Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 18. 06:59:40 Szo // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: beépíthető elektromos sütő  (Megtekintve 4523 alkalommal)
bikejj

Nem elérhető Nem elérhető

« Dátum: 2010. 03. 11. 12:05:21 Cs »

Sziasztok!

2008. szeptemberében vásároltam egy elektromos beépíthető sütőt, melyet egy villanyszerelő szakember helyezett üzembe 2009. szeptemberében. A sütő meghibásodott, a légkeverés nem működik benne, a többi része igen.. Felhívtuk a szakszervízt, ahol azt mondták, nincs rá garancia, mivel nem az ő szakembere kötötte be a gépet. Valóban létezik ilyesmi? És erre miért nem hívják fel a figyelmet vásárláskor? Ezek szerint egy csillárt sem köthet be egy "mezei" villanyszerelő?He Ahhoz is a gyártót kell segítségül hívni?
Becsapva érzem magam, mert ha tudom, hogy nincs így garancia a termékre, akkor átgonodlom a vásárlást: mert ezek szerint a bekötést külön fizetnem kellene, vagyis a termék garancia nélküli összege volt csak feltüntetve vásárláskor..
Nyilvánvalóan nem a bekötés hibájából adódik a probléma, mert akkor az már rögtön előjött volna (remélem nem tévedek), illetve akkor a sütő többi részét is érintené szerintem.
Mit tehetek ilyen esetben? Valóban nincs garancia?
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #1 Dátum: 2010. 03. 11. 12:16:57 Cs »

elektromos berendezés nem "beüzemelés köteles", csak a gázkészülékek (gáztörvény, jogaim lehetőségeim topicban). amennyiben a termékedre jótállás vonatkozik, menj be oda ahol vetted, s tégy panaszt, vetess fel jegyzőkönyvet az egészről, s hagyd, hoyg intézkedjenek. minden 10 kg-nál nehezebb termékért a forgalmazónak kötelessége menni, mert nem szállítható tömegközlekedési eszközön (többek között)... a bizonyítás terhe is az övék, hogy a meghibásodás a bekötésre vezethető e vissza (ha igen, elzárkózhatnak valóban) a jótállás teljes ideje alatt. az importőr, s csatlósa (megbízott szerviz/hálózat) csak javasolhatja a saját emberük általi bekötést, nem kötelezheti, az jogsértő lenne.

tehát vissza, jegyzőkönyv felvét, leírsz bele mindent, s kérd a kijavítását. ha azt nem tudják, akkor cseréjét, ha azt sem akkor a kp jár vissza. ha elzárkóznak a jegyzőkönyv felvételétől, akkor vásárlók könyve, abba beírni mindent, s mehetsz a területileg illetékes NFH-hoz bejelentést tenni, hoyg súlyosan korlátoznak fogyasztói jogaid gyakorlásában, s kéred tőlük az ügy kivizsgálását...

fontos tudni, hogy minden a határozott fellépéstől függ. Kacsint nyomtasd ki a vonatkozó jogszabályokat (49/2003 gkm, 151/2003 gkm, Ptk) abban benne van minden részletesebben amit írtam.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
bikejj

« Válasz #2 Dátum: 2010. 03. 11. 12:21:06 Cs »

Nagyon köszönöm a gyors válaszod, bízom benne, hogy hamarosan megoldódik az ügy.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #3 Dátum: 2010. 03. 11. 12:25:20 Cs »

légy határozott. esetleg elmondhatnád hol vetted, s milyen márkáról van szó, hátha tudok segíteni...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
bikejj

« Válasz #4 Dátum: 2010. 03. 11. 12:31:06 Cs »

a Metro áruházban vettük, és electrolux a márka. Épp most beszélt a párom ismét a szervízzel, majd' 10ezer forintért jönnek a helyszínre. És állítják, nincs rá garancia.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #5 Dátum: 2010. 03. 11. 12:37:38 Cs »

a Metro áruházban vettük, és electrolux a márka. Épp most beszélt a párom ismét a szervízzel, majd' 10ezer forintért jönnek a helyszínre. És állítják, nincs rá garancia.

metro-ban kellene reklamálnod, nem az elektrolux-szal szájkaratézni... Kacsint nem kérhetnek pénzt kiszállásért amennyiben 2 éven belül vagy (tehát jótállási időben!!!). olyan nincs hogy nincs garancia, megfelelő bizonyítás mellet kivonhatja magát a felelősség alól a forgalmazó.... de mint mondtam, bizonyítani kell, nem előre közölni hasra.

melyik város?
Naplózva

bikejj

« Válasz #6 Dátum: 2010. 03. 11. 12:46:52 Cs »

A Metro áruház az M3-as kivezető szakaszánál van, talán Fóti Metro, a szakszervíz Budapesti, a helyszín, ahol javítani kellene pedig 45 km-re innen, Aszód mellett.
Köszönöm a segítséget, felveszem akkor a Metroval a kapcsolatot.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #7 Dátum: 2010. 03. 11. 14:39:36 Cs »

sorozatosan átverik az embereket - ez büntetendő kategória már - szerintem mindenképpen jelezni kellene az NFH-nak, mert mások nem találják meg a fórumot, vagy nincs internetük és bedőlnek ennek az átverésnek. Bizonyára nemcsak a panaszos reklamációját intézik ilyen módon.
Naplózva
bikejj

« Válasz #8 Dátum: 2010. 03. 11. 17:51:13 Cs »

Felhívtam a Metro-t, ahol közölték, hogy ők ezzel a kérdéssel nem foglalkoznak, forduljak a márkaszervizhez, de egyébként is egy év a garancia. Ugyanannyi egy 70ezres sütőnek, mint egy 2ezer forintos hajszárítónak?
A jótállási jegyen az van, idézem: a több fázisra kötendő berendezések esetében a jótállási igény csak akkor érvényesíthető, ha a térítésköteles üzembehelyezést az erre feljogosított szerviz elvégezte, és a jótállási jegyen ezt igazolta.  Tehát az amúgy is kötelező garancia csak akkor él, ha ezt külön megvásárolom?
A jegyen az van még, hogy az elektromos-gáz kombinált tűzhelyek 24 hónap jótállást kapnak. Mivel a főzőlapom gázos, a sütő elektromos, akkor ez most ide sorolható? Vagy majd ezt is megmagyarázza a szerviz, hogy ez nem ide tartozik?
Naplózva
titok31
titok
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #9 Dátum: 2010. 03. 11. 18:39:32 Cs »

szerintem akor ezért mondhaták neked hogy nincs rá garancia márkaszervizben mert hogy a gáz-és elektromos is ,igy viszont már csak márkaszervizes kötheti be persze pénzért ,de majd jön nálam kicsit hozáértöbb és ö majd megmondja .
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #10 Dátum: 2010. 03. 11. 20:29:34 Cs »

Szerintem mivel 2008-ban vette, jotallas mar nincs, csak szavatossag (leven az electrolux szarrago es 1 evet ad asszem mindenre), ergo a vevonek kell bizonyitania barmit. Ha a szakszerviz uzemelte volna be, na akkor velhetoleg meg most is jotallasos lenne, mert abban az esetben a beuzemeles datumatol indult volna a gari, ha jol tippelek.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #11 Dátum: 2010. 03. 11. 20:40:24 Cs »

jól tippelsz, de electrolux mindenre kettő évet ad... még a zanussikra is...
Naplózva

asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #12 Dátum: 2010. 03. 11. 21:07:43 Cs »

Direkt megneztem a markabolton, 1 evet irnak. Most akkor mennyi? Mosolyog (meg a mosogepunkre is egyet adtak csak)
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #13 Dátum: 2010. 03. 11. 21:15:21 Cs »

hm, én mikor még a saturnban voltam, ott bizony az összeshez két évet adtak... A4es félbehajtva enyves papír fehér alapon kék betűk, és embléma a garjegye... mind 24 hónap volt...
Naplózva

bikejj

« Válasz #14 Dátum: 2010. 03. 12. 09:59:45 P »

Ez egy nagyon jó stratégiája a cégnek, zavart keltenek, nem fogalmaznak egyértelműen (mert azt megértenénk), így minden felelősség alól különböző magyarázatokkal kihúzhatja magát. Szóval 10ezerért jön ki a szakszervíz, és ebben a javítás még benne sincs. Ennyiért csak rápillant.
Nem tudom, hogy melyik utat válasszam, hagyjam az egészet a francba, próbálkozzak egy helyi szakinál, aki lehet, hogy ennyiért meg is javítja a sütőt, vagy maradjak annál, hogy kijön a szakszervíz, kifizetem a számlát, majd a fogyasztóvédelemhez fordulok, de persze előbb jól felvetetem jegyzőkönyvbe náluk is a problémámat....
Naplózva
Oldalak: [1] 2 3 4   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: