk.
Erre januárban jön egy számla a báttyám nevére hozzáteszem új ügyfélazonosítóval a t-home-tól hogy fizessük be a családi csomagot ami 5590 ft.
Mi erre persze nagyot néztünk hiszen lemondtuk,na de hogy utánna járjuk a dolognak bementünk a helyi t-mobile üzletbe még januárban.
Ott megnézték a számítógépen persze az ügyfélazonosítóra rákeresve hogy valóban van-e szolgáltatásunk.
Hozzáteszem ha még decemberben mikor az előzőt megszüntettük,ha akkor a báttyám nevére és címére kerestek volna rá (hiszen nem valami nagy város ahol élünk) szóval akkor kiderült volna hogy két családi tv csomag előfizetési szerződés van ugyanazon a néven,ugyanazon a lakcímen, amiről nekünk persze senki nem szolt!
De nem, ők az okosak az ügyfélazonosító alapján kerestek rá és mivel nem tudtuk hogy van másik ezt nem tudtuk megszüntetni még akkor decemberben.
Na mindegy,a lényeg az hogy azt mondták látják az "új"  ügyfélazonosító alapján hogy van egy szerződés megkötve de mivel ez TELEFONON (elég hihetetlen) lett megkötve ők sajnos nem tudják megszüntetni itt helyben,de ha bemegyünk egy nagyobb városba ahol van t-home üzlet akkor majd ott talán tudnak segíteni!

Na most kérdem én ha csak úgy telefonon meg lehet kötni egy előfizetést akkor miért nem lehet csak úgy megszüntetni itt helyben?He
Most komolyan azért utazzunk el egy nagyobb városba hogy egy olyan előfizetést szüntessünk meg amit meg sem kötöttünk???
Még papírokat sem küldtek hogy új szerződésünk van,mi nem írtunk alá semmit,és nem kaptunk semmit,még egy átkozott levelet sem hogy decembertől új szolgáltatást veszünk igénybe,vagy valami....

Szóval ez volt januárban,én akkor felhívtam a T-homot hogy ez a helyzet és hogy valahogyan meg tudom-e szüntetni,mire ő is elkezte ugyanazt h menjek be egy t-home üzletbe.
Kérdeztem tőle hogy ha már úgy is "ÁLLÍTÓLAG" TELEFONON keresztül lett megkötve mindenféle papírok,aláírások nélkül akkor miért nem tudom most nála lemondani így TELEFONON keresztül.
Mire ő közölte velem hogy majd írjak egy levelet a t-home-nak amiben leírom mindezt,mert ő nem tud így telefonon keresztül megszüntetni semmit!(de megkötni bezzeg megtudták)
Hát akkor kérdezem én,minek vannak ők t-home ügyfélszolgálatisok???
Erre sosem fogok rájönni!

Akkor és azóta sem írtam nekik levelet gondoltam,majd kijönnek megnézik,és majd látják hogy nincs is t-home tv-nk (legfeljebb megmutatom a digi előfizunkat h dec. óta van) aztán csak elhiszik és el van intézve.

De sajnos azóta is ugyanúgy küldözgetik az 5590 ft-os számlákat szóval mostmár lépnem kellett!
Felhívtam hát ma 2010.július 21.-én megint az ügyfélszolgálatot,előadtam ismét a storyt a "kedves" munkatársnak, mire ő azt mondta h látja a gépen hogy állítólag voltak még decemberben bekötni a tv-t,na ez megint furi.
(hozzáteszem valóban voltak na de az internetet köttötték be meg a kis csomagot mert úgy olcsóbb a net,ráadásul az egész az Anyukám nevén van és nem is a báttyámén!)
Hát ezt is elmondtam neki,de sztem már nem igazán tudott követni,pedig azt hittem hogy legalább az ügyfélszolgálatisok okosabbak lesznek mint itt a helyiek és érteni fogják!
Na mindegy szóval azt mondta a "kedves" hölgy hogy felveszi a reklamációmat és majd a kollégák elbírálják!
Ennyi,ennyit ér az ügyfélszolgálat,még jó hogy ingyen van és nem nekünk kell ezért is fizetni!

Na erre kíváncsi vagyok hogy hogyan lesz elbírálva!!!
Ha lesz valami fejlemény az ügyben majd írok ide!

A válaszokat előre is köszönöm.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: július 21, 2010, 14:54:46 »

nekem kicsit zavaros a történet a bátyád, meg anyukád nevén stb, meg két szerződés u. arra címre - de amíg élt - addig csak egyre küldtek szlát.
Minden esetre írj egy tértivevényes ajánlott levelet a problémáddal a T-nek, amelyre válaszolniuk kell, egyuttal pedig dokumentálod mindazt, amely a te variációd.
Naplózva
Zsóka88

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: július 22, 2010, 09:11:19 »

Sajnálom hogy zavarosra sikerült leírnom a történetet, de érthető hogy már egy kicsit ideges voltam.

A lényeg,a bátyám nevén volt t-home tv de lemondtuk december elején.
Az Anyu nevére csak internetet akartunk kötni de mivel a kis csomag tv-vel olcsóbb a net, így azt is megkötöttük.Azt be is szerelték de december végén.

A bátyám nevére az állítólagos megkötött tv szerződésünk december elején lett megkötve telefonon, a rendszerben ez áll, de egyikünk sem beszélt senkivel telefonon ilyenről hogy új előfizetést kötnénk, hisz akkor nem mondtuk volna le a régit.
Ja, meg mindek a digi mellé még t-home tv is?
De még az sem lehetséges hogy a t-home a tv-t összekeverte a nettel hisz az másik ügyfélazonosítóval lett előfizetve.
Na meg papírokat sem kaptunk, ilyenkor kellene küldeniük,nem?
Akkor legalább tudtuk volna hogy van mégegy előfizu.
Ezért nem értem hogy mit kellene kifizetni ha nincs is olyan szolgáltatásunk.

Na de mindegy,lehet hogy csak én nem értem.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: július 22, 2010, 09:28:19 »

Tértivevényes levélben leírod nekik az egész történetet, rendezetten, összeszedetten. Jelzed, hogy a bátyád nevére a telefonos szerződéskötés nem történt meg, illetve ha ők maguk meg vannak győződve róla, mutassák be a hangfelvételt. Erre válaszolniuk kell.
Naplózva

Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: július 22, 2010, 15:07:05 »

Sajnálom hogy zavarosra sikerült leírnom a történetet, de érthető hogy már egy kicsit ideges voltam.

A lényeg,a bátyám nevén volt t-home tv de lemondtuk december elején.
Az Anyu nevére csak internetet akartunk kötni de mivel a kis csomag tv-vel olcsóbb a net, így azt is megkötöttük.Azt be is szerelték de december végén.

A bátyám nevére az állítólagos megkötött tv szerződésünk december elején lett megkötve telefonon, a rendszerben ez áll, de egyikünk sem beszélt senkivel telefonon ilyenről hogy új előfizetést kötnénk, hisz akkor nem mondtuk volna le a régit.
Ja, meg mindek a digi mellé még t-home tv is?
De még az sem lehetséges hogy a t-home a tv-t összekeverte a nettel hisz az másik ügyfélazonosítóval lett előfizetve.
Na meg papírokat sem kaptunk, ilyenkor kellene küldeniük,nem?
Akkor legalább tudtuk volna hogy van mégegy előfizu.
Ezért nem értem hogy mit kellene kifizetni ha nincs is olyan szolgáltatásunk.

Na de mindegy,lehet hogy csak én nem értem.

- tehát volt a bátyád nevén egy t-home előfizetés, amit dec. elején visszamondtatok (nem volt semmiféle elkötelezettségeted 1 évre vagy ilyesmi)
- majd anyukád nevére is kötöttetek egyet az internettel egyetemben, mert így olcsóbban jöttetek ki
- mi van a digivel - valóban? Így két tv társaságnál van előfizetésetek - vagy csak nagyon meleg van - azért értettem félre az egészet ?
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: