Fogyasztóvédelmi Fórum
2018. 05. 21. 17:48:45 H // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: HIRDETÉSSZERVEZŐKET KERES A hamarosan ismét megjelenő  Ország-világ Magazin  ÉS HONLAP-CSALÁDJA: panaszfal.hu; civilia.hu; orszag-vilag.hu;
letkerdesonline.hu
Jelentkezés rövid fényképes bemutatkozólevéllel:    pbanyai@gmail.com
 
   Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
 1 
 Dátum: 2017. 05. 29. 16:34:17 H 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Régóta beszédtéma, hogy megszűnik nyugdíj...
 Gonosz Ha a nyugdíjbiztosító szűnik meg, az nem cáfolja a szóbeszédet.

 2 
 Dátum: 2017. 05. 13. 08:24:33 Szo 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
 Gonosz PIACGAZDASÁG - "magyaroschan"
Bécsben a nyugdíjak, és a jövedelmek sokkal magasabbak, mint nálunk, ennek ellenére a távhő feleannyiba kerül, mint Pesten. Amikor ezt szóvá tettem, az illetékes azzal indokolta, hogy odaát a hulladékhőt is hasznosítják...
Nálunk miért nem? (Persze kiderült, hogy nálunk is... de akkor mitől van az óriási különbség??? csak nem ez is a mesterséges elszegényítés része?!)
  Van véleménye? Ide várjuk: pbanyai@gmail.com és ÉTOSZ 1475 Bp. PF 255.

 3 
 Dátum: 2017. 03. 07. 14:09:21 K 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Ki felelős a (devizaalpúnak hazudott) lakáshitel-válság következményeiért?
Természetesen az adós –állították a bankárok a sajtóban, és az egykori fogyasztóvédelmi bizottság ülésén–, hisz a pénzügyi felügyelet által elfogadott termék volt, és „senki nem szorított revolvert a homlokukhoz”, a szerződés aláírásakor.

  Ma, amikor az erre hivatott szervek szorgalmasan lakoltatják ki otthonukból a becsapot, önhibájukon kívül eladósodott családokat, felmerül a kérdés: ki tette ezt velünk?
 - Ki tette, hogy a gyermekét egyedül nevelő anyuka kezes és adóstárs nélkül kaphatott a bank áltat 8,5 millióra értékelt egy szoba-összkomfortos lakására 7,6 millió Ft hitelt? És ki a felelős, hogy az anyuka munkanélkülivé válva nem tudott törleszteni, s a bank követelése rövid idő alatt 17 mFt-ra növekedett???
  - Kinek a bűne, hogy a Bankszövetség 2006-os "nyugtató" (vagy inkább felelőtlen!) közleménye után a kisnyugdíjas házaspár aláírta az 5 mFt-os hitelszerződést, ami 1,5 millió törlesztése után bekövetkezett fizetésképtelenségük után tartozásuk 15 mFt-ra nőtt!!!
Ez nem az adós felelőtlensége, hanem a bank mohóságának következménye!
  Az Érdekvédelmi Tanácsadók Országos Szövetsége nem feltételezi, hogy a bankszakma profitéhsége korlátlanul hathat a fogyasztókra, hisz -elvileg!- védelmükre ott a pénzügyi felügyelet… már ha ez a felügyelet nem „nézi be” a termék leírásában is szereplő hibákat! De benézte, s ennek megint az egyszerű emberek látják a kárát. Ki a felelős ezért?
  Vajon nem hatósági feladat lenne az ismét megjelenő banki hirdetéseken a 18-as karika mellett egy „TV”- karika (tilos vetíteni!) bevezetése?

 4 
 Dátum: 2017. 03. 02. 13:53:50 Cs 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Keresünk műszaki végzettségű, megbízható, szervezni-, és irányítani tudó nyugdíjas munkatársunknak gondnoki-diszpécseri, vagy hasonló állást. A referenciát biztosítjuk. Szolgálati lakás szükséges! SÜRGŐS! Jogvédő Liga 30-6432803

 5 
 Dátum: 2017. 02. 24. 12:47:17 P 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
NEM VICC! Levelezőink jelezték:
Sajnos újra a támad a telefonszám, melyet ha felveszel, a következő havi telefonszámlád, több tízezer forint is lehet, akár 60 ezer forintra is rúghat!
  Most a változatosság kedvéért a telefonszám nem is külföldi, hanem magyar.

  A 36-1-814-78 48-as telefonszám egészen érdekes dolgokra képes! Ha erről a telefonszámról hívnak, jobban teszed ha nem veszed fel a telefont, mert amint felveszed a vonal létesül, de a készülékbe nem szól bele senki, de néhány másodperc elteltével bontják a vonalat.Te letudod annyival, hogy biztosan téves számot hívott…mondjuk, azért beleszólhatott volna, hogy elnézést, azt hiszem rossz számot hívtam.Pár nap múlva már nem is emlékszel a történtekre!
  Igen kellemetlen meglepetés fog érni, amikor kézhez kapod a következő havi telefonszámládat.A telefonszámla körülbelül 40-60 ezer forinttal lesz több a megszokottnál, ugyanis ezzel a hívással, egy méregdrága sms szolgáltatást rendeltél meg a tudtodon kívül!

  A szolgáltatás lemondása sem lesz egyszerű..hiszen hogyan hol mondanád le, amikor azt sem tudtad, hogy megrendelted?

A szolgáltató Telekom szerint NINCS ELŐFIZETŐJE A SZÁMNAK tehát csalóval van dolgunk, a veszély valós, a rendőrségen kell feljelentést tenni!
És ha nekünk is jelzik a feljelentés után (pbanyai@gmail.com, vagy ÉTOSZ/panaszfal 1475 Bp.PF 255.), akkor úgy jár a csaló, mint benkősanya (ingatlandepo.com, ingatlanbazar.com), akit 5 év nyomozás után 100 milliós csalás vádjával áll a bíróság előtt...
itt lehet megnézni: http://www.panaszfal.hu/index.php/board,71.0.html

 6 
 Dátum: 2017. 02. 11. 10:48:41 Szo 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Az Állampolgári Jogvédő Liga 2014. április 2-án székhelyváltoztatásra kényszerült. Kérelmüket 2014. április 25-én nyújtották be, majd 2014. szeptember 25-én, 2015. június 02-án, és 2016. január 25-én több oldalas /!/ hiánypótlásokat is teljesítettek. Az utolsó beadványra nem kaptak választ, majd többszöri érdeklődésükre kiderült, hogy kérelmünket elutasították, de az okot nem tudták megnevezni. Az elnök kérte, hogy küldjék meg címére, mert
1. a régi cím közel 3 éve nem működik,
2. az új cím –a bejegyzésig nem működhet,
3. asztmás betegsége miatt vidéken tartózkodik, s korára tekintettel nem vállalhat utazást a „személyes megtekintés” érdekében. Egyébként is a bíróság feladata az érintettek értesítése döntéseiről.
A szóbeli kérést is elutasította a kezelő iroda munkatársa.
Miután a bíróság a székhelyváltozás bejegyzésére 2015. augusztus 25-én benyújtott ideiglenes intézkedési kérelmüket is elutasította, ezért a Liga a tagság alkotmányos jogaink gyakorlása érdekében panasszal élt, követelve a három éve húzódó székhelyváltoztatás bejegyzését, valamint a korábbi elutasító végzést postacímünkre való megküldését.
NAPI INFORMÁCIÓ
Miután több szervezet is jelezte az új civil törvény miatti vontatott bejegyzési eljárásokat, feltételezhető, hogy a 2013 óta folyó ügyészségi vizsgálatok nyomán bekövetkező nagyszámú törlések mellett ez az időhúzás is a civil szervezetek számának "ritkítását" célozzák.
KÉRJÜK, HOGY HASONLÓ TAPASZTAIT ÍRJA MEG IDE: civilia1@freemail.hu
(Nem szolgálja a gördülékeny ügyintézést a bírósági honlapról letölthető sokoldalas adatlap sem...)
(pbanyai)

 7 
 Dátum: 2017. 02. 04. 11:14:47 Szo 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Tisztelt  Szerkesztőség!
Olvasom a lapba, hogy új párt alakult az IDESZ helyett névváltoztatással 50+ néven.
Kissé csodálkoztam, mert ezen a néven már szerveződött egy civil szervezet, mivel azonban előbb  a tagság megszervezése ( nem csak a bejegyzéshez kötelező létszámmal) folyamatban van, még a bejegyzésre irányuló kérelmet nem adták be.
Természetesen nem a név védelmére akarom felhívni a figyelmet, mert ez a civil szervezet nem kérte a név védelmét.    
Nem tudom, hogy milyen indokkal  állapították meg ezt a nevet, de ez nem egy általános megfogalmazás, nagy valószínűséggel tudomásukra jutott, hogy alakulóban van egy ilyen szervezet, és egyszerűen kisajátították. A civil szervezetnek  dokumentációja van a név megalkotásáról és annak idejéről, valamint arról, hogy milyen megfontolásból döntött e név mellett..
Nem vádaskodni akarok, de  ennek a pártnak a vezetője nem kereste meg ezt a civil szervezetet, nem kereste a név használatának lehetőségét, még csak egyezséget sem ajánlott. Ez eléggé tisztességtelennek látszik. Ha egy párt így indítja létét, nagyon elfogadható ajánlatot kell adni a választóknak, mert az első lépés meghatározza magának a szervezetnek a tisztességét a további lépései tekintetében.
Üdvözlettel:   Salga István, az 50+ civil szervezet egyik szervezője.
A szerk megjegyzése:
Az 50+Mozgalom nevének gátlástalan elorzása valószínűleg nem növeli a még be sem jegyzett nyugdíjas párt szimpatizánsainak táborát. Lehet, hogy nem is ez a párt célja?!

 8 
 Dátum: 2017. 01. 07. 13:09:55 Szo 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Azt írják a lapok, hogy szibériai eredetű "űrhideg" érte el az országot, a hétvégére mínusz 24 fokkal is riogatnak az előrejelzések.
A szokásos jótanács: aki utcán fekvő, ülő hajléktalant lát, főleg nem betakarva, azonnal értesítse a Menhely Alapítvány diszpécser-szolgálatát, Budapesten a +36 1 338 41 86 telefonszámon...
Télvíz idején, ilyenkor mindenkiből előtör a jólélek, és osztja a jobbnál jobb tanácsokat!
Csak azt nem értem, hogy miért nem arról értekeznek az okosok: hol lett "elszabva", miért lettünk a kötelező munkavégzés[/b] (emlékeztetőül: a "munkakerülést" AKKOR büntették!) országából az évi 80 megfagyott ember országa?
Ráadásul a fagyhalált szenvedettek egy részének volt lakása - csak tüzelője nem, és csak szerencséjük volt azokkal szemben, akiket ma már büntetnek ha helytelen eszözökkel igyekeznek meleget csinálni...
Kérdés: mibül keletkezett a sok hajléktalan? Miért nem mer a politikai elit szembenézni avval a ténnyel, hogyha nem tud munkahelyet teremteni (mert más célokra kell a lóvé...), akkor abból szegénység lesz, abból meg eladósodás, abból pedig utcánlakás... 
Igen átmenetileg a betakarás, és a telefonálás is segít, de hosszútávon MUNKAHELY KELL, tisztességes megélhetés, akkor nem kell arról lódítani, NINCS MUNKAERŐ!
Egy ötszáz lakásos társasházban 10-20 csellengő (munkanélküli) feltűnik. De ha százan vannak, akkor az skandallum!
A Jogvédő Liga -több tucat civil szervezettel együtt- a valódi szociális bérlakások kínálatát hiányolja, ám nem tolonganak az önkormányzatok, hogy ezeket használatba adják! Sok ezer/tizezer (?) család ehhez várják a felajánlásokat és a segítő kezeket, nem a Facebook-on, hanem a való világban.

 9 
 Dátum: 2017. 01. 01. 13:37:44 V 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Átgázolva a televíziócsatornák szilveszteri mocskán, Bud Specer kétszázadszor ismételt pofonözönén, a Sas-kabarék ismétlésein (na, jó, az esti műsoruk új volt, és nézhető...), a sótlan "Szilveszteri bulikon", végül meghallgatván a Himnuszt, meg  pátoszos elnöki beszédét (Hálistennek ott volt mellette a csinos "mutogatós-néni"...), végre
BEKÖSZÖNTÖTT 2017!
A koccintás, és jókívánságok elmondása után rögtön felmerült a kérdés: mit hozhat az újév?
  Vannak, akik szerint elképzelhető, hogy választás előtti osztogatás lesz, ami az "alsóosztálynak" is egy kis könnyítést hoz. Mások nem bíznak ebben, félnek a teljes lecsúszástól (deviza alapúnak mondott hitelek okozta válság, kilakoltatások...), a menekültválság következményeitől, az újabb hidegháborútól, a Trump-jelenség következményeitől... mindentől...
  Bár a Fidesz magabiztosan vezet a közvéleménykutatások szerint, de semmit nem bíz a véletlenre! Triplázni akar, s ebbe még az is belefér, hogy nemcsak "holdudvarra", meg az új elitre gondol, hanem az alsóosztály szavazóira is. Arra 4 millió emberre, aki nem gondolhatott a TV-nél nívósabb évbúcsúztatóra, azokra a szülőkre, akiknek gondot okoz a "kötelezően előírt" 2000 Ft-os karácsonyi ajándék, amit a kisorsolt osztálytárs kap, és persze nem tetszik neki... azokra az egészségügyi dolgozókra és tanárokra, akik tavaly is az utcára vonultak. Igaz erőtlenül, ami azt jelentette, hogy a Hatalom átnézett felettük.
  Az is elképzelhető, hogy a nyugdíjasok is kapnak egy kis reményt, amitől elhiszik: a ledolgozott 44 év elegendő a tisztességes öregkorhoz, s nem kell félniük az ellehetetlenüléstől, attól, hogy unokáiknak még karácsonyra sem tudnak ajándékot venni, mert a nyugdíjuk a gyógyszerköltségükre sem elég! Mégis, a nyugdíjas számíthat a szavazatáért egy kis enyhülésre! Nagy kár, hogy a "népfrontfiókából" (Nyugdíjasok Országos Kamarája) osztódással létrejött 6-8 nyugdíjas szövetség nem képes a nyugdíjasok érdekeinek védelmére!
  S ha már az egyesületi világ egy szeletét említettük, tegyük fel a kérdést: mire számíthat Civília? Hát semmi jóra! Ha tavaly hetente 40-50 szervezetet törölt a bíróság, akkor idén -miközben a pártok egymást utálva külön ünnepelnek a nemzeti ünnepen-, a nap "FEKETE SZERDA" lesz, az a nap, amely a civilellenes civil törvény előírásait  teljesíteni nem tudók bírósági bejegyzését törölni fogják! Marad a CÖF (bejegyzés nélkül, mert a törvény megteremtette ezt a lehetőséget!), meg néhány olyan szervezet, amire szükség van a "kirakatban", a betegek-, és sérültek jogait védők, a kisebbségek, a családok szervezetei, na, és a sporthoz kötődők! Mert a pártok lefedik az érdekmezőket - mondta egykor Furman MDF-alelnök, aztán kilépett pártjából, és civil jogvédővé változott... A civilek ellehetetlenítése már akkor megkezdődött, amikor az első NCA-választásokon "álruhás pártkatonák", meg volt III/III-asok kerültek döntési helyzetbe, és két marékkal szórták a pénzt elvbarátainak! A valódi civilek meg tovább szenvedtek! Egy példa házunk tájáról... A panaszfal.hu honlap népszerűsége növekedésének arányában került egyre hátrább a támogatotti listán! Pedig támogatás nélkül is hatalmas a fogyasztói érdeklődés, ma is NAPI 12 ezren keresik fel honlapunkat! Mellékesen működésünk 9 éve alatt több mint 44 millió látogatónk volt! Egy hónapra több látogató jutott, mint EGY ÉV ALATT a nyolc fogyasztóvédő hatóságnak együtt!
  De Civília nem kell a politikának! A palotikának HATALOM KELL, és fütyül arra, hogy a civilek hány ember gondját-baját orvosolják. Nem értik meg, hogyha bennünket segítenek, az nekik jobb, hisz mi nem a hatalomért, hanem az emberekért küzdünk. Amíg hagyják...
 

 10 
 Dátum: 2016. 12. 24. 19:17:46 Szo 
Indította pbanyai - Utolsó üzenet: írta pbanyai
Amikor eljön a „téli szünet” ideje (ez hagyományosan december első dekádja végén van) s elkezdünk Karácsonyra, Újévre készülni, számvetést készítek az évről,s ezt megosztom tagtársaimmal, ha van lehetőség, Létkérdés újságunkban, honlapjainkon megosztom szimpatizánsainkkal is.
  A Létkérdés újság évek óta kiesik a lehetőségek közül, mert Európa egyik legdrágább távhő-szolgáltatója, a „Nagyszerű” Főtáv, újságunkat „profilfényesítésre” használta (címlapon interjú a vezérigazgatóval, reklámok a címlapon és a belső oldalakon, PR-cikkek dögivel…), aztán nem fizették ki az elkészült 40 ezer példányt, ami A3-as méretű, 16 oldalas, színes újság volt, mert „részükről már nem aktuális”, ugyanis letartóztatták a címlapon nyilatkozó vezérüket.
  Hosszas alkudozás után a pereskedés helyett az adósság „lelakását” választottUK, és ez öt és fél évig működött is. Az ÉTOSZ működését csak az mentette fel, hogy főszövetségünk beáldozta magát, kifizette azt a majd’ 3 milliós költséget, amit a „Nagyszerű” Főtáv elszórakozott… A Társadalmi Konföderáció feloszlatta önmagát tagszövetsége fennmaradásáért, amit a bíróság elfogadott.
  Aztán hirtelenjében valaki elrendelte a nem létező adósság eladását, a vevő pedig végrehajtást kért a tulajra… Azóta levelezünk.
  Visszatérve az évértékelőre, nehéz évet zártunk. Programjaink közül csak a népügyvéd szolgáltatás működött maradéktalanul. Több, mint 150 ügyfelünk volt, aki perképviseletet kapott, hála dr. Molnár Miklós, dr. Pap Krisztina budapesti ügyvédeknek, és azon vidéki ügyvédeknek, akik 1-1 ügyet vállaltak, és teljesítették vállalásukat.
  A tagozatok közül az Otthonvédők (vezető: Akócs Zoltán), és a Nyugdíjasok (vezető: Bíró Péter),  jól teljesítettek, Társasházi Tagozat (Simon József)megszűnt, az Internetes Tagozat (Orbán László) szünetel… az Egészségvédő Tagozat szervezése érdeklődés hiányában nem indult el.
  Május 20-án részt vettünk tagszervezetünk, az Állampolgári Jogvédő Liga jubileumi közgyűlésén, amelyet megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartottak. A meghívottak (alapítók, egykori képviselők, társszervezeti vezetők) sokan nem tudtak eljönni, többségük írásban köszöntötte az egyesületet, de így is csaknem tömve volt a 130 férőhelyes terem a KIPSZER Rt. irodaházában.
  A benkő-ügy a bíróságon zajlik. (100 milliós csalás, és más bűncselekmények miatt benkő az I. rendű, Szabó [volt jogtanácsosa] a II. rendű vádlott…) Februárban sokan jártak tanúként idézve a Buda-környéki Bíróságon, ahol II. számú ügye (kis értékű csalás) kezdődött el.
  Régi, "kedves" rosszakarónk Szabó Miklós (elnök, Társadalmi Unió) eltűnt, legalább is lakhelyére küldött tértivényes leveleket más névvel veszik át (és nem válaszolnak!), a 3 éve nem működő Unió székhelyére címzettek pedig „nem kereste” jelzéssel jönnek vissza. Ennek ellenére a bíróság nem törölte őket, pedig mostanában heti 50-60 civil szervezet kerül erre a sorsra! Úgy látszik a titkosszolgálati múlt segít, amint ezt Berecz PB-titkár előszavával megjelent  „Csendes háború” című önéletírásából is megtudhatjuk. Aki bővebben szeretne megismerkedni a rendszerváltoztatás „szürke eminenciásaival”, rendelje meg a Jókai Anna ajánlásával megjelent „Ezerarcú Civília” című könyvet, neve, és lakcíme megadásával a Liga 16200175-11529556-os bankszámlájára 3.900 Ft befizetésével! (30 napos szállítási határidő!)
  Szeptember 22-én kezdődött a PEKIDO Kft. által indított per, amelyet a panaszfal.hu egykori segítőinek helytelen ügykezelése miatt indított a cég ellenünk „jó hírnév megsértése” címén. A programigazgató a PEKIDO magatartását, és a 8 év múlva történt reklamációt, valamint az általa felajánlott problémakezelés elmulasztását kifogásolta. December 1-jén hirdetett ítéletet a bíróság, teljes mértékben elfogadva a védekezésünket, elutasították a felperes cég keresetét!
Szeptember 27-én a Győri Független Nőegylet meghívására delegációval kerestük fel az „Öreg ám nénikéd” rendezvényt. A tárgyalások során szoros együttműködésben állapodott meg a Nőegylet és az 50+Mozgalom.
Október 27-én a Kőbányai Szent László templomban búcsúztattuk Dani György barátunkat, tagszervezetünk, a Szapárfalui Gazdakör budapesti képviselőjét. Gyuri sokat tett a vidéki civil szervezetek helyzetének javításáért, és a cigány emberek munkalehetőségeinek megteremtéséért. Emlékét megőrízzük!
December 6-án részt vettünk a KÖSZ-ben, a hátrányos helyzetű gyekek részére rendezett Önkormányzati Mikulás-ünnepségen. Otthonvédő munkacsoportunk szerény Mikulás-csomagokat osztott, és arcfestéssel kedveskedett a gyerekeknek.
  Ezzel lezártuk az évet, minden tagtársunknak, és kedves olvasóinknak
BOLDOG KARÁCSONY, SIKEREKBEN GAZDAG ÚJÉVET, ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁN
AZ
ÉTOSZ Elnökség

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!