Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 20. 10:21:38 H // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A voda felmond... aztán mégse... aztán mégis... etc..............  (Megtekintve 1785 alkalommal)
efze70

Nem elérhető Nem elérhető

« Dátum: 2009. 02. 19. 15:55:49 Cs »

2008. szept. vége...

Megérkezik a tszámla... a szeptemberi.
Nézem... sokallom... reklamálok... és hívásrészletezőt kérek...

2008. okt. 30.

Postán megkapom az októberi számlát.
Benne:
"Számlatartozás miatt... ... Előfizetői Szerződését jelen levelünk keltétől (okt.27.) számított 30 napos felmondási határidővel felmondjuk."
Há nimmá... mi lett a számlapanaszommal? (mer' nyitott számlapanasszal nem illik felmondani az ügyfélnek)

Betelefon ügyfélszoli......
Aszongya: "Automatikus levelet küldtünk a LEVELEZÉSI címére (később még fontos lesz, mert nem ua. mint a lakcímem) a számlapanasz elutasításáról..."

Aznap még egyszer betelefon:
"...Hát én aztat látom ittene, hogy a kollégák szerint nem kellett értesíteni a számlapanasz elutasításáról, mert nem volt jogos a számlapanasz (sic!)..." (Ugyanis azt látta, hogy elutasították, de értesítés nem ment)
hmmm....

Egy-két nappal később, újabb telefon:
"...Úgy tűnik, mintha önnek nem is lett volna rögzítve az a panasza..."
Majd ue. beszélgetésben: "...KIÉRTESÍTÉS MÓDJA: TELEFON, tehát nem ment róla hivatalos levél..."
Kérdem: "Mikor volt ez a "telefon"?
Válasz: "2008. okt. 30." (!!!)
Mondom: "...az nem stimmt, mert akkor én telefonáltam, hogy érdeklődjek a "felmondással" kapcsolatban..."
Válasz: " Igen, erről van szó..." Mosolyog))))
(tehát a felmondólevél után -az én érdeklődésemre- adott tájékoztatás volt a voda szerint a "telefonos kiértesítés")
De a poen kedvéért: Még ue. beszélgetésben megemlítette, hogy azt is látja, hogy "...VISSZAHÍVÁS NEM SZÜKSÉGES..."

Majd -pár nappal később- egy újabb beszélgetés során: "...TECHNIKAI HIBA MIATT AZ ÁLLANDÓ LAKCÍMÉRE ment ki a levél..." (remember? levelezési cím... fentebb)

Nu, akkor nézzük azt a felmondós levelet:
"Eht.134. §...
...(5) A szolgáltató általi felmondásnak tartalmaznia kell
        a) a felmondás indokát,
        b) a felmondási időt, a felmondási idő lejártának napját, és
        c) ha a felmondás indoka az előfizető szerződésszegése, akkor az előfizető tájékoztatását a (4) bekezdésben foglaltakról..."

A "b"-ről emlékeznék meg.
Gondolom azért írja így, hogy ne lehessen egy felmondást úgy értelmezni, hogy pl. 30 napon belül bmikor. Mert ugye 30 napon belül van a második nap is... de a huszonkilencedik nap is.
Ezért igenis tessen odaírni, hogy "a "felmondás lejártának napja (pl.) november 26."

Ebben a levélben ilyen nincs.
Szigorúan véve, sztem ez a törvénynek nem megfelelő felmondólevél, tehát nem megfelelő felmondás.

Next:
Nov. 25-én bementem egy vodás ügyfélszolira és vásároltam egy készüléket, 2 éves hűségnyilatkozattal. UGYANERRE, A MÁR LÉTEZŐ ELŐFIZETÉSRE! Magyarul, szerződést hosszabbítottunk.
Elmondtam (!!!) a lánynak, hogy van számlatartozásom, ill. problémáim az előfizetéssel, megköthetem így is, vagy nem? A válasz, "igen" volt.

Előtte nem volt hűség a kártyán!

Decemberben vártam, hogy mi történik. Jött egy 0 Ft-os számla, mivel a kártya kimenője már le volt tiltva.
Közben az NHH is vizsgálta már az ügyet. (Nyitott számlapanasszal felmondás...)

Majd jan. 20-án meghalt a kártya...
Kérdésemre: "Mi történt?"
Válasz: "Felmondta a voda a kártyát."
K.: "Mikor mondták fel?"
V.: "Okt. 27."
K.: "Akkor hogyan köthettem -a felmondás után- (hűségnyilatkozattal!!!) szerződést, nov. 25-én?
V.: "Nem köthettem volna. De -mellesleg- fizessek is a hűségnyilatkozat miatt kötbért (!!!) a vodának, mert szerződést szegtem." Mosolyog)))))

A végére.
Levél a vodától:
"Az ÁSZF-ben nem szabályozza cégünk, hogy kintlévőség mellett pozitív elbírálás alapján is hosszabbíthat Ügyfelünk.

uff
Naplózva
efze70

« Válasz #1 Dátum: 2009. 03. 10. 19:12:57 K »

És ma! Mosolyog

Kaptam egy 1440 Ft-os számlát.
Kérdem: mi az?

Azsongyák:
Hogy jan. 20-án ki tudták kapcsolni a kártyát teljesen, ahhoz az kellett, hogy egy pillanatra visszakapcsolták a kimenő hívásokat is. Mert csak így lehet (állítólag) lekapcsolni a kártyát.

Ez pedig azt jelenti, hogy januárban volt EGY olyan PILLANAT, mikor a voda rendszere azt érzékelte, hogy "hoppá, ez a kártya újra él, mint rendes kártya..... hmmm... mennyi is a visszakapcsolás díja?.... 1440 froncsi.... nosza küldjük is azt a számlát" Mosolyog

uff
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #2 Dátum: 2009. 03. 13. 14:08:26 P »

Ebben egy lényeges pont van: össze kell vetned a számlázott tételeket a szerződési feltételekben, illetve a díjszabásban található feltételekkel, díjakkal. Ha az ÁSZF tartalmaz ilyen díjtételt, akkor legfeljebb meg lehetne támadni azért, mert tisztességtelen a szerződési feltétel (ha így van, szívesen segítek), ha nincsen benne az ÁSZF-ben, akkor pedig kérd a számla stornózását, s ne is fizess. Persze ezzel óvatosnak kell lenni, mert ha van más szolgáltatásod a szolgáltatónál, akkor azt korlátozhatja tartozás esetén.
Naplózva
efze70

« Válasz #3 Dátum: 2009. 03. 16. 15:25:04 H »

Kedves Máté! Mosolyog

Alternatívák:

1.
Nem ide szántad ezt a választ.

2.
Semmit nem értek a válaszodból, mert nem tudom, hogy mire célzol.

3.
Félreértetted. Mert azt hitted, hogy említett időszakban kaptam hívásrészletezőt (mivel kértem), de nem. Mivel csak számlát kaptam októberben, részletezőt nem. Tehát nem tudtam mivel összehasonlítani...

uff
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2009. 03. 16. 15:48:25 H »

Vannak fizetési tételek, melyeket nem értesz, vagy nem tartasz jogosnak, nem? Akkor vethet ki Rád valamilyen díjat a szolgáltató, ha az a díj az Általános Szerződési Feltételeiben, vagy az annak mellékletét képező Díjszabásban szerepel. Ennek megállapításához nem kell részletes számla.
Naplózva
efze70

« Válasz #5 Dátum: 2009. 03. 16. 16:35:15 H »

Ennél komplikáltabb, de ugyanakkor egyszerűbb is egyszerre.
Volt egy haviszámlám, amit túl soknak éreztem, ezért tettem a számlapanaszt, vmint azzal egyidőben kértem hívásrészletezőt is.
Mivel nem kaptam addig minden hónapban tételes számlát, így nem volt mit összehasonlítanom.
A sztori ott kezdődött, hogy semmit nem reagáltak a számlapanaszra, hanem felmondtak.
Erre írtam, hogy "nyitott számlapanaszra" nem illik felmondani.

uff
Naplózva
SMáté
Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2009. 03. 16. 17:10:39 H »

Hát igen, bár kérdés az, hogy mit tehet egy vállalkozó, ha nem tart jogosnak egy panaszt, a fogyasztó nem fizet, mert hivatkozik arra, hogy még nem válaszoltak érdemben. Többször is tapasztaltam, hogy szolgáltatók abszolut érdem nélküli válaszadás után kielégítőnek gondolták az intézkedésüket. Ennek fényében persze nem könnyű akkor, ha fizetni nem akarsz, mert nem találod jogosnak, de a szolgáltatást továbbra is igényeled.

A megoldást békéltető testület vagy bíróság jelentheti.
Naplózva
komarom

« Válasz #7 Dátum: 2009. 05. 08. 16:16:01 P »

A rövid leírás.

Ma este vodafone vitamax kártyámat szerettem volna feltölteni.
Felkerestem a Vodafone honlapját, ott a feltöltés menüpontot.

A szövegben  olvasható hogy INGYENES regisztráció után a PPO.HU oldalon feltölthetem Vitamax kártyámat. A feltöltés kártyás vásárlásnak minősül ami DÍJMENTES.

Ezután továbbléptem, regisztráltam. Itt már  EGYSZERI ÉVES DÍJRÓL irnak amelyet bankkártyám terhére kifizethetek.

Megtettem. Kifizettem az éves 940 Ft díjat. Utólag,megtudtam, hogy az éves előfizetésem   lejáratkor  az automatikusan meghosszabbodik és ennek díjával megterhelik a kártyámat.

Miután kifizettem az éves díjat , végre eljutottam oda, hogy feltölthetem a VITAMAX kártyámat.

Ekkor ért a következő meglepetés.

A terhelendő kártya az ÜZLETÁGI FELTÉTELEKNEK NEM FELEL MEG. !!!

Kérdéseim:

1.Miért hirdeti ingyenesnek a  VODAFONE a kártyafeltöltést ha 940,-FT regisztrációs költséggel jár
2.PPO.hu a regisztráció folyamatában elkéri a hitelkártyaadatokat, regisztrálja azt. Amennyiben az nem alkalmas a Vitamax kártya feltöltésére , miért fizettet velem éves szolgáltatási díjat.
3.Hogy lehet, hogy az éves díjat rá lehet terhelni a hitelkártyára a Vitamax feltöltést viszont nem?
4.Miért nem lehet lemondani az éves tagságot, ha nyilvánvalóvá vált, hogy nem fogom tudni használni azt.
5.Az éves tagság egy év múlva automatikusan meghosszabbodik. Én nem találtam lemondási
lehetőséget.

Megtudtam, az elutasítás oka-”üzletági feltételeknek nem felel meg”- az , hogy a hitelkártyát külföldi bank bocsájtotta ki. Az európai gazdasági közösség alapelvei tiltják az ilyen fajta megkülönböztetést..  Hangsúlyozom a Vodafone honlapján ANGOLUL és NÉMETÜL is szerepelt a kártyafeltöltés szó.

UI.

Mellékletként próbáltam feltölteni a képernyőképeket, de nem sikerült Dühös

Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #8 Dátum: 2009. 05. 08. 16:44:26 P »

megkérdezted a vodától is mindezt?
Naplózva
ego
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #9 Dátum: 2009. 05. 08. 17:51:50 P »

le van írva náluk,hogy pontosan milyen kártyákat fogadnak el?
Naplózva

Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: