Gou
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #90 Dátum: 2012. 01. 25. 11:09:26 Sze » |
|
Sziasztok,
Köszi a hozzáoszlásokat.
Amikor a szervizt hívtam és közölték velem hogy mi a helyzet akkor mondta hogy ezt az vizsgálatot nem fogadom el. A készüléket rendeltetésszerűen használtam. Az volt hogy egyik nap bekapcsoltam és nem működött. A házban az összes készülék rendesen működőik csak ezzel szált el.
Kérdeztem hogy ha nem fogadódom el ezt az eredményt akkor mi a teendő?! Erre azt mondta hogy nem tudja. De megkérdezi mára és még azt is hogy mennyibe kerülne a nem garanciális szerviz díj
Egyenlőre itt tartunk.
azt hogy érted hogy ezzel szállt el? hát az baj, ha nem tudja mi a teendő.... amúgy meg tuti nem független az a szakértői vélemény, de alapvetően, ha nem értesz vele egyet, akkor neked kellene bizonyítani egy másikkal, hoyg nem arról van szó... fizetős javítást ne fogadd el, ragaszkodj a garanciális ügyintézéshez, s jelezd, megjavíttatod magad, s fizetési meghagyást nyújtasz be a cég ellne az összegről, amiből per is lehet... amúgy hol vetted menniyért? Azt mondta a szerviz hogy túlfeszültséget kapott a készülék és ettől eléget egy panel benne. Itt vettem: http://ipon.hu/webshop/product/samsung_ue32d5500rw_32/178912 még 118.750 Ft-ért. A szervizük meg AAG Plus Kft.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #91 Dátum: 2012. 01. 25. 11:37:51 Sze » |
|
Én kérném, hogy a szakvéleményt adják írásba és akkor adják vissza a készüléket. Aztán független szervizzel bevizsgáltatnám és utána döntenék, hogy hogyan tovább. Ez a túlfeszültséges kifogás tipikusan lerázós szövegnek tűnik. Amíg az ő szervizük mondja, semmiképp nem hinném el. Nem tudom egyébként, hogy hol érte túlfeszültség, de a hálózati oldalon szokták védeni túlfeszültség ellen a készülékeket. Persze ez nem szentírás és a konkrét készülék kapcsolási rajza nincs előttem. Azonkívül felhívnám még a Samsung ügyfélszolgálatát is, hogy nincs-e valami ismert hiba, ami miatt egyik pillanatról a másikra nem kapcsol be a készülék, hátha...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #92 Dátum: 2012. 01. 25. 17:31:17 Sze » |
|
A saját szervizük által adott vélemény nem független, márpedig, ha mentesülni kívánnak a jótállási kötelezettségüktől, akkor csak és kizárólag független szakvéleménnyel tehetik. A vásárlás helyével vedd fel a kapcsolatot, és mondd nyugodtan, hogy a panaszfal.hu-n kaptad a tanácsot. Fent vannak a feketlistánkon, és tudnak is róla...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szofia
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #93 Dátum: 2012. 04. 01. 20:08:21 V » |
|
Sziasztok!
Vettünk 2 éve egy samsung plazma tv-t amiben most szépen kiment egy sor.Anno amikor vettük kötöttünk rá egy biztosítást is, ami állítólag mindenre érvényesíthető, még akkor is ha összetörjük a tv-t. Felhívtam a biztosítót ami azonnal tovább adta az ügyet a szervíznek.Ma el is vitték a készüléket, viszont a jótállási jegy nincsen meg.Kijelzőt kell a tvn cserélni ami a szervizes szerint úgy 100 ezer ft. A kérdésem az, hogy a számlánk meg van, azt elvitte a szervizes, de azt mondta a jótállási jegy mindenképpen kell, mert a samsung cég az ilyen.Ha még sem találjuk akkor köteles a biztosító fizetni vagy ilyenkor mi történik? A szervizes szerint ez még a garanciális idő (2 év) és csak ezután jön amit a biztosító vállalt.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #94 Dátum: 2012. 04. 01. 23:21:53 V » |
|
49/2003.GKM rendelet:
2. § Ha a fogyasztó szavatossági igényt kíván érvényesíteni a fogyasztói szerződés tárgyát képező szolgáltatást nyújtó forgalmazóval (a továbbiakban: forgalmazó) szemben, a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot.
Tehát elég a számla, ráadásul el is ismerték, hogy benne van még a 2 év jótállási időben.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #95 Dátum: 2012. 04. 01. 23:53:48 V » |
|
Mi az, hogy elvitte a számlátokat???  Azonnal szerezzétek vissza!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #96 Dátum: 2012. 04. 02. 08:12:20 H » |
|
se számla, se "garjegy", se átbvételi(?), se tv... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #97 Dátum: 2012. 04. 02. 08:14:15 H » |
|
Se pénz! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #98 Dátum: 2012. 04. 02. 08:14:40 H » |
|
jah, kihagytam valóban... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
szofia
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #99 Dátum: 2012. 04. 02. 11:19:16 H » |
|
Köszi a segítséget! Beszéltünk az üzlettel ahol vettük a tv-t, tudnak garanciajegyet kiállítani számla ellenében.Aztán felhívtuk a szervizest aki mondta, hogy majd amikor meg van a garijegy akkor faxoljuk el vagy email-ben küldjük és így ha legközelebb adódik valami a tv-vel ez már nem is kell.Egyébként átvételi elismervényt kaptunk tegnap és a tv is kész ma estére, ha arra járnánk el is hozhatnánk. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Incus
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #100 Dátum: 2012. 05. 22. 10:24:40 K » |
|
Kérdésem az lenne, hogy találkozott e már valaki LCD TV esetében olyan hibával, hogy ha nem kapcsolja be naponta a tv-t akkor az csak kattog és nem müködik? A készüléket 2007. Decemberében vásároltam igen borsos áron (320 ezer), bízva abban, hogy megint 10 évre rendben van a tévézésem. Az idén nem volt bekapcsolva kb 2 hétig. Bekapcsolás után csak kattog, azon kívül nem csinál semmit. Szerintem ilyet nem lenne szabad csinálnia, mert az ismerőseim körében is vannak különböző márkájú LCD-k. Többen sokat vannak külföldön és hazatérésük után a bekapcsolt készülékek működnek. (LG, Sony, Toshiba) Nagyon bosszant, azért vettem a Samsungot, mert azt hittem ez a legjobb márka. Ilyet még nem hallottam, hogy naponta ki-be kell kapcsolni, mert különben ez a hiba jelentkezik. Erre a hibára utalás sehol nem volt a vásárláskor és a használati utasításban sem. Röhej, hogy naponta ki-be kell kapcsolni a készüléket, hogy müködjön? Ez nem fogyasztó megtévesztése kategoria? Mit tehetek? Ez a hiba más márkáknál is előfordúl?
A Samsung oldalán a Támogatások cím alatt találtam az alábbi hibára való utalást: "Termék : TV/Audio/Video > Televíziók > LCD TV LÉPÉS 1 : LCD TV hibaelhárítása: A hibaelhárítási folyamat megismerése LÉPÉS 2 : Áramellátási probléma LÉPÉS 3 A televízió kattanó hangot ad, amikor be- vagy kikapcsolom. Ha hosszú ideig nem használta a készüléket, illetve esetenként kikapcsoláskor kattanó hangot adhat a készülék. Ha ezt követően normálisan működik, nincs ok az aggodalomra.
Ha azonban többször is kattanó hang hallható, és a készülék rendellenesen működik, valószínűleg meghibásodás történt. A rendellenes működés magában foglalja (de nem kizárólagosan) az alábbi jelenségeket: • Nem kapcsol be"
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #101 Dátum: 2012. 05. 22. 10:51:42 K » |
|
Nem kell naponta ki-be kapcsolni.
"Ha hosszú ideig nem használta a készüléket, illetve esetenként kikapcsoláskor kattanó hangot adhat a készülék. Ha ezt követően normálisan működik, nincs ok az aggodalomra."
Itt csak arról van szó, hogy esetenként kattanó hangot ad a készülék ki, ill. bekapcsoláskor. Ez nem hiba.
Ha azonban többször is kattanó hang hallható, és a készülék rendellenesen működik, valószínűleg meghibásodás történt. A rendellenes működés magában foglalja (de nem kizárólagosan) az alábbi jelenségeket: • Nem kapcsol be"
Hiba akkor van, ha a kattanó többször is hallható, és a készülék mégsem kapcsol be. A készülék, ami elmúlt 4 éves, meghibásodott. Miután valószínűleg már nincs jótállás a készüléken, saját költségen mejavíttathatod. Szó sincs arról, hogy ez a hiba annak a következménye lenne, hogy nem kapcsolgattad naponta ki-be. Ez nem követelmény, és a hiba jelentkezésével semmiféle összefüggésben nincsen. A fogyasztó megtévesztéséről pedig szó sincs, senki nem állította, hogy a készülék nem romolhat el. Ha ez jótállási időn belül következik be, a készüléket ingyen javítják, ha jótállási időn kívül, akkor ez a Te költséged.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek. "Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
|
|
|
Incus
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #102 Dátum: 2012. 05. 22. 11:37:26 K » |
|
Kedves Zoli! Köszi a választ! Tisztában vagyok a jótállási és a szavatossági idővel, de nem tudom felfogni azt a hibát, melyet a gyártó úgy magyaráz, hogy attól keletkezik ez a hiba, ha nem kapcsolom be hosszabb ideig a készüléket. Más gyártóknál ilyen hiba miért nem fordul elő?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #103 Dátum: 2012. 05. 22. 11:38:43 K » |
|
ezt hol olvasod, hoyg ettől van? mert én nem látom....
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Incus
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #104 Dátum: 2012. 05. 22. 11:50:10 K » |
|
|
|
|