Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 20. 23:24:30 H // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 [2] 3 4   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: beépíthető elektromos sütő  (Megtekintve 4550 alkalommal)
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 5.304

« Válasz #15 Dátum: 2010. 03. 12. 10:44:26 P »

Felhívtam a Metro-t, ahol közölték, hogy ők ezzel a kérdéssel nem foglalkoznak, forduljak a márkaszervizhez, de egyébként is egy év a garancia. Ugyanannyi egy 70ezres sütőnek, mint egy 2ezer forintos hajszárítónak?

Nem hajthatnak el! A Metro a jótállásra kötelezett feléd. Személyesen kell bemenni és határozottan intézkedni. A szerződés közted és a Metro között jött létre, a jótállásra/szavatosságra kötelezett a Metro. Az ő teljesítési segédjük az Elektrolux márkaszerviz.

WWW
« Válasz #16 Dátum: 2010. 03. 12. 11:08:36 P »

igen, kérdés az hoyg veszie a fáradságot, s kiáll a jogaiért... Mosolyog
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."

Hozzászólások: 10

« Válasz #17 Dátum: 2010. 03. 12. 11:15:07 P »

Ezeket el is mondtam nekik. (mármint az ügyintézőnek a telefonba, merthogy a metro is legalább 40 kmre van tőlünk, nem tudtam eddig személyesen elmenni, de ha ez kell...legalább jegyzőkönyvet vetethetek fel. )
Már volt egy vitás esetünk a metroval, akkor abból jól jöttünk ki, és valóban csak némi határozottság és önbizalom kellett.. de ott tiszta sor volt minden, nem volt ilyen kusza...
Úgy érzem, akasztják a hóhért, sokat tanulok tőletek (köszönöm), ahogy olvasgatom a fórumot, úgyanis én is garanciális ügyintézéssel is foglalkozom Mosolyog

WWW
« Válasz #18 Dátum: 2010. 03. 12. 11:17:13 P »

telefonon nem intézünk semmit... csak személyesen... és ez az ügy nem kusza, világos mint a nap...

Katus

Hozzászólások: 8.176

« Válasz #19 Dátum: 2010. 03. 12. 12:15:19 P »

azért az egy kicsit pikáns, hogy a panaszos is hasonló témákkal foglalkozik, mégsem tudja, sőt a felvilágosítás ellenére sem biztos a dolgában

Hozzászólások: 10

« Válasz #20 Dátum: 2010. 03. 12. 13:01:50 P »

:Dnaná, hogy nem vagyok biztos a dolgomban,ahol én dolgozom, az egy egészen más tészta, többek között azért,mert nagyon nagyon készségesek vagyunk. A cégem forgalmazó, vannak viszonteladóink, így a nagy harcokat nem mi vívjuk, hanem a viszonteladók. Ha a fogyasztó közvetlenül hozzánk fordul, és segítséget kér, mi szakvéleményt adunk a hibáról, ha a mi vagyunk a hunyók, szó nélkül javítjuk, ha viszont a viszonteladónk, aki a terméket szállítja, beépíti, akkor már bonyolultabb a helyzet. Ha a javítást elvégezzük, akkor a viszonteladónak számlázunk. Ha nem végezzük el a javítást, akkor felhívjuk a végfogyasztó figyelmét, hogy garanciális igényét a viszonteladónál intézze, akinek alkatrészeket biztosítunk, ha nem ő okozta a problémát. A viszonteladók többségének is vannak szakemberie,akik ezzel foglalkoznak.. Akiknek nincs, oda mi megyünk... De nálunk legalább biztosan tudom, mely termékre hány év a garancia, és nem lehet kimagyarázni... Biztosan itt is voltak/lesznek problémás esetek, de amióta itt vagyok, egész jó a tapasztalatom, mert tényleg segíteni próbálunk, és nem azon agyalni, hogy járhatna a fogyasztó még rosszabbul.

A sütőre pedig most egyáltalán nem tudom, hogy mennyi idő a gari, mert most vagy egy év, vagy kettő, attól függ, hova soroljuk. Plussz ugye a kikötés, hogy csak akkor él a gari, ha ők kötik be...
A szavatosság az megint más kérdés, de ugye akkor nekem kellene hívnom egy független szakvéleményt adó szakit, aki állítja, hogy a sütő eleve rossz lehetett, mert alig használtuk, a légkeverés pedig tönkrement benne.
Ami biztos, és tapasztaltam is , hogy a határozott asztalracsapás ilyen esetekben tényleg hatásos, úgyhogy a hétvégén bemegyek a metroba, és az asztalra csapok:)

Hozzászólások: 10

« Válasz #21 Dátum: 2010. 04. 14. 16:44:58 Sze »

Sziasztok!

Szeretném megköszönni a segítségeteket. Eljutottunk oda, hogy a sütőnek semmi baja. Működik rendeltetésszerűen, így a szerviznek nem volt mit javítani, nem találtak hibát. Azért kíváncsi vagyok, meddig marad így... majd biztos akkor lesz vele megint gond, amikor már a szavatosság is lejár.
Még egyszer köszönök mindent.

Üdvözlet!

WWW
« Válasz #22 Dátum: 2010. 04. 14. 16:55:19 Sze »

namost ha nem volt baja, akkor miért panaszkodtál itt? mert hibás dolog nem öngyógyul... Mosolyog

Katus

Hozzászólások: 8.176

« Válasz #23 Dátum: 2010. 04. 14. 21:52:03 Sze »

Sziasztok!

Még egyszer köszönök mindent.

Üdvözlet!

hát ezt most meg kellene jobban magyarázni - mi vaaaan?
titok31
titok

Hozzászólások: 7.581

« Válasz #24 Dátum: 2010. 04. 15. 18:33:30 Cs »

ezt én se értem .

Hozzászólások: 10

« Válasz #25 Dátum: 2010. 04. 19. 09:01:08 H »

Abban maradtunk a szervízzel, hogy kijönnek gariban, megnézik mi a baj, és utána tudják megmondani, hogy a javítást garanciális keretek között el tudják-e végezni, vagy nem. Kijöttek, a sütőn semmi hibát nem találtak, valóban azóta is tökéletesen működik. Előtte viszont többször is leverte e biztosítékot, és a légkeverés beindításakor pedig hangosan zörgött. A szerelő széttárta a kezét, lehet, hogy érintkezési hiba, ezt ő most nem tudja megállapítani, mert a sütő működik.
Ha ismét hibát észlelünk, kijönnek ismét, de már nem gariban. Felhívtam a villanyszerelőt, megnézte a sütőt, de jól van bekötve, érintkezési hiba nem valószínű. Most várok, hogy meddig fog működni a sütő. Papírokat eltettem, legközelebb is határozott és kemény leszek:)
gmkiev

Hozzászólások: 9.493

« Válasz #26 Dátum: 2010. 04. 19. 18:54:44 H »

Kár, hogy nem én vagyok a szervize a berendezésednek.
Akkor nem kellett volna ennyit vitáznod. Előre befizeted az illetményemet, oszt ha jótállásban el lehet simítani visszaadom, ha nem jótállásos a hiba, akkor a díj a legjobb helyen van.
No ilyen egyszerű ez, az ilyen nagyszerű fogyasztókkal.
"ahol én dolgozom, az egy egészen más tészta, többek között azért,mert nagyon nagyon készségesek vagyunk"

No ezt mindenki így is gondolta közülünk! Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Asszem tömjént érzek!

Hozzászólások: 5.562

« Válasz #27 Dátum: 2010. 04. 20. 06:04:26 K »

nem kénkőszagot? Kacsint Vigyorog

Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
titok31
titok

Hozzászólások: 7.581

« Válasz #28 Dátum: 2010. 04. 20. 07:41:18 K »

ez már off volt  Vigyorog

Hozzászólások: 5.562

« Válasz #29 Dátum: 2010. 04. 20. 08:34:46 K »

tudom. Vigyorog
de nagyon jól esett. Kacsint Vigyorog Vigyorog

Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
Oldalak: 1 [2] 3 4   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!