Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 21. 21:31:59 K // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Számítógép alkatrész garanciális ügyintézése!  (Megtekintve 4832 alkalommal)
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

Fórum beleugató

« Válasz #15 Dátum: 2009. 05. 27. 17:27:28 Sze »

Neked a nagykerhez semmi közöd. A szerződést az eladóval kötötted, ő tartozik neked szavatossággal (esetleg még jótállással) a termékedre. Amennyiben rendeltetésszerű használat mellett meghibásodott, két lehetőséged van: cserét vagy javítást kérsz, de csakis attól, akitől vásároltad a terméket. Amennyiben egyik sem lehetséges, kérheted az eredeti vételárat vissza. Ez jár neked. Ha gondolod, megegyezhetsz más konstrukcióban is, de nem vagy rá kötelezhető. és csakis azzal egyezkedhetsz, akitől vetted a cuccot, másnak nem is kell szóbaállnia veled (esetleg még a szerviznek, ha javítható a termék, vagy akarják javítani). Megegyezhetsz egy másik termékben, olyanban, ami neked is megfelel, de nem kell azt sem elfogadnod. Gyakorlatilag jár vissza a vásárláskori összeg.
Naplózva

Biriboy

Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #16 Dátum: 2009. 05. 27. 18:14:23 Sze »

Ez az amitől tartottam. Ha most kérem a teljes összeget vissza akkor a srác megharagszik és a büdös életbe nem fogok vele többet üzletelni, ha másik árut kérek akkor én járok rosszul 22-es csapdája ez nagyon.
Naplózva
Trysii
Aktív Fórumozó
*

Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató

« Válasz #17 Dátum: 2009. 05. 27. 18:18:22 Sze »

Ez az amitől tartottam. Ha most kérem a teljes összeget vissza akkor a srác megharagszik és a büdös életbe nem fogok vele többet üzletelni, ha másik árut kérek akkor én járok rosszul 22-es csapdája ez nagyon.

Inkább gondolj bele, hogy Ő mit tenne a helyedben? Gondolod, hogy egy percig is lelkiismeret-furdalást érezne amiatt, hogy visszakérje a pénzét, ami jogilag jár neki, ha ugyanolyan cserét nem tudnak biztosítani?
Mellesleg nem is az Ő pénze, hanem a cégé, ahol melózik.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #18 Dátum: 2009. 05. 27. 19:20:35 Sze »

Szóval adva van egy kft amit nevezzünk "X"-nek. Ők megvásárolták a vinyót a nagykertől majd továbbadták felárral.
Magyarul sima mezei hagyomanyos vasarlasrol volt szo. Nem ertem miert kellett kihangsulyozni, hogy kft-n keresztul...
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #19 Dátum: 2009. 05. 27. 19:21:22 Sze »

Mondd meg neki, hogy kersz egy RE3-at ugyanabbol a meretbol.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

Fórum beleugató

« Válasz #20 Dátum: 2009. 05. 27. 19:23:38 Sze »

Jah. XXL-eset. Nevet
Naplózva

Biriboy

« Válasz #21 Dátum: 2009. 05. 27. 19:53:36 Sze »

Az a bajom, hogy túl lelkiismeretes vagyok, de ha nem marad más hátra akkor visszakérem a pénzt ha nem tud biztosítani olyan vinyót. Legalább abból veszek egy 1 terrásat.  Mosolyog

Egyébként azért hangsúlyozom a "kft"-t, mert üzletnek üzlet, de csak egy kcsike kis üzlet aki nem olyan nagy mint pl a Vision.
Naplózva
Trysii
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #22 Dátum: 2009. 06. 01. 23:38:52 H »

No, vannak fejlemények az ügyben, kedves Biriboy, s többiek.

A Kft. akitől vásárolta a vinyót az, akitől Te megvetted, nem egyenlő azzal a sráccal, akivel egyezkedsz, már csak azért sem, mert Ő nem tulajdonosa annak a cégnek, nem is volt az, de már csak nem is dolgozik ott. A saját Kft-jének, amit azóta alapított, meg jogilag semmi köze az égadta világon sem a vinyódhoz, sem az adásvételi szerződéshez.

Konklúzió:
A legjobb mindkettőtöknek az lenne, ha megegyeznétek egy olyan vinyóban, ami Neked is megfelel, és Neki sem okoz gondot egy olyan cserét felhajtani Neked. HANGSÚLYOZOM, jogilag NEM kötelezhető semmire, ha kapsz egy cserekészüléket Tőle, akkor az az Ő jófejsége, s korrektsége. Máskülönben elküldhet a céghez, akitől vásárolva lett a cucc.
Akivel szerződésben állsz, az az a cég, amelynek a neve, s címe a számlán szerepel, oda mehetsz a fogyasztói panaszaidat intézni.. Ha meg nem foglalkoznak a panaszoddal, lehet jogi útra terelni az ügyet. Más opció nem nagyon van.

Szóval a helyedben gyorsan megegyeznék a sráccal, valami elfogadható cserében, és örülnék neki, hogy van egy jobb vinyóm, mint a régi, vadiúj jótállással, és a korrektség, és jó viszony is megmaradt köztetek.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
Trysii
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #23 Dátum: 2009. 06. 04. 23:03:28 Cs »

Várhatjuk a történet végét, Biriboy?
Naplózva

Csak teszem a dolgom
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #24 Dátum: 2009. 06. 04. 23:28:19 Cs »

Valahogy lehet a WD-vel közvetlenül is gariztatni. Szét kéne nézni a WD honlapján, ha már semmi korábbi javaslat nem jött be.
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #25 Dátum: 2009. 06. 05. 08:00:41 P »

Itt lesz az: http://support.wdc.com/warranty/index_end.asp?lang=en csak a postakoltseget fizetni kell hozza. Kb. pont annyit bukik rajta, mint a re2 es a sima asztali hdd kulonbsege. Igaz, legalabb re hdd-t kap cserebe.
Naplózva
Biriboy

« Válasz #26 Dátum: 2009. 06. 10. 20:40:26 Sze »

Persze!
Uraim a történet megoldódott. Kaptam egy RE3-as vinyót így lezártnak tekintem. Azért azt nem értem ha valaki nem alkalmazott, nem tulajdonos és nem is volt semmilyen kötődése akkor mi a fenéért azzal a kft-vel dolgozik, árulja az alkatrészeit? A Kft-től olcsóbban kapja a cuccot és rátéve a hasznát, tovább értékesíti, mert akkor megértem. Mindegy ő dolguk, megkaptam amit akartam így köszönöm az itt segíteni szándékozó emberek hozzászólását!

A topik szerintem maradjon, hogy a címben nincs említve, hogy milyen alkatrész és ha valakinek valamilyen hardvere elszáll és gondja van a gariztatással akkor itt ez a topik.
Naplózva
Trysii
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #27 Dátum: 2009. 06. 10. 20:54:11 Sze »

Persze!
Uraim a történet megoldódott. Kaptam egy RE3-as vinyót így lezártnak tekintem. Azért azt nem értem ha valaki nem alkalmazott, nem tulajdonos és nem is volt semmilyen kötődése akkor mi a fenéért azzal a kft-vel dolgozik, árulja az alkatrészeit? A Kft-től olcsóbban kapja a cuccot és rátéve a hasznát, tovább értékesíti, mert akkor megértem.

Félreértettél. Akkor, amikor a terméket eladta, akkor alkalmazottként dolgozott annál a cégnél, ahol vásárolták a cuccot. Kvázi, egy eladó volt. Miután kilépett a cégtől, alapított egy saját céget, amelynek már semmi köze nem volt a régi céghez, aki a vásárolt merevlemez számláján szerepel, vagyis a KÖTELEZETTEL nem azonos a személye, és a saját cége sem.
Ennek ellenére volt olyan jó fej, hogy a saját jó híre, és korrektsége érdekében saját költségén beszerzett egy vinyót Neked, holott ezt a régi munkahelyének kellett volna helyette intéznie. És most ott a történet vége, hogy van egy 500GB-os raid3-as vinyód, 5 év gyári jótállással, és boldog vagy, elégedett vagy, megoldódott a panaszod, és használhatod egészséggel.
Neki meg vigyed csak a jóhírét mindenfelé, mert ritka az ilyen kereskedői mentalitás manapság. Pláne ebben az üzletágban.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #28 Dátum: 2009. 06. 10. 21:06:03 Sze »

Az az 5 ev tovabbra is 1+4 Mosolyog
Naplózva
kirol

« Válasz #29 Dátum: 2009. 06. 11. 08:29:39 Cs »

A problémám a következő:

Vásároltam 2007.03.12-én a Netsys Kft. –nél  egy Logitech MX3200 Laser billentyűzet+egér párost 5 év garanciával. Az egér elromlott, és most vissza akartam vinni garanciában.
Viszont a számlán lévő telefonszámon előfizető nem kapcsolható. A honlapjuk szerint megszűntek, és fel van tüntetve egy új mobil telefonszám, de azt se veszi fel senki.

A kérdésem, így most hogyan tudom érvényesíteni a garanciámat, hiszen még 3 év hátra lenne. De ami a legfontosabb, hogy mivel most is hibás a termék, így jelenleg is szükségem lenne javításra/cserére. A termék 22.560 Ft volt, ami még most is 20.000 – 22.000  Ft, így fontos lenne a garanciális szolgáltatás.

(Netsys Kft.

Cím: 1118 Budapest, Tűzkő u. 1.
Telefon:             30/941-7113

E-mail: info@netsys.hu
http://www.netsys.hu/

Adószám: 12233472-2-43
Cégjegyzék szám: 01-09-566979)

Mi a fenét csináljak most?
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: