Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 22. 15:47:09 Sze // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Garancia - Segítség kérés  (Megtekintve 6553 alkalommal)
gmkiev

Hozzászólások: 9.493

« Válasz #15 Dátum: 2010. 04. 07. 18:18:18 Sze »

Szép mese! Vigyorog
Komolyra. Én a TESCO.-ban mindig jó vevőszolgálati kiszolgálást tapasztaltam.
Ne rinyálj előre, usgyi és nyerj!
HELIA

Hozzászólások: 3.770

Az érdeklődő

« Válasz #16 Dátum: 2010. 04. 07. 19:57:34 Sze »

Ezzel kapcsolatos információ a honlapjukról itt található
(11.kérdés)

Na!!  Vigyorog Vigyorog
Egy akadály kipipálva!!  Vigyorog
titok31
titok

Hozzászólások: 7.581

« Válasz #17 Dátum: 2010. 04. 08. 17:55:47 Cs »

norbi
mit intéztél ? .

Hozzászólások: 23

« Válasz #18 Dátum: 2010. 04. 12. 08:18:23 H »

norbi
mit intéztél ? .

Egyenlőre semmit, mert félreértettem egy előző hozzászólást. Most olvastam át, és ott láttam, hogy nem arra szólt a kijelentés, hogy jogilag nem kötelesek foglalkozni a reklamációmmal a vásárlás helyszínén, hanem arra, hogy jogilag nem kötelesek foglalkozni vele bármely Tacskó áruházban...

Holnap lesz arra utam, mert ahol vásároltam, nem ott lakunk... Már külföldön tartózkodunk, így csak kb. 2-3hetente járok arra, ahol vásároltam. Mi az, amire mindenképp figyeljek, mire hivatkozhatok, stb.?

Segítsetek pls., mert ha csak 2-3hetente tudok oda menni, akkor eléggé elhúzódik az egész dolog...
kovacs1
Moderátor
****

Hozzászólások: 2.577

« Válasz #19 Dátum: 2010. 04. 12. 09:18:32 H »

Jogilag nem, de a jogoktól a vásárló előnyére eltérhetnek, ezért-ahogy azt ide is leírtam, hivatkozással- bármelyik Tesco áruház foglalkozik a panaszoddal. Szerintem ezt egyértelműen közöltük.
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.

Hozzászólások: 23

« Válasz #20 Dátum: 2010. 04. 12. 09:57:23 H »

Jó-jó, ezt is megértettem. Csak szeretném, ha segítenétek abban is, hogy ha azt mondják, hogy én törtem el, mondjuk mikor szedtem le a fejet, akkor mire tudok hivatkozni, hogy vizsgálják meg, vagy mit tudom én... Mert ha azt mondom, hogy nem én törtem el, hanem normál használat közben engedett el a kis fül magától, azt úgysem hiszik el...

Jártam már úgy, hogy teafőző használhatatlan volt, mert műanyag ízű volt benne a tea. Azt mondták, hogy használható, lefőzi a teát, nem tudnak vele mit csinálni...

Amúgy teljesen mindegy melyik Tecso, hiába foglalkozik vele"m" akármelyik, ez lesz a legközelebb, mert erre járok 2-3 hetente. Itt külföldön, ahol tartózkodom 2-3évig, itt pedig nincs Tecso. Ahol vásároltam, az a legközelebbi, de "ő" is ~300km-re van tőlem.
Ezért kérem, hogy segítsetek, mire hivatkozhatok, stb.

WWW
« Válasz #21 Dátum: 2010. 04. 12. 10:36:38 H »

minden ami a te ügyedben hivatkozási (előírás) alap az megtalálható a jogok és lehetőségek topicban. esetedben érvényes a Ptk irányadó rendelkezései, és a 49/2003 gkm rendelet.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
kovimoni35

Hozzászólások: 25

« Válasz #22 Dátum: 2010. 04. 12. 10:48:47 H »

Szép napot!
Internetes áruházban vásároltam 2 db pocket bike endurót újonan baradját 40000 ft-ért.
Az egyik nagyon megy a másikról összeszereléskor kiderült lukas a tankja,elszakadt a lánca és nem jó a gyújtás kapcsolója.
A hibát azonnal jeleztem telefonon az eladónak aki igérte az alkatrész cserét természetesen az én költségemre.
Számlát a termékről nem kaptam,de meg van a megrendelő e-mail,az utánvétes postai kísérő a motorkhoz valamint a telefonszámlám hogy hányszor hívtam emiatt./Mindig csak bocsánatot kér és ígér/Mit tehetek?
Segírségeteket előre is köszönöm:kovimoni35

WWW
« Válasz #23 Dátum: 2010. 04. 12. 11:08:36 H »

Szép napot!
Segírségeteket előre is köszönöm:kovimoni35

ajánlott tértivevényes levélben jelezni hgy elállsz a szerződéstől. erre jogilag is lehetőséged 8 munkanapon beül, mindenféle indok nélkül. ezután vissza kell juttatnod a terméket, majd nekik 30 napjuk van arra, hogy visszautalják a pénzt. számlaadás kötelező, ha nem teszi apeh bejelentést tehestz...  esetleg ezt jelezd is neki.

kovimoni35

Hozzászólások: 25

« Válasz #24 Dátum: 2010. 04. 12. 11:19:01 H »

Nagyon köszönöm.Megpróbálom.
Katus

Hozzászólások: 8.177

« Válasz #25 Dátum: 2010. 04. 12. 11:38:10 H »

Nagyon köszönöm.Megpróbálom.

légy határozott, különben leráznak

Hozzászólások: 23

« Válasz #26 Dátum: 2010. 04. 12. 19:40:40 H »

Az is vonatkozik rá, hogy 6 hónapig az eladónak kell bizonyítani a hibát, aztán pedig nekem?

Kérhetem azt, hogy ha el akarnak hajtani, hogy én törtem el, hogy vizsgáltassák meg egy független szervízzel?

WWW
« Válasz #27 Dátum: 2010. 04. 12. 19:42:48 H »

ezek szerint túl vagy már a 8 munkanapon? amúgy igen. köteles bizonyítani azt amit állít...

Hozzászólások: 23

« Válasz #28 Dátum: 2010. 04. 12. 19:56:55 H »

Ez nem nekem szólt, ugye? A 6 hónapra gondoltam...

WWW
« Válasz #29 Dátum: 2010. 04. 12. 20:01:03 H »

igen neked szólt... és tudom, hogy a 6 hónapra kérdeztél, de én meg a 8 munkanapra... s nem válaszoltál... mert ha bent vagy akkor mi a bánatért harcolsz velük, mikor elev elállhatsz a szerződéstől... de utána jön a 6 hónap bizonyítás, az összes teherrel a kereskedőre nézve...

Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!