Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 03:06:18 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pozitív tapasztalatok!  (Megtekintve 18945 alkalommal)
omami49

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #165 Dátum: október 12, 2008, 08:31:35 »

Örülök , hogy van ez a fórum Puszi és annak is , hogy vannak jó tapasztalatok is Puszi sajnos nekem kevés van.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #166 Dátum: október 12, 2008, 08:35:05 »

Biztos vagyok benne, hogy téged sem csak negatív élmények érnek, csak teljesen természetesnek veszed a jó dolgokat...
Naplózva

toto9

Profil megtekintése
« Válasz #167 Dátum: november 20, 2008, 14:31:24 »

;DPróbáltam kersni a honlapon olyan helyeket, ahol fel lehet tüntetni a pozitív tapasztalatokat is. Nem találtam meg, ezért is nyitottam ezt a témát, bár tudom a sérelmeink elmondásra szolgál főként ez az oldal.
Angliában éltem 2 évig, ahol a fogyasztóvédelem igen magas szinvonalon működik, nem igen találkoztam olyan vásárlói panasszal, amit ne orvosoltak volna. Talán éppen ezen tapasztalatok miatt, itthon is automatikusnak vettem a vásárlói jogaim érvényesítését. Pl a DM üzletben vásároltam egy alapozót, amiről azonban az első használat után derült ki, hogy nagyon nem jó a bőrömnek. Így visszavittem (noha a termékkel önmagában minden rendben volt) azon meggyőződéssel, hogy vissza fogják venni. Így is lett, minden akadékoskodás nélkül (és kedvesek is voltak!) előkerült a vásárlói panasz könyv, amibe bejegyezték az adatokat, dátumot stb. és visszakaptam a pénzem. Ebből arra a következettésre jutottam, de ha tévedek, kérlek javítsatok ki, hogy kis hazánkban szintén adottak a keretek a fogyasztói érdekvédelemre, csak valamiért sajnos a vállalkozások 99 %-a húzódozik ettől. Mi lehet az oka annak, h. sok sok esetből mondjuk egyben orvosolják a problémáinkat azonnal, úgy ahogy kellene?
Naplózva
Trysii
Tudatos Fogyasztó
*

Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató

Profil megtekintése
« Válasz #168 Dátum: november 20, 2008, 14:40:27 »

Köszönjük az idézetet. De megvan már a topic elején.
Hozzáfűznivaló nincs? Vigyorog
Naplózva

Csak teszem a dolgom
hgzoli
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

Profil megtekintése
« Válasz #169 Dátum: december 30, 2008, 21:23:21 »

Egy kellemes tapasztalat:
2008. dec. 19. én vettem a Winner-Star KFT. (gephaz.hu)  Bp.Váci út 66 alatti üzletében egy Leadtek Winfast DTV H típusú USB TV tunerkártyát. A vásárláskor felajánlották, ha a tuner nem felel meg nekem műszakilag, (tehát a kártya jó, de az én míőségi igényeimnek nem felel meg), levásárolhatom az árát. (Ha jól tudom, erre nem kötelezhetők.) Hazavittem, beüzemeltem, digitális adásokat nem veszi, kiírja hogy nem talált szolgátatót. Másnap, délelőtt visszavittem, kérdezték, hogy levásárolom, vagy csere? Mondtam, hogy cserét kérek, mivel egyébként nagyon elégedett vagyok a tunerrel. (analóg kábeles, földfelszíni adásokat, rádióadókat kiválóan veszi) cserét kérek. Közölték, hogy a boltban pillanatnyilag nincs másik, de délutánra hozatnak a nagykerből, amikor megérkezik telefonon értesítenek. Mondtam, annyira nem sürgős, holnap délelőtt jövök. Mikor másnap délelőtt bementem, ott várt az új tuner. Jegyzőkönyv a fogyasztó kifogásáról szabályosan felvéve, garancialevélen csere, új gyáriszám átvezetve. Kedvesek, készségesek, pontosak voltak. Egyébként a vásárláskor a számlához és a jótállási jegyhez hozzátűzik a Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó paragrafusait, melyek a fogyasztót a jogairól tájékoztatják.
Naplózva

Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek.
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #170 Dátum: december 31, 2008, 12:49:00 »

jó ilyeneket is olvasni Mosolyog
Naplózva
Captain Crash
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #171 Dátum: december 31, 2008, 12:59:17 »

rage77: Itt egy bolt, ahol látszólag minden rendben van. Mosolyog
Naplózva
leokad
Tudatos Fogyasztó
*

Profil megtekintése
« Válasz #172 Dátum: december 31, 2008, 13:22:17 »

rage77: Itt egy bolt, ahol látszólag minden rendben van. Mosolyog
Remélhetőleg ez maga a szabály. és nem a kivétel, ami szabályt erősíti

Leopold voltam
Naplózva

Az, hogy történetesen igazad van, többnyire nem számít.
SMáté
Vendég
« Válasz #173 Dátum: február 09, 2009, 19:05:18 »

Van (volt) egy IKEA-s ágyunk. Vettünk ágykeretet, egy fém gerincet neki, ágyrácsot és szivacsot. Az egész volt vagy 70-80E. Az ágy rendeltetésszerű használat mellett elkezdett borzalmasan nyikorogni, mozgott is és egyáltalán: nem volt jó élni benne.

Szóltunk telefonon, hogy küldjenek ki egy minőségellenőrt. Megígérték, hogy felhívnak. Ma telefonáltak, de nem minőségellenőr jött, hanem egy új ágykeret. MOndjuk mérgesek voltak kicsit, mert nem volt szétszedve az ágy, de hát a feleségem nem igazán ágyszerelő, s hát nem szóltak ugye róla.
Na mindegy, méreg ide vagy oda szétszedték, s elvitték a régit (kiderűlt, hogy a keret éppen szétesőben volt...), most mehetek haza ágykeretet szerelni:)

Úgy gondolom, hogy ez mindenképpen pozitív történet, elég korrekt eljárás. TUlajdonképpen bemondásra cseréltek, s szállítottak ki egy újat.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #174 Dátum: február 09, 2009, 20:50:08 »

Nem vagyok biztos benne, hogy rendeltetésszerű használat, ha 3-4 ember folyamatosan dönget benne... Nevet
Naplózva

webshark
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

re-torziós rugó

Profil megtekintése
« Válasz #175 Dátum: február 11, 2009, 12:59:57 »

Egy szép estén bedöglött a Samsung tévénk.
Nem garos, szavatos mondanom sem kell.
Egy hétig 37 centis bolhacirkuszt néztünk, közben körbenéztünk mennyi egy új. Sok volt.
Samu infovonal szombaton adott tipekket, aztán a szervíz címét elérhetőségét is megadták, ők kb mondtak rá telefonban egy árat.
Hétfőn délelőtt odavittük, akkor egy becsült árat is kaptunk , meg 6000 Ft/ munkadíj per óra, a bevizsgálási díj a fele,
a maximálisan vállalható összegre bemondtunk 10 alatti összeget, mondván felette új, ők meg tegyék a kuka mellé.

Szerda 10 órakor telefonáltak, hogy kész van!!! Szerintem a Hertech Kft. megérdemel egy piros pontot,anyaggal munkadíjjal, számlával együtt volt 9600 Ft (olcsóbb, mint egy új tv!!!), a gyorsaság meg pláne kiemelendő (nem ültek rajta 2 hetet), jó egy sorkimenő meg egy végfok IC nem lehet túl sokba.
Kb 10 éve egy 45.000 Ft értékű(vételi ár 98ban) tv trafóját 15 ért cserélték, úgy hogy utána, a hangerő összevissza ugrált.

Off: Máté mit hallok?
Gruppen?
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #176 Dátum: február 11, 2009, 15:35:35 »

Gratulálok! HOl? MI? Mosolyog
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #177 Dátum: február 11, 2009, 15:42:20 »

ja, ja, hol? érdekel... vihog
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
hgzoli
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

Profil megtekintése
« Válasz #178 Dátum: február 11, 2009, 16:07:15 »

Szerintem a Hertech Kft. megérdemel egy piros pontot,anyaggal munkadíjjal, számlával együtt volt 9600 Ft (olcsóbb, mint egy új tv!!!), a gyorsaság meg pláne kiemelendő (nem ültek rajta 2 hetet), jó egy sorkimenő meg egy végfok IC nem lehet túl sokba.

Ez nagyon olcsó! 9600-6000=3600Ft. Ebből nagyon szorosan jön ki az áfa+sorkimenő+sorvégfok IC. Csak a sorkimenő ennyi, ha nem több! Már régen vettem ,de akkoriban ilyen árban volt, vagy esetleg drágábban, tipustól függően.
« Utoljára szerkesztve: február 11, 2009, 16:12:46 írta hgzoli » Naplózva

Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek.
hgzoli
Moderátor
Tudatos Fogyasztó

Profil megtekintése
« Válasz #179 Dátum: február 11, 2009, 16:20:02 »

Helyesbítek: gyanusan olcsó! Egy Samsung sorkimenő trafó pl. 7890 Ft.Itt http://bolthely.hu/elektroweb/id/02152_003331110_TERMAL_SORKIMENO_TRAFO_ew02152 Jó, a szerviz nem kisker áron kapja, de ez CSAk a sorkimenö! Nemkem valahogy nem gömbölyű!
Naplózva

Oldalak: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: