Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 25. 22:46:56 Szo // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Asus laptop  (Megtekintve 8019 alkalommal)
spanyol

Hozzászólások: 7

« Válasz #75 Dátum: 2011. 03. 07. 09:22:19 H »

Újabb szívózás röviden:

Gép 1 hónapig ült szervízben, levásárlást kaptam kiskernél, kértem másikat, AZ IS laphibás, így szériahiba, 3 napon belül nem kaptam cserét, mert a nagykernek be kellett vizsgálni, hogy tényleg szar-e (no comment), szerintük nem szar, teszteltem és tényleg szar, kisker írt papírt, hogy ha még mindig szar akkor a szervíz cseréljen, és most itt tartok.
Kérhetek pénz visszát már? Mert a cserét b*szhatom, ez egy szériahibás sorozat ....
Vagy mitévő legyek?

WWW
« Válasz #76 Dátum: 2011. 03. 07. 10:30:56 H »

elvileg (remelem) utolso kerdes:
soksok telefon utan hnap veszem at az uj laptopom karpotlas gyanant. mivel csak asust lehetett igy sajna ugyanolyan szeriat kellett valasszak, mert gyengebbet meg nem kerek . na a nagy kerdes. HA ez is ugyanazokat a bajokat generalja es valszg alaplaphibas mint sok masik ebbol a szeriabol, akkor kerhetek 3 napon belul penzvisszafizetest a kiskernel? nem akarok megint 1 honapot szervizeltetni Nevet

én mondtam hoyg elkerülte, vagy nem értetted... ha asus intézkedik neked szép, de te nem követelőzhetsz velük szemben. ha ők adnak másik másíná, és az bekrepa, akkor mégis hoyg gondolod, hoyg majd azt amit nem ott vettél a kiskernél, beviszed s megreklamálod? hm? más szériaszám, valószínű más gyártási idő, stb...  onnantól csakis az asusra és szervizére tudsz támaszkodni, a kör bezárult.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
connor

Hozzászólások: 1

« Válasz #77 Dátum: 2011. 03. 11. 08:31:03 P »

Sziasztok!

Nekem is problémám van az ASUS Notebookkal. Többször volt már szervízben ilyen olyan problémák miatt. Most legutóbb thermo panelt cseréltek. Mindig az üzletbe szoktam bevinni ők intézték a javítást. De nem jó szemmel néztek rám miért nem rendelek futárt nekem is egyszerübb stb. Jó legyen. Szereztem dobozt mert az enyémet nem taaláltam lassan két éve történt a megvétel nem vagyok dobozlakó! Biztonság kedvéért beletettem a gépem a nagyon erős notebook táskámba ezt bele a dobozba körbe ragasztottam majd elvitte a futár. Megérkezett két hét múlva nem voltam itthon az átvételnél ahogy kinyitom a gépet el van repedve az lcd tartó keret 6-7cm hosszan. Írtam rögtöm Emailt az asus képviseletnek, hogy mi történt meg különnben is ezerszer volt a gép már szervízben. Nem válaszoltak! Felhívtam őket, hogy mégis mi van ahol közölték vele, hogy valami kamerát nézegetnek és nem volt jó becsomagolva ezért történhetett mert az ő szabályuk tiltja, hogy a laptop táskába is bele legyen téve az eszköz én ezt a szabályt elfogadtam így úgy néz ki vihetem a balhét. Miért nem a boltba vittem be a gépet kérdezték? És akkor nem lenne ilyen gond! Vigyorog Köszi! Na most garancián belül úgy tudom nekik kell bízonyítani ezt a dolgot. 3 kérdésem lenne hozzátok:
1. Ha lekamerázták hogy érkezett oda a noti az elég bizonyíték már arra, hogy amiatt történhetett a repedés vagy az csak arra bizonyíték, hogy lett becsomagolva tehát ezzel be tudják bizonyítani?

2. Vagy csak azzal tudják bebizonyítani ha lekamerázták ahogy kivették és látszik a törés?

3. Mit lehet csinálni milyen hatóságoknak érdemes írni mert látom, hogy a bolt és a szervíz is packázik velem!

Köszönettel!

Hozzászólások: 3

« Válasz #78 Dátum: 2011. 04. 19. 20:04:10 K »

Tisztelt Fórumozók!

Ugyanabban a cipőben járok, mint Spanyol, a K52J-s szériás notim állandóan fagy. Én ragaszkodom hozzá, hogy abba a boltba vigyem vissza, ahol vásároltam, majd ők intézik a javítást/cserét/kivizsgálást.
De a kiskerben azt mondják, hogy csakis a szervízbe vihetem be, mert az ASUS notira csak gyártói garancia jár, ők nem tudnak mit tenni.
Jól sejtem, hogy a kisker csak le akar rázni, és nem akar gondot magának? Egyébként a számlán a garancia ügyintézőjeként a kisker e-mail címe volt megadva.

Másik kérdésem az lenne, hogyha a javítás túllépi a 15 napot, akkor a bolt köteles-e új jegyzőkönyvet felvenni, és én köteles vagyok-e elfogadni a 15 napon túli javítást?

Segítségeteket előre is köszönöm!
asdf
TF2 Tagok
***

Hozzászólások: 5.814

« Válasz #79 Dátum: 2011. 04. 19. 20:33:43 K »

Kotelesek atvenni. A kulonbseg annyi, hogy nem te jelented be a hibat az asusnak, hanem ok, es nem hozzad megy a futar, hanem hozzajuk. Meg persze egy kicsit jobban verheted majd az asztalt, ha csusznak idoben Mosolyog

Hozzászólások: 3

« Válasz #80 Dátum: 2011. 04. 20. 22:15:13 Sze »

Köszi szépen a gyors választ, ma brszéltem a bolttal, és azt mondták, hogy ha ragaszkodom hozzá, akkor visszavihetem oda is a gépet, de akkor a javítás három-négy nap helyett több hétbe is beletelhet. Azt mondjuk nem értem, hogy miért, no mindegy.

Az egészen pontosan mit jelent, hogy jobban verhetem az asztalt, ha csúsznak a javítással, és mit tehetek, ha a 15 napot túllépi a javítás?

Mégegyszer kösz!
kovacs1
Moderátor
****

Hozzászólások: 2.577

« Válasz #81 Dátum: 2011. 04. 20. 22:57:43 Sze »

A jogszabály úgy fogalmaz, hogy törekedni kell a 15 napra -de jelentős kényelmetlenséget nem okozhatnak. Az teljesen mindegy ilyen szempontból, hogy hol adod le a terméket. A másik kérdésre válaszolva, nem kell új jegyzőkönyvet felvennie a kereskedőnek 15 nap után újra, de te beírhatsz a vásárlók könyvébe, sérelmezve a javítási idő elhúzódását.
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.

WWW
« Válasz #82 Dátum: 2011. 04. 21. 07:29:22 Cs »

ha áttérne választott jogának egyikéről a másikra, akkor igenis kell felvenni jegyzőkönyvet amiben ezt rögzítik... illetve minden fogyasztói kifogásról kell jegyzőkönyvet felvenni, így szól a jogszabály, tehát ha valamit sérelmez, az a legmegfelelőbb, + a vk. Kacsint

Hozzászólások: 3

« Válasz #83 Dátum: 2011. 04. 21. 21:24:09 Cs »

Köszönöm szépen a segítségeteket!

A helyzet az, hogy ez a széria valószínűleg széria hibás, amit a gyártó nem nagyon akar elismerni, de a fórumon minden nap új tagokkal gyarapodik a fan klub. Amennyire leszűrtem két megoldást ismer a gyártó:

1. min. 1 hónapig tartó szervíz
2. 3-4 napon belül megállapítják, hogy a gép nem hibás.

Ha az első bánásmódban részesülök, akkor az általatok leírtak alapján talán ki tudok harcolni egy "levásárlást" vagy pénz visszafizetést, ha a másodikban, akkor fogalmam sincs mihez kezdek...

Mégegyszer kösz mindent!
kovacs1
Moderátor
****

Hozzászólások: 2.577

« Válasz #84 Dátum: 2011. 04. 22. 09:55:43 P »

Ezt úgy érted, hogy ha visszaviszek ma reklamációban valamit jegyzőkönyv felvétele mellett, és pár nap múlva más igénnyel jelentkezek, az esetben új jegyzőkönyvet kötelesek felvenni, és az első érvénytelen?

WWW
« Válasz #85 Dátum: 2011. 04. 22. 11:14:10 P »

meg kell nézni az áttérés jogalapját, merrt igen, kötelesek. esetedben azért ez ennyire nem egyértelmű, mert a rövid példából, csak a rövid időtartalom jön ki... de kibővítem: azért mégy vissza mert tudomásodra jutott, hogy pl elszállításnál pofáraejtették a gépet (most legyen is akármi ez), s ez fizikai sérüléshez vezetett, akkor igen, kutya kötelességük felvenni. Kacsint

de ha csak meggondoltad magad, hoyg mégsem javítást kérsz hanem cserét, akkor indokolatlan, mivel nem telt el "elég" idő ahhoz, hoyg pl kényelmetlenségre hivatkozz, tehát nehéz lenne találni olyan okot a kötelezett magatartásában ami indokolná.

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 5.304

« Válasz #86 Dátum: 2011. 04. 22. 21:54:46 P »

Az áttéréshez nem kell jogalap, vagy indok. Bármikor indoklás nélkül át lehet térni egyik szavatossági jogodról a másikra. Erre a PTK 305/A.§ ad lehetőséget(ha úgy tetszik ez a jogalap). Az áttéréssel okozott kárt viszont meg kell téríteni a kötelezettnek, ha hoppáréból váltasz.

Ezzel azt mondod, hogy azért nem indokolt új jegyzőkönyvet felvenni, mert ahhoz indokoltnak kellene lennie az áttérésnek. Mivel indok sem kell az áttéréshez, így ezzel az érvvel nem tudod a jegyzőkönyv felvételét indokolatlannak nyilvánítani. Ergo vagy mindig kell új jegyzőkönyv, vagy nem. De az érvelésed elbukott. Vigyorog

WWW
« Válasz #87 Dátum: 2011. 04. 22. 22:18:29 P »

jó lenne ha az alap érvelésemet is észrevennéd... a többi csak szőrszálhasogatás a szememben, de lényegileg, ha jog betűjét szószerint követem, igazad van.

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 5.304

« Válasz #88 Dátum: 2011. 04. 23. 09:26:00 Szo »

Tehát akkor az alap érvelésed szerint -mely egyáltalán nem kerülte el a figyelmem - kovacs1 kérdésére a válasz: Igen, új jegyzőkönyvet kell felvenni, melyben rögzítik az áttérést és az azt érintő körülményeket is. S nem pedig az a finomkodós talán, amit még meg is próbáltál indokolni. Kacsint

WWW
« Válasz #89 Dátum: 2011. 04. 23. 09:47:20 Szo »

igen a válasz természetesen. csak próbáltam megvilágítani, hogy azért vannak dolgok amiket figyelembe kell venni, de a jogszabály egyértelműen nyilatkozik erről. de mint tudod, én sokszor gyakorlatias oldalról közelítek midenhez, de vélem, hoyg korrekt és teljes mértékben jogkövető módon.

Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!