MNG21
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: november 23, 2007, 20:24:04 » |
|
Szevasztok! Én fél éve vettem a mikrót a lidl - ből. Van rá 3 év garancia és bedöglött. (Nem melegít) Vissza akartam vinni mert ugye még csak fél év telt el. De leráztak azzal hogy havjak fel egy telefonszámot kimentem a kocsimba és felhívtam. Kérték a telefonszámom belemontam és egy hang gúnyosan megkérdezte hogy "itt van?" asztán a billentyűkkel beírtam a telefonszámot mert úgy gondoltam hogy akkor nem bele kell mondani hanem beírni. Be is írtam és ugyan ez a reagálás volt. Akkor el pattant az agyamba az összes ér és bementem a boltba vissza hogy "itt van a telefonom és hívják fel mert én nem tudom felhívni csak hülyeséget beszél" erre az üzlet vezető aszt monta mosolyogva hogy ha én nem tudtam felhívni akkor ő se foglya tudni. Na akkor kicsit elöntötte az agyam az indulat és megkérdeztem hogy akkor most mi a tehendő ezzel a sz***al? Erre a válasz az volt hogy ő csak ennyit tud hogy aszt a számot kell hívni! Én megkérdeztem tőle hogy ha nem reagálnak rá akkor hívhatom egéssz nap is akkor se fognak és akkor a garancia érvényét veszti? Meg amúgy is ha inen vettem mi az a rendszer hogy én telefonálgassak nem tudom kinek?! Ha veszek egy LG monitort én nem az LG gyárat fogom hívkálni hanem beviszem oda ahonnan vettem és elküldik vagy kicserélik! Aszt monta hogy majd a terület vezetővel beszél hogy akkor most mit csináljon és holnap mennyek vissza. Fordultam és jöttem mert északára mennem kelett dolgozni és még pihenni akartam. A munkahejemen halgattam a rádiót és pont ilyen témárol volt szó és ott mondták eszt a címet. És halottam hogy 2003 ba készült egy olyan jogszabáj hogy kötelesek kicserélni ha én aszt kérem nem muszály javíttatni. Ma bementem vissza és elmontam eszt is neki mire ő annyit mondott hogy beszélt a terület vezetővel és aszt mondta neki hogy hagyuk meg a címet és telefonszámot megpróbálnak ők telefonálni. Ott akartuk hagyni a mikrót és aszt monták hogy nem lehet ott hagyni majd szólnak ha tudtak valamit intézkedni és majd Vác ra kell vinni. mellékesen megjegyzem hogy az kb.250 km. tőlünk és megkérdeztem hogy füzetik e a benzint ami oda elég meg vissza! Aszt mondták hogy ők ennyit tudnak segíteni hozzuk haza holnap beszél a terület felügyelővel és mayd szólnak de most hozzuk haza! Elmagyaráztam neki aszt is hogy nekem arra nincsen benzinem hogy oda vissza szaladgáljak a mikróval és ha tudtak intézkedni eljönnek házhoz talicskával vagy nem érdekel mivel és viszik. Most mi a F.... -t csinájak? Haza hoztam mert ők nem tudnak mit kezdeni vele... De én se hiszen nem melegít!!!!! Valaki mondjon már valami tippet vagy az az úriember aki tegnap 2007.11.22.-én bent volt a rádióba de nem tudom melyik adon sugározták. De ő adta eszt a honlapot hogy ide lehet írni! Szevasztok előrre is kösz!
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: november 24, 2007, 00:42:32 írta SMáté »
|
Naplózva
|
|
|
|
Trysii
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető
Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató
|
 |
« Válasz #1 Dátum: november 23, 2007, 20:42:22 » |
|
Már várom a tudálékos kollégákat, akik majd azon dühöngenek, hogy notóriusan felcseréled a "j", és "ly" betűket. Hogy a többi helyesírási hibát ne is említsem.
Amúgy, első körben kijavítást vagy kicserélést kéretsz, s ha ezek egyikét sem tudják megtenni, vagy rendre hibásan javítják a "mekrót", akkor elállhatsz a szerződéstől, és visszakérheted a vételárat. Ne dőlj be nekik, sehova nem vagy köteles fuvarozni a vásárolt dolgot, legfeljebb abba az üzletbe, ahol vetted. Ott foglalkozniuk kell a panaszoddal. Ha nem teszik, akkor kérd a Vásárlók Könyvét, és írj le benne mindent, mi történt, és miért nem foglalkoznak a reklamációddal?!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Csak teszem a dolgom
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #2 Dátum: november 23, 2007, 21:45:21 » |
|
Már várom a tudálékos kollégákat, akik majd azon dühöngenek, hogy notóriusan felcseréled a "j", és "ly" betűket. Hogy a többi helyesírási hibát ne is említsem.
Nem b@szogatjuk, bár tény, hogy marha zavaró ilyen fajta szöveget olvasni...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MNG21
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: november 23, 2007, 21:45:41 » |
|
Kösz szépen a segítségedet. Nem tudok helyesen írni de aszt hiszem így is értetted mit akarok kérdezni hiszen választoltál rá!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #4 Dátum: november 23, 2007, 21:49:13 » |
|
Kedves MNG21! Teendőid: elolvasod itt a fórum Jogaim, lehetőségeim részében a PTK, a 49/2003 GKM rend. és a 151/2003 korm.rend. beidézett részeit. Legjobb, ha ki is nyomtatod, és magaddal viszed a boltba a mikróval és a számlával együtt. Ne hagyd magad elhajtani, te azzal a bolttal állsz szerződésben, ahol a terméket vetted, nekik kell minden garanciális problémádat inézniük. Vetess fel jegyzőkönyvet a hibáról, és figyelmeztesd őket, hogy törekedniük kell a 15 napon belüli kijavításra. Ne hagyd magad lerázni!!!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
SMáté
Vendég
|
 |
« Válasz #5 Dátum: november 24, 2007, 00:40:43 » |
|
ÉN voltam a rádióban. KÖsz, hogy idefáradtál. Máshova azonban ne fáradj. A következő alkalommal, amikor időd van, kapd fel a gépet, vidd le a boltba, állj meg előttük, s rakd le a terméket. Lobogtasd meg a már idézett két rendeletet (másold ki innen, mert láthatólag ők nincsenek tisztában vele, s Neked nem fognak hinni), vidd oda, s mondd meg, hogy most felveszik a jegyzőkönyvet a 49/2003 GKM rendelet alapján (odatolod), s átveszik a terméket, kapsz róla átvételi elismervényt (a 151/2003 Korm rendelet alapján), s 15 napjuk van arra, hogy szállítgatással egyébbel együtt megoldják a gondot. Te kérhetsz kijavítást és kicserélést, de ha ennyire zavaros náluk a képlet, akkor inkább állj el a szerződéstől, s kérd vissza a pénzt. Addig ne menj el, amig át nem veszik a sütőt, s ki nem töltik a reklamációs ívet. Ha nem hajlandóak, akkor a már ajánlott vásárlók könyve, ebbe bejegyzés arról, hogy nem vették át és nem írtak reklamációs jegyzőkönyvet, s a fogyasztóvédelem máris mehet bírságolni.
Szerintem felháborító, hogy egy nemzetközi lánc üzletvezetője ilyen szinten ne legyen tisztában a fogyasztói jogokkal. Tudom, hogy diszkont-szolgáltatásról van szó, de a jogszabályokban rögzített fogyasztói jogokat nem lehet diszkontosítani. Próbálná a cég ezt Németországban vagy Ausztriában megjátszani...
Számolj be kérlek arról, hogy mit sikerült intézni!
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: november 24, 2007, 00:54:37 írta SMáté »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #6 Dátum: november 24, 2007, 10:38:08 » |
|
Nem tartom kizártnak, hogy tisztában van velük, csak nem akarja tudomásul venni őket...
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: november 24, 2007, 13:49:25 írta rage77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Kotelemax
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: november 24, 2007, 13:47:13 » |
|
És ha 10kg-nál nehezebb a mikró, nem kell furikáztatnod. Kötelesek a címre kimenni, elszállítani stb.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MNG21
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: november 24, 2007, 15:26:09 » |
|
Na elősször is szeretném megköszönni a segítséget és bocs hogy nem írok hejesen.
Na szóval elmentem a boltba. Megkerestem a bolt vezetőt és mutattam neki a nyomtatványt. Elolvasta és aszt mondta hogy ő nem ísmeri azokat akik eszt írták. Mosolyogtam és mondtam neki hogy hívja fel a terület vezetőt és olvassa fel neki amit SMáté írt. Elment telefonálni és kb 5 perc mulva vissza jött a telefonnal és ide adta a terület felügyelőt! Bemutatkozott (nem emlékszem a nevére). Aszt mondta hogy halott erről a mikrós dologról és próbáltam e a váci szervízet felhívni? Én közöltem vele hogy nekem nincsen arra pénzem hogy telefonálgassak jobbra balra és kocsikázzak , már negyegyére vagyok ott ne szórakozzanak velem és idéztem hogy " te azzal a bolttal állsz szerződésben, ahol a terméket vetted, nekik kell minden garanciális problémádat inézniük " Erre az volt a válasz hogy próbáljam meg felhívni a szervizet és ha ők nem szálitanák el vagy nem füzetnék a kölcségeket akkor ő felküldi. Én mondtam neki mégegyszer hogy nem telefonálgatok senkinek mert itt vettem. Aszt mondta hogy ők 1 hónapig veszik vissza ha elromlik. én erre ismét idéztem hogy " 15 napjuk van arra, hogy szállítgatással egyébbel együtt megoldják a gondot. Te kérhetsz kijavítást és kicserélést, de ha ennyire zavaros náluk a képlet, akkor inkább állj el a szerződéstől, s kérd vissza a pénzt. " "Ha nem hajlandóak, akkor a már ajánlott vásárlók könyve, ebbe bejegyzés arról, hogy nem vették át és nem írtak reklamációs jegyzőkönyvet, s a fogyasztóvédelem máris mehet bírságolni." Erre kicsit meglepődött hangon szólt hogy ő fölötte is vannak és ha neki az van előírva hogy 1 hónap akkor az 1 hónap nem akar játszani az állásával mert rá is vonatkoznak törvények! Én gúnyosan nevetve mondtam neki hogy itt vannak a törvényei a kezembe és csütörtökön jelentettem a hibát sz**tak rá de én csütörtöktől számolom a 15 napot és természetesen cseréltetni akarom. És hozzá fűztem hogy írták itt a fórumba aszt is hogy "tisztában van velük, csak nem akarja tudomásul venni őket... " Aszt mondta hogy ne gyanúsítgassa őt senki mert ő tudja mivel van tisztába és mivel nem! Én rögtön rápirítottam hogy ne viccelődjön már mikor ő a terület felügyelő én meg csak egy szerencsétlen pék vagyok és amit én tudok ő nem tudja? Erre annyit tudott mondani hogy igazam van és telefonálni fog a raktárba hogy van e még és keddre ki lessz cserélve ha van. Mondtam neki hogy ha nem tudja cserélni akkor az árát kérem vissza! Aszt mondta hogy akkor mayd megbeszéljük akor hogy mi legyen! De nem hagytam ott a mikrót hazahoztam és nem vettek fel jegyző könyvet telefonszámot kértek és hétfőn telefonálnak hogy mi a pálya. Szóval nagyon szépen köszönöm nektek aszt hiszem sikerrel jártam de még ez nem biztos. Én már félsikernek könyveltem el magamnak és örülök hogy segítettetek. És mégegyszer bocs hogy nem írok hejesen!
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: november 24, 2007, 22:53:33 írta SMáté »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #9 Dátum: november 24, 2007, 15:37:12 » |
|
A helyesírás egy dolog, de nagyobb baj, hogy nem olvastad el figyelmesen a tanácsainkat, és nem is fogadtad meg őket, pedig azok lettek volna a bizonyító erejűek esetedben. Amit nem tettél meg a tanácsaink kellenére: ki kellett volna nyomtatnod a Jogaim, lehetőségeim részből a 3 jogszabály beidézett részeit (49/2003 GKM rend. link: http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,26.0.html , 151/2003 Korm.rend. link: http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,25.0.html ), és azokra hivatkozni, nem pedig a fórumra, ugyanis egy fórumon bármennyire segítő szándékúak az emberek, nem biztos, hogy igazuk van, a jogszabályok viszont mindenkire vonatkoznak, azok a mérvadóak. Ezt kellett volna megtenned, és nem hagyni, hogy megint elzavarjanak, mert ezzel még mindig nincs egy működő mikród, hanem újabb két napot (hármat) buktál mikró nélkül (amúgy a jótállás annyival hosszabbodik, ameddig nem tudod rendeltetésszerűen használni a terméket, azaz az első bejelentés napjától, ezt mindenképpen foglaltasd jegyzőkönyvbe)... Remélem, ha ezeket megteszed, immár nagyobb sikerrel jársz, várjuk a visszajelzést.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: november 24, 2007, 15:41:51 írta rage77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Trysii
Tudatos Fogyasztó
Nem elérhető
Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató
|
 |
« Válasz #10 Dátum: november 24, 2007, 19:08:59 » |
|
Én már azt sem értem, hogy miért nem ragaszkodtál ahhoz, hogy írásba foglalják, s elismerik, hogy a mikró rossz, és cserélni fogják kedden a Te kérésedhez mérten. És mindettől függetlenül a Vásárlók Könyvébe is beírhattad volna, hogy hogy küldtek el annyi alkalommal, anélkül, hogy a problémád orvoslásra került volna, és hogy nincsenek tisztában a kötelezettségeikkel. Például azzal sem, hogy NINCS 30 napos vállalási határidő a javításra, akármilyen nagyember is a főnök, aki sz@rik a törvényekre. Ilyen kijelentésért a fogyasztóvédelem már bírságolna is. Aztán ne csodálkozz, ha bemész hétfőn, és majd csak pislogsz, mikor azzal találod magad szemben, hogy kezdődik az egész herce-hurca előről, és esetleg nem is emlékeznek arra, hogy ott voltál tegnap, és azt ígérték, hogy kicserélik a mikrót. Én speciel el sem hoztam volna a mikrót még egyszer, hanem jegyzőkönyvbe vetettem volna, hogy rossz, kicserélést kértem volna benne, amelynek a teljesítési dátumát is megbeszéljük, és írásba foglaljuk, valamint írnak egy átvételi elismervényt a mikróról, amit hibásan otthagytam nekik.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Csak teszem a dolgom
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #11 Dátum: november 24, 2007, 20:22:55 » |
|
Valószínűleg azért mert nem olvasta végig figyelmesen, amit Mátéval írtunk neki...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
SMáté
Vendég
|
 |
« Válasz #12 Dátum: november 24, 2007, 22:55:35 » |
|
Hmmm. Azért remélem működni fog, a lényeg, hogy kicseréljék, s ne maradjon így a helyzet.
ps és off: Rage: szerintem egy "r" bötű kimaradt az alsó idézetedből, amit egyébként nagyra tartok és még jót is nevettünk.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
rage77
|
 |
« Válasz #13 Dátum: november 24, 2007, 22:57:54 » |
|
Melyik idézetemre gondolsz? Hirtelen nem találom...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
SMáté
Vendég
|
 |
« Válasz #14 Dátum: november 24, 2007, 23:25:43 » |
|
Inkább felszólítás:) Minden hozzászólásod hű kísérője:)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|