gmkiev
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #45 Dátum: január 11, 2009, 07:50:41 » |
|
Nekemegyszer egy "gagyizó" úgy akart órát eladni: vegye mááán meg ná, iszén ez 100 m.-ig vízállaó! Mondom a szerencsétlennek. Mikor én, már száz méterre leszek a víz alatt, már semmi szükségem az időmúlásának vizsgálatára! Ilyen szépen mondottam nki, így oszt egy szót sem értett belőle! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Tévedtem, nem minden fogyasztó csúsztat az első 20 percben.
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #46 Dátum: január 11, 2009, 10:16:44 » |
|
lehet csóri úgy értette, hogy úszhatsz 100 métert, addig kibírja.... vihog egyéként csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: amelyikre az van írva, hogy hány méterig vízálló, az bóvli sz@r. ha a nyomás van ráírva, hogy pl water resist 5atm, tehát 5 atmoszféra nyomást kibír, nna az vízálló... mint pl az én vector-om... 
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: január 11, 2009, 10:18:45 írta hellboy »
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
ego
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #47 Dátum: január 11, 2009, 14:49:20 » |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #48 Dátum: január 11, 2009, 17:55:32 » |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
SMáté
Vendég
|
 |
« Válasz #49 Dátum: január 12, 2009, 14:18:21 » |
|
lehet csóri úgy értette, hogy úszhatsz 100 métert, addig kibírja.... vihog egyéként csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: amelyikre az van írva, hogy hány méterig vízálló, az bóvli sz@r. ha a nyomás van ráírva, hogy pl water resist 5atm, tehát 5 atmoszféra nyomást kibír, nna az vízálló... mint pl az én vector-om...  Szerintem ez nem igaz, bár azzal egyetértek, hogy előnyösebb lenne a nyomást (is) feltüntetni. Azért nem igaz szerintem - most körbejártam itt elég nagy kínálatnál - mert a komoly svájci márkák többségénél nincsen csak wr és szám. Gagyinak, bóvlinak azért nem mondanám őket:)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #50 Dátum: január 13, 2009, 10:45:36 » |
|
lehet csóri úgy értette, hogy úszhatsz 100 métert, addig kibírja.... vihog egyéként csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: amelyikre az van írva, hogy hány méterig vízálló, az bóvli sz@r. ha a nyomás van ráírva, hogy pl water resist 5atm, tehát 5 atmoszféra nyomást kibír, nna az vízálló... mint pl az én vector-om...  Szerintem ez nem igaz, bár azzal egyetértek, hogy előnyösebb lenne a nyomást (is) feltüntetni. Azért nem igaz szerintem - most körbejártam itt elég nagy kínálatnál - mert a komoly svájci márkák többségénél nincsen csak wr és szám. Gagyinak, bóvlinak azért nem mondanám őket:) ok, lehet a gyagyizás kemény volt, de aki konyít egy keveset a fizikához, az tudja, hogy itt a méternek semmi értelme ugyanis nem abba fog beledögleni, hogy a felszíntől hány méterre távolodik, hanem annak következményébe, hogy minden méterrel növekszi a nyomás... tehát az óra nem attól kaputol, hogy 10 méterre van kalibrálva, mert ez hülyeség, hanem a nyomástól. meg amúygis, milen hülyemegfoglmazás, hogy 100 méterig vízálló... ja, és lenne egy egész komoly fogadásom, hogy 100 olyan órából amire ezt ráírják, talán egy ha kibírná azt a nyomást.... nembeszélve arról, hogy addigra a hordozája feje már egy tüskésrája formájához hasonlítana....
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
|
manoka16
|
 |
« Válasz #51 Dátum: január 14, 2009, 06:44:11 » |
|
Az Adidasra visszatérve, velük sajna nem sokat lehet kezdeni. Az üzletekkel úgy kötik a szerződést, hogy felküldi az üzlet hozzájuk, és majd (jó sokára) ők eldöntik mi legyen a lábbelvel, volt alkalmam megszivni. A történet, hogy rövid időközzel vettem egy adidas edzőcipőt a Metroban, és egy Reebokot a Severben( ez egy török illetőé hatalmas ruházati üzlet itt) Na először az Adidas orrán és oldalán vált el a talp a bőrtől, habos hófehér cipő gondolhatjátok hogy nézett ki, majd a Reebok talpáról pár nap múlva. Eltettem mindkettőt és visszavittem először az Adidast, mert a Metro közelebb van, ahol közölték, hogy felküldik, 3 hét majd értesítenek. Na megmutattam a másikat, ez is tönkre ment, egyszerre adtam ki 25 rongyot, mégsem lesz cipőm, miben járjak. Mondták sajnálják, mondjuk járhatok kézen, de az Adidast akkor sem fogják cserélni csak ha a cég engedélyezi, az 3 hét legalább. Mentem a másikkal, már jól felbosszantva, gondolhatjátok... Severben megnézik, ingatják a fejüket, küldik javitani, igazán nem egetrengető dolog. Mondom ácsi a másik is rossz, most mi legyen. Odahivták a tulajt, mi legyen? Tulaj közölte, nő nem maradhat cipő nélkül, cseréljék nekem ki... Kicserélték szó nélkül. Én pedig azóta is oda járok cipőt venni, meg sok egyebet mert minden fronton szuperek az árak, a kiszolgálás az üzlet gyönyörű, és igy foglalkoztak velem. Egyébként az Adidas 3 hét múlva küldte meg a cipőmet azzal, hogy cserélje ki a Metro:))
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|