Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 18. 19:06:36 Szo // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Garanciális ügyintézés  (Megtekintve 4056 alkalommal)
Trysii
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató

« Válasz #30 Dátum: 2009. 10. 26. 00:35:55 H »

Amennyiben a kötelezett a kijavítást nem vállalja, vagy a megfelelő határidőn belül ennek nem tesz eleget, a fogyasztó azt saját maga kijavíthatja, vagy mással kijavíttathatja, és annak költségét a kötelezettre terhelheti.

Magyarán közöld velük, hogy ha nem tesznek pontot az ügy végére, és nem kapod vissza a gépedet hibátlanul, vagy nem adnak egy újat, akkor megcsináltatod a gépet mással, és a javítás költségét fizetési meghagyás formájában fogod tőlük követelni, és ha nem hajlandók kifizetni, akkor majd a bíróságon találkoztok.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #31 Dátum: 2009. 10. 26. 06:06:01 H »

így van. amennyiben viszont jegyzőkönyvezik, hogy a gépnek semmi baja, több teszt lefuttatása is alátámasztja, akki ij, s futhatja köreit, hogy bizonyítsa az ellenkezőjét. én hazavinném, s megnézném mi a szitu, főleg ha szakvéleményezték is...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Behindblue

« Válasz #32 Dátum: 2009. 11. 01. 09:17:36 V »

Az üzlet legutóbb megvádolt azzal, hogy illegális programok voltak a gépen, ez persze nem igaz, kérdeztem tőlük, hogy melyik programról gondolják, hogy illegális, ám erre már nem kaptam meg a választ. Mikor újból kérdeztem, hirtelen előálltak azzal, hogy: na jó, akkor mondjak egy alkatrészt amit kicseréljenek a gépben, és akkor azt kicserélik, de csak egyet mondhatok Szomorú Ez egy elég érdekes megoldás. Azért mert ők nem tudják kivizsgálni, hogy miért fagy a gépen, esetlegesen majd én szívjak.  He
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #33 Dátum: 2009. 11. 01. 12:34:59 V »

az illegális programokat könnyű tisztázni, add oda az összes telepítőlemezét azt kész... ha van. énis ezt szoktam bekérni anno, hogy kizárjam a lehetőségeket, ha többszöri eset van arra, hogy csak otthon (delikvensnél) produkálódik a hiba...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
kovpak

« Válasz #34 Dátum: 2009. 11. 01. 21:45:21 V »

Tudom hogy sok "értelmes " ember van,de a szervíznek mindig az a legegyszerűbb ha kitalálja hogy
szoftveres,áthárítja helyből a felelősséget a userra.Nekem évekkel ezelőtt volt egy esetem egy
tesco gazdaságos Medion nevü notival,Vista volt rajta,hazavittük nézegettük,fagyott,kérdeztük tescot,mondták szervíz,szervíz hümögött,náluk nem produkálta,balhé balhé hátán,kiderült a szervízben hogy alaplap,nem akartak csereutalványt adni,közben kiderült hogy ugye három munkanap a cseregarancia
vissza tescoba,balhé hogy elfelejtettek szólni róla,nagy nehezen kicserélték,cseregép szintén fagyott
kisebb fenyegetőzés után visszaadták a vételárat.Félelmetes hogy mennyire hülyének nézik az embert ha hagyja magát.

Én a helyedben kicseréltetném az alaplapot,ha utána is fagy,te vagy a nyerő,mert az alkatrészcserével elismerik hogy valami gond volt a gépeddel.És tudod mondani hogy benézték a hibát.Szerintem.
Naplózva
Behindblue

« Válasz #35 Dátum: 2009. 11. 03. 07:56:26 K »

Köszönöm, ezt fogom tenni.
Naplózva
tundiandras

« Válasz #36 Dátum: 2010. 02. 21. 15:05:43 V »

Juliusban vettem 1 HP compaq presario laptopot.Karácsonyra elromlott a ventillátora.Január 6-án vitték el a szakszervizbe, február 18-án még mindig azt modták, hogy 5 hét a javitás.
Kértem cseregépet, vagy teljes cserét de elutasitották a kérelmemet, hogy javitják.Mit tehetek a 12 hét javitási idővel??szükslégem van a gépre, Közben kellett vegyek egy másik gépet a munkámhoz.
Kérek tanácsokat,mit tehetek.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #37 Dátum: 2010. 02. 21. 17:42:56 V »

hol vetted? hova adtad le? ki vitte szervizbe? vettek fel jegyzőkönyvet? mire hivatkozva utasították el csereigényedet? mit jelent, hoyg elromlott a ventilátor?
Naplózva

gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #38 Dátum: 2010. 02. 21. 17:45:58 V »

Tudom hogy sok "értelmes " ember van,de a szervíznek mindig az a legegyszerűbb ha kitalálja hogy
szoftveres,áthárítja helyből a felelősséget a userra.
Nekem évekkel ezelőtt volt egy esetem egy
tesco gazdaságos Medion nevü notival,Vista volt rajta,hazavittük nézegettük,fagyott,kérdeztük tescot,mondták szervíz,szervíz hümögött,náluk nem produkálta,balhé balhé hátán,kiderült a szervízben hogy alaplap,nem akartak csereutalványt adni,közben kiderült hogy ugye három munkanap a cseregarancia
vissza tescoba,balhé hogy elfelejtettek szólni róla,nagy nehezen kicserélték,cseregép szintén fagyott
kisebb fenyegetőzés után visszaadták a vételárat.Félelmetes hogy mennyire hülyének nézik az embert ha hagyja magát.

Én a helyedben kicseréltetném az alaplapot,Azt majd kicseréli a szervíz, ha jogosnak véli!ha utána is fagy,te vagy a nyerő,mert az alkatrészcserével elismerik Az alkatrészcserével semmit sem ismernek el, max a segítőkészséget. HA ISMERI VALAKI EZT A SZÓThogy valami gond volt a gépeddel.És tudod mondani hogy benézték a hibát.Szerintem.

Na ilyen hozzászólás is megérne egy egynapos kizárást.
UTÁLOM A KOLLEKTÍV LEFIKÁZÁSÁT A SZOLGÁLTATÓKNAk
Mégha Te írod mint "modi" akkor is!
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #39 Dátum: 2010. 02. 21. 17:58:09 V »

ezt benézted szerintem... Mosolyog
Naplózva

gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #40 Dátum: 2010. 02. 21. 18:00:30 V »

Hogy érted?
Naplózva
tundiandras

« Válasz #41 Dátum: 2010. 02. 21. 18:27:02 V »

A ventillátor zörgött. Az Elektro Worldben vettem, a  HP hivatalos szervize a  chs.küldött futárt a gépért,akik a Flextronics szervizébe vitték.Állitolag.Azota hiába hivogatok bárkit, még javitják,nincs alkatrész, cserelehetöséget elutasitották. Nincs erre lehetöség azt mondták.Január 6-a ota nincs gépem azota kellett vegyek 1 másikat, hogy tudjak dolgozni,mert a munkámhoz kell.
Mit lehet még tenni??
Naplózva
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #42 Dátum: 2010. 02. 21. 20:47:54 V »

Na ilyen hozzászólás is megérne egy egynapos kizárást.
UTÁLOM A KOLLEKTÍV LEFIKÁZÁSÁT A SZOLGÁLTATÓKNAk
Mégha Te írod mint "modi" akkor is!

Az a bajod, hogy te minden, szolgáltatót ért negatív kritikát magadra veszel. Sehol nem volt kollektív lefikázás, de te jól a szájába igyekeztél adni. Vigyorog Ha jobban értenél a számítástechnikához meglepődnél, hogy mennyi dilettáns embert találni azon a területen. Akár akarva, akár akaratlanul, de jól hangzó(értsd szakmainak hangzó, de valójában tartalmilag lózungnak számító) szöveggel simán elhitetik a felhasználókkal, hogy a userben van a hiba. Aztán ennek a valódi szakemberek isszák meg a levét. Úgyhogy gyakorlatilag te a dilettánsokat véded ilyenkor.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #43 Dátum: 2010. 02. 21. 20:56:50 V »

Hogy érted?

kovpak nem moderátor, legalábbis itt nem...  a többit, lehet ez nem lesz ínyedre, de Csaba elmondta...
Naplózva

Oldalak: 1 2 [3]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: