asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #45 Dátum: 2010. 07. 06. 09:36:05 K » |
|
Nem kuldhetnek. Kotelesek atvenni es foglalkozni vele.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Romy
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #46 Dátum: 2010. 08. 17. 19:51:14 K » |
|
Sziasztok! 2009.12.24-én vásároltam egy KARANCS LX-3520-as villanysütőt 12.990,-Ft-ért a csömöri Auchan áruházba. Garanciális szervízként a Szellem Bt.-t jelölték meg a XIX.kerületben, de ők idén áprilisában megszűntek. A vevőszolgálatukon azt a tájékoztatást kaptam, hogy pénz ellenében megjavítják a sütőmet, de garanciába már nem. Ki tudna segíteni??Hova fordulhatok panasszal??
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #47 Dátum: 2010. 08. 17. 20:11:14 K » |
|
hát most vagy nagyon átakarnak dobni a palánkon, vagy nagyon nincsenek képben a jogokkal ott a vevőszolgálaton... bejelentéseddel kötelesek foglalkozni, jegyzőkönyv kíséretében átvenni a terméket, s azt vagy javítani, vagy kicserélni. ha egyiket sem tudják, akkor a vételárat kell visszaadniuk... az hogy menet közben egy szerviz bezárt, nem érinti téged, s főleg nem jogaid gyakorlásában nem korlátozhat. jogszabály értelmében az a kereskedelmi egység a forgalmazó, ezáltal a kötelezett, akinél vetted a terméket. ha nem tudja megjavítani, akkor kérd a cseréjét. ha nem tudja cserélni akkor a kp-t vissza. fizetős javítás akkor jöhet szóba, ha jótállási és szavatossági időn túl jópofiból segítenek neked... de ahhoz még bő két évnek kell eltelnie...
menj vissza, vetess fel jegyzőkönyvet az esetről, s benne jegyezd meg, hogy mi történt első körben is, majd írj be a VK-ba is minden, dátumokat szereplőket tényeket... majd saját példányaiddal beballagsz a területileg illetékes NFH-hoz bejelentést tenni, hoyg korlátoznak fogyasztói jogaid gyakorlásában... ők ezt kivizsgálják, s a jogszabályi vétségeket szankcionálják. fontos, hoyg tudd, rezsódat kicseréltetni ők nem fogják, azért neked kell harcolnod, erélyesen fellépni...
a jogszabályokat nyomtasd ki s vidd magaddal, bökd az orruk alá, hogy olvasgassák mi lenne a dolguk, amiért még csak figyelmeztetni sem kellene... (PTK, 49/2003gkm, 151/2003gkm, megtalálod őket a jogok s lehetőségek topicban)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
dibi77
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #48 Dátum: 2010. 08. 22. 21:15:06 V » |
|
A következő egyszerű kérdésem lenne. Nyaraláskor vettem egy műszaki terméket egy Euronics boltban lakóhelyemtől 200km-re. A termék elromlott, leadhatom a lakóhelyemen található Euronics üzletben is javításra? Köszi a válaszokat.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #49 Dátum: 2010. 08. 22. 22:04:07 V » |
|
Milyen súlya lehet a terméknek? ugyanis ha több mint 10 kg. akkor nem neked kell szállítani. További infó: http://www.euronics.hu/kapcsolat
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #50 Dátum: 2010. 08. 23. 08:09:21 H » |
|
ez igaz, de azért első körben más dolgok izgatnak... van e jótállás pl a termékhez, vagy csak szavatosság. milyen termékről van szó? azt mi lett a baja? vásárlást igazoló dokumentum megvan-e?
amennyiben az euronics vállalja, hoyg bármelyik üzletükbe beviheted, akkor igen, amúgy csak oda ahol vetted, vagy közvetlenül a javítószolgálatra...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
d0rka
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #51 Dátum: 2010. 08. 23. 15:51:03 H » |
|
Augusztus 4-én vettem egy párásítót (webáruházból), ami már a csomagból való kibontás pillanatában hibásan működött (bekapcsolás után csak pár percig párásít, utána leáll). Erre persze nem azonnal jöttem rá, a használatija alapján próbáltam a hibát elhárítani, sikertelenül. Ma felhívtam a használati hátoldalán lévő szerviz telefonszámot, ahol közölték, hogy már évek óta nem ők a szerviz, és ez a típus olyan gagyi, hogy inkább dobjam ki, soha nem lesz jó..... Eléggé elkeserdtem, 16e Ft volt + szállítás. A webshopnak csak e-mail címe van, telefonszáma nem. A szervizt sikerült a neten kinyomozni, de ma du. elérhetetlenek voltak. Mit javasltok? Van esélyem, hogy a pénz visszafizetését kérjem? Szükségem van egy műkdödő párásítóra, és ahol vettem, csak ennek a cégnek a termékei vannak - amit ezek után inkább nem vennék meg. Előre is köszönöm a segítséget!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #52 Dátum: 2010. 08. 23. 16:05:32 H » |
|
sajnos a 8 munkanapból kicsúsztál, esetedben élt ennek lehetősége. innentől kezdve annyi jótállás van rá amennyivel adták. ha nincs üzlete ennek a webshopnak, akkor küldj a cég nevére ajánlott tértis levele, hogy élsz jogadta lehetőségeddel, s mivel hibás a készülék, kéred annak cseréjét, vagy javítását. bár bevallom, lehet jobban jársz ha szervizbe viszed, s hamar megjavíttatod garanciálisan reményeid szerint...
de nyáron minek neked párásító?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
d0rka
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #53 Dátum: 2010. 08. 23. 16:21:13 H » |
|
Gyerkőcnek kell, atópiás a bőre, és a párás levegő segít rajta valamennyit.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dibi77
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #54 Dátum: 2010. 08. 23. 20:54:09 H » |
|
ez igaz, de azért első körben más dolgok izgatnak... van e jótállás pl a termékhez, vagy csak szavatosság. milyen termékről van szó? azt mi lett a baja? vásárlást igazoló dokumentum megvan-e?
amennyiben az euronics vállalja, hogy bármelyik üzletükbe beviheted, akkor igen, amúgy csak oda ahol vetted, vagy közvetlenül a javítószolgálatra...
Közben megoldódott a dolog, mennem kellett Pestre és inkább leadtam közvetlenül a szervízbe. Egyébként minden papír (Jótállási jegy, számla, doboz miegymás) meg van hozzá, egyébként mobiltelefonról van szó és bekapcsolhatatlan. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #55 Dátum: 2010. 08. 23. 21:27:54 H » |
|
Gyerkőcnek kell, atópiás a bőre, és a párás levegő segít rajta valamennyit.
próbáld meg, hogy nem adsz tejet neki, hány éves a gyermek?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
d0rka
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #56 Dátum: 2010. 08. 24. 08:35:41 K » |
|
Aranyos vagy, de két hónapja nem kap se tejet, se tojást, és semmi különbség. Azért köszi! Egyébként 3 éves lesz.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #57 Dátum: 2010. 08. 24. 08:41:14 K » |
|
csak kinövi majd szegényke... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #58 Dátum: 2010. 08. 24. 16:27:33 K » |
|
Aranyos vagy, de két hónapja nem kap se tejet, se tojást, és semmi különbség. Azért köszi! Egyébként 3 éves lesz.
... és remélem nutellás krémet sem kentek a kenyerére -
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
polszki
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #59 Dátum: 2010. 09. 15. 15:52:06 Sze » |
|
Mit lehet tenni/milyen jogaim vannak abban az esetben, ha a: május közepén vett elektromos fűnyíró rendeltetés szerű használat közben augusztus 19.-én elromlott, garanciás,vissza vittük az értékesítő helyre, hogy javíttasák meg. Az átvevő (eladó) előreláthatólag nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyi idő múlva is tudjuk visszakapni, így abban maradtunk, majd értesít minket, ha elkészült, és mehetünk érte. Két hét elteltével érdeklődtünk, hogy előreláthatólag még meddig kell nélkülöznünk a gépet, és azt mondta, hogy "Legyen türelemmel, mert ilyenkor sok kisgépet visznek vissza, és sok a dolguk, de legyen türelemmel, intézzük." Ma délután pedig azzal keresett fel, hogy megszűnt a szerződésük azzal a céggel (vagy mivel), de érvényes a garancia, csak nekünk kell elszállítanunk a gépet. Nos ezt én abszolut felháborítónak tartom. Akkor miért nem tudott minket értesíteni, amikor személyesen voltunk bent az üzletben, hogy megszűnt a szerződésük. Illetve, akkor mit csináltak 1 hónapig? Tehát ebben az esetben, a gép szervízbe juttatásáról kinek kell gondoskodnia? Illetve, ha az eladó (AGRO - MARKET) nem vállalja a szervízbe juttatást, a vételárat vissza kaphatjuk-e? Vagy pedig milyen esetekben kaphatjuk vissza a vételárat?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|