Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 18. 12:42:34 Szo // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 3 4 5 6 7 [8]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Lg lcd tv és a szerviz  (Megtekintve 16637 alkalommal)
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

Fórum beleugató

« Válasz #105 Dátum: 2012. 02. 26. 10:13:58 V »

Hol vásároltad a készüléket? Kik azok az ők, akik állítják, hogy mechanikus behatás eredménye a sérülés? Fontos tudni, hogy jótállási időben (alapesetben 1 év a vásárlástól számítva) a hibát független szakvéleménnyel kell igazolnia a boltnak, ahol vetted. Ha ő mondja rá, az nem elég, ha a saját szerződött szervizpartnere mondja, szintén nem jó.
Naplózva

boso

Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #106 Dátum: 2012. 03. 28. 15:23:27 Sze »

Sziasztok!

2009 júniusában vettem egy 42" LG LCD tv-t, az Electro World-ben (Budaörs).
2 hete elkezdett a képernyő fele fekete lenni, a fekete folt szélén meg elmosódott, vöröses a kép. Főleg bekapcsolás után pár percig, de később is néha előjön a hiba.
Nyugta, jótállási jegy megvan, felkerestem az azon található listából a legközelebbi szervizt.
Ott közölték, hogy igaz, hogy még szavatossági időn belül vagyok, de az Electro World nem az LG Magyarországtól vette a készülékeket, hanem Csehországból.
Electro World ugye meghalt, LG Mo. meg nem szokta vállalni a szavatosságot az EW-ben vásárolt cuccokra a fentiek miatt.
Azért jelzik az LG Mo-nak hátha, de ne számítsak sok jóra. Péntekre jósolták, hogy meglesz a hiba oka, de azt mondták, valószínű többe lenne a javítás mint egy új tv.
Arra a kérdésemre, hogy akkor én most beszoptam egy 190 ezres tv-t 2és fél év használat után, határozott bólintás volt a válasz.
Fogyasztóvédelemnél szintén ezt mondták, meg azt, hogy max. az EW-től kérhetném a szavatosságot, de őket még csak nem is perelhetem emiatt, mert nem Bt. volt, hanem kft.
Kérdésem, hogy mit tehetek? Én arra gondoltam, hogy mégiscsak az LG Mo-tól kéne kérnem a szavatosságon belül a javítást/cserét, mert hát akkor is egy LG, és itthon vettem, nem úgy hoztam be más országból. Nem értem a hozzáállásukat, nem jobb nekik megoldani, mint hogy elterjedjenek az ilyen esetek, és emiatt vásárlókat veszítsenek?
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

Fórum beleugató

« Válasz #107 Dátum: 2012. 03. 30. 18:31:02 P »

Az LG Magyarországnak semmi köze a tévédhez, mert ő semmilyen kapcsolatban nem állt azzal, akitől vetted. Maximum azt kérheted számon, akitől az EW vette, vagy végső esetben a gyártót. Én is multinál dolgozom, és mi sem foglalkozunk azzal, aki mondjuk a határszélen lakva megveszi az osztrákoktól ugyanazt a cuccot, amit itthon is megvehet. És miután az osztrákok nem fognak neki idejönni problémamegoldásra, elég hamar átszoktak ránk, mert mi meg kimegyünk. Igaz, nem tévét árulunk, hanem olyan dolgokat, amikkel kicsit több probléma lehet, mint a tévével...
Naplózva

gyuluskaje

« Válasz #108 Dátum: 2012. 03. 31. 07:15:47 Szo »

Üdv!
2011.12.08.-án vettem webshopban egy LG42LW659s tipusú televíziót.

Budapesten a Nagyvárad téren vettem át a készüléket egy pick-pack ponton.

Így nem volt lehetőségem az árú kipróbálására.A cég akitől a készüléket megrendeltem Hódmezővásárhelyen tartózkodik.

Az új készülék beüzemelését követően,3db pixelhibát észletem mivel az LG Magyarország 72óra pixelgaranciát vállal az új készülékekre,

regisztráltam a terméket és bejelentettem a hibát E-mailben az LG fele és jelentettem a webshopnak is.Az LG megis kerestt,és kiküldték a szakszervizes kolegát aki megállapította

hogy,a hiba 72órán belül következett be a készülékben.Kiállította a csereutalványt,és mondta hogy fordúljak az eladó szervhez és díjmentesen cserélniük kell a készüléket.

Aztis mondta,hogy még véletlenül sem adjam ki a hibás készüléket addig a kezemből amíg nincs meg a cserekészülék,mert lehet hónapokat várhatok rá.

Ezek után megkeresetm E-mailben az eladó szervet,és csatoltam nekik a cserére jogosító iratot.Mondtam nekik mivel nekem még megér annyit,ha megvan a cserekészülék elviszem a hibás készüléket

és így nem kerül nekik plusz költségbe a csere.Erre azt válaszolták,hogy vigyem el és majd ha megvan a cserekészülék akkor leszállítják.Mondtam nekik,hogy ilyen feltételek mellett biztos nem fogom

elvinni a hibás készüléket.Az hogy felajánlottam nekik,hogy elviszem Hódmezővásárhelyre a hibás készüléket az egy gesztus volt feléjük,mert a vásárlás helye Budapesten volt a Nagyvárad téren.

Több heti levelezgetés után sikerűlt elérnem,hogy megrendelik a cserekészüléket és ha megérkezik akkor értesítenek és elviszem a hibásat.Folyamatosan tartom velük a kapcsolatot,viszont a csere ügyében

semmilyen előrelépés nem történt.Kifogások persze vannak "hiánycikk,megrendeltem de jött meg a szállítmánnyal,majd talán a jövőhéten".Legutóbb már azt mondták,hogy akarom kicseréltettni Xhónap használat után?!

Nekem a szervizes azt mondta,mivel olyan problémája van a készüléknek amitől még lehet használni,egész addig használhatom amíg a cserekészüléket megnem kapom.Én mindent elkövettem azért,hogy kicseréljék

a hibás készüléket.Nem az én hibám,hogy ez ennyire elhúzódik.

Szeretném a segítségüket kérni,hogy végre hozzájussak ahoz az árúhoz,olyan feltételekkel,olyan minőségben ahogy azt megrendeltem,és kifezettem.

Csak azt szeretném kapni a pénzemért,amit ígértek se többet se kevesebbet,úgy gondolom ehez jogom van.

Ezt elküldtem e-mailben az ofeirodának,csatolva minden iratot.Már lassan egy hónapja,de még nem érkezett válasz.

Az lenne a kérdésem,hogy melyik szervhez kellene elküldeni a panaszlevelem,hogy érdemben foglalkozzanak velem?

Segítségüket előreis köszönöm!

Tisztelettel!

Gyula
Naplózva
robag400

« Válasz #109 Dátum: 2012. 03. 31. 13:01:06 Szo »

Először is kár volt a szervizhez fordulni előbb, mivel 8 napon belül távollévők között kötött szerződés esetében indoklás nélkül elállási jogod van, de sajnos ez elúszott már. Véleményem szerint (amire majd megerősítést várok) oda kell nekik adnod a cserekészüléket mert úgysem fognak addig foglalkozni vele, illetve mindenképpen fel kell venni egy jegyzőkönyvet amiben rögzíted a csere vagy kijavítás iránti igényed, jelen esetben csere ha elismerte a szerviz. Valamint megjelölnek egy időpontot amit törekednek betartani. A panaszodat beírhatod a vásárlók könyvébe, amire 30 napon belül kötelesek válaszolni, ha ennek nem tesznek eleget bejelentheted az nfh-nak. De a panasszal is fordulhatsz egyből az nfh felé, de szerintem érdemes előbb beírni a vásárlók könyvébe.
Naplózva

„Csak egy vagyok, de vagyok; nem tehetek meg bármit, de valamit tehetek; s minthogy nem tehetek meg bármit, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek.”
Edward E. Hale
boso

« Válasz #110 Dátum: 2012. 04. 07. 17:25:13 Szo »

Az LG Magyarországnak semmi köze a tévédhez, mert ő semmilyen kapcsolatban nem állt azzal, akitől vetted. Maximum azt kérheted számon, akitől az EW vette, vagy végső esetben a gyártót. Én is multinál dolgozom, és mi sem foglalkozunk azzal, aki mondjuk a határszélen lakva megveszi az osztrákoktól ugyanazt a cuccot, amit itthon is megvehet. És miután az osztrákok nem fognak neki idejönni problémamegoldásra, elég hamar átszoktak ránk, mert mi meg kimegyünk. Igaz, nem tévét árulunk, hanem olyan dolgokat, amikkel kicsit több probléma lehet, mint a tévével...

Azért én nem Ausztriából, Csehországból/Szlovákiából stb. vettem, hanem Budaörsön, akkor még az országban az egyik legnagyobb ( ha nem a legnagyobb ) elektronikai áruházlánc üzletében. Szerintem senki nem gondolta, hogy az Electro World behal egy év múlva, amikor ott bármit is vásárolt, és majd bukja a garanciát. Azért az nem a "Kis és Társa" műszaki cikk bolt a körúton kategória volt. Ok, értem, a jogszabály szerint CSAK rajtuk lehet követelni a szavatosságot, tehát akitől közvetlenül vettem. De hogy én azért szívok, mert az EW a csehektől hozta a tv-t, érdekes. Aki meg olyan boltban vette, amelyik az LG Mo-n keresztül szerezte be, annak meg vállalja az LG Mo a szavatosságot? Az enyém ugyanolyan LG. Az LG Magyarország nem a dél-koreai LG gyár hivatalos képviselete?
Emiatt nem vágom a hozzáállásukat. Üzletpolitikailag sem. Amúgy a jelenlegi autóm 2 évesen vettem, Németországból lett behozva, és amíg garanciális volt, bármelyik márkaszervizbe vihettem, ingyen csinálták, ha baja volt. Autóknál működik?

Egyébként azóta fejlemény van.
A szervizben azt mondták, hogy valami kábelt kell cserélni, 9400 ft-ért megcsinálják. Elfogadtam, elvittem a tv-t, megcsinálták, hazahoztam. Még nincs egy hete hogy itthon van a tv, és pont ma elkezdte ugyanazt a hibát produkálni.
A javításra van 3 hónap garancia. Erre a garanciára is vonatkozik a 10kg fölötti el/visszaszállítási kötelezettsége a szerviznek?
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #111 Dátum: 2012. 04. 10. 07:07:42 K »

nem, sjanos nem. nem foglalkozik a témakörrel aza jogszabály ami ide passzol.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #112 Dátum: 2012. 04. 10. 08:35:36 K »

Itt szerződésben vállalt jótállásról van szó, így a szerződésben foglaltak szerint terheli jótállási kötelezettség a javítószolgáltatót. Ha nincs ilyen, legközelebb írásban kell ilyet kérni.
Naplózva
boso

« Válasz #113 Dátum: 2012. 04. 10. 12:07:27 K »

Köszi a válaszokat!

Majd beszámolok a fejleményekről, hátha valakinek hasznos lesz.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 3 4 5 6 7 [8]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: