|
hellboy
|
 |
« Válasz #105 Dátum: 2012. 05. 22. 12:03:14 K » |
|
lehet én vagyok béna de a te tipusodat nekem nem hozza ki... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #106 Dátum: 2012. 05. 22. 12:05:04 K » |
|
hogyan szűkítettél? mert nekem erre a hibára sem lehetséges a szűrés....
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
Incus
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #107 Dátum: 2012. 05. 22. 13:34:40 K » |
|
LE40N87BD tipust néztem, mert csak az található
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #108 Dátum: 2012. 05. 22. 21:23:10 K » |
|
Kedves Zoli! Köszi a választ! Tisztában vagyok a jótállási és a szavatossági idővel, de nem tudom felfogni azt a hibát, melyet a gyártó úgy magyaráz, hogy attól keletkezik ez a hiba, ha nem kapcsolom be hosszabb ideig a készüléket. Más gyártóknál ilyen hiba miért nem fordul elő?
A gyártó ilyet nem írt. A gyártó azt írja, ha hosszabb ideig nem volt bekapcsolva a készülék, kattanó hang hallatszik. Ha a kattanó hang többször hallatszik,és a készülék rendellenesen működik, akkor meghibásodott. Az hol van leírva, hogy ennek megelőzésére ki-be kell naponta kapcsolgatni, ill. ha ezt elmulasztod, akkor emiatt a készülék meghibásodik? Ez valószínűleg a készülék tápegységének hibája. A kattanás egy relé hangja lehet, a több kattanás pedig attól van, hogy próbál bekapcsolni, így a relé többször is behúz, de: vagy a készülék egy áramköre hibás, túláramot vesz fel, így a táp néhány próbálkozás után letilt. Vagy maga a készülék tápegysége hibásodott meg. Tápegység (vagy bármilyen más) hiba minden típusnál előfordul.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek. "Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
|
|
|
pisti3580
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #109 Dátum: 2012. 08. 20. 05:37:28 H » |
|
Helló!
Lehet, hogy nem jó helyre írok ezért előre is elnézést. A címben említett típusú tv-t 2012.04.19.-én vásároltam, kb 1 hónapra rá elkezdett szét esni a kép a magasabb frekin jövő csatornáknál de úgy hogy néha csak színek látszódtak és ugrott a hang is. Szolgáltató ( digi) megkeresése tiszaújvárosban, kiszálltak megnézték a hibát és közölték, hogy ez tv hiba. Szervizzel felvéve a kapcsolat, szerelő jön, alaplap csere. Utána ismét jelentkezik ez a hiba. Ismét telefon, szerelő jön meggyőződik a hibáról, (amit egyébként a másik 6100-as sorozatú tv nem produkál). A tv-t elvitte még 07-hó végén, hogy csere. A héten fogja vissza hozni, mert a központ nem engedélyezte a cserét. Az ember nem ezt várná egy 150000 ft-os készüléktől és a szerviztől.
Kérlek segítsen aki tud, hogy mit tudok tenni?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #110 Dátum: 2012. 08. 21. 09:26:29 K » |
|
vidd vissza a vásárlás helyére, vetess fel jegyzőkönyvet a hibáról, jegyezd le benne, hoyg már volt benne alaplapcsere is, meg elvitték cserére, de valamiért mégsem. tekintve, hoyg a jog egyértelműen nyilatkozik arról, hogy ilyen esetben vagy javítani vagy cserélni kell lehetőség szerint, a javítás nem hozott eredméynt, cserélje ki. a forgalmazó az a kereskedelmi egység ahol vetted, őket kötelezi a jog betűje. ha a csere sem hoz eredményt, akkor kp vissza. viszont kardoskodni senki sem fog helyetted, neked kell végigjárni. ha valahol elakadsz, vagy falba ütközöl, akkor a kezedben lévő papírok alapján bejelentés NFH-nak, hoyg korlátoznak fogyasztói jogaid gyakorlásában. amit ők kivizsgálnak, s az elkövetett jogsazbályi vétségeket "jutalmazzák". de tv-ért pk sem fognak harcolni, az a te reszortod. sikerességed azon fog múlni, hoyg mennyire tartasz ki jogaid mellett.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pisti3580
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #111 Dátum: 2012. 08. 21. 15:39:40 K » |
|
Köszi a választ! Akkor vissza viszem, ha meg lesz a tv. Mivel nem helyben vettem, ezért egyeztessek-e a bolttal telefonon?
Üdv.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pisti3580
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #112 Dátum: 2012. 08. 26. 19:01:40 V » |
|
Üdv.
Vissza kaptam a tv-t e a hiba még mindig fennáll. Gondolom a vásárlás időpontja ilyenkor már nem számít. Esetleg tudsz-e mondani hivatkozási alapot, vagy elég a fogyasztói jogokra hivatkozni.
Köszi előre is.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #113 Dátum: 2012. 08. 27. 08:56:57 H » |
|
ahol vetted ott add le minőségi kifogással, vetess fel jegyzőkönyvet a 49/2003-as gkm rendelet értelmében, s jelezd, hoyg csak a cserét vagy hajlandó elfogadni, mivel a javítás nem hozott eredmény, s hibásan kaptad vissza készülékedet. hivatkozási alap a Ptk ezen passzusa, megtalálható mindkettő itt a panaszfalon is a jogok s lehetőségek szektor alatt, nyomtasd ki tanulmányozd át. ás vidd el reklamációdnál.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pisti3580
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #114 Dátum: 2012. 08. 27. 17:54:10 H » |
|
Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást. Holnap megyek a boltba.
További sok sikert mindenkinek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pisti3580
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #115 Dátum: 2012. 08. 28. 13:56:20 K » |
|
Üdv!
Én kis naiv azt hittem hogy segítőkészebbek az üzletben de sajnos nem. Vissza vittem a tv-t és kértem a cserét a jegyzőkönyv felvétele után, de azt a választ kaptam, hogy majd Ők elküldik szervizbe és bevizsgáltatják. Ha a szerviz kiadja a csereutalványt, akkor cserélik csak. Ja az üzletvezető úgy tett amikor a fogyasztóvédelemre hivatkoztam, hogy azok beszélnek mindent. Nem akartam vele vitába szállni, hogy a jogszabályokat ki ismeri jobban ha nem a fogyasztóvédelem. Ezek után fogtam magam és a jegyzőkönyvvel be mentem a Kormány ablakhoz és panaszt tettem a forgalmazó üzlettel szemben. Várom a fejleményeket és majd jelentkezem.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #116 Dátum: 2012. 08. 28. 14:05:55 K » |
|
Nagyon fontos, hogy az üzlet feléd tartozik kötelezettséggel. Az, hogy ők aztán miként bokszolják le a gyártóval, az legyen az ő harcuk. De ettől függővé nem tehetik, hogy teljesítik-e a feléd fennálló kötelezettségüket. Vagyis ha megfelelő határidőn belül nem tudják megjavítani, akkor cserélni kötelesek akkor is, ha nekik a gyártó nem cserél. Ha egyiket sem tudják teljesíteni, akkor lehetőséged nyílik az elállásra.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pisti3580
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #117 Dátum: 2012. 08. 28. 15:26:14 K » |
|
Köszi a tanácsot de sajnos már ott hagytam Miskolcon a tv-t, mivel Én Tiszaújvárosi vagyok. Egyébként egyáltalán nem lehetett vele cseréről beszélni. Várom a fogyasztóvédelem jelentkezését.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pisti3580
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #118 Dátum: 2012. 09. 05. 11:04:56 Sze » |
|
Helló!
Most kaptam meg a levelet az NFH-tól, amiben azt írják, hogy "érdemi vizsgálat nélkül elutasítják" a panaszom a bolt ellen ahol vettem a készüléket. Várom a választ a Samsungtól is, mivel írtam egy levelet és kértem a tv cseréjét. Mellékeltem nekik a jegyzőkönyvet, jótállási jegyet és leírtam a hibát, valamint azt is, hogy mióta húzódik az ügyem. Majd jelentkezem ha új fejlemény lesz.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator