Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 23. 01:20:57 Cs // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 3 [4]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: beépíthető elektromos sütő  (Megtekintve 4573 alkalommal)
hgzoli
Moderátor
Aktív Fórumozó
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #45 Dátum: 2012. 05. 24. 16:53:35 Cs »

Egy villanyóra cserénél összecserélni a vezetékeket...... Ha 1 fázisú az óra, bejön 1 fázis, és egy 0. Elmegy 1 fázis és egy 0.  Ezt összecserélni, na ahhoz különleges képességek kellenek.
Naplózva

Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek.
"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #46 Dátum: 2012. 05. 24. 18:30:59 Cs »

Arrol mar nem is beszelve, hogy 99.9999%-os valoszinuseggel a villanyora felkapcsolasakor a standby-ban levo fogyasztok rugnak egyet a villanyoran, meg ha utana fogyasztas epp nem is latszik (latszik az, csak turelmesnek kell lenni Mosolyog ). Szoval az, hogy csereli, ujrakoti, felkapcsolja es nem tortenik semmi, annak azert gyanusnak kellett volna lennie (na meg annyi rutinnak is kene lenni bennuk, hogy mielott lekoti az orat, csekkolja, hogy akkor epp porog-e, hogy varjon-e fogyasztast ujrainditas utan, de azert alapvetoen egy ilyen faek egyszerusegu dolgot nem kene elrontani, ez az alapelvaras, no de hat aki dolgozik, hibazik, ma en is pl rosszul raktam fel egy procihutot (eletemben kb. eloszor), aztan boot utan jajveszekelt a bios, hogy cpu temperature warning van Mosolyog ).
Naplózva
ego
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #47 Dátum: 2012. 05. 24. 18:38:23 Cs »

talán leverhette a biztit a hirtelen nagy áramfelvétel amikor az összes fogyasztó egyszerre kapcsolt be a lakásban??
Naplózva

Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #48 Dátum: 2012. 05. 24. 18:48:23 Cs »

Nálunk a vezérléseknél mindennapos gond, hogy 230 V helyett 244 körül mérünk.
Naplózva
hgzoli
Moderátor
Aktív Fórumozó

« Válasz #49 Dátum: 2012. 05. 24. 19:04:56 Cs »

A szolgáltatott villamos energia feszültség jellemzői: az MSZ EN 50 160. szabvány előírásai szerint: Kisfeszültség névleges értékei és tűrése: 400/230V (±10%)
Hálózati frekvencia: 50 Hz (+2% –2%)

230+23= 253        230-23= 207
Sajnos, ez benne van a tűrésben. Hogy ezt a gyártók is tudják-e, ill. hogy ehhez mit szólnak az elektromos berendezések, az egy másik kérdés.
Naplózva

Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek.
"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #50 Dátum: 2012. 05. 24. 19:08:08 Cs »

Ez nem tűrés ez kiba....ás!
Naplózva
hgzoli
Moderátor
Aktív Fórumozó

« Válasz #51 Dátum: 2012. 05. 24. 19:23:00 Cs »

Egyetértek! Különös tekintettel arra, hogy pl. a villásdugóra (is) az van írva: 250V 15A.
Naplózva

rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #52 Dátum: 2012. 05. 24. 20:21:07 Cs »

Ez nettó kib*szás szerintem is. Nálam 209 V van stabilan (ennyi jön az oszlopról, nem bent van baj), így viszont a hegesztőapparátom nem működik stabilan (marha nehéz ívet fogni).
Naplózva

hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #53 Dátum: 2012. 05. 24. 21:24:39 Cs »

hát ha van rá mód, énsem fognám meg az ívet... Nevet
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
hgzoli
Moderátor
Aktív Fórumozó

« Válasz #54 Dátum: 2012. 05. 24. 21:29:43 Cs »

Nem beszélve arról, hogy ahány százalékkal nagyobb a hálózati feszültség, a tisztán ohmos fogyasztóknál annyi százalékkal nagyobb a fogyasztás, tehát a számla is. Egy villanyboyler esetén legfeljebb annyival hamarabb fűt fel, de pl egy 60W-os hagyományos izzólámpa esetén az a +10% (66W) nem nagyon észlelhető, de a sok kicsi sokra megy elve miatt a szolgáltatónak nem kevés + lóvé, amit a fogyasztó akarata nem nagyon tud befolyásolni. Amúgy már a 220-ról 230-ra történő átálláskor is kaszáltak egy nagyot, mert az akkor még szinte kizárólagosan használt izzólámpák (miután az ellenállásuk nem változott), arányosan ennyi többletfogyasztást okoztak.
Naplózva

Wagner
Vendég
« Válasz #55 Dátum: 2012. 05. 24. 22:00:31 Cs »

Hu, ha ezt már én sem értem, kedves barátaim:
-  U= IxR
 - P= UxI

Vagyis:

Feltaláltuk az "örökmozgót", vagy mást.

T.: wágner
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #56 Dátum: 2012. 05. 24. 22:27:56 Cs »

Hmmmm, nekem +5 -10% remlik 230V-ra, de lehet, hogy rosszul emlekszem (nem msz-bol, szolgaltatoi aszf-bol), de mondom, lehet, hogy tevedek Mosolyog
Naplózva
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**

« Válasz #57 Dátum: 2012. 05. 25. 00:42:10 P »

Nálunk a vezérléseknél mindennapos gond, hogy 230 V helyett 244 körül mérünk.

Mivel méritek? Merülő elemes multiméter is tud csodákat mérni.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #58 Dátum: 2012. 05. 25. 07:40:36 P »

talán leverhette a biztit a hirtelen nagy áramfelvétel amikor az összes fogyasztó egyszerre kapcsolt be a lakásban??

akkor, amikor elfogadták a reklamációt azt mondták, hogy eredetileg a valamilyenszínű vezetékeket eredetileg rosszul színezték -tehát rossz színbe csomagolták - már nem emlékszem milyet mivel kevertek - de ezek a jó emberek szín szerint kötötték vissza az új órába a madzagokat. Ez a történet kb. 8-10 éves, akkoriban kezdtek külsősökkel dolgozni.

kiev: én ezt a példát arra hoztam, hogy vannak olyan szakemberek is (hivatalból ) akik nem azok, csak annak látszanak
Naplózva
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Elérhető Elérhető

« Válasz #59 Dátum: 2012. 05. 25. 19:49:54 P »

"én ezt a példát arra hoztam, hogy vannak olyan szakemberek is (hivatalból ) akik nem azok, csak annak látszanak"

Lévén, fél orzság, vagy talán egész, szakembereinek munkáit veszem át nap mint nap, így látok érdekeseket.
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 [4]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: