Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 06. 19. 13:41:18 Sze // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Pesti Központi Kerületi Bíróság a 4.B. 24.888/2012/4. ügyet (rágalmazás vétsége miatti büntetőeljárást (volt itteni Admin, jelenlegi Global Moderator, és egy "civil" ellen kezdeményezett) a megnevezett személyekkel kapocslatban megszüntette, a végzés 2013.04.25.-vel JOGERŐS.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Garancia - Segítség kérés  (Megtekintve 6822 alkalommal)
norbi.sz

Nem elérhető Nem elérhető

« Dátum: 2010. 04. 01. 09:21:46 Cs »

Sziasztok!

Én egy teljesen más termék garanciás ügyével szeretnék érdeklődni.
Szerintetek van valami esély arra, hogy egy Babyliss márkájú hajszárítóval (7 hónapos) garancia körében foglalkozzanak azért, mert normál használat közben a fésű-fejet tartó bütyök letört? Tehát nem fejcsere közben törött le a műanyag fül, hanem hajszárítás-fesülés közben...

Gondolom nem sok esély van rá, elhajtanak, hogy ilyenre nincs garancia, mert letörhettem fejcsere közben is...
Azért ha van rá pici esély, megpróbálnám, hátha...

Előre is köszi a segítséget!
THX
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #1 Dátum: 2010. 04. 01. 09:23:34 Cs »

Megpróbálni megpróbálhatod. Amúgy nem látom, hogy miért ne lenne erre is jótállás, rendeltetésszerű használat közben bekövetkezett dolgokra vonatkozik a jótállás és a szavatosság...
Naplózva

asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #2 Dátum: 2010. 04. 01. 09:25:09 Cs »

A termek ara mennyi volt?
Naplózva
norbi.sz

« Válasz #3 Dátum: 2010. 04. 01. 09:47:50 Cs »

A termek ara mennyi volt?

A papírja most nincs nálam, mert jelenleg külföldön tartózkodom (a hétvégéig), de vagy 7990,- vagy 8990,- Ft volt...
Miért, ez számít valamit, hogy mennyibe került? Nem egy gagyi 1000,- Ft-os termékről van szó...

Bocsi, nehogy félreérts, nem kötekedésként írtam, csak nem tudtam, hogy számít vagy sem az ára.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #4 Dátum: 2010. 04. 01. 09:53:08 Cs »

Azért, mert így szavatosság van a termékre, és annak az első hat hónapja után a fogyasztóé a bizonyítási teher, hogy rendeltetésszerű használat közben jelentkezett a hiba. Abból a pénzből pedig valszeg vehetsz egy zsír új hajszárítót.
Naplózva

rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #5 Dátum: 2010. 04. 01. 09:55:20 Cs »

Amúgy nem nagyon számít az ára, mert én nem találok hajszárítóra utaló nyomot a 151-esben...
Naplózva

norbi.sz

« Válasz #6 Dátum: 2010. 04. 01. 10:20:27 Cs »

Azért, mert így szavatosság van a termékre, és annak az első hat hónapja után a fogyasztóé a bizonyítási teher, hogy rendeltetésszerű használat közben jelentkezett a hiba. Abból a pénzből pedig valszeg vehetsz egy zsír új hajszárítót.

Azt tudom, hogy van rá szavatosság - megvan a garanciajegye is. És talán ha jól emlékszem nem is 1, hanem 2 év gari van rá...
De ezt is csak hétvégén tudom megnézni.
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #7 Dátum: 2010. 04. 01. 10:23:19 Cs »

Jah, ha van jótállási jegyed hozzá, és még annak az érvényességén belül vagy, akkor vidd vissza. Veszíteni nem veszítesz, legfeljebb egy független szervizzel igazoltatják, hogy nem rendeltetésszerűen használtad (leejtetted, odaütötted valamihez, stb.). Viszont a saját szervizük véleményét nem vagy köteles elfogadni, tekintve, hogy az nem független. Úgyhogy lehet, hogy inkább a cserét fogják választani, mert annyiból kijön nekik egy másik készülék, mint amennyibe a vizsgálat kerül.
Naplózva

norbi.sz

« Válasz #8 Dátum: 2010. 04. 07. 07:28:41 Sze »

Sziasztok!

Ismét a Babyliss hajszárító miatt írok (amelyiknek eltörött a fül, amely a fésűs részt fogja fel - persze normál használat közben).
Már itthon vagyok, megvan a garanciajegy és a blokk is (8990Ft volt - nem gagyi). Tehát ebbe nem köthetnek bele (szeptember közepéig van rá garancia), mert sokszor kérnek ilyen esetben blokkot is. Ma viszem vissza egy Tescoba, de nem oda, ahonnan vásároltam. Úgy hallottam, hogy a garancia érvényesítéshez ugyanazon üzletlánc másik üzletébe is vihetem, ha az hozzám közelebb esik.
Gondolom egyből próbálnak elhajtani, hogy fejcsere közben törtük le és kész. Ebben az esetben úgyis kérem a Vásárlók könyvét...

És itt a kérdés Mosolyog

Mit írjak bele, aminek talán van/lehet hatása is? Mi az, amit mindenképpen érdemes beleírni? Mert nem hiszem, hogy nagyon érdekelné a Tesco-t, ha valaki bele ír...

Köszi! THX
Naplózva
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

.

« Válasz #9 Dátum: 2010. 04. 07. 08:14:42 Sze »

Tudomásom szerint, bármelyik áruházukba visszaviheted, de nézz utána a honlapjukon.
A vevőszolgálat nem fog elhajtani, kötelesek felvenni a jegyzőkönyvet, és valószínűleg el fogják küldeni javításra, vagy szakvéleményezésre. Ennek az ügyintézési határideje 15 (naptári) nap. (hivatalosan: a forgalmazónak törekednie kell a 15 napra)

A vásárlók könyvébe bármit beírhatsz, abban senki nem korlátozhat. Leírhatod a panaszod, észrevételed, amire 30 napon belül kötelesek válaszolni, tehát nem hagyhatják figyelmen kívül.

Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #10 Dátum: 2010. 04. 07. 10:35:12 Sze »

jogilag nem kötelesek átvenni, se jegyzőkönyveztetni máshol, de ha ettől a fogyasztóra nézve kedvezőbbet vállalnak (a tacskó globál magyarország), akkor megtehetik.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
norbi.sz

« Válasz #11 Dátum: 2010. 04. 07. 12:59:23 Sze »

jogilag nem kötelesek átvenni, se jegyzőkönyveztetni máshol, de ha ettől a fogyasztóra nézve kedvezőbbet vállalnak (a tacskó globál magyarország), akkor megtehetik.

Tehát akkor ahogy gondoltam, simán elhajthatnak... Mosolyog

Szerintem ez lesz kb. És úgysem tudok mit csinálni...
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #12 Dátum: 2010. 04. 07. 13:02:05 Sze »

Tehát akkor ahogy gondoltam, simán elhajthatnak... Mosolyog

Szerintem ez lesz kb. És úgysem tudok mit csinálni...

jogilag, mondtam, de a tacskó szerintem bevállalja azt, hogy más, de saját áruházába volt vásárolva... de jogilag nem köteles foglalkozni vele.

de tudsz csinálni. oda viszed vissza ahol vetted...  és máris minden adu a kezedben van...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
HELIA
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Az érdeklődő

« Válasz #13 Dátum: 2010. 04. 07. 14:50:26 Sze »

Norbi hozzáállása kissé emlékeztet a süni, a nyuszika és a gereblye sztorira...
Meg sem próbál kiállni a jogaiért és emiatt a TESCO-t hibáztatja.

Norbi!! ÉBRESZTŐŐŐŐ!!!!!! Vigyorog
Ne siránkozz és latolgasd a dolog lehetséges kimenetelét, hanem menj oda és nyisd ki a szád!!
Aztán gyere vissza és mondd el mi volt  Kacsint
Naplózva
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

.

« Válasz #14 Dátum: 2010. 04. 07. 17:20:50 Sze »

Ezzel kapcsolatos információ a honlapjukról itt található
(11.kérdés)
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: