daffi
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2009. 07. 20. 18:48:10 H » |
|
Sziasztok! Műkörmös webáruházból vásároltam, már több mint egy hónapja átutaltam 15000Ft-ot, de a termékeket a mai napig nem kaptam meg. A webáruház kapcsolattartási adatai között csak egy skype, egy msn és egy email cím szerepelt, telefonszám nem, ezt csak akkor vettem észre, mikor már két hete vártam a terméket és szerettem volna felhívni az ügyfélszolgálatot. A skype és az msn cím nem igazol vissza, tehát olyan, mintha nem lenne, az emailekre nem érkezik válasz. Írtam a területileg illetékes Fogyasztóvédelmi Hivatalnak, még nem írtak vissza, de két napja megjelent egy telefonszám is az adatok között amit nem vesz fel senki, akármikor próbálom hívni. Neten kutakodva találtam egy fórumot, ahol kiderült, nem én vagyok az egyetlen, aki így járt ebben a webáruházban, sőt a Teszveszen és Vaterán is árult az üzemeltető, de ott már felfüggesztették. Az az érdekes, hogy sokan megkapták a kifizetett terméket, igaz, van olyan is, aki csak a felét, vagy éppen nem azt kapta amit rendelt. Cserére, visszavásárlásra nincs mód, aki amit kapott, az az övé. Én éppen egy hónapja fizettem, de van aki már kettő... Hivatalosan mit lehet ilyenkor csinálni? Kihez fordulhatunk? Tudom, hogy ezt benéztük és azt hiszem, hogy mindannyiunk nevében mondhatom, hogy többet nem is rendelünk ilyen helyről előre utalással, ezért ennél valami konkrétabbat szeretnék megtudni. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2009. 07. 20. 19:12:56 H » |
|
Gondolom rendorseg es csalas miatt feljelentes. Kerdes, hogy az osszeg eleg-e hozza.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Végvári Attila József
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2009. 07. 20. 19:20:57 H » |
|
A tanulság csupán annyi hogy, soha semmire, ne fizess előre! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2009. 07. 20. 19:37:58 H » |
|
melyik cég volt ez?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
daffi
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2009. 07. 20. 20:24:36 H » |
|
Köszönjük, a tanulságot levontuk...  dimenzio.kontornet.hu Ez a kérdéses webáruház. A feljelentést úgy tudom, hogy csak 20000Ft felett lehet megtenni, ez mondjuk összejönne, mivel többen vagyunk károsultak, de van aki pécsi, van aki pesti... és feltételezem, hogy együtt kéne megjelenni a rendőrségen. Tudja valaki, hogy ennek pontosan mi a menete?
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. 07. 21. 13:11:10 K írta rage77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
andy25
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2009. 07. 21. 20:32:24 K » |
|
Én úgy tudom, hogy 20eFt alatt is lehet feljelentést tenni, de akkor az illetékes jegyző fog eljárni az ügyben.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2009. 07. 22. 05:59:47 Sze » |
|
lehet tenni, de semmi nem fog történni...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
fabrysiheder
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2009. 07. 22. 13:16:13 Sze » |
|
A tanulság csupán annyi hogy, soha semmire, ne fizess előre!  Egyetértek veld, én is úgy vagyok vele, mint feltehetőleg más is, hogy csak akkor fizetek nyugodt szívvel, ha már megérkezett a termék, máskülönben előfordulhatnak visszaélések
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2009. 07. 23. 06:51:45 Cs » |
|
Nekem is megéri azt a plusz 2-300 Ft-ot az utánvét, csak hogy biztosan megkapjam a terméket. Persze, még így sem lehetetlen, hogy féltégla lesz a csomagban...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Trysii
Aktív Fórumozó
Nem elérhető
Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2009. 08. 06. 09:36:40 Cs » |
|
A tanulság csupán annyi hogy, soha semmire, ne fizess előre!  Ez egy marhaság.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Csak teszem a dolgom
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2009. 08. 06. 10:19:28 Cs » |
|
A tanulság csupán annyi hogy, soha semmire, ne fizess előre!  Ez egy marhaság. hagyd... gondolom neki nincs kábeltévéje, víz-gáz számlája, villany számlája, házbiztosítása, autó biztosítása, motorbiztosítása, stb biztosítás-számlája, vagy ezeknek valamilyen kombinációja... lehet tanyán él, ahol nem kell neki semmi...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
veronika1979
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2009. 11. 30. 20:47:23 H » |
|
Kérlek segítsetek! Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de remélem tudtok tanácsot adni hova fordulhatok segítségért. Éppen 1hónapja rendeltem egy utazóágyat egy intenetes webshopból.Online ki is fizettem a terméket.Visszaigazoló mailt kaptam a vásárlásról és a fizetésről. A kereskedő oldalán a termékhez oda volt írva hogy max. szállítási idő 30 nap. 10 nappal késöbb e-mailen érdeklődtem, hogy mikor várhatom a terméket.Azt állították a következő héten megjön a termék külföldről,majd értesítenek. Eltelt újabb 15 nap és nem jelentkezett senki.Ekkor ismét érdeklődtem mailben,mire 30 percen belül felhívtak, hogy sajnálják, de akkor nem kaptak, viszont a hétvégén pontosabban nov.27-én érkezik az újjabb szállítmány és azonnal jelentkeznek.Hát a hétvége is eltelt a mai nap is eltelt és semmi nem történt. Én érzem már kellemetlenül magam, az örökös érdeklődéssel. Gyanítom az ágy sosem lesz meg,de legutóbb a kereskedő már felajánlotta a másik szin vagy termék csere kategóriákat.Bíztató!! A legjobban az dühít az egészben hogy a honlapjukon még mindig fel van tüntetve az utazóágy 4féle szinben akciós áron, de csak pirosban tudna küldeni!!! Hol lehet ezért őket felelőségre vonatni?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Trysii
Aktív Fórumozó
Nem elérhető
Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2009. 11. 30. 21:02:08 H » |
|
Nyilvánvaló, hogy ha nem tartasz igényt a termékre ezek után, a teljes vételár visszajár Neked. Ha nagyon ragaszkodnál hozzá, követelhetnél akár kamatokat is arra az időszakra, amíg a pénzedet használták.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Csak teszem a dolgom
|
|
|
|
SMáté
Vendég
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2009. 11. 30. 21:21:09 H » |
|
Írásban állj el a szerződéstől, indokolnod sem kell, ezt a vonatkozó kormányrendelet lehetővé teszi számodra. De mindenképpen írásban tedd!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rumcajz
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2010. 12. 23. 16:18:12 Cs » |
|
December 19-én rendeltem egy mp4 lejátszót tőlük, az árat el is utaltam rögtön, mert bolti átvételt választottam, s az volt a honlapjukon, hogy az adott termék raktáron van. Az automatikus visszajelzéseket meg is kaptam, csak az nem derült ki belőlük, hogy most akkor mehetek a cuccért, vagy majd még írnak. Küldtem egy e-mailt a vevőszolgálatnak, hogy akkor most melyik? A többi néma csend... Vártam egy napot, aztán másnap - merthogy karácsonyra kellett volna az ajándék - felhívtam telefonon is őket. 2 szám volt megadva, de egyiket se vették fel. Erre elbumliztam a boltba, hogy egyáltalán létezik-e, vagy csak továbbutalja egy automata a pénzem a Kajmán-szigetekre... A bolt megvolt, csak éppen "nem értek rá felvenni a telefont a nagy hajtásban" (3 eladó és rajtam kívül még két határozatlan vevő lézengett a boltban). Legszívesebben elküldtem volna őket tanulmányútra az edigital-ba, hogy lássák, mi az a pörgés. Megígérték, hogy noha még nincs ott az árú, holnapra megjön, és e-mailt is küldenek. Ez volt hétfőn. Nem küldtek. Szerdán(dec.22!) 4 és 5 között hívott egy pasi, hogy bocs, de az a termék nincs is nekik, és karácsony előtt nem is lesz. Most várom, hogy visszautalják a pénzem, mert persze a pénzügyesük már 4-kor hazament. Amit nem értek: 1. ha nincs nekik, miért írják a honlapra, hogy van? 2. ha tudja, hogy nincs miért mondja, hogy másnapra lesz? 3. miért kell karácsony előtt 3 napig szivatni valakit, hogy utána gyomorgörccsel rohangáljak, mint a mérgezett egér, hogy még legyen a gyerekemnek ajándéka? Na tud valaki ennél bénább webshopot.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|