Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 11, 2010, 02:02:57 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: FIGYELEM! Új AFM hírek, ítéletek, határozatok, stb. ezután itt:
http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,5061.0.html

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 3 [4]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Hogyan vihetem vissza?  (Megtekintve 7636 alkalommal)
gmkiev
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**
Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Válasz #45 Dátum: január 11, 2009, 07:50:41 »

Nekemegyszer egy "gagyizó" úgy akart órát eladni:
vegye mááán meg ná, iszén ez 100 m.-ig vízállaó!
Mondom a szerencsétlennek. Mikor én, már száz méterre leszek a víz alatt, már semmi szükségem az időmúlásának vizsgálatára! Ilyen szépen mondottam nki, így oszt egy szót sem értett belőle! Vigyorog
Naplózva

Tévedtem, nem minden fogyasztó csúsztat az első 20 percben.
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #46 Dátum: január 11, 2009, 10:16:44 »

lehet csóri úgy értette, hogy úszhatsz 100 métert, addig kibírja.... vihog

egyéként csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: amelyikre az van írva, hogy hány méterig vízálló, az bóvli sz@r. ha a nyomás van ráírva, hogy pl water resist 5atm, tehát 5 atmoszféra nyomást kibír, nna az vízálló... mint pl az én vector-om...  Menő Vigyorog Vigyorog
« Utoljára szerkesztve: január 11, 2009, 10:18:45 írta hellboy » Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
ego
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #47 Dátum: január 11, 2009, 14:49:20 »

Ezt úgy értette pasi,hogy addig vízálló,míg tőle 100 méterre el nem távolodsz.Utána neki már mindegy. Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #48 Dátum: január 11, 2009, 17:55:32 »

Ezt úgy értette pasi,hogy addig vízálló,míg tőle 100 méterre el nem távolodsz.Utána neki már mindegy. Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Mosolyog
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #49 Dátum: január 12, 2009, 14:18:21 »

egyéként csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: amelyikre az van írva, hogy hány méterig vízálló, az bóvli sz@r. ha a nyomás van ráírva, hogy pl water resist 5atm, tehát 5 atmoszféra nyomást kibír, nna az vízálló... mint pl az én vector-om...  Menő Vigyorog Vigyorog

Szerintem ez nem igaz, bár azzal egyetértek, hogy előnyösebb lenne a nyomást (is) feltüntetni. Azért nem igaz szerintem - most körbejártam itt elég nagy kínálatnál - mert a komoly svájci márkák többségénél nincsen csak wr és szám. Gagyinak, bóvlinak azért nem mondanám őket:)
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #50 Dátum: január 13, 2009, 10:45:36 »

Szerintem ez nem igaz, bár azzal egyetértek, hogy előnyösebb lenne a nyomást (is) feltüntetni. Azért nem igaz szerintem - most körbejártam itt elég nagy kínálatnál - mert a komoly svájci márkák többségénél nincsen csak wr és szám. Gagyinak, bóvlinak azért nem mondanám őket:)

ok, lehet a gyagyizás kemény  volt, de   aki konyít egy keveset a fizikához, az tudja, hogy itt a méternek semmi értelme ugyanis nem abba fog beledögleni, hogy a felszíntől hány méterre távolodik, hanem annak következményébe, hogy minden méterrel növekszi a nyomás... tehát az óra nem attól kaputol, hogy 10 méterre van kalibrálva, mert ez hülyeség, hanem a nyomástól. meg amúygis, milen hülyemegfoglmazás, hogy 100 méterig vízálló... ja, és lenne egy egész komoly fogadásom, hogy 100 olyan órából amire ezt ráírják, talán egy ha kibírná azt a nyomást.... nembeszélve arról, hogy addigra a hordozája feje már egy tüskésrája formájához hasonlítana....
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
manoka16

Profil megtekintése WWW
« Válasz #51 Dátum: január 14, 2009, 06:44:11 »

Az Adidasra visszatérve, velük sajna nem sokat lehet kezdeni. Az üzletekkel úgy kötik a szerződést, hogy felküldi az üzlet hozzájuk, és majd (jó sokára) ők eldöntik mi legyen a lábbelvel, volt alkalmam megszivni.
A történet, hogy rövid időközzel vettem egy adidas edzőcipőt a Metroban, és egy Reebokot a Severben( ez egy török illetőé hatalmas ruházati üzlet itt)
Na először az Adidas orrán és oldalán vált el a talp a bőrtől, habos hófehér cipő gondolhatjátok hogy nézett ki, majd a Reebok talpáról pár nap múlva. Eltettem mindkettőt és visszavittem először az Adidast, mert a Metro közelebb van, ahol közölték, hogy felküldik, 3 hét majd értesítenek. Na megmutattam a másikat, ez is tönkre ment, egyszerre adtam ki 25 rongyot, mégsem lesz cipőm, miben járjak. Mondták sajnálják, mondjuk járhatok kézen, de az Adidast akkor sem fogják cserélni csak ha a cég engedélyezi, az 3 hét legalább.
Mentem a másikkal, már jól felbosszantva, gondolhatjátok...
Severben megnézik, ingatják a fejüket, küldik javitani, igazán nem egetrengető dolog. Mondom ácsi a másik is rossz, most mi legyen. Odahivták a tulajt, mi legyen?
Tulaj közölte, nő nem maradhat cipő nélkül, cseréljék nekem ki... Kicserélték szó nélkül. Én pedig azóta is oda járok cipőt venni, meg sok egyebet mert minden fronton szuperek az árak, a kiszolgálás az üzlet gyönyörű, és igy foglalkoztak velem.
Egyébként az Adidas 3 hét múlva küldte meg a cipőmet azzal, hogy cserélje ki a Metro:))
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 [4]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: