Fogyasztóvédelmi Fórum
2018. 04. 20. 13:32:16 P // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: HIRDETÉSSZERVEZŐKET KERES A hamarosan ismét megjelenő  Ország-világ Magazin  ÉS HONLAP-CSALÁDJA: panaszfal.hu; civilia.hu; orszag-vilag.hu;
letkerdesonline.hu
Jelentkezés rövid fényképes bemutatkozólevéllel:    pbanyai@gmail.com
 
   Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 27   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tigáz  (Megtekintve 109459 alkalommal)
SMáté
Vendég
« Válasz #15 Dátum: 2013. 07. 24. 10:23:18 Sze »

Egyrészt olvasd el az asdf által javasoltakat, másrészt ha bármi nem teljesül, akkor ne a fogyasztóvédelmet keresd meg, hanem a magyar energia hivatalt. Neten megtalálod az ügyintézés módját és az elérhetőségeket.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 21.733


Fórum beleugató


« Válasz #16 Dátum: 2013. 07. 24. 10:28:34 Sze »

Egyáltalán kikapcsolhatják a közműveket? Nincs valami olyasmi, hogy egy minimumot biztosítani kell? Vagy ez csak régen volt? Vagy nem is volt, csak valaki kitalálta, hogy így kellene lennie?
Naplózva

SMáté
Vendég
« Válasz #17 Dátum: 2013. 07. 25. 10:32:11 Cs »

Adott esetben kikapcsolhatják, de ehhez sok feltételnek kell teljesülnie.
Naplózva
Anyoka

Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 26« Válasz #18 Dátum: 2007. 11. 15. 21:59:29 Cs »

Tavaly október óta hadba állok a Tigázzal.
Exhas küld számlát 200-ezer körülit, én megkifogásolom, jön a stornos számla, 1-2 hét múlva ugyan ez az összeg 4 számlára lebontva, fizetésre kiküldve nekem. Újta kifogásolás.....
Egy pár hónapot elszórakoztunk ezzel. Ezt csak azért emlitem, mert idő közben elvileg életbe kellett volna lépnie -az én esetemben- a havi gázóraállás bemondásnak. Nos ezzel sem haladtam eddig egy centit sem, mert az automatta nem fogadja el az ügyfélazonositot. Ez eddig 3 levélben szóvá tettem. Semmi válasz. De mivel én fizetni akarom a számlát, ezért az óra állást ajánlott levélben megküldtem.
De mintha semmit nem írtam volna, jött a számla ezerrel 265 m3-ről, amit mondanom sem kell nem a megírt óraállást tükrözte.
Na a számla után kb 1 héttel jött az első válasz levelük mely így kezdődött:".....hozzánk írt levelét befogadtuk...", hát mit mondjak én elégedetteb lettem volna, ha a leveleim tartalmára kapok választ!
Mivel ez a levél dörgedelmessen vastagon kiemelten, adja tudtomra, hogy mert én nem mondtam óra állást ezért a tigáz (olyan pipa vagyok, hogy szándékosan írom kisbetüvel öket) jogosult tetszőleges óraállást beírni.

Elborult az agyam rendesen, mert a második levelemre válaszként pár nap múlva ugyan ezt a tartalmu választ kaptam.

Gondoltam, nyerő lehetek, hiszen a levelükön van előadó, meg aláíró, felhívom valamelyiküket.
Nevetni fogtok a 198 csak a vevőszolgálatuk tel számát adta meg, ahol az automatta, érdemi ügyintézés miatt kérte az ügyfélazonositót, én bepöty, és közli, hogy a rendszer nem tud azonosítani.

Kérdezem: mikor lehet elérni, hogy a leírt levélre kapjak választ. Meg egyáltalán ebből az egészből már nagyon elegem van.
Gondolom arra megy ki a játék, hogy éves átalányt kérjek. Hát nem ezt sem lehet követni...

Nézzétek meg a számlájukat, ha nagyon érdekel számold ki magadnak, hogy mennyibe kerül 1 köbméter.

A honlapjukon "Elérhetőségeink" címszó alatt egyetlen ablak nem nyílik meg - naívan gondoltam akkor e-mailbe írom meg az állást.

Bocsi, de nagyon fel vagyok háborodva Dühös Dühös Dühös és egyben  Szomorú Szomorú, mert ilyen metodikával, hány embert állithatnak falhoz.
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #19 Dátum: 2007. 11. 16. 20:09:38 P »

Amennyiben ennyire zsákutcában jársz, akkor keresd fel a MAgyar Energia Hivatalt, náluk van fogyasztóvédelmi egység, ők segíthetnek Neked.
Naplózva
Anyoka

Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 26« Válasz #20 Dátum: 2007. 12. 31. 20:58:50 H »

Szia Mindenki!

Képzeljétek! Én bírtam tovább, sikerült elérnem, hogy az ügyfélkód vagy azonositó - nemis tudom most pontosan- működjön a TIGÁZ rendszerében, mint havi bemondos.

Egy évig tartott ez a "buli" az egyik munkatársuk közlése alapján azt akarták nálam elérni, hogy átalányos legyek. Zavart
Még ebben a havi-mondásosban sem tudom Őket követni, mert tök mindegy én mit mondok valós óraállást a számlában teljesen más szerepel. Képzeljétek el mi lenne az átalánynál, könyvelőt kellene felvenni.

Én az áramot is havi óraállás szerint fizetem, így nincs gondom, tudom, hogy ki van fizetve és nem kell reszketnem, hogy az elszámoló év végén mekkora számlám lesz.

Na szóval ekkora hírem van.

Amúgy elgondolkodtató, hogy az 1 év alatt rámkényszerített tetemes postaköltség csak úgy megnyertem Szomorú
Ezen azért még törpölök, mert az egészséges igazságérzetem tiltakozik az ilyesmi ellen, akkor amikor mindenki még a boritéklenyalásáért is terhelést érvényesit a számlán.
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #21 Dátum: 2007. 12. 31. 21:03:49 H »

Gratulálok Neked!

Érdekes kérdés amit felvetsz, én bevallom nem tudom rá a választ, de megpróbálok utánanézni. Szerintem megtejeti, de egyáltalán nem biztos.
Naplózva
Anyoka

Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 26« Válasz #22 Dátum: 2007. 12. 31. 21:40:40 H »

Máté!

Én arra gondoltam, hogy talán ott lehetne megfogni a kérdést, hogy a postán számlát kap az ember, ha kér namármost ahhoz, hogy ezt tovább lehessen számlázni -mámint az ügyfélnek - ahhoz az APEH-tól külön adószámot kell kérni.

Majdnem biztos vagyok abban, hogy a postai számlánál máris elvérzek, mert a számlán csak az szerepel, hogy a postára bíztam valamit, de, hogy kinek az már nem.
Na én idáig jutottam.

De őszintén én még azzal sem értek egyet, hogy amikor a szolg ír nekem, akkor a boritékon annyi van, hogy a díj hitelezve, de mekkora összeget takar ez.
Amikor a számlában rám terhelik, lövésem sincs,- nemhogy ellenőrzési lehetőségem arra, hogy tudjam miért is fizetek annyit.
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #23 Dátum: 2007. 12. 31. 22:22:13 H »

Elvben a szolgáltatás díjában benne kellene lennie ennek a költségnek, legalábbis a fogyasztóvédelmi törény árra vonatkozó kitételei alapján. Aztán lehet, hogy nekik van valami speciális felhatalmazásuk ennek a sarcnak a beszedésére...
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5.836


« Válasz #24 Dátum: 2008. 01. 01. 10:55:54 K »

A szamlan rajta van, hogy mi a diktalasi idoszakod (2-3 napos ablak). Ha nem akkor diktalsz, becsulnek is.
Naplózva
edath

Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Válasz #25 Dátum: 2008. 01. 14. 15:39:36 H »

Augusztusba gázórát cseréltek és szabálytalan vételezést állapitott meg a szerelő aki egyedül volt és mire kimentem már írta a jegyzőkönyvet.A plomba sértetlen volt és azon belül volt egy lyuk az órán ahol a gáz egyrésze méretlenül került felhasználásra.A szakértő is megállapította de a plombák sértetlenségét  is.Tehát ha én okoztam volna a kárt akkor a plombát  el kell távolitanom. A büntetésről kaptam csekket 440 ezer forint.Hiába írtam éa kérem a felülvizsgálatott ,nem veszik figyelembe az indokaimat,csak azt kapom fízessek 8 napon belül mert kikapcsolják.Most bírósághoz fordulok.A házat három éve vettük és az éves fogyasztásom közel 300 ezer forint.


Sikerült ,eltörölték a szabálytalan vételezés tényét.Hosszas levelezés után végre sikerült telefonon a jogi osztályt elérnem,ahol végre egy emberséges értelmes úrral beszéltem és kivizsgálta az ügyet és ma kaptam a levelet hogy jogos a panaszom és eltörlik a fizetési kötelezetséget.2008.FEBR.8.
« Utoljára szerkesztve: 2008. 02. 08. 13:58:04 P írta edath » Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #26 Dátum: 2008. 01. 14. 22:41:06 H »

A jegyzőkönyvön feltüntettétek a kifogást és nyilatkoztatok?
Naplózva
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9.543« Válasz #27 Dátum: 2008. 01. 15. 05:20:25 K »

Ez egy sz@r ügy!
Először is. Hacsak nen folytatsz valmi gazdasági tevékenységet, ami vezetékes gáz felhasználást igényel, a leírt 300 ef. egy normál háztartásnak normál, bár szerintem kicsit magas gáz fogyasztásáának díja.
Igaz arról nem szóltál, mekkora a házikó, milyen berendezéssel fűtsz, vízmelegítsz, főzöl. Továbbá van é, montjuk melegen tartva télen nyáron egy olyan ,,picuri" kis medence. Mondjuk egy 30-50 köbös.
Tehát, ezeket is meg kell vizsgálni. Aztán, kérd ki a Tigáztól az előző, tulaj átlag fogyasztását, az mennyi volt? Abból, ha a körülményk, illetve a gáz felhasználás fogyasztóiban változás nem volt, iggen hasznos következtetéseket lehet levonni.
Én tévedés neessék nem okolom önt a helyzetért!
De egy tan(igaz) mesét közre adok a témában.
Gondoljon bele bárki, mi lesz itt is egy az ingatlant érintő, tulajdonos váltás után?

Egy alkalommal, valamiért a gázóránál lévő főcsapot is el kellett zárni a javítás elvégzéséhez, és lőn csoda. Az elzárt főelzáró csap mellett, a berendezés tovább üzemel.
Szeme nem rebben. Ő végzi a dolgát, tovább fűt.
Elméletileg gáz nélkül. Csoda történt!
Nem! Csak egy gondolat jött a felszínre.
Itt a gáz szabálytalan vételezésének esete áll fenn. (Ez viszont a gázlopás leánykori neve.)
A megkezdett munkát abbahagyom. Eljövök.
Másnap hív, a ház ura. Bocs, mondja, ugye ez köztünk marad.
Persze, mondom. Azért el kell, hogy mondja, soha nem találnám meg az ábra megoldását!!!!
Tévedett.
Megkértem, ha már ilyen jól összejöttünk és enged egy tíz percet vizsgálódni a lakásban, biztosan megtalálom.
Megtaláltam.
Egy a szobai falon lévő elektromos kötésekre rendszeresített műanyag dobozban volt a kerülő vezeték elzárócsapja.
Két perc elég volt. Megdöbbent.
Hogyan jutottam el a felfedezéshez?
A bátyám villanyszerelő volt, sokszor láttam dolgozni, mondtam.
De ilyen maflán elhelyezett, műanyag, elektromos kötésre rendszeresített doboz triumvirátust soha nem láttam.
Megjegyzem, gázszerelő soha nem vette volna észre.
Szerintem a mai napig így használják a rendszert.
Elköszöntünk, én most pedig újra a tudat alattiba süllyesztem az esetet.
Naplózva
leokad
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1.416« Válasz #28 Dátum: 2008. 04. 21. 20:29:29 H »

Ez nem kész átverés, csak kérdés: havonta hány számlát adhat ki a Tigáz?

Hó elején jött, kifizettem. Most jött a májusi, de a munkanapáthelyezések miatt ravaszul ápr. 30-i határidővel. Ez jogos?

Leopold voltam
Naplózva

Az, hogy történetesen igazad van, többnyire nem számít.
SMáté
Vendég
« Válasz #29 Dátum: 2008. 04. 23. 15:30:48 Sze »

Azt, hogy ki mikor számlázhat, az ÁSZF rögzíti. Ha ettől eltér, az elvárás nem jogos. Amennyiben az ÁSZF tisztességtelen kitételt, feltételt tartalmaz, azt meg lehet támadni (hatóság is megteheti).
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 27   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!