« Dátum: 2009. 12. 14. 13:53:46 H » |
Üdvözlök mindenkit. Nekem egy olyan kérdésem lenne. Ha egy notebook javitásánál hivatalos szervizben azt mondják én hibámból történt a kár. Kifizetem az új alaplapot kit illet meg a hibás alkatrész? Az új alaplaphoz mi jár? Jótálás stb.... 56000 az új alaplap és egy gx701-es tipusú készülékről van szó..... válaszokat előre is köszönöm
Ha engem illet a hibás alkatrész milyen jogokkal élhetek ha nem kapom meg?
« Utoljára szerkesztve: 2009. 12. 14. 13:57:18 H írta bomba05 »
« Válasz #1 Dátum: 2009. 12. 14. 14:18:46 H » |
hát elég összetett az ügy...
jótállásos volt a gép vagy sem? független szakértő bizonyította, hogy te okoztad vagy csak ők állították?
ami tény, a hibás alkatrész a te tulajdonod az újat amit meg belevásároltál, evidens hogy megint... ha a javítás, alkatrészárral együtt meghaladta a 20e hufot, akkor fél év jótállást kötelező vállalni rá.
Naplózva
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
« Válasz #2 Dátum: 2009. 12. 14. 14:27:06 H » |
Jótálásos igen de felsleges mivel én törtem ki az usbt. Tehát elvileg régi alaplapot vissza kell adniuk. Ha estleg nem adák átt milyen jogokkal élhetek?
A notebookra még 2010 októberéig van jótállás!
« Válasz #3 Dátum: 2009. 12. 14. 14:33:59 H » |
nos akkor is a tied a régi... kérd meg őket mutassák fel, melyik jogszabályra hivatkozva veszik el tőled azt... ha nem adják, vetess fel jegyzőkönyvet amiben kéred, írj be a vk-ba, s jelezd nekik, hogy mész vele most a területileg illetékes NFH-hoz bejelentést tenni...
a gép többi részére él a jótállás vásárlással kezdve, az usb-re a fél év ha több volt 20nál...
« Válasz #4 Dátum: 2009. 12. 14. 17:03:49 H » |
Hali köszönök mindent vk az a panaszkönyv?
asdf
TF2 Tagok

Hozzászólások: 5.814
« Válasz #5 Dátum: 2009. 12. 14. 17:21:33 H » |
Ha fizetos a javitas, akkor tied a kiszerelt cucc es lemondhatsz rola ha olyanod van.
« Válasz #6 Dátum: 2009. 12. 14. 18:47:55 H » |
Hali köszönök mindent vk az a panaszkönyv?
a vk a vásárlók könyve. olyan, hogy panaszkönyv, nincs. régen ugyan ez volt a neve, s ez maradt meg az emberek tudatában....  azért változtattak a nevén, mert nem csak panaszkodni lehet bele...
Hozzászólások: 477
« Válasz #7 Dátum: 2011. 07. 26. 21:30:59 K » |
Hasonló gyors kérdés:
jövő héten cserélik jótállás keretin belül a mobilom alaplapját. igényt tarthatok a régi alaplapra?
üdv.
rage77
Global Moderator

Hozzászólások: 29.951
Fórum beleugató
« Válasz #8 Dátum: 2011. 07. 26. 21:52:45 K » |
Ha jótállásban cserélik, nem. Azzal számol el a szerviz a forgalmazó/gyártó felé.
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 5.304
« Válasz #9 Dátum: 2011. 07. 27. 08:51:14 Sze » |
Hozzászólások: 477
« Válasz #10 Dátum: 2011. 07. 27. 09:13:50 Sze » |
Köszi a választ!
« Válasz #11 Dátum: 2011. 07. 27. 09:17:40 Sze » |
Bár nem mai a korábbi történet, de ma már rendőrt is lehet hívni, ha az említett módon eltulajdonítják tőled a hibás alkatrészt. Szerintem nem szeretné semelyik szervizes leadni a cipőfűzőjét, úgyhogy ezt megszellőztetni hatékonyabb lehet, mint a vásárlók könyve. Vagy a kettőt kombinálhatják is.  ezt neked kellene a legjobban tudnod, hogy miért nem adják oda a hibás alaplapot ha jótállásos a cucc....