|
hgzoli
|
 |
« Válasz #45 Dátum: 2012. 05. 24. 16:53:35 Cs » |
|
Egy villanyóra cserénél összecserélni a vezetékeket...... Ha 1 fázisú az óra, bejön 1 fázis, és egy 0. Elmegy 1 fázis és egy 0. Ezt összecserélni, na ahhoz különleges képességek kellenek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek. "Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #46 Dátum: 2012. 05. 24. 18:30:59 Cs » |
|
Arrol mar nem is beszelve, hogy 99.9999%-os valoszinuseggel a villanyora felkapcsolasakor a standby-ban levo fogyasztok rugnak egyet a villanyoran, meg ha utana fogyasztas epp nem is latszik (latszik az, csak turelmesnek kell lenni  ). Szoval az, hogy csereli, ujrakoti, felkapcsolja es nem tortenik semmi, annak azert gyanusnak kellett volna lennie (na meg annyi rutinnak is kene lenni bennuk, hogy mielott lekoti az orat, csekkolja, hogy akkor epp porog-e, hogy varjon-e fogyasztast ujrainditas utan, de azert alapvetoen egy ilyen faek egyszerusegu dolgot nem kene elrontani, ez az alapelvaras, no de hat aki dolgozik, hibazik, ma en is pl rosszul raktam fel egy procihutot (eletemben kb. eloszor), aztan boot utan jajveszekelt a bios, hogy cpu temperature warning van  ).
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ego
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #47 Dátum: 2012. 05. 24. 18:38:23 Cs » |
|
talán leverhette a biztit a hirtelen nagy áramfelvétel amikor az összes fogyasztó egyszerre kapcsolt be a lakásban??
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Mene,Tekel,Ufarszin!Similis simili gaudet.
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Elérhető
|
 |
« Válasz #48 Dátum: 2012. 05. 24. 18:48:23 Cs » |
|
Nálunk a vezérléseknél mindennapos gond, hogy 230 V helyett 244 körül mérünk.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #49 Dátum: 2012. 05. 24. 19:04:56 Cs » |
|
A szolgáltatott villamos energia feszültség jellemzői: az MSZ EN 50 160. szabvány előírásai szerint: Kisfeszültség névleges értékei és tűrése: 400/230V (±10%) Hálózati frekvencia: 50 Hz (+2% –2%)
230+23= 253 230-23= 207 Sajnos, ez benne van a tűrésben. Hogy ezt a gyártók is tudják-e, ill. hogy ehhez mit szólnak az elektromos berendezések, az egy másik kérdés.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek. "Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Elérhető
|
 |
« Válasz #50 Dátum: 2012. 05. 24. 19:08:08 Cs » |
|
Ez nem tűrés ez kiba....ás!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #51 Dátum: 2012. 05. 24. 19:23:00 Cs » |
|
Egyetértek! Különös tekintettel arra, hogy pl. a villásdugóra (is) az van írva: 250V 15A.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #52 Dátum: 2012. 05. 24. 20:21:07 Cs » |
|
Ez nettó kib*szás szerintem is. Nálam 209 V van stabilan (ennyi jön az oszlopról, nem bent van baj), így viszont a hegesztőapparátom nem működik stabilan (marha nehéz ívet fogni).
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #53 Dátum: 2012. 05. 24. 21:24:39 Cs » |
|
hát ha van rá mód, énsem fognám meg az ívet... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #54 Dátum: 2012. 05. 24. 21:29:43 Cs » |
|
Nem beszélve arról, hogy ahány százalékkal nagyobb a hálózati feszültség, a tisztán ohmos fogyasztóknál annyi százalékkal nagyobb a fogyasztás, tehát a számla is. Egy villanyboyler esetén legfeljebb annyival hamarabb fűt fel, de pl egy 60W-os hagyományos izzólámpa esetén az a +10% (66W) nem nagyon észlelhető, de a sok kicsi sokra megy elve miatt a szolgáltatónak nem kevés + lóvé, amit a fogyasztó akarata nem nagyon tud befolyásolni. Amúgy már a 220-ról 230-ra történő átálláskor is kaszáltak egy nagyot, mert az akkor még szinte kizárólagosan használt izzólámpák (miután az ellenállásuk nem változott), arányosan ennyi többletfogyasztást okoztak.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Wagner
Vendég
|
 |
« Válasz #55 Dátum: 2012. 05. 24. 22:00:31 Cs » |
|
Hu, ha ezt már én sem értem, kedves barátaim: - U= IxR - P= UxI
Vagyis:
Feltaláltuk az "örökmozgót", vagy mást.
T.: wágner
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #56 Dátum: 2012. 05. 24. 22:27:56 Cs » |
|
Hmmmm, nekem +5 -10% remlik 230V-ra, de lehet, hogy rosszul emlekszem (nem msz-bol, szolgaltatoi aszf-bol), de mondom, lehet, hogy tevedek 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #57 Dátum: 2012. 05. 25. 00:42:10 P » |
|
Nálunk a vezérléseknél mindennapos gond, hogy 230 V helyett 244 körül mérünk.
Mivel méritek? Merülő elemes multiméter is tud csodákat mérni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #58 Dátum: 2012. 05. 25. 07:40:36 P » |
|
talán leverhette a biztit a hirtelen nagy áramfelvétel amikor az összes fogyasztó egyszerre kapcsolt be a lakásban??
akkor, amikor elfogadták a reklamációt azt mondták, hogy eredetileg a valamilyenszínű vezetékeket eredetileg rosszul színezték -tehát rossz színbe csomagolták - már nem emlékszem milyet mivel kevertek - de ezek a jó emberek szín szerint kötötték vissza az új órába a madzagokat. Ez a történet kb. 8-10 éves, akkoriban kezdtek külsősökkel dolgozni. kiev: én ezt a példát arra hoztam, hogy vannak olyan szakemberek is (hivatalból ) akik nem azok, csak annak látszanak
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Elérhető
|
 |
« Válasz #59 Dátum: 2012. 05. 25. 19:49:54 P » |
|
"én ezt a példát arra hoztam, hogy vannak olyan szakemberek is (hivatalból ) akik nem azok, csak annak látszanak"
Lévén, fél orzság, vagy talán egész, szakembereinek munkáit veszem át nap mint nap, így látok érdekeseket.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|