Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 23. 04:21:29 Cs // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Garancia - Segítség kérés  (Megtekintve 6568 alkalommal)
norbi.sz

Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #30 Dátum: 2010. 04. 12. 20:07:08 H »

igen neked szólt... és tudom, hogy a 6 hónapra kérdeztél, de én meg a 8 munkanapra... s nem válaszoltál... mert ha bent vagy akkor mi a bánatért harcolsz velük, mikor elev elállhatsz a szerződéstől... de utána jön a 6 hónap bizonyítás, az összes teherrel a kereskedőre nézve...

Már rég lejárt a 8 munkanap, már a 6 hónap is (2009. szeptember 28-án lett vásárolva a hajszárító)... De ez csak az internetes vásárlásnál érvényes, nem??? Nem keversz véletlenül kovimoni35-el? Ugyanitt írt nemrég...

Mivel lejárt a 6 hónap, ezért kérdeztem, hogy így is kérhetem, hogy vizsgáltassák meg egy független szervízzel?
« Utoljára szerkesztve: 2010. 04. 12. 20:08:39 H írta norbi.sz » Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #31 Dátum: 2010. 04. 12. 20:13:24 H »

jah, de kevertelek... bocs. Mosolyog

hát kérni kérheted, viszont nem kötelezheted... pontosabban elzárkózhatnak.... bár elméletben vállalnak a bébilisz hajszárítókra két év jótállást, de ha nincs garjegyed, akkor a szavatosságot alapul véve, már nálad a bizonyítás terhe...

én ugyan két évig cseréltem a panaszosoknak ezt a márkát...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
norbi.sz

« Válasz #32 Dátum: 2010. 04. 12. 20:52:23 H »

hát kérni kérheted, viszont nem kötelezheted... pontosabban elzárkózhatnak.... bár elméletben vállalnak a bébilisz hajszárítókra két év jótállást, de ha nincs garjegyed, akkor a szavatosságot alapul véve, már nálad a bizonyítás terhe...

Megvan a garanciajegyem és a vásárlást igazoló blokk is...
Naplózva
kovimoni35

« Válasz #33 Dátum: 2010. 04. 13. 08:19:16 K »

Nagyon köszönöm mindenkinek!E-mailban megírtam a lehetrőségeit az APEH-hal együtt tegnap délután.
Ma ideért a csomag az alkatrészekkel az ő költségére és sűrű elnézések közepette.
Mégegyszer nagyon köszi!
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #34 Dátum: 2010. 04. 13. 08:41:52 K »

Megvan a garanciajegyem és a vásárlást igazoló blokk is...

akkor viszont nincs mese, azt hogy te törted el (pontosabban hogy a hiba nem gyártási vagy anyaghibára vezethető vissza), azt bizonyítania kell, írásban, független szakértői véleménnyel. köteles átvenni, jegyzőkönyveztetni, bivizsgáltatni, s a vizsgálat eredményének függvényében, kijavítani, kicserélni, vagy elutasítani...

ha nem teszi, VK beírás, és mehet a bejelentés a területileg illetékes NFH felé, hoyg korlátoztak fogyasztói jogaid gyakorlásában. Kacsint
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
GáborG

« Válasz #35 Dátum: 2010. 06. 28. 12:35:04 H »

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni a következő problámával:
Dióhéjban:
Vásároltam Április végén egy Asus K52JR szériás laptopot, két hét után elkezdet sípolni, bevíttem a szervízbe, és kicserélték az alaplapot, nem oldodott meg a probléma ezután ezt eljátszották még kétszer, tehát háromszor cseréltek benne főalkatrészt a két hetes laptopban, ez kb 50 napig tartott a három szervizelés. Ezekután kértem az Asus Magyarországot, hogy legyenek kedvesek kicserélni vagy visszaadni a pénzemet.

Erre a válasz az volt hogy:
Részlet:
"Kétségtelen tény, hogy bármilyen a szokottól némiképpen eltérő hang érzékenyen érintheti az egyes felhasználókat, azonban a megvásárolt típusnak ez egy ismert jellemzője, mely éppen ezért nem sorolható a működési rendellenesség kategóriába."

Kérdezem én, ha ez ismert jellemző lenne mint üzemzaj, akkor nem kellene ezt feltünteni a hivatalos oldalon, vagy a megvásárlásnál valahol a terméken, ez nem meríti ki a vásárlói megtévesztés fogalmát?

A másik, hogy azt irák hogy jóiszeműségből cserélték ki az alaplapot, ha valamit kicserélnek, akkor azzal nem azt ismerik el hogy az hibás, tehát mint hibát nem birták elhárítani, ilyen esetben nem kérhetem jogosan vissza a pénzemet?

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket, ha van kérdés még válaszolok a tisztánlátás kedvéért.

Üdv: GáborG
Naplózva
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

.

« Válasz #36 Dátum: 2010. 06. 28. 13:27:23 H »

Vissza kell vinni a vásárlás helyére, felvetetni a jegyzőkönyvet, és kérni -független helyen- a bevizsgáltatást, szakértői véleményt.
Eddig vettek fel jegyzőkönyvet?
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
GáborG

« Válasz #37 Dátum: 2010. 06. 28. 14:14:20 H »

A szervízbe vittem vissza, és az Asus magyaroszágnak irtam, ahol vettem a PcLand-ba sokat nem tudnának kezdeni.
A szervíz egyébként elmondta, hogy küldtek egy üzemzaj-ra vonatkozó táblázatot amit nem halad meg a gépem ezért nem tudnak mit tenni.
Csak a kérdés ugye hogy akkor eddig miért cserélgették az alaplapot, mert a jóhiszemüség az elég gyenge kifogás! Meg hogy három főalkatrész csere után nem lehetne kérni az érték visszatéritését, mert semmit nem tudtak kezdeni vele.

Jegyzökönyv nem volt, e-mail váltás volt Asus-ékkal, és a szervizes munkalapok vannak.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #38 Dátum: 2010. 06. 28. 18:40:50 H »

te a bolttal állsz kapcsolatban - ott vetess fel mindezekről, ami történt jegyzőkönyvet
Naplózva
GáborG

« Válasz #39 Dátum: 2010. 06. 28. 20:38:36 H »

De a boltot is ugyanugy elzavarná az Asus, hogy ez bizony nem hiba, igy nem látom igazán, hogy mivel lennék előrébb?
Lehet csak nekem ködös, eddig szerencsére nem volt ilyen gondom.
Naplózva
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #40 Dátum: 2010. 06. 28. 21:41:39 H »

Ahhoz, hogy a bolttal mit csinal az Asus, ahhoz neked semmi kozod, az a bolt dolga. A bolttal allsz szerzodesben, ennek ertelmeben nekik kell egy hibatlan termeket prezentalniuk. Nem mellesleg az elobbi miatt az asus magyaro. nem fog neked penzt visszaadni, mert penzvisszaadas tekinteteben jogilag semmi kozuk hozzad.
Naplózva
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #41 Dátum: 2010. 06. 29. 05:37:56 K »

A hang az szubjektív dolog! Egészen biztosan nincs rögzítve ennek mértéke.
Az üzlettel pedig nyugodtan intézd a dolgot. És jő a nagy törvényi eljárás.
Fogyi - készüléket bevisz.
Solg. - jkv felvesz, majd berendezést átvesz, és átadja ott azonnal az intézkedéséről hozott dönt ahogy van.  ését
Fogyi - vár (15 napot vidáman) majd egyre kevésbé
Szolg - szerviz megállapítja: a hang megfelelő
Fogyi - morog, és ír ide

És a világon semmivel sem lesz előrébb. Mivel a Fogyitörvényünk úgy szar ahogy van.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #42 Dátum: 2010. 06. 29. 05:58:51 K »

De a boltot is ugyanugy elzavarná az Asus, hogy ez bizony nem hiba, igy nem látom igazán, hogy mivel lennék előrébb?
Lehet csak nekem ködös, eddig szerencsére nem volt ilyen gondom.

olvasod rendesen a hozzászólásokat? pl. Kovács1 javaslatát? Vagy csak panaszkodni akarsz?
Naplózva
GáborG

« Válasz #43 Dátum: 2010. 07. 06. 09:16:52 K »

Beszéltem az üzlettel is, de ők nem foglalkoznak hibás termékkel, hanem egyből a hivatalos márkaszervízhez küldenek. Ezután?
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #44 Dátum: 2010. 07. 06. 09:33:09 K »

nem olvastad kovacs1 írását... vk beírás, majd NFH-nál bejelentést, hogy korlátoznak fogyijogaid gyakorlásában.... vagy nyelsz egy nagyot, s kérdezel tovább...
Naplózva

Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: