Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 04, 2010, 07:23:54 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: KÉRETIK minden AFM-EXE-ingatlandepo-...stb. panaszos, hogy NE  MAGÁNLEVÉLBEN kérjenek tanácsot, mert napi 600 körüli levelet nem bírok megválaszolni! Tehát a jövőben CSAK ITT a panaszfalon mondják el bánatukat, aki egyéni kezelést igényel, majd megkeresem. Van olyan kedves panaszos, aki két naponta megkérdezi: mizújs...
Ha van újság (bíróság, ORFK, Fogyasztóvédelmi Hatóság) szólok. Kösz a megértést!
MOST a legújabb sláger: a VÉGREHAJTÁSSAL FENYEGETÉS. Aki nem kapott számlát, és JOGERŐS BÍRÓSÁGI HATÁROZATOT, legyen nyugodt. Ha valaki számlát kap: siessen az APEH-től írásban állásfoglalást kérni: beteheti e a könyvelésébe!
Illetve, ha valaki Fizetési Meghagyást kap bíróságtól vagy közjegyzőtől, 15 napon belül éljen ellentmondással, különben jogerőre emelkedik és végrehajthatóvá válik.
Ja, és ha valaki jelentkezik, hogy engem ajánlottak, az írja meg, hogy ki tette. A benkő(úr?) nagyon aktív - de mi is figyelünk! pbanyai
ÚJ! A VPOP is feljelentette az ORFK-n -az egyik kárvallott szellemes szófordulatával élve- a "benkő-polipot"! A PSZÁF vizsgálja a az MKB-s bankszámla forgalmát, a Legfőbb Ügyész pedig "utánanéz" a nemlétező "jogerős bírósági határozatnak", amelyben megtévesztik az "adósokat"... pbanyai (az állítólagos fogyasztóvédők egyike, az Országos Fogyasztóvédelmi Tanács szakértője)

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Company Success- sok pénzért semmit  (Megtekintve 1073 alkalommal)
zoli75

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: június 02, 2009, 08:26:08 »

Mindenkinek mondtam hogy amit az otthonában kínálnak eladásra, az átverés. Erre én meg belefutok. Négyszer hívtak fel hogy új nyelviskola indul, új módszer, hallgassam meg. Én amúgy is gondolkodtam rajta hogy újra neki kéne állni, hát ráálltam. Csinos hölgy, szépen előadva (itt jegyezném meg hogy nincs kizárva az oktatási módszerük jósága, emberileg, és erkölcsileg egy tapló banda). Tehát jól hangzik, gondolkodom rajta. Gondoltam Én, de a hölgy gyorsan javított: most, vagy soha! De nincs most itthon a beiratkozáshoz szükséges pénz. Elkísér az automatához, segédkezett azonnal. Itt tennék egy megjegyzést, később megnéztem a honlapjukat, ott is bármikor be lehet iratkozni, tehát valótlant állított, amely most már törvénysértő.

Tehát a lényeg: bármikor bármi módosítható, évet lehet halasztani, ha nem jut be az ember órára, abban is segítenek. Na ez van itt leírva tessék aláírni.

Megtettem.

még a könyvekért elmentem, de kiderült (szerintem jelen gazdasági helyzetben vagyunk így páran) elkezdeni már nem tudom. Írtam egy levelet melyben kérem hogy töröljenek a névsorból, visszaküldtem a könyvcsomagot, és keresztet vetettem a 15000ft beiratkozási díjra.

Na ekkor jött a hideg zuhany.

Felhívtak, hogy mivel lejárt a nyolc nap amikor visszaléphettem volna, fájdalomdíjként!! ki kell hogy fizessem a könyveket, és a tandíj egy részét. mintegy százezer forintot!!!!!

Azért a tanfolyamért ami el sem kezdődött, és nem is tudok menni. És azért nem tudok menni mert nincs rá pénzem, ezért fizessek. Na ezt magyarázza meg valaki.

Ami a legszörnyűbb az apró betűben jogot formáltak erre előre.

Most már behajtással fenyegetnek, azért a pénzért, amiért semmit sem tettek. Én fizettem tizenötezret, hogy kibabrálhassanak velem.

Ha valakinek van ötlete kérem segítsen!

Előre is köszönöm!
Naplózva
Trysii
Tudatos Fogyasztó
*

Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató

Profil megtekintése
« Válasz #1 Dátum: június 02, 2009, 09:42:50 »

Idézet
3. § (1) A vállalkozás köteles legkésőbb a szerződés megkötésekor a fogyasztót írásban tájékoztatni a 4. § szerinti jogáról, és annak a személynek a nevéről, címéről, és - ha az elállási nyilatkozatot ilyen módon is fogadja - elektronikus levelezési címéről, akivel szemben e jogát gyakorolhatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti tájékoztatást keltezéssel kell ellátni. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell a szerződés azonosítását lehetővé tévő adatokat.

(3) Ha a vállalkozás az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségének nem tesz eleget, a szerződés semmis.

4. § (1) A fogyasztó a (2) bekezdésben meghatározott időtartamon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától számított nyolc munkanap elteltéig,

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától számított nyolc munkanap elteltéig

gyakorolhatja

(3) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

(4) Az (1) bekezdés szerinti elállás esetén a fogyasztó nem köteles megtéríteni a terméknek azt az értékcsökkenését, amely a rendeltetésszerű használat következménye, és nem köteles a termék használatáért használati díjat fizetni. Az átvett termék neki felróható értékcsökkenéséért azonban helytállni tartozik.

(5) A fogyasztó (1) bekezdés szerinti elállása esetén a vállalkozás nem köteles az átvett vételár, illetve a szolgáltatás díja után kamatot fizetni.

(6) Nem gyakorolhatja az (1) bekezdés szerinti jogát a fogyasztó, ha a terméket nem tudja teljes egészében visszaszolgáltatni. Ha azonban részben vissza tudja azt szolgáltatni úgy, hogy a megmaradt rész értéke és használhatósága nem csökkent, a vételár arányos részének visszaszolgáltatását követelheti.

(7) Ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződést részben teljesítették, a fogyasztónak a díj visszafizetésére vonatkozó követelésével szemben a vállalkozás követelheti a szolgáltatás már igénybe vett részére arányosan járó díjat. Nem gyakorolhatja az (1) bekezdés szerinti jogát a fogyasztó, ha a szolgáltatást már teljes egészében igénybe vette.

5. § A fogyasztó a 2. és 4. §-ban meghatározott jogairól érvényesen nem mondhat le.

Szia!

A vonatkozó jogszabály lényegesebb pontjait kiemeltem. Fontos lenne tudni, hogy a szerződésben, amit aláírtál rögtön azon a napon, amikor a hölgy meglátogatott, hogyan rendelkeznek a fentiekről.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
zoli75

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: június 02, 2009, 10:34:17 »

Köszi a választ.
Utólag megnéztem nyolc nap volt visszamondásra, de (!) egy hónappal később kellett menni a könyvekért. Hozzátenném, ekkor még fel sem merült hogy nem tudok menni, az az azt követő hetekben derült ki, hogy egyéb problémák miatt nem tudom finanszírozni.
Tehát még a szolgáltatásból semmiben sem részesültem, mikor vissza akartam lépni, de a nyolc nap már letelt. (gondolom véletlenül van így elnyújtva)
Zoli
Naplózva
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: június 02, 2009, 10:39:13 »

Ha akkor, amikor mentél a könyvekért, még mindig nem tudtad, hogy nem fogsz tudni eljárni a tanfolyamra, akkor szerintem irreleváns, hogy mikor volt a könyvek átadása, nyolc napon belül vagy túl. Te a szerződés megkötésétől számított 8 napon túl tudtad csak felmondani a szerződést, így az abban szereplő dolgok érvényesek az elállásra is.
Naplózva

Trysii
Tudatos Fogyasztó
*

Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató

Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: június 02, 2009, 10:48:23 »

Már csak az a kérdéses, hogy a szerződés miként rendelkezik arról, hogy milyen alapon kell kifizetned a RÉSZBEN SEM TELJESÍTETT szolgáltatást?
Vagyis miért akarnak kifizettetni majd 100e-et, ha el sem kezdted a tanfolyamot?
Bár ha az elállási jogod már érvényét vesztette, akkor minden bizonnyal jogosan követelik a tanfolyam díját. A legjobb az lenne talán, ha mégis elmennél.. mert kifizetni mindene bizonnyal ki kell.

Persze így látatlanban, a szerződés pontos ismerete nélkül, nehéz konzekvens választ adni...
Naplózva

Csak teszem a dolgom
mónika76

Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: augusztus 06, 2009, 18:03:02 »

Szia Zoli!

Hasonlóképpen jártam mint te, ezzel a nyelviskolával! Nagyon kérlek vedd fel velem a kapcsolatot! gi.monika@t-online.hu az e-mail címem.
Várom jelentkezésed! Minden jót! Mónika
Naplózva
ego
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: augusztus 06, 2009, 19:22:28 »

szerintem,mivel nem vette igénybe a szolgáltatást és anyagi kár nem érte a nyelviskloát emiatt,nincs az a bíróság amelyik ezek után megítélné a nyelviskolának utólag a tandíjat .Erre régebben egyáltalán nem volt példa(ezelőtt 20 évvel)hogy egyáltalán ilyesmiért pénzt mertek volna kérni.Méltányosság is van a világon. He
Naplózva

Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
rage77
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

Fórum beleugató

Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: augusztus 06, 2009, 19:28:57 »

Igen, és 20 évvel ezelőtt a kenyér is 3,60 volt. Érhette kár, ha mondjuk megtelt az a csoport, és valaki más, aki járt volna, ezért nem ment hozzájuk.
Naplózva

ego
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: augusztus 06, 2009, 19:48:57 »

Te is tudod,hogy nem egy emberen múlik a létszám az ilyen tanfolyamoknál.
Naplózva

Katus
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: augusztus 06, 2009, 22:54:49 »

Te is tudod,hogy nem egy emberen múlik a létszám az ilyen tanfolyamoknál.

persze, hogy nem - de azért kaszálnak, ahol tudnak
Naplózva
ego
TF2 Tagok
Tudatos Fogyasztó
**

Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: augusztus 07, 2009, 15:20:46 »

akkor más megközelítésből:
eladtak neki egy "csomagot"terméket" ami tartalmazta a fix időpontokat is.ezt a csomagot-terméket  vette meg,azonban szállításkor kiderült,hogy ez mégsem ez a termék.Innentől szerintem nyugodtan mondhatja,hogy ő nem ezt vette meg.Miért fizetné ki.
Naplózva

Darena

Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: augusztus 30, 2009, 21:47:33 »

Sziasztok!

Hát, nem így képzelem a "jövő iskoláját".
Én már halasztottam egy évet ennél az iskolánál, mert nem volt más választásom.
Az ígéreteknek én is bedőltem és meggondolatlanul alá is írtam a szerződésüket. Ugyanis azok az ígéretek, amiért én őket választottam, nem is szerepeltek benne. Pl. a heti személyes konzultáció a tanárral, rugalmas órarend: átjárhatóság a csoportok között, ha nem tudnék épp elmenni a saját órámra (illetve mehettem volna, kezdő vagy haladó órára... középhaladóból csak egy csoportot indítottak, persze, az ígért 6-8 helyett 12 fős létszámmal).
De a legjobb az volt, hogy május végén kezdtük, 24 órát járhattam és jött két hónap szünet... Mondván: igazodnak az iskolai szünetekhez...
Természetesen a havi 19.500.- Ft-ot a szünetekben is fizetni kellett...
Aztán nyár végén munkahelyet kellett változtatnom. 4 hónapra Budapestre kerültem betanulásra (amúgy Zalaegerszegen élek), így lehetetlen volt a tanfolyamot tovább folytatnom. Próbáltam rájuk hatni szép szóval, hogy méltányosságból rendezzük már emberi módon az anyagiakat, hiszen mondhatni "vis maior" és nem az én linkségem az oka annak, hogy nem tudom igénybe venni a szolgáltatásukat. Hajthatatlanok voltak: mivel letelt már 4 hónap (amiből ugye 2 a nyári szünet...), csak a halasztás lehetséges, a tandíj 50%-ának befizetésével. Ellenkező esetben a teljes tandíjat be kellett volna fizetni. Persze, hogy inkább halasztottam...
Aztán eltelt az év. Nemrég megkaptam a levelüket, el is mentem a csoportmegbeszélésre (mondanom sem kell, munkahelyről, kikérővel), ahol tudatták velem, hogy várjak egy órát, mert az újak most írják a szintfelmérőt (mondhatták volna előre...). Hát, ez nem ment volna, de nagyon készségesen felajánlották, hogy felhívnak, hogyan alakul az órarend és felírták, hogy én mikor tudnék menni.
Aztán nem hívtak...
E-mailre nem válaszoltak...
Vezetékes telefonjukon többszöri próbálkozásra sem tudtam senkivel beszélni...
Nagy nehezen találtam egy kontaktot, aki közölte velem, hogy mikor lesznek az órák. Ezúttal sem volt szerencsém. Mondván, hogy ő nem tehet róla, de a csoport többi tagjának más időpontok feleltek meg, így az általam preferált időpontokat elvetették.
Ami azt jelentené, hogy a munkahelyről heti két nap két-két órára el kellene lógnom. Illetve szombaton délelőtt, amikor a másodállásomban dolgozom (mert ugyebár valamiből finanszírozni is kellene az iskolát...).

Most itt tartok... Konkrétan: az igénybe vett 24 óráért (+tankönyvcsomagért) 118.000.- Ft-ot fizettem. Esélytelen, hogy órákra tudjak járni és az is, hogy visszakapjam azt a pénzt, amiért semmilyen szolgáltatást nem kaptam, sőt egy évig használták a pénzemet...

Örülnék, ha kapnék valamilyen ötletet, segítséget... Vagy legalább mások is okulnak az esetemből... Szomorú

Üdv.: Darena
Naplózva
csilok

Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: szeptember 07, 2009, 14:58:57 »

sziasztok!
ez egy tényleg szenya cég.A feleségem végig járt egy tanévet de az oktató óra alatt emailezett,meg lazán vette a dolgokat.Egy szóval, sz**t se ért.De ami még idegesítőbb,két napja hívogatnak engem meg a lányomat  a hülye ajánlataikkal,pedig nem adtuk meg a számainkat.Ráadásul a lányomat tanítási idő alatt.Most írtam nekik néhány keresetlen szót ,remélem hatásos lesz és békén hagynak.
Az első hónap után a feleségem is abba akarta hagyni ,de úgy járt mint Ti pénzt vissza és szerződéstől elállni nem lehet.A garantált vizsga meg csak annyit jelent hogy HÁZI vizsgát tudsz tenni.Ez kb annyit ér hogy én aki sose tanult angolul 50%-os vizsgát tudnék tenni mert "segítenek".
Naplózva
Reati

Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: június 07, 2010, 21:05:28 »

Ők vertek át engem is,kihúztak a zsebemből egy csomó pénzt! Dühös
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: