Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 22. 15:47:09 Sze // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Garancia - Segítség kérés  (Megtekintve 6553 alkalommal)
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #15 Dátum: 2010. 04. 07. 18:18:18 Sze »

Szép mese! Vigyorog
Komolyra. Én a TESCO.-ban mindig jó vevőszolgálati kiszolgálást tapasztaltam.
Ne rinyálj előre, usgyi és nyerj!
Naplózva
HELIA
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Az érdeklődő

« Válasz #16 Dátum: 2010. 04. 07. 19:57:34 Sze »

Ezzel kapcsolatos információ a honlapjukról itt található
(11.kérdés)

Na!!  Vigyorog Vigyorog
Egy akadály kipipálva!!  Vigyorog
Naplózva
titok31
titok
Aktív Fórumozó
*

« Válasz #17 Dátum: 2010. 04. 08. 17:55:47 Cs »

norbi
mit intéztél ? .
Naplózva
norbi.sz

« Válasz #18 Dátum: 2010. 04. 12. 08:18:23 H »

norbi
mit intéztél ? .

Egyenlőre semmit, mert félreértettem egy előző hozzászólást. Most olvastam át, és ott láttam, hogy nem arra szólt a kijelentés, hogy jogilag nem kötelesek foglalkozni a reklamációmmal a vásárlás helyszínén, hanem arra, hogy jogilag nem kötelesek foglalkozni vele bármely Tacskó áruházban...

Holnap lesz arra utam, mert ahol vásároltam, nem ott lakunk... Már külföldön tartózkodunk, így csak kb. 2-3hetente járok arra, ahol vásároltam. Mi az, amire mindenképp figyeljek, mire hivatkozhatok, stb.?

Segítsetek pls., mert ha csak 2-3hetente tudok oda menni, akkor eléggé elhúzódik az egész dolog...
Naplózva
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

.

« Válasz #19 Dátum: 2010. 04. 12. 09:18:32 H »

Jogilag nem, de a jogoktól a vásárló előnyére eltérhetnek, ezért-ahogy azt ide is leírtam, hivatkozással- bármelyik Tesco áruház foglalkozik a panaszoddal. Szerintem ezt egyértelműen közöltük.
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
norbi.sz

« Válasz #20 Dátum: 2010. 04. 12. 09:57:23 H »

Jogilag nem, de a jogoktól a vásárló előnyére eltérhetnek, ezért-ahogy azt ide is leírtam, hivatkozással- bármelyik Tesco áruház foglalkozik a panaszoddal. Szerintem ezt egyértelműen közöltük.

Jó-jó, ezt is megértettem. Csak szeretném, ha segítenétek abban is, hogy ha azt mondják, hogy én törtem el, mondjuk mikor szedtem le a fejet, akkor mire tudok hivatkozni, hogy vizsgálják meg, vagy mit tudom én... Mert ha azt mondom, hogy nem én törtem el, hanem normál használat közben engedett el a kis fül magától, azt úgysem hiszik el...

Jártam már úgy, hogy teafőző használhatatlan volt, mert műanyag ízű volt benne a tea. Azt mondták, hogy használható, lefőzi a teát, nem tudnak vele mit csinálni...

Amúgy teljesen mindegy melyik Tecso, hiába foglalkozik vele"m" akármelyik, ez lesz a legközelebb, mert erre járok 2-3 hetente. Itt külföldön, ahol tartózkodom 2-3évig, itt pedig nincs Tecso. Ahol vásároltam, az a legközelebbi, de "ő" is ~300km-re van tőlem.
Ezért kérem, hogy segítsetek, mire hivatkozhatok, stb.
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #21 Dátum: 2010. 04. 12. 10:36:38 H »

minden ami a te ügyedben hivatkozási (előírás) alap az megtalálható a jogok és lehetőségek topicban. esetedben érvényes a Ptk irányadó rendelkezései, és a 49/2003 gkm rendelet.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
kovimoni35

« Válasz #22 Dátum: 2010. 04. 12. 10:48:47 H »

Szép napot!
Internetes áruházban vásároltam 2 db pocket bike endurót újonan baradját 40000 ft-ért.
Az egyik nagyon megy a másikról összeszereléskor kiderült lukas a tankja,elszakadt a lánca és nem jó a gyújtás kapcsolója.
A hibát azonnal jeleztem telefonon az eladónak aki igérte az alkatrész cserét természetesen az én költségemre.
Számlát a termékről nem kaptam,de meg van a megrendelő e-mail,az utánvétes postai kísérő a motorkhoz valamint a telefonszámlám hogy hányszor hívtam emiatt./Mindig csak bocsánatot kér és ígér/Mit tehetek?
Segírségeteket előre is köszönöm:kovimoni35
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #23 Dátum: 2010. 04. 12. 11:08:36 H »

Szép napot!
Internetes áruházban vásároltam 2 db pocket bike endurót újonan baradját 40000 ft-ért.
Az egyik nagyon megy a másikról összeszereléskor kiderült lukas a tankja,elszakadt a lánca és nem jó a gyújtás kapcsolója.
A hibát azonnal jeleztem telefonon az eladónak aki igérte az alkatrész cserét természetesen az én költségemre.
Számlát a termékről nem kaptam,de meg van a megrendelő e-mail,az utánvétes postai kísérő a motorkhoz valamint a telefonszámlám hogy hányszor hívtam emiatt./Mindig csak bocsánatot kér és ígér/Mit tehetek?
Segírségeteket előre is köszönöm:kovimoni35

ajánlott tértivevényes levélben jelezni hgy elállsz a szerződéstől. erre jogilag is lehetőséged 8 munkanapon beül, mindenféle indok nélkül. ezután vissza kell juttatnod a terméket, majd nekik 30 napjuk van arra, hogy visszautalják a pénzt. számlaadás kötelező, ha nem teszi apeh bejelentést tehestz...  esetleg ezt jelezd is neki.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
kovimoni35

« Válasz #24 Dátum: 2010. 04. 12. 11:19:01 H »

Nagyon köszönöm.Megpróbálom.
Naplózva
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #25 Dátum: 2010. 04. 12. 11:38:10 H »

Nagyon köszönöm.Megpróbálom.

légy határozott, különben leráznak
Naplózva
norbi.sz

« Válasz #26 Dátum: 2010. 04. 12. 19:40:40 H »

minden ami a te ügyedben hivatkozási (előírás) alap az megtalálható a jogok és lehetőségek topicban. esetedben érvényes a Ptk irányadó rendelkezései, és a 49/2003 gkm rendelet.

Az is vonatkozik rá, hogy 6 hónapig az eladónak kell bizonyítani a hibát, aztán pedig nekem?

Kérhetem azt, hogy ha el akarnak hajtani, hogy én törtem el, hogy vizsgáltassák meg egy független szervízzel?
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #27 Dátum: 2010. 04. 12. 19:42:48 H »

ezek szerint túl vagy már a 8 munkanapon? amúgy igen. köteles bizonyítani azt amit állít...
Naplózva

norbi.sz

« Válasz #28 Dátum: 2010. 04. 12. 19:56:55 H »

ezek szerint túl vagy már a 8 munkanapon? amúgy igen. köteles bizonyítani azt amit állít...

Ez nem nekem szólt, ugye? A 6 hónapra gondoltam...
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #29 Dátum: 2010. 04. 12. 20:01:03 H »

igen neked szólt... és tudom, hogy a 6 hónapra kérdeztél, de én meg a 8 munkanapra... s nem válaszoltál... mert ha bent vagy akkor mi a bánatért harcolsz velük, mikor elev elállhatsz a szerződéstől... de utána jön a 6 hónap bizonyítás, az összes teherrel a kereskedőre nézve...
Naplózva

Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: