Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 19. 21:59:00 V // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Samsung tv garancia  (Megtekintve 13481 alkalommal)

WWW
« Válasz #105 Dátum: 2012. 05. 22. 12:03:14 K »

lehet én vagyok béna de a te tipusodat nekem nem hozza ki... Mosolyog
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."

WWW
« Válasz #106 Dátum: 2012. 05. 22. 12:05:04 K »

hogyan szűkítettél? mert nekem erre a hibára sem lehetséges a szűrés....

Incus

Hozzászólások: 4

« Válasz #107 Dátum: 2012. 05. 22. 13:34:40 K »

LE40N87BD tipust néztem, mert csak az található
hgzoli
Moderátor
****

Hozzászólások: 5.964

« Válasz #108 Dátum: 2012. 05. 22. 21:23:10 K »

Kedves Zoli!
Köszi a választ! Tisztában vagyok a jótállási és a szavatossági idővel, de nem tudom felfogni azt a hibát, melyet a gyártó úgy magyaráz, hogy attól keletkezik ez a hiba, ha nem kapcsolom be hosszabb ideig a készüléket. Más gyártóknál ilyen hiba miért nem fordul elő?
A gyártó ilyet nem írt. A gyártó azt írja, ha hosszabb ideig nem volt bekapcsolva a készülék, kattanó hang hallatszik. Ha a kattanó hang többször hallatszik,és a készülék rendellenesen működik, akkor meghibásodott. Az hol van leírva, hogy ennek megelőzésére ki-be kell naponta kapcsolgatni, ill. ha ezt elmulasztod, akkor emiatt a készülék meghibásodik?
Ez valószínűleg a készülék tápegységének hibája. A kattanás egy relé hangja lehet, a több kattanás pedig attól van, hogy próbál bekapcsolni, így a relé többször is behúz, de: vagy a készülék egy áramköre hibás, túláramot vesz fel, így a táp néhány próbálkozás után letilt. Vagy maga a készülék tápegysége hibásodott meg.
Tápegység (vagy bármilyen más) hiba minden típusnál előfordul.
Naplózva

Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek.
"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison

Hozzászólások: 12

« Válasz #109 Dátum: 2012. 08. 20. 05:37:28 H »

Helló!

Lehet, hogy nem jó helyre írok ezért előre is elnézést.
A címben említett típusú tv-t 2012.04.19.-én vásároltam, kb 1 hónapra rá elkezdett szét esni a kép a magasabb frekin jövő csatornáknál de úgy hogy néha csak színek látszódtak és ugrott a hang is. Szolgáltató ( digi) megkeresése tiszaújvárosban, kiszálltak megnézték a hibát és közölték, hogy ez tv hiba. Szervizzel felvéve a kapcsolat, szerelő jön, alaplap csere. Utána ismét jelentkezik ez a hiba. Ismét telefon, szerelő jön meggyőződik a hibáról, (amit egyébként a másik 6100-as sorozatú tv nem produkál). A tv-t elvitte még 07-hó végén, hogy csere. A héten fogja vissza hozni, mert a központ nem engedélyezte a cserét.
Az ember nem ezt várná egy 150000 ft-os készüléktől és a szerviztől.

Kérlek segítsen aki tud, hogy mit tudok tenni?

WWW
« Válasz #110 Dátum: 2012. 08. 21. 09:26:29 K »

vidd vissza a vásárlás helyére, vetess fel jegyzőkönyvet a hibáról, jegyezd le benne, hoyg már volt benne alaplapcsere is, meg elvitték cserére, de valamiért mégsem. tekintve, hoyg a jog egyértelműen nyilatkozik arról, hogy ilyen esetben vagy javítani vagy cserélni kell lehetőség szerint, a javítás nem hozott eredméynt, cserélje ki. a forgalmazó az a kereskedelmi egység ahol vetted, őket kötelezi a jog betűje. ha a csere sem hoz eredményt, akkor kp vissza. viszont kardoskodni senki sem fog helyetted, neked kell végigjárni. ha valahol elakadsz, vagy falba ütközöl, akkor a kezedben lévő papírok alapján bejelentés NFH-nak, hoyg korlátoznak fogyasztói jogaid gyakorlásában. amit ők kivizsgálnak, s az elkövetett jogsazbályi vétségeket "jutalmazzák". de tv-ért pk sem fognak harcolni, az a te reszortod. sikerességed azon fog múlni, hoyg mennyire tartasz ki jogaid mellett. Kacsint

Hozzászólások: 12

« Válasz #111 Dátum: 2012. 08. 21. 15:39:40 K »

Köszi a választ!
 Akkor vissza viszem, ha meg lesz a tv. Mivel nem helyben vettem, ezért egyeztessek-e a bolttal telefonon?

Üdv.

Hozzászólások: 12

« Válasz #112 Dátum: 2012. 08. 26. 19:01:40 V »

Üdv.

Vissza kaptam a tv-t e a hiba még mindig fennáll. Gondolom a vásárlás időpontja ilyenkor már nem számít. Esetleg tudsz-e mondani hivatkozási alapot, vagy elég a fogyasztói jogokra hivatkozni.

Köszi előre is.

WWW
« Válasz #113 Dátum: 2012. 08. 27. 08:56:57 H »

ahol vetted ott add le minőségi kifogással, vetess fel jegyzőkönyvet a 49/2003-as gkm rendelet értelmében, s jelezd, hoyg csak a cserét vagy hajlandó elfogadni, mivel a javítás nem hozott eredmény, s hibásan kaptad vissza készülékedet. hivatkozási alap a Ptk ezen passzusa, megtalálható mindkettő itt a panaszfalon is a jogok s lehetőségek szektor alatt, nyomtasd ki tanulmányozd át. ás vidd el reklamációdnál.

Hozzászólások: 12

« Válasz #114 Dátum: 2012. 08. 27. 17:54:10 H »

Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást.
Holnap megyek a boltba.

További sok sikert mindenkinek.

Hozzászólások: 12

« Válasz #115 Dátum: 2012. 08. 28. 13:56:20 K »

Üdv!

Én kis naiv azt hittem hogy segítőkészebbek az üzletben de sajnos nem. Vissza vittem a tv-t és kértem a cserét a jegyzőkönyv felvétele után, de azt a választ kaptam, hogy majd Ők elküldik szervizbe és bevizsgáltatják. Ha a szerviz kiadja a csereutalványt, akkor cserélik csak. Ja az üzletvezető úgy tett amikor a fogyasztóvédelemre hivatkoztam, hogy azok beszélnek mindent. Nem akartam vele vitába szállni, hogy a jogszabályokat ki ismeri jobban ha nem a fogyasztóvédelem.
Ezek után fogtam magam és a jegyzőkönyvvel be mentem a Kormány ablakhoz és panaszt tettem a forgalmazó üzlettel szemben. Várom a fejleményeket és majd jelentkezem.
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 5.304

« Válasz #116 Dátum: 2012. 08. 28. 14:05:55 K »

Nagyon fontos, hogy az üzlet feléd tartozik kötelezettséggel. Az, hogy ők aztán miként bokszolják le a gyártóval, az legyen az ő harcuk. De ettől függővé nem tehetik, hogy teljesítik-e a feléd fennálló kötelezettségüket. Vagyis ha megfelelő határidőn belül nem tudják megjavítani, akkor cserélni kötelesek akkor is, ha nekik a gyártó nem cserél. Ha egyiket sem tudják teljesíteni, akkor lehetőséged nyílik az elállásra.

Hozzászólások: 12

« Válasz #117 Dátum: 2012. 08. 28. 15:26:14 K »

Köszi a tanácsot de sajnos már ott hagytam Miskolcon a tv-t, mivel Én Tiszaújvárosi vagyok. Egyébként egyáltalán nem lehetett vele cseréről beszélni. Várom a fogyasztóvédelem jelentkezését.

Hozzászólások: 12

« Válasz #118 Dátum: 2012. 09. 05. 11:04:56 Sze »

Helló!

Most kaptam meg a levelet az NFH-tól, amiben azt írják, hogy "érdemi vizsgálat nélkül elutasítják" a panaszom a bolt ellen ahol vettem a készüléket.
Várom a választ a Samsungtól is, mivel írtam egy levelet és kértem a tv cseréjét. Mellékeltem nekik a jegyzőkönyvet, jótállási jegyet és leírtam a hibát, valamint azt is, hogy mióta húzódik az ügyem. Majd jelentkezem ha új fejlemény lesz.
rage77

Hozzászólások: 29.949

Fórum beleugató

« Válasz #119 Dátum: 2012. 09. 05. 11:46:43 Sze »

Mit írtál a panaszba?

Oldalak: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!