Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 18. 17:38:47 Szo // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 3 [4]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vodafone korlátozásai ÁSZF-en kívül opció megrendelésnél  (Megtekintve 8136 alkalommal)
SMáté
Vendég
« Válasz #45 Dátum: 2009. 01. 14. 21:53:01 Sze »

Ez a polgári peres viszony sajnos tényleg eléggé ingoványos. Vagyis konkrétan a Te ügyedben szerintem 5 év múlva sem fog tudni segíteni, legfeljebb a Te ügyed kapcsán jön rá, hogy érdemes lenne ráncba szedni az ÁSZF-et. De itt "csak" annyiról van ráadásul szó, hogy alklamaznak egy díjat, amit nem tartalmaz az ÁSZF. Ezért nincs az a hatóság, aki bírságol.

Egy kérdés lehet csak, hogy megtévesztés és nem megfelelő szakmai gondossággal való tájékoztatás miatt figyelmeztessék a céget.
Naplózva
leokad
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #46 Dátum: 2009. 01. 15. 21:00:41 Cs »

... De itt "csak" annyiról van ráadásul szó, hogy alklamaznak egy díjat, amit nem tartalmaz az ÁSZF. Ezért nincs az a hatóság, aki bírságol...
Egy világ omlott össze bennem! Miért van az ÁSZF, ha nem azért, hogy benne vagy mellékleteiben tüntessék fel a különféle díjakat és különdíjakat?  He

Leopold voltam
Naplózva

Az, hogy történetesen igazad van, többnyire nem számít.
SMáté
Vendég
« Válasz #47 Dátum: 2009. 01. 16. 15:27:56 P »

Ezért van. De amennyiben nem ennek alapján szabják ki, az nem jogszabálysértés, hanem szerződésszegés: nem hatóság jár el, hanem polgári peres úton rendezhető.

Másik kérdés, hogy véleményem szerint lehet egy vékony mezsgye, amikor megtévesztésnek minősülhet, ha a szolgáltató átadja az ÁSZF-et a díjakkal, s mást szab ki, majd nem ismeri el a hibát. A megtévesztésnek vállfaja ugye, amikor nem megfelelő szakmai gondossággal jár el a szolgáltató. A törvény (Fttv) azonban ténylegesen tartalmaz egy kitételt, hogy polgári peres vitaügyekben nincsen hatáskörük a hatóságoknak.
Naplózva
vp

« Válasz #48 Dátum: 2009. 01. 16. 15:59:29 P »

...polgári peres vitaügyekben nincsen hatáskörük a hatóságoknak.

Ebben az esetben sem, meg még sok más esetben sem. Az esetek 95%-ban van hivatkozási alapjuk, amiért "hatáskör hiányában nem járnak el". A maradék 5% vagy mák, vagy buzgó ifjonc a közhivatalban, akit még a felettesei nem intettek "rendre" elégszer azért, mert "többletmunkát" végez.
Most demagóg leszek és a kérdés is költői, valószínűleg népszerűségem sem növeli: akkor minek ennyi köztisztviselő? A sok kérelem elutasításához?

/A fenti sorok kizárólag az én személyes véleményemet és hosszú éves tapasztalataimat tükrözik. A valósággal való egyezés kizárólag a véletlen műve.  Nevet/
« Utoljára szerkesztve: 2009. 01. 16. 16:01:19 P írta vp » Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #49 Dátum: 2009. 01. 16. 16:15:50 P »

Ezt most nem tartom korrektnek a felháborodás mellett sem. Megkérdezhetem ugyanígy, hogy:

"miért olyan drága a telefonszolgáltatás, azért, hogy sokmindenki felvegye a telefont, majd ne tudjon érdemben válaszolni?"

vagy:

"miért vannak a pénzügyi szervezetek ügyfélszolgálatai, azért, hogy buta elutasításokat küldözgessenek, bérükkel meg felnyomják a pénzügyi termékek árait?"

Hozzátenném, hogy régóta nem vagyok köztisztviselő, s úgy gondolom, hogy sok minden nem megy jól a közszférában - ahogy a versenyszférában sem stimmel minden. De ne ott keressünk fogást, ahol nincs értelme. Keressünk máshol. Ott, ahol nem kap megfelelő tájékoztatást egy ügyfél a hatóságnál, vagy kifejezetten kárt okozó tájékoztatást kap, esetleg lecsapják a telefont. Vagy akkor, amikor határidőket mulasztanak. Fogyasztóvédelmi témában magukat okosnak gondolók javasolják a netes fórumokon visszatérően, hogy: "ugyan nem tehetnek semmit, de írj az NFH-nak". Na ilyenkor jön elő, hogy az állam (s így saját, amennyiben adófizetőkről van szó, mert abból bíz nem sok van) pénzét pazarolják. Átveszik a levelet, főnök kiosztja a feladatot, ügyintéző átveszi, megvizsgálja, feljegyzést készít, megbeszéli főnökkel, határozatot hoz, főnök szignálja, feladják, kifizetik a postai kézbesítést. Na részben ezért kevés a köztisztviselő, más okok mellett természetesen - mint ahogyan azt korábban írtam.
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #50 Dátum: 2009. 01. 16. 16:17:57 P »

Még annyit tennék hozzá, hogy amikor korábban volt ügyed egy számtech bolttal, teljesen igazad volt abban, hogy a nem megfelelő szerződési feltételek miatt az eljárást elutasító hatóság kihúzta magát a cselekvés alól. Jelenleg azonban nem erről van szó.
Naplózva
vp

« Válasz #51 Dátum: 2009. 01. 16. 16:27:05 P »

Az előző megjegyzésem töröltem, mert mint mondtam, haragost nem szeretnék, illetve nagy kárt okozok a véleményemmel jelen helyzetben a munkájukat becsülettel ellátó fogyasztóvédőknek. öncenzúra... a választ privátban küldöm a felvetésre...
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #52 Dátum: 2009. 01. 16. 16:44:13 P »

Haragos remélem azért nincs, főleg itt:)

Én is csak a véleményemet írtam:)
Naplózva
leokad
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #53 Dátum: 2009. 01. 16. 20:56:38 P »

Ezért van. De amennyiben nem ennek alapján szabják ki, az nem jogszabálysértés, hanem szerződésszegés: nem hatóság jár el, hanem polgári peres úton rendezhető.
Elméletileg igen. De ebből megint az jön ki, hogy a szolgáltató vélhetőleg arra játszik: a többség úgysem perel ekkora összegért. Ez van.  Dühös

Leopold voltam
Naplózva

SMáté
Vendég
« Válasz #54 Dátum: 2009. 01. 18. 16:15:05 V »

Gyakorta van így, de azért az is látható, hogy VP kicsit az átlagnál határozottabb fellépésére visszakoztak, még ha nem is annyira, mint kellene.
Naplózva
leokad
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #55 Dátum: 2009. 01. 18. 20:23:56 V »

Gyakorta van így, de azért az is látható, hogy VP kicsit az átlagnál határozottabb fellépésére visszakoztak, még ha nem is annyira, mint kellene.
Ezt öröm látni: határozott fellépésű, netán hóna alatt kinyomtatott fogyasztóvédelmi jogszabályokat ügyfél elérhet valamit.
Az továbbra is fenntartom, hogy a vf arra játszik: a tipikus ügyfél nem ilyen, azzal bármit meg lehet etetni.  Dühös

Leopold voltam
Naplózva

jansell

« Válasz #56 Dátum: 2009. 04. 24. 13:56:53 P »

2009. március 26-ai közlemény by Vodafone.

A Vodafone Magyarország zrt. értesíti Tisztelt Előfizetőit, hogy 2009. április 25-i hatállyal az
Általános Szerződési Feltételek az alábbiak szerint módosul:

· A törzsrész 9.4., „Csomagkapcsolt Adatátviteli Szolgáltatások – GPRS” pontjának
általános leírása kiegészítésre kerül az alábbi mondattal:
A GPRS szolgáltatások esetében a Szolgáltató az utólag fizető Előfizető lemondási
igényét az erre vonatkozó közlés Szolgáltató általi kézhezvételét követő 8 napon belül
teljesíti.

Gratula!  Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 [4]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: