Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 20. 05:35:25 H // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 3 4 [5]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Számítógép alkatrész garanciális ügyintézése!  (Megtekintve 4826 alkalommal)
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó
Nem elérhető Nem elérhető

A fórum ördöge

« Válasz #60 Dátum: 2011. 03. 29. 17:29:22 K »

a beszerzője az volt akitől te megvetted anno. ő meg külföldön, vagy külföldről vásárolta, azaz nem magyar piacra gyártott termékkel van dolgod, ezért nem segít a BSC sem...  ezt nevezik szürkeimportosnak
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
kiralytom

« Válasz #61 Dátum: 2011. 03. 30. 08:01:19 Sze »

a beszerzője az volt akitől te megvetted anno. ő meg külföldön, vagy külföldről vásárolta, azaz nem magyar piacra gyártott termékkel van dolgod, ezért nem segít a BSC sem...  ezt nevezik szürkeimportosnak

mivel a dobozán volt magyar felirat, így bízok benne hogy a szürkeimportot kizárhatom.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #62 Dátum: 2011. 03. 30. 08:03:42 Sze »

ha nem BSC-s akkor szürke....
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
cocka

« Válasz #63 Dátum: 2011. 04. 13. 11:31:54 Sze »

Sziasztok!

Na nem tudom jó helyre írok-e. Még pár évvel ezelőtt esett meg velem, hogy vettem egy kb. 1500 Ft-os (magyarul gagyi) usbs billentyűzetet egy számtech üzletben és visszavittem, mert sok esetben ha egyszerre lenyomtam két gombot nem ment át mindkét jel vagy egyik sem ment át és úgy gondoltam, hogy ez nem természetes, még akkor sem, ha ez egy gagyi billentyűzet.

Garancia volt rá, a szervizes közölte, hogy hát ha nekem ilyen "luxus" igényeim vannak, hogy egyszerre két gombot is lenyomhassak (pl. shift 2 sem ment vagyis idézőjel nuku, a 9-es is szar volt, a kurzorok sem működtek egyszerre), akkor legyek szíves min. 4-5 ezerért gamer billentyűzetet venni. Ezt követően megállapította (tesztelés nélkül természetesen), hogy ennek semmi baja, ettől függetlenül azért adott egy másikat. A másik is szó szerint ugyanazokat a hibákat produkálta, úgyhogy eléggé berágtam, de nem tudtam már mit csinálni.

Az olcsó ps2-es és régebbi AT-s billentyűzeteknél nem fordult elő ez a hiba, ugyanakkor a szervizes nem volt hajlandó elismerni, hogy ez hiba lett volna. Tehát visszafejlődtünk. Remek.

Tudatos vásárlóként hogy lehet egy ilyen helyzetből kevésbé rosszul kijönni? Mellesleg a szervizes bunkó volt, mert amellett hogy gondolom kemény 3-4 percet vett volna igénybe a billentyűzet alapos tesztelése, még vagy negyedórát meg is váratott, szóval... És természetesen hasonlóan olcsó, de másfajta billentyűzet nem volt raktáron, hiszen a csóró nép úgy is ezt viszi leginkább.

Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #64 Dátum: 2011. 04. 13. 13:03:02 Sze »

1500huf-os billentyűzetre nincs garancia. sőt a garancia szó fogalmát nem ismeri a jog... jótállás, és szavatosság van. termékedre kettő év szavatosság biztosan volt, ennek első hat hónapjában a bizonyítás terhe a kereskedőn (és nem a szervizesen) van, sőt feltételezni kell hogy a hiba benne volt vásárláskor. ergo ez azt jelenti hivatalosan, hoyg fél évig cserélnie kell. utána a bizonyítás megfordul, a tied lesz... még másfél évig ezen esetben. szerintem alapkövetelmény, hogy hadd tudjak már idézőjelet is firkálni vele, vagy zárójelet, tehát az nem kifogás, magyarázat, hoyg gamerbill-t kell venni hozzá. alapkövetelmény és punktum. viszont ha fél év után vitted vissza, elis zavarhatott volna (jegyzőkönyve felvétele után).

privát véleményem: ha már valaki tudatos vásárlónak véli magát, s tájékozódik erről-arról amit venni akar, akkor belátja, hogy egy ekkora értékű dolgotól megváltás nem várható...  Vigyorog
« Utoljára szerkesztve: 2011. 04. 13. 14:02:26 Sze írta hellboy » Naplózva

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #65 Dátum: 2011. 04. 13. 13:59:22 Sze »

termékedre kettő év jótállás biztosan volt, ennek első hat hónapjában a bizonyítás terhe a kereskedőn (és nem a szervizesen) van, sőt feltételezni kell hogy a hiba benne volt vásárláskor.

Jótállás helyett akartad mondani szavatosság. Merthogy aztán annak a tulajdonságait is írtad. Aztán a többit végig sem olvastam, mert most nem érek rá ,csak ez szemet szúrt.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #66 Dátum: 2011. 04. 13. 14:01:48 Sze »

termékedre kettő év jótállás biztosan volt, ennek első hat hónapjában a bizonyítás terhe a kereskedőn (és nem a szervizesen) van, sőt feltételezni kell hogy a hiba benne volt vásárláskor.

Jótállás helyett akartad mondani szavatosság. Merthogy aztán annak a tulajdonságait is írtad. Aztán a többit végig sem olvastam, mert most nem érek rá ,csak ez szemet szúrt.

valóban, benéztem, javítom, kösz!
Naplózva

cocka

« Válasz #67 Dátum: 2011. 04. 13. 17:12:36 Sze »

Köszi a választ!

Idézet
hadd tudjak már idézőjelet is firkálni vele, vagy zárójelet, tehát az nem kifogás, magyarázat, hoyg gamerbill-t kell venni hozzá. alapkövetelmény és punktum. viszont ha fél év után vitted vissza, elis zavarhatott volna (jegyzőkönyve felvétele után).

privát véleményem: ha már valaki tudatos vásárlónak véli magát, s tájékozódik erről-arról amit venni akar, akkor belátja, hogy egy ekkora értékű dolgotól megváltás nem várható...

Nos akkor abban egyetértünk, hogy az alapfunkciók megléte elvárható a billentyűzettől. Nem félév után, hanem kb. 2 nap után.

Valóban, ekkora értékű dologtól megváltást ne várjon az ember, de működésképtelenséget se. Az olcsó árunak is meg kell felelnie bizonyos minimum elvárásoknak, ami jelen esetben nem volt meg. Mert egyébként, ha kétséges, hogy a termék a minimum elvárásoknak megfelel-e egyáltalán, részben vagy teljesen, akkor nem számtechboltba megyek vásárolni, hanem valami ócskapiacra, ahol se blokk, se semmi, reklamáció meg aztán főleg nem.
Naplózva
webshark
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

re-torziós rugó

« Válasz #68 Dátum: 2011. 05. 16. 12:01:55 H »

Szép napot!

újra itt végre!

Vettem egy vinyót az Aquától, közbenső  pontra történő kiszállításra. Átvettem. Nem műkszik. 3 különböző rendszeren próbáltuk életre kelteni.

(merevlemez formázatlanul és particinonálatlanul kerül a vásárló kezébe), nem sikerült.
Jön a válaszlevél visszaküldték a nagykerbe, mert "törött volt a sarka". Persze elég mérges rákérdező levelet írtam, mert nem szokásom letörni a merevlemez azon sarkát, ami tömör fémből van. Megemlítettem a fórumot, mint biztos hátteret.

Egy kérdésem azért lenne a WD vinyók nagykereskedője, melyik cég?
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #69 Dátum: 2011. 05. 16. 13:12:29 H »

Chs, expert, meg biztos van meg.
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 [5]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: