gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #60 Dátum: 2010. 09. 15. 15:59:49 Sze » |
|
Ne háborodj. Menj el a gépért, vidd vissza a boltba és kérj egy másikat. Ennyi.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #61 Dátum: 2010. 09. 15. 19:25:59 Sze » |
|
te azzal vagy szerződésben akinél vetted, s a jog is őt kötelezi erre... nem kell sehova vinned, sőt, mivel a javítás nem hozott eredmény, kérd nyugodtan a cseréjét. ettől ne térj el, mert minden jogod megvan. ugye elsősorban kijavítást vagy kicserélést kérhetsz. első körben a javítás kipipálva, nem tudta, most cserélje ha tudja. ha nem tudja akkor kp vissza, vagy esetleg beleegyezéseddel másik tipus vásárlása. menj vissza, vetess fel új jegyzőkönyvben melyben kéred az azonnali cserét, abszurd, hogy ennyi idő után derül ki, hogy nem tudja, vagy nem akarja megjavítani... ha nem cseréli ki, írj be a vásárlók könyvébe mindent, dátumok, szereplők, tények... bejegyzésedre érdemi válaszadási kötelezettsége van, ha nem teszi, jogszabályt sért. márpedig jogkövető magyarázatot nem fog tudni adni... ezt jelezd neki, s hogy utána a következő kör az NFH lesz, ahova bejelentést teszel mert korlátozni próbál fogyasztói jogaid gyakorlásában... ők ezen vétségeket szankcionálják, igaz ettől megjavult, vagy cserélt géped nem lesz, az a te határozott fellépésedtől fog függeni... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #62 Dátum: 2010. 09. 15. 20:10:09 Sze » |
|
Es az atveteli munkalaprol meg most csinalj masolatot, meg mielott leadod nekik.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tobsa
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #63 Dátum: 2010. 11. 01. 21:04:03 H » |
|
Üdv. Mindenkinek! Segítségre lenne szükségem. 2010.09.18-án vásároltam a Praktikerben egy százezer forintos robbanómotoros kerékpárt, ami szakszerüen be is lett üzemeltetve. A jármű 2010.10.11-én felmondta a szolgálatot, pedíg csupán 30 kilómétert mentem vele. Még aznap elvittem a garanciális szervizébe, de azóta sem sikerült nekik megcsinálni. Arra hivatkoznak, hogy nem kapnak próbaalkatrészt a javításhoz, de igazából nem is tudják mi a hibája /veri a biztosítékot/. Azt is mondták, hogy azért nincs még készen mert a forgalmazó szakszervízének tanácsára várnak. Én természetesen szeretném használni, mivel munkába járásra vettem. Végígolvastam a fórumot, nagyjából tudom mit tehetek, de megköszönném ha valaki leírná a dolgok menetét.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #64 Dátum: 2010. 11. 02. 01:10:33 K » |
|
Ilyen esetben kötelesek jegyzőkönyvet felvenni a hibáról, és törekedniük kell 15 napon belül megjavítani. Jelezd feléjük, hogy ez lejárt, szíveskedjenek mielőbb megoldani a problémát.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #65 Dátum: 2010. 11. 03. 08:58:33 Sze » |
|
mármint a praktiker... ők kötelesek ezt, nem a szerviz....
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
cvn.69
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #66 Dátum: 2011. 11. 12. 12:30:11 Szo » |
|
Üdvözletem!
A minap vettem egy külső merevlemezt az Intersparban, aminek a dobozán ott díszeleg, hogy "2 year warranty" és minden egyéb helyen is 2 évnyi garanciával árulják. Viszont, mikor -természetesen már fizetés után- a vevőszolgálathoz mentem a garanciajegyet érvényesíteni (amiről úgy véltem a dobozában lesz, így azt addigra felnyitottam, de nem volt benne), azt mondta a hölgyemény, hogy csak 1 év van rá, blokk ellenében. Az lenne a kérdésem, hogy mi alapjá változtatnak a garanciális feltételeken, ha a gyártó 2 évet ad? És hogyan lehet csak a blokk a garancia forrása, mikor tudvalévő, hogy ezek a blokkok többnyire nem érik meg az egy évet, előbb lesznek olvashatatlanok. Garanciajegy hiányában meg a gyártó vagy nagyker sem fog velem szóba állni.
Segítséget kérnék, hogy ez így jogos-e, ha nem, milyen lehetőségeim vannak.
Előre is köszönöm!
Üdv, cvn69
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #67 Dátum: 2011. 11. 12. 12:44:28 Szo » |
|
Milyen markaju cucc es mennyiert vetted? Amiatt is, hogy jol jartal-e itt a horribilis hdd aremelkedesben es erdemes-e sokat rugozni rajta  A vicc az, hogy jogszabaly nem tul frissege okan a kulso hdd-re szerinem nem lehet rahuzni a 151/2003-ast, nincs a mellekletben, tehat _elvileg_ nem lenne kotelezo jotallasi jegyet adni hozza, mert nem minosul tartos fogyasztasi cikknek, amire kotelezo 1 ev jotallast adni. Mas kerdes, hogy a gyarto altal adott garit tovabb kene adni. A nagyker amugy nem fog veled szoba allni, meg ha jotallasi jegyed van, akkor sem.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cvn.69
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #68 Dátum: 2011. 11. 13. 00:02:38 V » |
|
Szia! Köszönöm a választ! Maxell Tank P500-ról van szó, és 13990.- volt. Megmondom őszintén, azért (is) aggaszt a dolog, mert már egy Samsung HDD-vel jártam úgy, hogy a garancia lejárta előtt romlott el, de az a számtech bolt, ahol vettem már megszűnt, nyomtalanul. A Samsung cég meg eredeti Samsung garanciajegyet kért volna, amit nem kaptam, csaka számlára volt ráírva, hogy "3 év szervízgarancia". Nem ismerem a jogi definíciót, de merevlemezt nem egy-két hónapra vesz az ember, miér nem tartós fogyasztási cikk? Én úgy tudtam, 10.000.- felett kötelező az 1 év, de lehet, hogy rosszul tudom, vagy régiek az infóim. A másik aggodalmam, mint említettem az, hogy azok az áruházi blokkok sem igazán bírnak ki egy évet, mert idővel eltűnik róluk a nyomat. Ui.: Megnéztem az általad említett rendeletet. " 1.§ (4.) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra." " 3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni." Ez nekem azt sugallja, hogy ha a gyártó 2 évet vállal -amit a termék csomagolásán olvasható is-, akkor a forgalmazó köteles azt a részemre továbbadni, vagyis a 2 év jótállást biztosítani. Valamint, köteles jótállási jegyet adni! Ebben az esetben pedig az Interspar törvénytelenül járt el. Rákerestem a szóban forgó rendeletre és találtam egy melléklet módosítást, amely már az összes számítógépalkatrészre (20. pont) kiterjeszti a hatályát 10.000.-Ft felett. Már csak az a kérdés, hogy mennyire értelmezem helyesen a tényállást. 
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. 11. 13. 00:16:15 V írta cvn.69 »
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #69 Dátum: 2011. 11. 13. 00:24:01 V » |
|
Ugy gondolom, itt most nyelveszkedhetunk egy kort  A kulso hdd, az szerintem nem alkatresze egy szamitogepnek (nem alkotoeleme, nem beepulo resze), hanem kulso egysege, periferiaja (ezen velelmem erositi az is, hogy az egyeb periferiakat -melyek szinten nem alkatreszek-) kulon felsorol a szabalyozas (monitor, nyomtato, scanner). Ha viszont nem tartos fogyasztasi cikk, jotallasi jegyet sem kell adni hozza (legalabbis ha e kesoi oran meg jol jar az agyam). Az, hogy nincs benne a mellekletben a kulso hdd, annak az lehet az oka, hogy 6 eve alszik a jogszabaly es nem modositottak (akkor meg nem volt ennyire divatos cucc, plane nem ilyen olcso, marmint ize, amig fel nem ment az ara  ) Aruhazi -hopapiros- blokkrol helytelen tarolas eseten tunik el a nyomat.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cvn.69
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #70 Dátum: 2011. 11. 13. 12:15:18 V » |
|
Köszönöm! Valóban érdekes kérdés, hogy a külső merevlemez alkatrésznek minősül-e. Inkább tartozékként lehetne definiálni, de ettől még elég tartós használatra van szánva.  Nem szeretnék ebből később hátrányt, ezért veszegetem, ha nem haragszol. Vajon érdemes lehet azért bepróbálkozni ezekkel a jogszabályokkal? Mit jelent a helytelen tárolás? NEkem a szekrényben a tárcámban és gyakorlatilag minden egyéb helyen is eltűnik róla a nyomat. De ha van "helyes" tárolás, azt nekem, mint vevőnek honnan kéne tudnom? Vegyésznek is kéne lennem?  Úgy gondolom, ha nem hívják rá fel a figyelmemet, akkor a "helytelen" tárolásból adódó problémák is az üzletet terhelik, ahogy az árú helytelen használatából adódó is (észszerű használat esetén), amenyiben arról a vevő nincs tájékoztatva, mondjuk a használait utasítás hiánya vagy idegen nyelvű mivolta miatt, nemde?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #71 Dátum: 2011. 11. 13. 12:41:16 V » |
|
Egyreszt a hatuljara szerintem mindegyikre ra van irva (x fok, szaraz, fenytol vedett hely), de nagyhirtelen en most egy 2009-es hopapiros blokkot birtam elokaparni a szekreny aljarol, kivaloan olvashato. A tarcad nem jo megoldas ha zsebben hordod, a test melege okozhat zuroket.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #72 Dátum: 2011. 11. 13. 15:36:56 V » |
|
Attól tartok, a hőpapírok minőségében is jócskán van eltérés. Én egy helyen tartom a jótállási papírokat, blokkokat. Van olyan, amelyik már több mint 3 éves, és kiválóan látszik rajta minden, és van olyan, amelyik még nincs egy éves, és olvashatatlan. Elég nagy hibának tartom, hogy egy ilyen bizonytalan adathordozótól függjön, valaki tudja-e érvényesíteni jótállási, szavatossági igényét. Kis rosszindulattal azt is mondhatnám, ez jó kísérlet a reklamációtól való megszabadulásnak. Mit jelent a helytelen tárolás? NEkem a szekrényben a tárcámban és gyakorlatilag minden egyéb helyen is eltűnik róla a nyomat. De ha van "helyes" tárolás, azt nekem, mint vevőnek honnan kéne tudnom? Vegyésznek is kéne lennem?  Úgy gondolom, ha nem hívják rá fel a figyelmemet, akkor a "helytelen" tárolásból adódó problémák is az üzletet terhelik, ahogy az árú helytelen használatából adódó is (észszerű használat esetén), amenyiben arról a vevő nincs tájékoztatva, mondjuk a használait utasítás hiánya vagy idegen nyelvű mivolta miatt, nemde? A blokkok hátulján (jobb helyeken) a hőpapír gyártója által rányomtatva szerepel a helyes tárolás módja, és az, hogy mennyi ideig őrzi meg az adatokat. Ez viszont nem tűnik el, mert hagyományosan, nyomdafestékkel van nyomtatva. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek. "Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #73 Dátum: 2011. 11. 13. 16:34:54 V » |
|
Aruhazi -hopapiros- blokkrol helytelen tarolas eseten tunik el a nyomat.
pedig ezt kell a vállalkozóknak 5+1 évig tárolni. Ugyanis arra a papírra nyomtatják a számlát is.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #74 Dátum: 2011. 11. 13. 17:16:47 V » |
|
Alairom, volt mar a kezemben olyan lowcost kategoriaju hopapir, amit egy honap utan olvasva ketsegeim voltak, hogy vajon 5 evet kibir-e. A gyakorlott konyvelo a hopapiros szamlakat meg allitolag alapbol fenymasolja 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|