Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 23. 00:32:24 Cs // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Mobiltelefon - T-Mobile - Két év garancia a telefonra - Garancia papír nélkül???  (Megtekintve 2447 alkalommal)
pepe08

Hozzászólások: 2

« Dátum: 2010. 02. 02. 23:41:19 K »

Olyan gondom van, hogy van egy Samsung telefonom.
Sajnos elég sok gondja van a telefonnak.

2008. 07-hóban vettem a T-mobile-ban, két év garanciát adtak rá tehát 2010.07-ig kell rá garanciának lenni.
Pont egy éve vittem be először garanciába, szoftverfrissítést végeztek rajta, és amikor visszajött a készülék és átvettem nem adták vissza a garancia papírt csak a szervízlapot. Fel is tűnt nekem, de nem foglalkoztam vele, gondoltam végre megvan a telefon már nem lehet más gondja, erre tessék eltelt egy év és megint vinném be garanciába. Megunta magát a hangszórója, így meg nem telefon a telefon ha nem hallom, hogy mit szeretne akivel beszélnék.

Megyek be, viszem a szerződést, hogy mikor vettem a telefont, IMEI szám minden megvan papíron csak ugye nem adták vissza a garancialapot.
Mondtam én nekik, hogy nem adták vissza, bizonygatta az eladó, hogy ők biztos visszaadták vagy ha nem is akkor kipostázták.(Egy éve mikor kihoztam a telefont akkor verték szét az üzletüket és nagy kavarodás volt, nem adták vissza a papírt és még a szervízlapon sem a pontos címem szerepel, mert elgépelték. Szerintetek kiküldhették fals címre a garanciajegyet? Mert szerintem nem.)
Na mindegy nem is az a lényeg hanem az, hogy két éven belül még most ugye garanciális, de nincs meg a garancialap, így nem csinálják meg garanciában csak ha fizetek rá, na de ha garanciális akkor miért is fizetnék rá?

Szerintetek ilyenkor mit lehet tenni???
Egy darab lapon múlik, hogy ingyen megcsinálják az amúgy jogos garanciaidőn belül. Vagy én kifizetem a szervízelést, amit nem szeretnék, vagy az utolsó lehetőség, hogy kidobhatom a 25 ezer forintos telefont. És saját költségemre vehetek újat.

Mert ez azért vicc, hogy a T-mobile rendszerben benne vannak az adatok, hogy ki mit mikor hol vásárolt és egy darab papír miatt nem csinálják meg garanciában.

Na a hosszas olvasgatás után várom az érdekes és kimerítő válaszokat! Előre is köszönöm.
kovacs1
Moderátor
****

Hozzászólások: 2.577

« Válasz #1 Dátum: 2010. 02. 03. 00:27:41 Sze »

Volt már ilyen eset, jellemzően pótolta a szolgáltató a gar.jegyet. A telefonos ügyfélszolgálatot (1430) keresd meg a problémáddal. Pontos nyilvántartásuk van mindenről, nem lesz gond, csak a kisebb pöcs (szerződött partner) üzleteik meglehetősen rugalmatlanok, igaz önálló intézkedési jogkörük is erősen korlátozott. Telefonálj (egy másik telóval Nevet) aztán várjuk a fejleményeket!
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
hellboy
Global Moderator
*****

Hozzászólások: 29.344

A fórum ördöge

WWW
« Válasz #2 Dátum: 2010. 02. 03. 09:09:38 Sze »

jótállási igény teljesítéséhez vagy a garanciajegy kell ami rendesen ki kell tölteni , vagy a vásárlást igazoló dokumentum. bármelyikével nyugodtan mehetsz vissza mert ezt jogszabály írja elő.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
amanda11

Hozzászólások: 1

« Válasz #3 Dátum: 2010. 02. 03. 13:46:39 Sze »

Én az egyik -kis pöcs- szervízben dolgozom,és eddig minden trehány ügyfelünknek(se garjegy,sem szerződés) csináltunk garjegyet és szervizeltük a készülékét.Dehát ezt is embere válogatja.Mi mindig pozitívan állunk a dolgokhoz.
Hozzászólva az előző kollegához:Vagy garjegy,vagy szerződés,vagy megkérem szépen hogy keressék ki a rendszerben a vásárlás dátumát.Ennyi:)
Katus
TF2 Tagok
***

Hozzászólások: 8.177

« Válasz #4 Dátum: 2010. 02. 03. 13:53:53 Sze »

kösz a tájékoztatást - talán többeknek hasznos lehet Mosolyog
kovacs1
Moderátor
****

Hozzászólások: 2.577

« Válasz #5 Dátum: 2010. 02. 03. 14:03:27 Sze »

Elnézést, hogy általánosságban fogalmaztam, módosítok:

"csak a kisebb pöcs (szerződött partner) üzleteik meglehetősen rugalmatlanok" -természetesen minden tisztelet a kivételnek!!

pepe08

Hozzászólások: 2

« Válasz #6 Dátum: 2010. 02. 04. 21:01:38 Cs »

Na mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!
Végre megoldódott a dolog, bár egy fél napot elcsesztem rá és az agyvizem is felforrt, de sikerült.

Visszamentem a boltba, de ismétcsak nem fogadták el a szerződést(mondták, hogy csak számla vagy garanciajegy, de mondom minden adat rajta van, vajon miért nem fogadják el a szerződést? válasz: mert nem)
Kérdeztem, hogy nem lehet-e pótolni, erre letagadták, hogy hogy lehetne már, na itt elborult az agyam, sarkonfordultam és kimentem az üzletből.
Átcammogtam a másik üzletbe, ami csak árusítóhely semmi egyéb. Elmeséltem a gondomat mire kedvesen közölték, hogy persze semmi akadálya, egy személyi és már meg is írták nekem az új garanciajegyet. Na csak ennyit a T-Mobile üzletekről.
Egyik helyen mindent letagadnak a másikban meg kedvesen kiszolgálnak.
Aztán persze muszáj volt visszamennem az előző üzletbe, és mondtam, hogy tessék, szereztem egy papírt.

Most meg várom a két hetet, de az a lényeg, hogy kaptam cseretelefont és megvan a jogos garanciális javítás.

(Helyileg Mosonmagyaróváron van ez a T-Mobile üzlet - csak úgy zárójelben mondom)

Kösz mindenkinek! Sziasztok
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!