Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 06. 20. 08:02:53 Cs // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Pesti Központi Kerületi Bíróság a 4.B. 24.888/2012/4. ügyet (rágalmazás vétsége miatti büntetőeljárást (volt itteni Admin, jelenlegi Global Moderator, és egy "civil" ellen kezdeményezett) a megnevezett személyekkel kapocslatban megszüntette, a végzés 2013.04.25.-vel JOGERŐS.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Webáruházból vásároltam, nem küldik a kifizetett termékeket  (Megtekintve 8661 alkalommal)
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

A fórum ördöge

« Válasz #15 Dátum: 2010. 12. 23. 16:49:04 Cs »

December 19-én rendeltem egy mp4 lejátszót tőlük, az árat el is utaltam rögtön, mert bolti átvételt választottam, s az volt a honlapjukon, hogy az adott termék raktáron van. Az automatikus visszajelzéseket meg is kaptam, csak az nem derült ki belőlük, hogy most akkor mehetek a cuccért, vagy majd még írnak. Küldtem egy e-mailt a vevőszolgálatnak, hogy akkor most melyik? A többi néma csend... Vártam egy napot, aztán másnap - merthogy karácsonyra kellett volna az ajándék - felhívtam telefonon is őket. 2 szám volt megadva, de egyiket se vették fel. Erre elbumliztam a boltba, hogy egyáltalán létezik-e, vagy csak továbbutalja egy automata a pénzem a Kajmán-szigetekre... A bolt megvolt, csak éppen "nem értek rá felvenni a telefont a nagy hajtásban" (3 eladó és rajtam kívül még két határozatlan vevő lézengett a boltban). Legszívesebben elküldtem volna őket tanulmányútra az edigital-ba, hogy lássák, mi az a pörgés. Megígérték, hogy noha még nincs ott az árú, holnapra megjön, és e-mailt is küldenek. Ez volt hétfőn. Nem küldtek. Szerdán(dec.22!) 4 és 5 között hívott egy pasi, hogy bocs, de az a termék nincs is nekik, és karácsony előtt nem is lesz. Most várom, hogy visszautalják a pénzem, mert persze a pénzügyesük már 4-kor hazament.
Amit nem értek:
1. ha nincs nekik, miért írják a honlapra, hogy van?
2. ha tudja, hogy nincs miért mondja, hogy másnapra lesz?
3. miért kell karácsony előtt 3 napig szivatni valakit, hogy utána gyomorgörccsel rohangáljak, mint a mérgezett egér, hogy még legyen a gyerekemnek ajándéka?
Na tud valaki ennél bénább webshopot.

én ehhez csak annyit tudok mondani, hogy nem karácsony előtt 3 nappal kell elkezdeni gondolkodni, azt vásárolni... hanem előbb, mert tájékozódni kell, mi mit tud, mi hol mennyibe kerül, stb... és ha nem így csinálsz, akkor ilyen pofont kapsz az élettől... Kacsint
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #16 Dátum: 2010. 12. 23. 20:22:09 Cs »

Szerintem nem a panaszos volt a hibás. A bolt szegte meg súlyosan a szerződést, amit nálunk normálisabb jogállamban igen csúnya kártérítési perek szoktak követni. Nálunk meg az a hozzáállás a "menő", amit hellboy képviselt az előbb. Kacsint
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #17 Dátum: 2010. 12. 23. 20:31:56 Cs »

Egyrészt hibás volt a bolt, mert megszegte a szerződést, megígérte, hogy szállít x határidőn belül, amit annak ellenére sem tett, hogy a fogyasztó a szerződés rá eső részét (fizetés) teljesítette. És igen, meg lehetne próbálkozni egy perrel, nagy valószínűséggel megítélne pár év múlva a bíróság részére valamekkora kártérítést. Ettől a gyermeknek nincs idén ajándéka. És ezért a fogyasztó is hibás, mert tény, hogy ha azt akarom, hogy időben, idegeskedés nélkül legyen meg minden családtagomnak az ajándék Karácsonyra, akkor elkezdek már legkésőbb október végén vásárolni (a feleségemnek már júliusban megvettem, de ez azért nagyon extrém eset, nem feltétlenül követendő), mint ahogy meg is tettem. Hiszen a Karácsony nem kiszámíthatatlan, váratlan dolog, ami az emberrel egy életben egyszer történik, hanem van minden évben, és minden évben ugyanakkor van, és azt is lehet tudni, hogy csomóan pár nappal előtte vásárolnak, úgyhogy van rá esély, hogy 23-án már nem lesz beszerezhető az, amit kinéztem. Persze, megvan az esélye annak, hogy én nem érem meg, de legalább a szeretteim ajándéka akkor is el van rendezve...
Naplózva

titok31
titok
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #18 Dátum: 2010. 12. 24. 13:52:00 P »

rumcajz
hát enél bénább websopot /üzletett tényleg kevés van ,remélem azért tudtál a gyereknek venni ajándékot .
Naplózva
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #19 Dátum: 2010. 12. 24. 14:18:17 P »

Fogyasztóvédelmi szempontból releváns hiba a forgalmazó hibája. A fogyasztó emberi hibája teljesen irreleváns fogyasztóvédelmi szempontból.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #20 Dátum: 2010. 12. 24. 19:38:23 P »

A fogyasztó hibájára való rámutatás is része a tudatos fogyasztóvá való nevelésnek, hiszen ha most megtudja, hol hibázott, akkor a jövőben ezt elkerüli, és nem lesz idegeskedés 2 nappal Karácsony előtt. Mert hiába szegett súlyosan szerződést a bolt, neki nincs ajándéka. Pereskedéssel pedig még vagy 3 évig nem is lesz...
Naplózva

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #21 Dátum: 2010. 12. 24. 21:12:54 P »

Ezt akkor másképp gondoljuk. Szerintem nem a fogyasztót kell megtanítani arra, hogy ne higgyen a leírt adatoknak, hanem a forgalmazót kell megtanítani, hogy csak olyat írjon ki, ami igaz is. Ha nem így tesz, akkor meg viselje annak következményeit. Ez megint olyan, mint amikor azt javasoljátok az embernek, hogy ha valahol pórul járt, akkor az a legjobb, ha odébb áll. De ti tudjátok. Kacsint
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #22 Dátum: 2010. 12. 24. 21:16:41 P »

Ha te focimeccsen botladozol a labdában, mert annyira nem vagy képzett, és közben felrúgnak, akkor csak azt kell büntetni, aki felrúgott, vagy téged is meg kell tanítani labdát vezetni, hogy jobb játékos lehess?
Naplózva

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #23 Dátum: 2010. 12. 24. 21:48:01 P »

Ha jobb játékos leszek, akkor felrúghat, vagy akkor már nem fog felrúgni szerinted? Te még sosem láttad felrúgva Zidane-t vagy akármelyik nálam jobb játékost? Mert én még nem láttam, hogy azért állított volna ki a bíró egy játékost, mert bénán focizik. De azért már igen, mert felrúgott valakit. Aki adott esetben nála sokkal jobb játékos volt.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #24 Dátum: 2010. 12. 24. 21:56:50 P »

Természetesen akkor is felrúghatnak, ha jobb játékos leszel. De az alapvető cél az lenne, hogy minél jobb játékos legyél (ezzel esetleg el is kerülve a felrúgást, mert az alattomosan belépő lábat időben észre tudod venni, és át tudod lépni), nem pedig az, hogy minél több  játékost állítsanak ki.
És a piac tisztításának az is egy eszköze, ha a kókler, számlát nem adó, rendelést időre nem teljesítő, stb. szolgáltatókat a fogyasztók minél messzebbre kerülik, nem csak az, ha a hatóságok bírságolják őket. Sőt, az előbbi hatékonyabb eszköz, mert - ahogy látjuk is - a hatósági szankciók sokszor nem megfelelő mértékűek, szemben a széleskörű bojkottal.
Naplózva

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #25 Dátum: 2010. 12. 24. 22:18:32 P »

Emlékeim szerint hellboy tanácsából indultunk ki, aki nem azt tanácsolta, hogy kerülje el az adott céget, hanem azt, hogy korábban vásároljon. Te szintén ezt tanácsoltad, s nem a bojkottot. A korábban történő vásárlással elmondod hogyan kerüli el a a kókler, számlát nem adó, rendelést időre nem teljesítő, stb. szolgáltatókat?
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #26 Dátum: 2010. 12. 25. 10:19:55 Szo »

Úgy, hogy ha hamarabb vásárol, hamarabb kiderül, hogy kókler a cég, és erre tud figyelmeztetni másokat is, akik ezentúl elkerülik őket.
Naplózva

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #27 Dátum: 2010. 12. 25. 19:57:15 Szo »

Most akkor ő a hibás, mert nem derítette ki korábban, hogy a cég az általa vállalt kötelezettségeinek nem tud eleget tenni? Tudjuk mi azt, hogy egyébként - ha nem karácsonyi időszakról lenne szó - akkor tudta-e volna teljesíteni amit vállalt, vagy csak egyedi esetről van szó, amiben a körülmények jelentős szerepet játszottak? Szóval mi a garancia arra, hogy ha korábban rendel tőlük, akkor kiderült volna, hogy baj van velük? Vagyis nem fordulhat elő az, hogy egy korábbi vásárlásnál minden rendben zajlik, de a terheltebb időszakban nem?

Igazából továbbra sem látom értelmét amiatt korholni az illetőt, mert karácsony előtt pár nappal akart vásárolni és nem jóval előbb. Nem ő tehet róla, hogy a vásárlás nem jött össze, a leírása alapján igazából ő mindent megtett annak érdekében, hogy sikerrel járjon, csupán pont olyan céget fogott ki, aki épp alkalmatlan volt a feladatra. Az sem kizárt, hogy mással nem járt volna így. Annak, ha azt mondjuk neki, hogy legközelebb előbb vásároljon karácsonyi ajándékot weben keresztül, az az üzenete, hogy ne vásároljunk webáruházban karácsony előtt, mert nem lehet bízni abban, hogy megkapjuk időben a kívánt terméket. Vagyis nem egy konkrét cég bojkottjára szólítjátok akkor fel, hanem az összes bojkottjára karácsony előtt. Ezt akartátok javasolni?
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #28 Dátum: 2010. 12. 25. 20:17:02 Szo »

OK, másik példa, hátha jobban megérted:
Jegyed van mondjuk a május 20-án 15:00-kor induló repülőre. Kiszámolod az utat, megnézed a BKV menetrendjét meg mindent, és úgy indulsz útnak, hogy az indulás előtt 5 perccel érj oda (tekintsünk el a check intől, csak a példa kedvéért). Ha minden rendben megy, és a BKV is megfelelően teljesíti, amit vállalt, minden gond nélkül eléred a gépet. Azonban történik valami, pl. baleset van, ami miatt nem tud 1,5 órán át tovább menni a busz, te meg jól lemaradsz a gépről. Ebben ez a esetben ki a hibás? Csak és kizárólag a BKV (pedig adott esetben rajta kívülálló okból nem tudta teljesíteni a szerződésben vállaltakat), vagy pedig a te hibád is felmerül, mert az utolsó pillanatban akartál odaérni, nem számolva azzal, hogy a közlekedésnek vannak egyéb résztvevői is, akik esetleg megakadályozhatják a szerződött partneredet az általa vállaltak teljesítésében. Persze, nem kell két nappal korábban kimenni, hogy biztosan odaérj, hanem csak megfelelő rátartással kell indulni, hogy egy kisebb csúszás is beleférjen. Azaz nem két nappal Karácsony előtt kell rendelni, hanem mondjuk két héttel korábban.
Naplózva

asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #29 Dátum: 2010. 12. 25. 21:33:15 Szo »

A logikai bukfenc ott van peldadban, hogy a bkv nem tudja elore igerni a baleset- dugomentesseget, ezaltal az utas idoben torleno leszallitasat, a webaruhaz viszont mar a megrendeles pillanataban tudja kozolni, hogy raktaron van a termek, ergo innentol -kiveve ha nem ilyen balf*szok, mint a panaszosnal- nem tud akadalya lenni az idobeni teljesitesnek. Egyben ramutatnek, hogy dec. 19-i megrendeles eseten 4 teljes munkanap volt karacsony elott, tehat meg az elkesettseg sem biztos, hogy megallja a helyet.
« Utoljára szerkesztve: 2010. 12. 25. 21:35:05 Szo írta asdf » Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: